Ha valakit érdekelne olcsó és jó szálloda ajánlom a következőt.
Két éj/ két főre/ reggelivel volt 82 euro, reggeli egész jó, a szálloda új, tiszta, modern, sok a fiatal vendég. S éjszaka abszolút nyugis, nincs hangzavar.
Tény, hogy nem a legjobb környék, de 5 perc sétával(úton jó kis olcsó fagyizóval) elérhető a 2 villamos ami 10-15 perc alatt beér a Dóm térre (központ) a 74-es busz pedig a szálloda előtt áll meg, azzal a Porta Genováig be lehet menni ahol metróra tudsz szállni illetve buszra, villamosra stb... Szóval a közlekedés nem rossz összeségében.
Ár-érték arányban kifogástalan volt
Amit ne hagyjatok ki: Bergamo fenti része, belváros és a legfelső része. Funicularral tudsz felmenni a belvárosba és onnan szintén tovább a csúcsra.:):):)
- San Siro
- Temető (Cimitero Monumentale)
Mi két napos travel cardot vettünk Milánóban majdnem 9 euro, amit 3. napon tudtunk használni metrón is.
Bergamoba 1.számú busz megy, 15 perc 2 euro, onnan vonat 4,4 Euro Milánóba.
S ami tény, 15:00 től 19:00 ig majdenem minden étterem zárva tart, ami nyitva van az horror árat számít fel... szóval úgy időzítsétek a vacsit.:):)
Tegnap jöttünk meg Milanoból. 3 napot töltöttünk el ebben a városban.A repülőtérről végül busszal mentünk be, nem vettük meg az io viaggio jegyet. A városi közlekedéshez mi 2 napos jegyet ,majd egy naposat használtunk,valamiért nem adtak 3 naposat. Lehet nem is létezik.
Az utolsó vacsorára interneten nem sikerült jegyet foglalni, mert minden elkelt,ennek ellenére vasárnap délután a helyszínen bepróbálkoztunk és sikerrel jártunk. Csak 2 órát kellett várakoznunk.
Több éttermet kipróbáltunk, általában finom volt a főétel, viszont igazán jó tiramisut csak egy helyen sikerült ennem:)
Találtunk néhány olyan élelmiszer boltot,amik vasárnap is nyítva tartottak.
Wifire egész Milánóban nem sikerült csatlakozni. A szállásunkon is volt , de ott sem műkődött.
Szombat este elmentünk az Alzaia Naviglio Grande csatornához. A csatornák mentén rengeteg kis bár, kajálda stb. van.Víz az nem volt a csatornában, csak néhány hajó:)
Ha valaki szórakozóhelyet keresne, annak beljebb kell mennie. 90- 91-es troli busz jár erre éjszakánként, hajnali 4-ig közlekedik. Innen mi taxival mentünk vissza a szállásunkra, mert lekéstük az utolsó buszt, az első metróig meg reggel 6-ig kellett volna várni.
Holnap megyünk milánóba ketten.Azt nézegettem,hogy nekünk ez az io viaggio sehogy sem éri meg. a 3 nap kevés,a 7 meg sok.Szeretnénk átmenni a comoi tóhoz, meg amikor jovunk haza elmenni bergamoba,mert a gép is arról a reptérről indul.Arra gondoltam,hogy talán jobban járnánk ha biciklit bérelnénk.a reptérről milánóba meg megvennénk a retúr jegyet.Szerintetek?tudnátok tanácsot adni?előre is köszönöm!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a 3 napos io vaggio jegy az érvényesítéstől számítja a 3 napot vagy tényleges napot számol. Azaz, pl. ha szerda 13 órakkor érvényesítem, akkor érvényes-e még szombaton is vagy már nem. (ha az érvényesítéstől számolja akkor igen, ha tényleges napot akkor nem). Előre is köszi a segítséget.
Lehet, hogy már volt erről szó, de hirtelen nem találtam.
Cultiva: én is ryanair-el jöttem hajnalban, a szállodától taxival mentek ki a central állomásra.
Visszajutás esetén felejtsd el az IO Vaggio jegyet! Konkrétan 5:00re sehogy sem értem volna ki ha nincs busz transzfer a központi pályaudvarról. A taxi nekem milan centrálba 30 euro volt, a buszjegy 10 euro. Ilyen korai órában nem számolj az io vaggioval mert megszívod.
A bergamo reptérről az 1-es busszal tudtok eljutni Bergamoba a vonat állomáshoz (2 euro), az állomáson ajánlom, hogy az io vaggio jegyet vegyétek meg mert nagyon jó volt, hogy sehol sem kellett jeggyel szenvedni. Annyira mindenki tud angolul, hogy ne legyen problémátok a kommunikációval :)
A jegyet a sárga kis dobozkában kell érvényesíteni ami az aktiválástól érvényes.
Tőlünk sosem kérték a jegyet vonaton és buszon, metroban a mozgássérültek részére fenntartott kapuhoz menjetek oda és mutassátok meg a jegyet a kis bódéban ülő biztonsági őrnek, azonnal nyitni fogja a kaput és ennyi. Metroval amúgy mindenhova el lehet jutni, nagyon jól kivan alakítva.
Másik megoldás ami még egyszerűbb a Terravision busz ami oda-vissza 15euro-ért visz be a Central állomáshoz.
Amit tudni érdemes:
- 15:00-18:00 óra között sehol sem tudtok kb kajáni, és az sem számít hogy valahol 18:30as nyitás van kiírva mert senki sem tarja be... mi 3 órát szenvedtünk az éhségtől.
- abc vagy sima bolt alig van a városban, van néhány eldugott carefour és billa de nem olyan sűrűn mint ahogy nálunk van egy kisbolt (baromi sokat vadásztunk rájuk)
- a Doumo téren kerüljétek a könyv tukmáló és karkötő osztogató fekákat, eszméletlen idegesítőek és erőszakosak (nekünk kb ettől az élménytől elment a kedvünk a városi szédelgésből, tényleg nagyon gáz hogy nem lehet nyugodtan fotózni meg semmi)....
- Érdemes menni egy kört az 1-es villamossal ami minden nevezetesség mellett elrobog, kvázni ingyen városnézés :)
- COMO jó volt, de nekem a Garda tavi Desenzano jobban tetszett ide minden info portál 1 óra vonatozást ír, de ez 1:40 percre van Milano Centraltól.
- COMO-ba ne a Central állomásról induló vonattal menjetek, sokkal egyszerűbb az egyenesen oda tarto CADORNA FN-ről induló vonattal menni (mi a centralról mentünk, de monza-ban át kellett szálni, visszafelé már a CADORNA állomás felé menő vonatot választottuk).
- Az IO vaggio (kombinált jegy) az R jelzésű vonatokra érvényes (gondolom regional). Az 1 osztályra is leülhettek.
- Comoi tavon az 1 órás hajókirándulás 7,1-be kerül. Lehet menni messzebb is pl Bellagio-ba de az 4 óra legalább és csak oda 12 euro.
bergamói reptéren beszélnek vmi idegen nyelvet? nézegetem hogy elvileg neten is megtudnám venni előre a buszjegyet milánóba, de ha angolul vagy németül beszélnek ott a népek akkor egyszerűbb ott helyben megvenni.
Mikor indult a gépetek? Simán kiértetek a repülőtérre? Hogyan tudtátok hajnalban Milánoból felhasználni az "Io Viaggio jegyet" a repülőtérre való kijutáshoz?
Köszi. Nézegettem már a google mapson, de nagyon csalóka. Azt hittem, talán 500 méter, de amikor a szállásunk leírása azt írta, hogy 800 m-re van a főpályaudvartól és a mapson meg talán 200-nak hittem, rájöttem, hogy nagyon nem tudok így saccolni. Úgy terveztük, hogy az első napon, ha megérkezünk, dél körül, gyalogosan járunk bemindent, de ez leht, hogy egy kicsit sok lesz. :-) Na de holnap meglesz az útikönyvem is, akkor majd szépen elolvasok mindent és kitalálom, hogy legyen. köszi