Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Több helyen is, de nekem a wetterzentrale.de -n a GEM modell szokott bejönni (ez mutatja a leghidegebbet, kb mindig). Az időkép hétfői jelzését jelenleg nem támasztja alá semmi, sokszor van olyan, hogy másnapra megváltozik.
Ezt nem tudom, nem néztem utána, de ugye minden, amivel egy élelmiszer (a barack és ennek okán a fa..) kezelve lesz, az ilyen-olyan engedéllyel kell, hogy rendelkezzen.
Ezen kritériumok alapján még a homeopátiás lombtrágyák is ilyenek. ;)
Mert ugye értékesíteni csak permetezési naplóval,stb,stb....
Lehet, hogy nem tartozik vegyszer kategóriába, és nincs rajta olyan jelzés (méreg, tűzveszély, bármi...), hogy így kellene kezelni, raktározni, forgalomba hozni.
De azért utcáról vásárolni az bizalmi kategória.
Pl gyárinak kinéző csomagolásból is lett kimérve,de a mai nyomdatechnológia és színezett-szagosított (jó esetben) víz előállítók korában ez lutri, ha nincs boltja/engedélye, papírja...
Én úgy tudom nem a klasszikus értelemben vett vegyszer, hanem inkább valamilyen lombtrágyának nevezném. Vagyis hát abba a kategóriába sorolnám amit olvastam róla az alapján.
Időkép riogatja az embert. Szombat-vasárnap-hétfő hajnalra felénk -3, -5, -7 fokot mutat. Ellenben az OMSZ, accuweather, weathercom és köpönyeg is csak -1, -3 fokok között mutat erre a 3 hajnalra. Reméljük nem az időképnek lesz igaza. Ti hol szoktátok nézni?
Ez mennyire biztos cucc? Én is gondolkodtam rajta de már a hétvégére nem érne ide. Én is beszéltem vele el is küldtem neki a címem de elfelejtett engem úgy látszik. Ha túlélik a fák a hétvégét akkor felveszem vele a kapcsolatot ismét. Tapasztalatokat leírhatja az aki kipróbálta.
Azt szerettem volna megtudni, hogy nálad milyen körülmények voltak, amikor a fagy ellen locsoltál. Hány foknál indítottad, mennyi ideig mentek a szórófejek, volt-e ágtörés a jég miatt mennyire volt sikeres, stb.
Sajnálom, hogy a második elvitt mindent. Ágtörésed nem volt?
Tegnap mértem, nekem a kútból 15 fokos víz jön. Kipróbáltam egy szórófejet is, hogy mennyire terít. Nem lesz tökéletes, de 3-4 fejjel kb. le tudom fedni a barackfákat. Az alma, cseresznye, meggy, dió, talán ezek nem annyira veszélyeztetettek.
A villanyszámla nem lesz sok, a víz kb. 6-7 m3/óra. Ez mondjuk 6 óra alatt elég komoly mennyiség lesz, de nálam szerencsére van egy pici lejtése a területnek, pont jó irányba.
Teljesen más téma. Tegnap a kertben láttam egy kis legyet, majdnem biztos, hogy dióburok fúrólégy volt. Nem értem, hogy repülhet ilyen korán.