Mondjuk, tökmindegy, hiszen tudjuk jól, hgy sok a stróman. Mint a dohánygyáros takarítónénije. Sokkal kevesebb a haszonélvező, mint a név abban a listában.
Néha-néha elolvasom a hozzászólásokat..., olyankor arra gondolok, hogy ha vannak, akik azt gondolják, hogy most minden "jó és minden kerek", akkor ugyan melyik bolygón vagyok (?) ez a kedves hozzászóló nézzen már szét az országban..., esetleg vidéken is... és nezze már meg, hogy hány /eddig/ Fidesz párti ember hogyan vélekedik a "Trafik tövényről" -és a megelégedésről....(!)
Talán többre jutna az ország, ha "igazi" közvéleménykutatások és statisztikák születnének...
A Trafik törvény megalkotásakor "esetleg" nem ártott volna az eladási statisztikákat is megnézni.., és nem 2000 fő/lakosság szerint kiadni az engedélyeket...,a turisztikai szezonban ugyanis néhány helyen tíz-húsz -szorosa ez a létszám... /pl. Hévíz, Balaton környéke.../ és nem beszélve az autópályákról és a határmenti területekről.... /az eddigi 16 bolt forgalmára 2 engedélyt adtak ki...(!), az "ős"lakosság létszáma miatt, de napi százezer fő fordul meg a környéken...
én 5000eről besztéltem aztán vmi okos tojás előadta a 4400-esszámot erre én megjegyeztem, hogy 5000 vagy 4400 a lényegen nem változtat, miszerint kb 500 helyett nagyságrendileg több a családi tarfik mint előtte.
tetted hogy ennyira értetlen vagy vagy tényleg???:D
Meg az összes bizonytalan egzisztencia, a 3-5 trafikban. Szívesen megnézném a Nemzet Énekesmadarát, ahogy a 10 nm-es boltban kiszolgál, majd este zár, összeállítja a megrendelést, és másnap a 6-22-ig tartó műszakot lehúzza. Természetesen a másik objektumban. Aztán folytatja máshol.
Nem a terjesztés, az már évtizedek óta "megoldott", de az öccázé a cigit, az már viszonteladó. A csempészetet a határon való átjuttatásra értettem. Bár még mindig a NAV előtt játnak, néha veszélyes a dolog. A konkurrencia még nem mérte fel, hogy az áthozott cucc elkonfliskálása mennyire nyerő. Előbb-utóbb ez is kialakul.
Mondjuk le a kalappal, hogy ezzel elszüttyögtél. A fanokat ezzel sem győzöd meg, de legalább valamennyire tisztán látsz.
Az egészről az első perctől kezdve lesír a mutyi, a törvény kihirdetett céljának a semmibevevése. Ezzel a csókos Józsinkívül a csempészetnek adtak egy jövedelmező, bár kissé veszélyes foglalkozást. Meg a betörőknek célpontot.
2. Nagybetűvé konvertáltam a neveket és sorba rendeztem
3. Megszámoltam településeken belül az azonos nevűeket (4583 különbözőt találtam, 29 esetben fordult elő, hogy ugyanaz a név ugyanazon a településen 5-5 koncessziót nyert)
4. Sorbarendeztem névre, településtől függetlenül és 3513 különböző nevet találtam. Itt persze előfordulhat véletlen névegyezés is, de olyat is leírtak, hogy ugyanaz a nyertes több településen is nyert.
És ugye azt is tudjuk, hogy van olyan település, ahol férj és feleség nyerte el a két koncessziót, anya és lánya nyert fejenként 4-5 koncessziót stb.
A rosszul meghozott döntés már sokaknak eszébe jutott, ha beismerik, az baj, tehát hangosabban fújják a vélt igazukat. Itt csak 3 millió emberrel mentek szembe. Nem számít, nem számítanak, nem a NER tagjai.
A kánya rúgja meg ezt a szoftot, nem úgy jeleníti meg a bejegyzésemet, ahogy én tördeltem, és tartok attól, hogy ez a sürü sorköz megnehezíti - ha nem ellehetetleníti ? - a címzettnek a szöveg értelmezését. :-))
Összegezve: Sztem az 5400 körüli koncesszió nem több, mint 4000 kézbe került. És azt hiszem, ezzel a 4ezres számmal igen engedékeny, és megértő voltam." (A kiemelés tőlem.)
Elmagoráznád azt a számolási metódust, amivel - az általad megválaszolt kommentem fenti mondatát alapul véve - eljutottál a 4400-as számhoz?
Nagyon szívesen alkalmaznám a takarékszövetkezetnél lévő betétemmel kapcsolatban. Hipp-hopp 10 % növekményt csinálni igazán megérne egy kisöregkori számtantanulást. ;-))
"500 helyett 4400 családi vállakozás nyer a trafikokból"
Hol lehet ennek az 500 számnak valamilyen hiteles nyomára bukkanni? Hmmmmmm?
Mert én egy 8ezres korábbi számot ismerek, amit sikerült 4ezer alá tornászni a derék fidesses fijjjuggoknak. ;-))
500 helyett 4400 családi vállakozás nyer a trafikokból
remek, ez volt a célja az egésznek, hogy jelentősen növelje a családi trafikok számát, s akár 5000re akár 4400-ra nőtt a családi trafikok száma mindkettő esetben megvalósult ez a cél
A jelenlegi formában jól teszik, hogy "inzultálják" a trafikokat! Hajrá, sokkal intenzívebben kellene!! Hátha valakinek eszébe jut, hogy egy meggondolatlan döntést hoztak, amit nagyon gyorsan el kell törölni...!
Én is ismerek több olyan trafikost, akiknek az ügyvédje most készíti elő a "Trafik ügy"miatt a pert a magyar állammal szemben...
Na, de nem a kiskorúak védelme lett volna a cél...(!)?
Ez már -már vérlázító!!!
Ha már egyszer tönkretettek bennünket, akkor legalább látnánk azt, hogy hű, de szabályosan és a célnak megfelelően megy minden...! De nem !!! Tehát felesleges volt családokat tönkretenni /mert ugye nem csak a trafikosok mentek tönkre, hanem körülöttük nagyon sok üzlet, ami ráadásul MAGYAR termék forgalmazásával foglalkozott/. Aki akar úgyis dohányzik, ha 10 kilométert kell mennie a cigiért akkor is.... A feketekereskedelem,meg valószínű, hogy virágzik...!!!
A turisták meg továbbra is csak értetlenkedve néznek, hogy mi történik Magyarországon..?!
Az nem számít. Most kevesebb elárusítóhely van, mind családi tulajdonban, az olvtárs szerint 1 család-1 trafik, és csak csökkent munkaképességüeket foglalkoztatnak, persze a családtagok mellett. A trafikok minden szabályt betartanak, mint ahogy láthatod a fényképeken, és csak olyanok nyertek akik az eredeti célkítűzésnek megfeleltek. Sajnos a családtagok foglalkoztatását nem tudták elkerülni, mert olyan kevés csökkent munkaképességű jelentekezett, hogy másképp nem tudták megoldani. Természetesen az alkalmazottak az átlag munkabért kapják+cafeteria+éjszakai pótlék.:)))))