Nálam is egész évben jól bírta a póréhagyma, gondoltam, hogy hagyom téli zöldségnek. Aztán október körül egyik napról a másikra teli lett lakókkal. Egyértelműen hagymalégy nyüvek és bábok.
Viszont a tavasszal felmagzott rukkolákból kelt tövek ontják a salátaalapanyagot.
Nyáron a nagy befőzések idején panaszkodott valaki, hogy nem talál tetőt a 720 ml-es üvegnek a magasabb, keskenyebb fajtájához. De nem találom a hsz-t, lehet, hogy valamelyik kertesben volt. Nekem is kedvencem ez a fajta üveg, de a tetők már tönkrementek, itt álltam 30-40 db tető nélkülivel, így az idén üresek maradtak, mivel égen-földön nem kaptam hozzájuk pontosan illeszkedőt (csak nagyon hasonlót). De jövőre már nem lesz ez így! Most, hogy nincs kert, jobban ráérek, megnéztem az üzletben egy meggybefőttön a gyártót, írtam nekik, hogy hol tudnám ezeket beszerezni. És egyszer csak érkezett egy csomag, telis-tele ilyen tetőkkel. Itt a vége, fuss el véle...
Nyilszivu valaki vagyok, aki ismer az tudja rolam. De a neten annyiszor megjartam mar hogy kulon topikot lehetne rola nyitni. Es egyetlen email cimem van, soha nem is volt tobb, nem adom ki tobbe csak a sajat topikom allando tagjai tudjak. Viszont ha valaki megadja az ovet akkor en is valaszolok es megmondom az enyemet. Ennyi! Bar talan jobb lenne tenyleg egy uj email cimet csinalni direkt erre a celra itt de eppen eleg idot vesz el az egyetlen email cim leveleinek a feldolgozasa, valaszolasa.
A kamrának 2 ablaka van. Eddig a kutya minden ismeretlent megharapott - néha még a szomszédot is. Kolbásszal azonnal lekenyerezhető. Igen a vödrös cékla egy légtérbe van a szalámi rudakkal. Belső somogy. A többire nem emlékszem pontosan :)))
Néhány telefon árán előkerült a tulajdonos és elvitte. Mondom neki , hogy még soha sem ettem birkahust és nem most akartam volna elkezdeni......mert a hentes szakmát nem tanultam ki.. Azt mondta, hogy ha legközelebb vágnak a nyájból akkor kapok kostolót.
A szó elszáll az írás....... semmit se írtunk.
Az ígéret szép szó ha megtartják....... majd meglátjuk. :)))
a 11 tőről 70 deka paprika örleményem lett ....s annyira szeretem szagolgatni....sajnálom elherdálni.
Sokszor reggelire csinálok totyakos tojást ( a tojásrántottát kicsit lágyra hagyom ) és jól megszórom ezzel az illatos paprikával.....nem tudom megunni.