Üdv az Uraknak!
Off kérdésem volna, de itt biztos van hozzáértő:
Lett egy Epson V750 Pro szkenner ap gyakorlati helyemen. Milyen átlagbeállítások vannak, amikkel a lehető legjobb minőségben tudok behúzni kisfilmet/rollfilmet? Hány dpi ajánlott leicához/rollfilmhez, milyen színmélység, érdemes-e bekapcsolni a poreltávolítást, ilyesmik.
Az esetleges segítséget hálásan köszönöm!
viszont arra jutottam hogy tobb fele menet van. a polaroid gepemben egyenes a menet es a hozzavalo kioldo is. de ennek ellenere egesz jol belemegy a kuposba (ebayon is feltunt hogy van olyan button ami egyenes menetu). ha beletekerek egy M3-as csavart akkor az is majdnem belefexik de nem tul melyen. tuti ez is valami elvarazsolt whitworth menet lesz.
elvileg ha minden osszejon megyek nemsoka becsbe, megneztem a leicashop honlapjat es arulnak ilyen vackot. beujitok egyet, bar mintha a veremet szivnak, draga mint a fene. plane hogy semmi az egesz, csak ezt a nyamvadt menetet nem tudom raesztergalni.
persze ebayon talaltam egy jopofat is, libella a felso resze (2 in 1).
Nem komoly megoldás, de esetleg egy régi kioldó zsinór végét megfelelő hosszban levágni és mondjuk egy nagy ruha gombba / nem lukas verzió/ a megfelelő szilárdsággal belefúrni-ragasztani. Szerintem kis precizitással akár még szép is lehetne.
A Bosnyák piacon egy könyvárusnál kerestem az Egri csillagokat (pár tízévente újraolvasom gyerekkorom könyveit, az élményt idősebb fejjel értékelve). Kérdeztem az eladót van-e, meg is találta a sor végén ahol egy Mometta is lapult.
„Vajon miért készítették cserélhető obis változatnak ?”
Talán azért, hogy rá lehessen tenni a Jupiter 12-t is, annál meg már annyira nem lényeges a távmérő hiánya. :-)
Na de félre a tréfával, erről jut eszembe az esetem a második Zaryával.
Néhány éve a piacon a Zarya mellett ott van a (Kiev) J. 12 első, hátsó sapka, tok, újszerű állapotban.
Az eladó - akinél se azelőtt, se azóta semmilyen fotós cuccot nem láttam - mondja, hogy csak együtt eladó; 1500 pénz.
Miközben vizsgálgatom őket, azon gondolkodom, hogy mit keres ez az obi e mellett a gép mellett? Tudom sok minden elképzelhető és úgy látszik nem csak a könyvekre igaz a mondás miszerint a „könyveknek megvan a maguk sorsa”, hanem a fényképezőgépekre is!.
sztetek soft release buttont honnan lehetne itthon szerezni? azt se tudom magyarul milyen neven keressem. egy helyet leltem de nevetseges aron. jo lenne itthon, boltbol, mert nem egy tetel, ezert nem annyira ebayolnek...