Keresés

Részletes keresés

Quaint Creative Commons License 2004.11.06 0 0 575

Hát ezt a pöttyös dolgot már Cebus is megmondta.:) Mármint, hogy nem kor, hanem méret függő. Viszont ha olvasol valami érdekeset akkor azt velünk is oszd meg.:)

Szóval GYula unatkozni fog továbbra is?:(((

Előzmény: Greylupus (574)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.06 0 0 574

pénteken voltam benn az "állatkereskedésben".. sajnos nem igazán tudtam a tulajjal beszélni, mert valami nagy ketrecet bontottak szét (vevővel), így csak gyorsan tudott kiszolgálni a (gondolom) párja.

Megkérdeztem, hogy milyen nemü? Erre a fickó elkezdte nézegetni terráriumon keresztül.. Mondom: "Így nem fog kiderülni, hogy milyen nemü..." - végül megkérdezte a nőt, aki rávágta, hogy nőstény.

Amennyire odafértem megnéztem, akkor ippeg nem aludt, hanem mászkált. Egészségesnek tünt (már amennyire meg tudtam laikusként állapítani). Sajnos a becsempészés nem müxik, a párom észrevenné és oltári balhé lenne belőle..

Viszont voltam a Leguánban ma tücskért és vettem egy gekkós könyvet (mert még amit cebus ajánlottál, nem találtam boltban).  A Tuatara füzetek sorozatban van, Mirtse Áron írta és Gekkók a címe. Sok érdekes dolgot olvastam benne, szép, színes fotók is vannak a benne lévő gekkókról, de ha látom, meg fogom venni az Általad javasolt könyvet is:)

Viszont okosodtam isa könyvből:), mert ugye abból gondoltam, hogy nem lehet három hónapos, hogy a pöttyei már egy felnőtt állat pöttyei. Viszont most a könyvben olvastam, hogy a pöttyök alapján nem lehet kort megállapítani, mert az nem életkor függő, hanem méretfüggő - ha elérnek egy bizonyos méretet, akkor lesznek jobban pettyesebbek.

Beszélgettem az eladóval, meséltem neki a szerencsétlen gekkóról, hát megvolt a véleménye az ilyen "kereskedőről". Azt mondta, hogy valszeg azért nincs buvóhelye (ami ugye stresszeli az állatot:(, mert ha látható, könnyebben megveszik.

További szép hétvégét:)

Kriszti

Előzmény: Törölt nick (573)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.05 0 0 573

igen-igen! mi van a kicsivel?

és Quaint-nek igaza van, csak ezt kell megmentened (egyelőre). :-))))

a becsempészés nem megy?

Előzmény: Quaint (572)
Quaint Creative Commons License 2004.11.05 0 0 572

Hű, de elfoglalt mindenki:)))

Mondjuk én is most tudtam ide benézni egy pillanatra:((((

Greylupus mi van a kis árva gekkoval?

Hazavitted már? A nemét tudod? Szép egészséges állat? 

Quaint Creative Commons License 2004.11.04 0 0 571

Nagyon nagyon szép Gyula koma:)))

Én is csináltam képeket megint. CSak nincs időm felrakni.:(((

De majd potlom.

Nem jól tálaltad otthon.:))  Mert nem kell több ezret megmentened csak öt:) De otthon azt mondt hogy gyulának kell egy társ, hogy jobban érezze magát.

Különben is, Cebusnak megint igaza volt.:)) Ha csak hazaviszed és a terkoban veszi észre hogy már ketten vannak, ugy sem viteti veled vissza. :))

A nemét tudod már? Szép egészséges példány?

Előzmény: Greylupus (569)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.04 0 0 570

Gyulakoma kifejezetten jól fejlődik. :-)))

úgy sem megy, hogy egyszerűen becsempészed a terkóba?

és akkor nem kell tudnia róla.

ha rájön, talán nem fogja kirakatni veled.

Na?

Előzmény: Greylupus (569)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.04 0 0 569

Hát legalább:) az viszont most nincs, illetve nem fér bele a keretünkbe:(

Sajnos még nem hoztam el a gekkót, de már körbeirtam minden ismerősnek, akiről tudom, hogy esetleg érdeklődik gekkótémában.

A párom sajnos nem megy bele - többek között azért, mert azt mondja, hogy az nem megoldás, ha megvesszük, mert akkor hoznak helyette egy másikat és az szenved tovább és több ezer gekkót nem tudunk megvenni..

Inkább azt kellene elérni, hogy normálisabban tartsák. Így ma megpróbálok bemenni és beszélgetni a lánnyal, remélem meg tudom győzni.. sőt, rá fogok járni a nyakára, ha kell minden nap és remélem egy idő után meg tudom győzni:) - vagy őt, vagy a páromat:) - azért megkérdezem, hogy him vagy nőstény-e..

Gyula tegnap megint nagyon éhes volt, most nyitva hagytam a terrárium ajtaját, amig paniroztam a tücsköket:) és képzeljétek kimászott a terrráriumból és ott mászkált körülöttem, amig dolgoztam a tücskökkel.. hát nem aranyos?:)

lefotoztam a vadászatot, sorry, kissé homályos lett egyik-másik kép:)

Előzmény: Quaint (568)
Quaint Creative Commons License 2004.11.04 0 0 568

Na annak biztos örülne::)))))))))))) De akkor legalább akkora terko kell neki, mint az enyém. 

Farkas: merre vagy?

Biztos most ment az új lakóért.:))))))

Előzmény: Törölt nick (567)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.04 0 0 567
nincs gáz, majd szerzünk neki 3 nőstényt is. :-)))))
Előzmény: Quaint (565)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.04 0 0 566

kiközösíteni????? hova gondolsz!!!

legfeljebb kevesebbet tudunk segíteni.

viszont szép kutyásképeket láthatsz :-)))))))))

manóval sikerült kontaktálnod? nagy phelsumás.

Előzmény: Kardhal2 (564)
Quaint Creative Commons License 2004.11.03 0 0 565

Hát mi? Megmenteni a kis árvát:) Legalábbis elvileg.

Jó volna ha tényleg elvinné. Csak nehogy két him legyen. Azárt azt elötte jó lenne tisztázni.

Előzmény: Törölt nick (563)
Kardhal2 Creative Commons License 2004.11.03 0 0 564
Köszi, úgy tünik sikerülni fog.Ahogy megvannak képekkel jelentkezem. Remélem nem fogtok kiközösíteni mert nem leopárd lesz?:-)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 563
mi sikerült?
Előzmény: Quaint (562)
Quaint Creative Commons License 2004.11.03 0 0 562

Hát ez igazán megható volt:)) Feszülten olvastam végig és izgultam a kis árva gekkoért. Vajon sikerül-e Farkasnak megmentenie szegényt a csúnya gonosz kereskedőtől.

Meglátod Farkas meg fogja hálálni! :)

Cebus, ez sikerült ;-)

Előzmény: Törölt nick (561)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 561

hát engem, mert belenézek a gekkó fejébe, a fülén keresztül. :-)))))))

"....Farkas halkan benyitott a bejárati ajtón. Sehol senki! Eddig minden simán ment! Óvatosan letette az apró dobozkát, amit idáig a kezében szorongatott. - Nem lesz semmi baj, kicsim! - suttogta. Hirtelen megütötte a fülét egy hang. Apró kis nesz volt, mégis összerezzent. Fülelt, de nem hallotta újra. Levette a cipőt (direkt gumitalpút húzott erre a napra), és mintha erre képezték volna, osont a szoba felé. Most már azt is tudta, honnan jött a nesz: a görények motoszkáltak.

Keze tökéletesen simult a hűvös üveglaphoz, óvatos mozdulattal csúsztatta félre. Halk súrlódó hangon kívül semmit nem hallott. Igen, már délután gondolt erre, hogy mi lesz, ha Ő meghallja az üveglap csörgését. Hát igen! Nem tudta volna megmagyarázni, hogy minek viszi azt az oliva-olajas üveget a szobába. De nem vette észre!

Izgatottan bontogatta a dobozt, sietni akart nagyon, nehogy rajtakapják. Sikerült! Az aprócska kis jószág, aki az állatkereskedőnél árválkodott egy sivár terráriumban, végre új otthonra talált!

Most már nem érdekelte, ha Ő meghallja! Megmentette a kis gekkó életét! És különben is, úgysem fogja észrevenni még egy darabig...."

by cebus

Előzmény: Quaint (560)
Quaint Creative Commons License 2004.11.03 0 0 560

Már látom magam elött ahogyan Farkas viszi haza az új kis szerzeményét. Szépen halkan oson a terko felé. :)) És feltünés nélkül beengedi az új kis jövevény.:))))

Tök jó lesz:)) Majd meglátod! És nem kell nagyobb terko. Ahol egy elfér ott kettő is.

A párod, ha észre veszi, legfeljebb azt mondod hogy biztos most kelt ki. :))))

Éljen a mozgalom! :-)))))

Quaint Creative Commons License 2004.11.03 0 0 559
Na na!! Kit nézek én hülyének? És miért?:))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (557)
Quaint Creative Commons License 2004.11.03 0 0 558

Mindenképpen ved meg!!!!!

Vagy is elöbb deritsd ki a nemét!

És a szerint  intézed.  He ellenkező nemű mint Gyula-Gyulia :) akkor viheted.:))) 

Előzmény: Greylupus (556)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 557

naugye!!!

Quaint meg itt hülyének néz... :-))))

Farkas!  vedd meg! mentsd meg szegényke életét! örök szenvedés vár rá, ha valaki nem veszi meg!!!!

lécci-lécci-léccccccciiii!! mentsük meg a  senyvedő leopárdgekkókat!!! :-))))

Éljen a mozgalom! :-)))))

Előzmény: Greylupus (556)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.03 0 0 556

jaja, átlátni rajta:)

sőt, tudjátok mit vettem észre?:) hogy a mellső lábai mögött is, mind a két lábán, mintha lenne egy-egy kis lyuk - hasonló, mint a "füle".. mostanában nem néztem, de amig kisebb volt, jól látható volt.. ez normális lehet?

én vennék, mert nagyon tetszik, de a terrkó is csak egyszemélyes.. ha vennék még egyet, akkor nagyobb terrárium is kellene hozzá és azt már észrevenné..

tegnap kiderült, hogy itt a munkahelyem mellett nyilt egy "állatkereskedés".. azért irtam idézőjelbe, mert olyan picike az egész bolt, hogy alig van benne hely.. - viszont árulnak tücsköt:))))) akár napközben is kiugorhatok tücsökért (csak annyi a gáz, hogy nincs több méret, csak egy van, az meg 15 forint - így végül abban maradtam a lustaságommal, hogy azért eljárok a Leguánba és ha nagyon nem érnék rá, akkor fogok itt venni tücsit..) na mindegy, nem is ezért írtam..

ahogy körülnéztem a boltban egy irinyó-pirinyó terráriumban (nem is merem mondani, hogy mekkora volt) napozott egy leopárdgekkó.. semmi buvóhelye nem volt, csak a sima homokon üldögélt magában.. vize legalább volt, meg egy lámpa világította..

szerintem már nem volt picike, bár méretre nem volt jóval nagyobb, mint Gyula, de már nagyon apró pöttyei voltak (mint Quaint nagyobb gekkójának).. az eladó szerint 3!!! hónapos volt, én ebben kételkedtem, de nem akartam rajta hitvitázni..

annyira megesett rajta a szivem.. szegényke minden búvóhely és minden nélkül abban az apró terráriumban..

Előzmény: Quaint (553)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 555
Makesz-patkányhoz nem szóltok semmit?
Előzmény: Törölt nick (554)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 554

ha felemeled és a fény felé tartod, te is láthatod, mit forgat a fejében.... .-))))))))))))

Quaint-nek igaza van.

Majd előadod, hogy ez ugyanaz az állat.

Gáz akkor lesz, ha éppen mindkettő előn van. :-)))))))

Előzmény: Quaint (553)
Quaint Creative Commons License 2004.11.03 0 0 553

Keresztül nézel rajta???:))))

Te miket nem csinálsz szegényekkel:))))

Greylupus: szerintem simán vegyél még egyet. Vagy kérj karácsonyra:)

A párod észre sem fogja venni, hogy kettő van..) Meg különben is, nem foglal több helyet:) 

Előzmény: Törölt nick (552)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 552

ugye hogy milyen szép?

én mondtam, hogy érdemes közelről is tanulmányozni.

ha elég közel tudsz hozzá menni, és nem rohan be a pala alá, akkor azt is láthatod, hogy milyen érdekes a pupillája és az írisze.

próbálj közeli képeket csinálni róla. de lehet, hogy digitgéppel nem lehet olyan nagyon közelieket.

a fülei is jópofák. mármint a fülkagylója. ha keresztül nézel rajta, áttetszik a koponyája. :-))))

Előzmény: Greylupus (551)
Greylupus Creative Commons License 2004.11.03 0 0 551

Tegnap megnéztem Gyula pupilláját fényben és sötétben is.. tényleg óriási a változás:) A nappali "raptorszeme", egészen más lesz, ahogy éjjel a sötétben kitágítja:)

Este valamiért nagyon érdeklődő volt, egész idő alatt nem bújt el a pala, meg a beugróba, hanem kinn ült a kövön, illetve a homokba és figyelte, hogy mit csinálok:) Ezért, hogy ilyen kis aranyos volt, kapott egy szem tücsköt:) Rögtön megette, aztán még inkább az ajtóban az üveg előtt ült:)

Nagyon bírom:)))

Greylupus Creative Commons License 2004.11.03 0 0 550

Nadon helyeske:))))

Előzmény: Törölt nick (549)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 549

28 kg volt kb 3 hónapja. azóta nem mértük.

magasságát nem mértük. holnapra meglesz.

márpedig szuka!!! :-)))))

Előzmény: Quaint (548)
Quaint Creative Commons License 2004.11.03 0 0 548

Aranyos:)

Hány kiló? Milyen magas? Szukához képet elég nagy , nem?

Előzmény: Törölt nick (546)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 547

Kardhal2!

Sokat én sem tudok, de menj rá a www.terrarium.hu weboldalra, és ha ott még írogat egy Manó nicknevű egyén, akkor tőle kaphatsz válaszokat.

Ő ugyanis Phelsumákat tenyészt. Igaz, hogy annak idején kochi-kat, és még mást is, de lehet, hogy attól még tud neked válaszolni.

üdv

cebus

Előzmény: Kardhal2 (544)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.03 0 0 546

Sziasztok!

ELŐRE IS ELNÉZÉST KÉREK MINDENKITŐL, DE MOST NAGYON OFF LESZEK! :-)))))

Előzmény: Quaint (545)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!