Keresés

Részletes keresés

Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.08.19 0 0 354
A vizet úgy értettem, hogy megitták a szállodai szoba minibárjából, nem akarták kifizetni azt a 2 eurót vagy mennyit, és visszatöltötték csapvízzel, majd visszatették az üveget a minibárba.

Félreértettél, én csak példát akartam mondani arra, hogy annak is van értelme, mikor vki strandolni, napozni utazik el egy tengerpartra.
Természetesen mindenhol, itthon is gyönyörű szép helyek vannak, amiket nem szabad kihagyni.

Előzmény: Fatboy Slim (353)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.08.19 0 0 353
-1. Miért gáz az, hogy viszel konzerveket az útra? Mi is szoktunk vinni, nem hiszem, hogy mindenkinek van 50 eurója naponta, hogy étteremben ebédeljen, vacsorázzon..

sztem itt senki nem fikázta a konzervet, vagy ha igen, elkerülte a figyelmem. a konzervet mondjuk én személy szerint durvának tartom, mert utálom. főleg a tartósítószerek és a zsiradék miatt, amit beletesznek. celofánozott felvágott, féltartós-, tartós tej, tartós kenyér, gyulai, stb... be a hűtőtáskába és indulhatunk. a napi 50 EUR pedig egyrészt túlzást, mert Ausztriában ketten egy étteremben megkajáltunk 18 Euróból. másrészt, a flancolást én is utálom, hogy "csak azért is mutassuk meg a Jesolo panzió lakóinak, hogy mi minden este egy helyi étteremben eszünk" az egyébént sokkal finomabb, izletesebb és bőségesebb helyi félpanzió helyett.

4. ezzel pl. pont nem értek egyet, főleg, ha mondjuk fent vagyok egy hegyen és nincs üzlet a környéken, ahol vizet vehetnék. Ha meg van ott egy csap és van nálam egy üres flakon (ami rám nem jellemző), simán megtöltöm.

5. én pedig javallom, hogy menj el az Ossiacher-, vagy a Mondseehez Ausztriába vagy Németországba, ahol az alpok hegyei között úszkálsz. kinek ez szép, kinek az. ezzel csöppet sem akarom ledegradálni az általad lefestett képet a görög strandról. valóban gyönyörű partok lehetnek arrafelé is.

Előzmény: Széllovas Tomika (337)
amarain0213 Creative Commons License 2003.08.19 0 0 352
Nekem van egy ismerősöm, aki volt nem olyan régen egy elég gazdag arab országban. Miután hazajött az összes ismerősének külön-külön felírta egy cd-re a képeit! Na én megnéztem, de amikor a hatodik kép volt a szálloda fürdőszobájáról, akkor már "kicsit" csodálkoztam, aztán jött a többi!! :) minden ruha, cipő, ékszer, stb. egyenként lefényképezve, különböző szögekből!! Nem mintha nem láthatná bármikor, hiszen magának vette mindegyiket!! Ez nem vicc, hanem komoly!! Volt egy dzsippes sivatagos-túrán is: egy kép a sivatagról a többi a dzsippekről! Tengeres kép is van, mert az uccsó napon lementek lefényképezni, térdig állanak a vízben, és ennyi!!
Én az ilyen embereket csak sajnálni tudom!! De komolyan, meg néha magamat is, hogy ha én juthatnék el oda biztos nem ilyen képeim lennének!!
Előzmény: tamburmajor (345)
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.08.19 0 0 351
Súlyos :O))
vigyázz, ez már személyiségi jogok megsértése!!!
Előzmény: jedilovag (335)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.08.19 0 0 350
Hali,
én is azért írtam le, hogy olvassátok el László Erika könyvét, mert abban pont ilyen sztorik vannak, egy idegenvezető tollából: pl.: 3 hetes útra az emberünk 1 nejlonszatyorral indult el, vagy éjjel-nappal csak a hotel bárjában lógott, és ivott egy körutazáson ...

Én azért példálózok Görögországgal, mert onnan vannak friss tapasztalataim. 30 órás autóút alatt se a konzerveknek (igen, pacal is, sólet is), se egy rúd téliszaláminak semmi baja nem lett. (A szalámi még csak zsírt sem eresztett, igaz az út alatt végig esett az eső, nem volt meleg). A 2 hétre való konzerveket megvettük itthon kb. 12 e forintért. Mennyi is lett volna 2 hét alatt, ha minden reggel 3 euróért veszek reggelit (1.5-2 eur/péksütemény), mondjuk 20 euróért ebédelek-vacsorázok? Tavernák nem voltak (kb. 20 házból állt maga a falu), de gyanítom hiába olcsóbbak, ott is sokkal drágábban jössz ki.

Na én befejeztem, tényleg nem erről szól a topik.
Egy idevágó sztori:
Munkatársam mesélte büszkén:
1 személyre fizettek a hotelben, 2-en aludtak, megitták a hűtőből az ásványvizet, és visszatöltötték csapvízzel stb. stb.
Én az ő helyében is szégyelltem magam...

Előzmény: éjféli lány (344)
jedilovag Creative Commons License 2003.08.19 0 0 349
ugye-ugye, ez az "omlette gut" szindróma!
;-)))
bogyó Creative Commons License 2003.08.19 0 0 348
Dehát ez VOLT. Mi van most?
Előzmény: Tóthika (346)
bogyó Creative Commons License 2003.08.19 0 0 347
Nem mi fotóztuk, és igen :-)
Tóthika Creative Commons License 2003.08.18 0 0 346
Nem tudom hány éves vagy, én akkor voltam gyerek/tini. Háromévenként lehetett Nyugatra utazni, meg volt határozva, mennyi pénzt válthatsz be, vihetsz magaddal - ez az összeg arra volt elég, hogy az engedélyezett egy hónap alatt kempingben kifizesd a sátorhelyet, megváltsd a múzeumi és egyéb belépőket, és néha megengedj magadnak egy kis ízelítőt az adott országból (legyen akár kaja, akár emlék). Biztos jó lett volna esténként flamencót bámulni egy étterem teraszán (1986, Spanyolo.), csak akkor nem lett volna pénzünk megnézni a bikaviadalt, kifizetni a benzint, hogy eljussunk az Alhambrába, és még sorolhatnám. Nekünk ez volt a fontosabb. (Ha meg a szoc. tábor többi barakkját látogattad, megintcsak célszerű volt konzervet vinni, mert egyáltalán nem volt rá garancia, hogy a pénzedért elemózsiát is fogsz kapni.)
Előzmény: verbal kint (342)
tamburmajor Creative Commons License 2003.08.18 0 0 345
Ezt most nem egészen értem. Ezek elrettentő példák, amiket nem ti fotóztatok, ha jól veszem ki.
A repülőgépes kaját pláne nem értem, sem a bucit kávéval.
EZT KÉPES VALAKI LEFOTÓZNI?
Előzmény: bogyó (336)
éjféli lány Creative Commons License 2003.08.18 0 0 344
Szia SZéllovas Tomika,

Mielőtt félreértenél minket, mi azokat a honfitársainkat "fikázzuk", akiknek van fejenként párszázezrük befizetni egy útra, utaznak 2 órát repülővel, ehhez hajnali 4-re mennek ki a reptérre, aztán:
- gőzük sincs róla, hogy hol vannak (északon vagy délen Afrikában)
-minden gond nélkül vásárolnak 3 vizipipát és 200 követ, de ellopják reggelinél az üdítőt stb.

Szerintem - akár görögben vagy másutt- meg lehet oldani a kaját máshogy, pl. fel lehet fedezni a helyi péket, ahol reggelire lehet fincsi péksütiket venni és isteni joghurtot, délben mindenhol van egy-egy büfé, ahol pár euróért lehet enni, vacsira meg kell keresni (nem a sétálóutcában) a kockásterítős helyeket, ahol inkább csak a helyiek vannak, ahol emberi áron lehet enni.
Vagy be lehet fizetni félpanziót és kb. 15-20 e Ft-ért van vacsorád egy hétre, ebédelni meg csak megy valahogy.

Engem mindig az foglalkoztatott hogy mi marad pl. egy szalámiból vagy egy sült húsból egy hosszabb (20 órás) autóút után, még akkor is, ha hűtőtáskában vam.....

(életem első önálló nyaralására horvátokhoz én -mint korábban leírtam- tésztaszűrőt is vittem, nem beszélve a sertésmájkrémről. Ez tuábbi azapartman tulajdonosánál végezte, uis a közeli pék fánkjai kiütéssel győztek.)

Tengerpart ügyében annyi, hogy van aki elmegy párezer kilométert, hogy a medencében legyen 2 hetet és csak utolsó napon megy bele - fotózni....
Mi őket szégyelljük. Őket viszont nagyon.
Én a magam részéről ennyit szántam, ez az én véleményem, az én tapasztalataim.

Előzmény: Széllovas Tomika (340)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.08.18 0 0 343
"Az édesvizet-tengervizet nem én vetem össze, ti példálóztatok vele, hogy minek megy az ember tengerpartra napozni, mikor itt is megteheti a Duna mellett..."

Nem igazán erről volt szó,hanem inkább arról,hogy tök fölösleges mondjuk 2000 kilométert utazni 100-200 000 forintért,ha csak napozni és tengerben fürdeni akar valaki...

Egyébként mondjuk a csongrádi Tisza-part szerintem vetekszik egy-egy tengeri stranddal.

verbal kint Creative Commons License 2003.08.18 0 0 342
Ez a vigyuk a kajat otthonrol dolog megvan minden nemzetnel akiket ugy ahogy megismertem (pl. atlag amerikai eleped a peanut butter-ert kb. 2 nap utan). Nalunk talan az bonyolitja a dolgot, hogy meg minding el a hetvenes, nyolcvanas evekben altalanos "nyugaton nagyon franko de a kaja marha draga" szemlelet.
bogyó Creative Commons License 2003.08.18 0 0 341
És milyen konzervek voltak? Löncshús, pacal, sólet?
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.08.18 0 0 340
Szerintem a hideg kaját és a konzervet itthon olcsóbban meg lehet venni, mint Görögországban, vagy Franciaországban (saját tapasztalat).
Mi ahol voltunk, a főételek minden vendéglőben 5-10 euró között mozogtak. 2 étkezés fejenként egy nap akkor is min. 20-25 euró. Attól még nem egyszer ettünk étteremben és a souvlaki-t is százszámra ettük. A kempingben minden német, francia többnyire hozott anyagból főzött, akkor mi mind prosztók voltunk :) Mellesleg italt ott vettünk mindig, de engem rendkívüli módon zavart, hogy szénsavas ásványvizet sehol nem tudtam venni, egy boltban sem.

A kukás infot nem ismertem, köszi!

Szedmák Bakter:

Az édesvizet-tengervizet nem én vetem össze, ti példálóztatok vele, hogy minek megy az ember tengerpartra napozni, mikor itt is megteheti a Duna mellett...
A szlovákokra pedig nem azt írtam, hogy mással nem eshet meg, csak azt, hogy velem még nem fordult elő, pedig volt rá precedens, hogy kirúgtunk a hámból.

Ja, bocs ha off és/vagy hosszú leszek, de én meg akartam nézni egy csomó műemléket, volt, hogy a táblák alapján kerestük egy olasz csapattal fél óráig, és nem találtuk...

Pl.: Dodonában a színház romjának kellős közepén meteorológiai állomás, a feltárás mellett 6 műanyag ház, magyarázó tábla 1 db. 6 sor angol szöveggel, 3 helyen megismételve.

Előzmény: bogyó (339)
bogyó Creative Commons License 2003.08.18 0 0 339
Nyilván senki sem tökéletes (rajtam kívül :-). A konzervekkel az a baj, hogy akárhol Európában ugyanazon az áron veszel "konzerveket", vagy más hidegkaját, mint Magyarországon, és akkor igenis prosztó dolog nem kipróbálni a helyi ízeket. Nem az 50 euróról van szó, sőt. Ennek ellenére én pl. Görögországban mindennap tavernában eszem, ami két személyre megúszható max 20-25 euróból, és akkor már jócskán ittál is. De ez off, én imádom a görög konyhát, ez van akinek nyilván túlzás, viszont a teszkós ananászkonzer is az.

Info: az UK azért szemetes, mert nincsenek kukák. Azért nincsenek kukák, mert abban az IRA (vagy más) nagyon kényelmesen el tud helyezni bombákat. Ezért nincs _egyáltalán_ kuka a briteknél.

szedmák bakter Creative Commons License 2003.08.18 0 0 338
Attól,hogy Szlovákiában téged nem ért még semmilyen inzultus,akkor szerinted mást sem érhetett?

Javaslom, hogy nézzétek meg Lefkada szigetén a szebbnél-szebb strandokat, a függőleges sziklafalakkal, az átlátszó színtiszta tengert a méteres hullámokkal, halakkal. Ezt hol találod meg akármelyik strandon itthon?

Tengert-édesvizet összevetni szerintem nem érdemes.

Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.08.18 0 0 337
Hát nem semmi, amiket ide írtok...
Pár emberen kívül itt mindenki az ideális ember, aki soha nem csinált még semmit.
Olvassátok el László Erika: Így utazunk mi című könyvét, nagyon érdemes... (Magyar Könyvklub)

Pár témára:

1. Miért gáz az, hogy viszel konzerveket az útra? Mi is szoktunk vinni, nem hiszem, hogy mindenkinek van 50 eurója naponta, hogy étteremben ebédeljen, vacsorázzon, vagy hogy itthoninál jóval drágább árakon vegye meg odakint. Nem mondom, mi is ettünk étteremben nem egyszer, na de folyamatosan?

2. Szlovákiába semmi negatív tapasztalat nem ért még, sőt az italozásainkat és bulijainkat is szó nélkül tűrték, ez ugyanúgy hozzátartozik a síeléshez, nem csak a magyaroknál, az angolok, csehek stb. ugyanezt csinálják bárhol a világban.

3. Engem is roppant mód dühít a szemetelés, de M.o. patyolattiszta Görögországhoz és Angliához képest. Tisztaságról, útminőségről, útépítésből stb. példát lehetne venni pl.: Szerbiáról

4. Az igazi primitív tényleg az, aki 20 forinton spórol, és inkább visszatölti az ásványvizes üveget csapvízzel, ezeket mélységesen elítélem

5. Javaslom, hogy nézzétek meg Lefkada szigetén a szebbnél-szebb strandokat, a függőleges sziklafalakkal, az átlátszó színtiszta tengert a méteres hullámokkal, halakkal. Ezt hol találod meg akármelyik strandon itthon?

bogyó Creative Commons License 2003.08.18 0 0 336
fishlady albumja, jó?
Előzmény: jedilovag (333)
jedilovag Creative Commons License 2003.08.18 0 0 335
fotókisautóval:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

és pirosautóval:

olaszba, természetesen...

jedilovag Creative Commons License 2003.08.18 0 0 334
ésmegettékmindegyszálig!
repcsikaja verígud!
Előzmény: bogyó (331)
jedilovag Creative Commons License 2003.08.18 0 0 333
biztos arab tengerpart & akkor nem is off ;-)))
Előzmény: bogyó (332)
bogyó Creative Commons License 2003.08.18 0 0 332
És egy kis offtopik :-)

bogyó Creative Commons License 2003.08.18 0 0 331
Már a repcsin elkezdték:

Előzmény: jedilovag (330)
jedilovag Creative Commons License 2003.08.18 0 0 330
nicht ein omlette, aber gut frühstükk!

jedilovag Creative Commons License 2003.08.18 0 0 329
eddigi fikázások képekben...
jedilovag Creative Commons License 2003.08.18 0 0 328
omlette gut fotót keresek, ne zavarj!
;-)))
Előzmény: AliceCsodaországban (327)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.08.18 0 0 327
Figyelj, ha minden magyarnak csak ez lenne a vétke, hogy odarakja a bálna testét mindenhová ahol le tudja magát fényképezni... ez korántsem magyar szokás. Önmagában ezzel - ha kivesszük belőle azt, hogy ki a fenének van kedve olyan képeket nézegetni, ahol állandóan ugyanaz a két személy szerepel másféle emlékművek mellett - nem lenne semmi baj.

Ez egy olyasféle szokás, mint a kutyák vizelettel való territórium kijelőlése, avagy mint pl. a graffiti (ugyanis ez ugyanaz az ösztön), azaz ők mindenhol fényképekkel jelölik meg azt a területet, ahol ott voltak. Van ennek némi fetisizáló hatása is - ha már ők ott lefényképezték magukat, kvázi megörökítették magukat az utókornak, akkor az a terület már az övék, ezt senki el nem veheti tőlük. De ez általános turista szokás, egyszer szegődj a nyomába mondjuk egy japán csoportnak...:_)

Előzmény: jedilovag (325)
bogyó Creative Commons License 2003.08.18 0 0 326
Jujj, bazmeg.
Előzmény: jedilovag (325)
jedilovag Creative Commons License 2003.08.18 0 0 325

kell kommentár?
;-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!