Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ehhez a milliomos dologhoz csak annyit tudok hozzá füzni , hogy volt egy ember aki a 80 as évek elején milliókat nyert a lottón . Ez az ember vett házat , nyaraló, autót stb . Majd kocsmát is csinált ( mert az a legjobb befektetés szerinte ) , ment is a szekér elég jól . S nem felejtette el honnan is jött ( ezt becsültük is benne ) , csak előkerültek az ismerősök és a barátok ( annak mondták magukat ) . Szóval már vagy 10 éve bringás postásként dolgozik a szülő falujában , már az év véget várja és nyugdíjas lessz .
Nos neki van egy mondása a millióról , és a milliómosokról :
A milliók hoznak olyan barátokak mondott embereket akik nem a szimpátia miatt lettek barátok .
De a szegény postásnak mindenki a barátja és mindenki köszön neki . S ez minden milliónál többet ér.
Meleg jön pedig délről itt jelenleg hó van és most is esik ,sőt az ukrán határig mindenütt hó van . Gyöngyöstől esett az autópályán azt mondta a gyerek .
Nekem csak kínai vacak van de az még sose kapta fel az olajat ,de 20-30 óránként cserélem . Szívatóval az is fekete füstöt nyom de az csak a sok benzin füstje . Után önteni még sosem kellett .
Igen. Lehet, hogy a legaktívabb mert a szegénységhez és a nyomorúsághoz hozzá tartozik az Emberség és ez nagy összetartó erő.
Ráadásul, hogy boldoguljunk, kell a józan paraszti ész és kreativitás. Nem kéne barkácsolgatnunk, ha a milliárdok birtokosai lennénk, de szegénynek születtünk és úgy is kell meghalnunk.
Mondjuk én indítás után egyből vissza is toltam a szívatót . S kb 3-4 percig volt ez a jelenség , aztán ki is simult a járás. Lehet korán toltam vissza (?) , még lehet hideg volt a motor (?).
De majd megnézem a gyertyát , az is elárulhat valamit .
Ma egész nap(ami csak röggel látszódott), alig volt fagypont fölött a kinti meleg, ezök mög ismét tévedtek majdnem 1o fokot. Ezért én nem hogy fizetést nem adnék nekik, hanem mög is büntetném őket keményen !
Ahogy fel jövőben volt a nap ( amit nem.lehetett látni ) , még hidegebb lett itt is . -5,4 fok ig hült le , s egész nap - ban is volt a hőmérséklet . A templomba sen volt valami meleg , a padokat is szoktak fűteni + az elektromos hősugárzók . De most sajnos elektromos hiba miatta a padok fűtése nem működött . Aután gyosann egy kis táplálékot vettem magamhoz . Mert hivatalossak voltunk lóvagolni ( pont kedvező az időjárás ) . Pont valamelyik nap beszéltünk telefonon a főnivel . S valahogy a lóvaglasról is esett szó . S azt mondta azt nem szerette ,hogy melegített a ló . No most ez a funkció jól jött a mai délutáni lóvaglásnál .