„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
"Amúgy, ha mind a korod ismeretei, mind a tapasztalásod tagadható számodra, abban a milliőben amiben élsz, akkor innen a képzelgéseidből, miféle képzelgések felé lépnél feljebb?"
Ahogy minden keresztény akarja: az istenesülés felé.
Amúgy, ha mind a korod ismeretei, mind a tapasztalásod tagadható számodra, abban a milliőben amiben élsz, akkor innen a képzelgéseidből, miféle képzelgések felé lépnél feljebb?
"Én nem kételkedem.
A helyén kezelem a világot. Tudom, hogy nem létezik a szó szoros értelmében, de én része vagyok, továbbá megvan az eszköz a "feljebb" lépésre."
Most kell kérdeznem:
A családod, az ismerőseid, a kollégáid, miként tolerálják elvont agyatlanságodat?
"Jézus Krisztus teremtette ezt a világot és mindent, ami a színén van. Ő más világokat is teremtett. Munkáját Mennyei Atyánk irányítása alatt, a papság hatalma által vitte véghez. Az Atyaisten azt mondta: „…számtalan világot teremtettem; …és a Fiú által teremtettem őket, amely az én Egyszülöttem” (Mózes 1:33). Több bizonyíték is alátámasztja ezt az igazságot."
"Hány éves a Föld hited szerint, mikor és ki teremtette?"
A Föld kora tudományos kérdés, nem a Biblia kompetenciája ez.
Én nem hiszem, hogy Isten az egyes bolygókat külön teremtette volna, szerintem az egész világot csinálta egyszerre, meghatározv a természetitv-eket, s a bolygók is így lettek. Azaz a Föld is.