Sziasztok! Érdekel valakit egyszer megtekintett X Files Season 1, Collector's Edition? 7 darab DVD, díszdobozban,extrákban törölt jelentek, beszélgetés az alkotókkal, a leghosszabb érthető módon Chris Carterrel, angol felirat van hozzá. Ára: 20 E + postaköltség messze délről. peva@eposta.hu
Hát, most egy óra ide, vagy oda.. úccse akkor kezdik...Meg ki az, aki csak úgy el tud aludni az X után, hogy át ne gondolná még egyszer a részt.. meg arról nem is beszélve, hogy én holnap vizsgázom :)) De vicces.. na, mindegy.. Az HBO-n meg úgyis mindig ismételnek, meg van videó, meg áh.. most mit ragozom!!!
Legyen má 22h!
Helló emberek, újra itt!
Fú, de jót röhögtem a One son és TWo fathers kimerítő review-ján :)) De teljes mértékben igazad van, szerintem. Én sem csípem nagyon ezt az epit. Amúgy nekem a 6. és 9. szezon nagy kedvencem, de majd felsorolást tartok később, hogy a hatodik szezonban melyikek a kedvenceim.
A milagróban nekem az nem tetszett, hogy Scully szívecskéjét órákig tépdeste a pasi, a többiekét pedig csak úgy hopp! kikapta. Meg Mulder persze rögtön tudta, hogy a rakat újság közül a szerelmi üzenetek rovatját kell megnézni.. na jó, persze Mulder mindent tud, mindent lát, stb. DE ÉN AKKOR IS SCULLY-HÍVŐ VAGYOK!!! Szegény nőci a holnapi epiben sem villog majd sokat, meg a múlt heti Unnaturalben sem jelent meg sokat, de azért a shipper jelenetek aranyosak volt. Egyébiránt, szerintem ez a rész nem valami hű de jó. Sok amcsi pasi bizti élvezte, mert volt benne atlétában pasi ölében csücsülő SZŐKE nő, aki egyébként elég béndzsón nézett ki élienként, meg persze jó sok baseball..., aminek itthon én a felét sem értettem, hogy az a sok szám mi, persze nő lévén, nekem csönd a nevem :))
Viszont, ha minden igaz, akkor jövő héten lesz majd a Field Trip, ami persze megint olyan beütésű, mintha a történet nem történt volna meg.. upsz, ez nem spoiler akart lenni, mert igazából.. na, elkussoltam, csak azt akarom mondani, hogy mindazt leszámítva, hogy a történetet szerintem elég nehéz követni, én szeretem azt a részt.
NA, búcsút veszek:
Vero
-Az idegenek nyilván az embereket kérik meg, hogy kísérletezzék ki a hibrideket, nekik nincs meg hozzá a kellő fejlettségük, hogy ezt maguktól megoldják, tudjuk, hogy a technológiájuk is gagyi, hiszen csak az űrből érkeztek.
-Kiderül, hogy Mulder mégsem találkozott múltkor a testvérével, hűha! Mekkora fordulat!!
-Cassandra Spendert először megmenteni akarják a lázadók, hogy leleplezzék az idegen összeesküvést az emberek előtt, aztán hirtelen megölni. (Nyilván az utóbbi a logikus, de akkor mire véljem az előbbit?)
-Mulderéknek öt év után eszükben jut, hogy lekérjék a Bagós adatait, és nicsak! Scully-nak is hipp-hopp sikerül előszedni egy ládányi információt a szervezetről.
-Spender gépe véletlenül sincs lejelszavazva.
-A hibridek minek is kellenek? Rabszolgának? Ez is elég ingatag, mert az idegeneknek elvileg már vannak rabszolgáik (a lázadók), szóval felesleges az erőlködés, ha viszont az engedelmesség a kulcsszó, akkor még várhatnak 2 évtizedet, ezzel szemben arról volt szó, hogy amint kiderül Cassandra kiléte, rögtön megkezdik az inváziót.
-A lázadók eltorzítják az arcukat, hogy ne hasson rájuk a vírus. :))))
-Mulder hirtelen paprikajancsivá válik és elmenekülne Fowley-val, Scully informálása persze eszébe sem jut.
-Az egyik Szenátus-tag komoly okosságról tesz tanúbizonyságot, amikor ajtót nyit egy embernek, akinek a haláláról pár perccel azelőtt informálták telefonban. Ezek tényleg nagy koponyák, nem csoda, hogy átverték az idegeneket! ;)
Az illető rögtön fojtogatni kezdi, fegyverről még nem hallott, hiszen mint tudjuk az idegenek buták és technológiailag fejletlenek. (Az első ilyen fojtogatós/arclekaparós jelenet még elment, de harmadjára inkább nevetséges volt.)
-Scullyék elkezdenek lőni a mozdonyvezetőre, pedig nincs bizonyítékuk, hogy jó vonatot akarnak-e megállítani.
-Miután Mulder visszakapja a ruháit, máris nyugodtan kóricálhat az épületben.
Hirtelen most ennyi jutott eszembe, de ha megnézném még egyszer (ami elég valószínűtlen), akkor talán még tudnék mondani többet.
Milagro
Hát, ez érdekes volt, mert amikor megnéztük, úgy éreztem ez volt az egyik legjobb epizód, viszont másnap visszagondolva már egyáltalán
nem tűnt annyira meggyőzőnek. Az alapötlet jó volt (persze ez sem új), de néhány helyen mintha elcsúsztak volna az alkotók. Most inkább nem
formálok végleges véleményt, majd akkor, ha megnéztem újra.
A végén hogy is halt meg az író? Berakhattak volna egy lapot az utolsó snittben a holttest mellé, afféle utalásnak. Vagy ekkor már elég volt elképzelnie a dolgot?
Tényleg, mikor elégette a lapokat, a logika nem azt sugallta volna, hogy az egész epizód meg sem történt?? Bár a Háromszög, az Álomvilág és a Hétfő után nem csodálom, hogy a stáb ezt nem merte megjátszani. ;)
A következő utáni részt (Unnatural) Duchovny rendezte, azt mondják nagyon jó.
Ha vége lesz a szezonnak, majd mindenki elmondhatná, mik voltak a kedvenc részei - kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény.
A Lord of the Flies(Files?:) a 9. szezon közepe fele van, szóval ha minden jól megy, akkor jövő év elején.
Nagyon rövid, de kritikus leszek ! :)
2f/1s: szerintem nagyon jók voltak, illeszkednek a korábbi cselekménybe, izgalmasak, csak valóban a hangáros rész és a bagós menekülése volt gázos...
Legutolsó, írós rész: szerintem eddig a legrosszabb, nem tudok visszaemlékezni olyan részre, ami szarabb lett volna...
És 1 kérdés: nem tudja valaki, hogy a "Lord of the flies" c. epizód mikor várható a V3-on? kb? (Barrett/Floyd rajongó vagyok én is ! :)
Na most már náluk is ott virít a bal felső korner-ben :(
Szinkron téma: nekem is bejön Györgyi Anna, sztem nagyon jó választás volt.
Mit szóltok a tegnapi részhez?
Nem volt rossz az alapötlet, főleg Scully és az író közti érdekes kapcsolat lett nagyon jól kidolgozva, viszont a befejezés eléggé össze lett csapva...
konkrétumokat kollega, konkrétumokat! imho szerintem simán illeszkedik a mitológiába a 2f/1s rész (sőt kérdésekre is válaszol), nemtom mi volt vele a gond:)
Szinkrontéma: engem egyáltalán nem zavar Scully magyar hangja, bár az is igaz, hogy én a mostani szezon elejétől nézem komolyabban az X-aktákat, régebben csak hébe-hóba és már nem is igazán emlékszem rájuk.
Amiért valójában írok: a topik nagyon elsiklott a Two Fathers, One Son epizódok mellett, pedig mindenképpen érdemes pár szót ejteni róluk. (Nemrég pótoltam be videóról őket, azért hozakodok most ezzel elő.)
Ti nem éreztétek úgy, hogy ez a duplarész romba dönti az egész eddig 'mitológiát'??
Az itt felvázolt helyzetkép teljesen logikátlan; ahhoz nem vagyok eléggé képben, hogy eldöntsem mennyire illeszkedik a korábbi összeesküvéses epizódokhoz, de az interneten fellelhető angol nyelvű kritikák után van egy olyan sejtésem, hogy nem nagyon...
Aztán ugye ott a röhejes kivitelezés : a Bagós nagyképű dumája az elején, a hangáros tömegpusztító jelenet (pálcikás emberek rohannak be a hangárba - miután kívül leparkoltak:)), minden harmadik jelenetben letépik valakinek az arcát és még sorolhatnám...
Mindezt a lépten-nyomon felbukkanó logikai buktatók, képtelenségek és hiteltelen reakciók (Mulder például mióta lett ilyen gerinctelen alak??) koronázzák meg, így az egyébként izgalmaktól nem mentes történet(egyetlen pozitívum!) menthetetlenül darabjaira hullik szét.
Szóval ez teljesen kész, szánalmas, zéró pontos, ennél még a karácsonyi kísértethistória is jobb volt egy fokkal, abban legalább nem történt semmi, ezzel a förmedvénnyel viszont tropára ment az X-akták egyik fő vonulata.
Miután így kiköhögtem magam: az utóbbi két rész nem volt rossz. Egyik sem volt tökéletes, és túlzott eredetiséggel sem vádolhatjuk az alkotókat, de összességében véve kellemesek voltak.
Az Alphában az eleje a nagy kamu, amikor a két rakodómunkás ismeretlen okok által vezérelve kinyitja a ládát, de onnantól sztem elég korrekt a történet.
A Trevor enyhén Squeeze utánérzés, nem is különösebben rafinált, de a zárójelenet (és mondat) azért elég jól megdobta az összhatást.
Én sem tudom, hogy mit hisztiztek egy csomóan ennyit Náray lecserélése miatt. Györgyi Anna egyáltalán nem rossz szinkronszínész, és tényleg közelebb áll a hagja Gilian Andersonéhoz. Én is tök gyorsan megszoktam őt, ha megnézék egy régebbi részt, most tuti, hogy Náray hangja lenne furcsa Scully-ként.
a STV-t megcsináltatták a gagyi szinkronnal, nagy felháborodás lett
Amikor először meghallottam, nem hittem a fülemnek, alig tértem magamhoz. Ráadásul pont egy duplarészt vágtak így félbe.
Gondolom, azt már a V3 sem merte megkockáztatni, hogy Rékasit is lecserélik...
Viszont Náray Erikát lecserélték, erre is lett felháborodás. Amit nem értek, hiszen Györgyi Anna se rossz. Két epizód után megszoktam.
Amúgy közelebb áll a hangja az eredetihez.
Na ettől nem kell félnünk. Amikor at Angelt meg a STV-t megcsináltatták a gagyi szinkronnal, nagy felháborodás lett, aminek az lett a vége, hogy újraszinkronizáltatták a sorozatot. Gondolom, azt már a V3 sem merte megkockáztatni, hogy Rékasit is lecserélik...
De megpróbálta. Nem tudom, mennyire emlékeztek, de mondta is, többféle képpen is megpróbálta megállítani, például úgy is, hogy gyógyszert/mérget tett a kávéjába...
már nem emléxm pontosan.
Meg megpróbálta felhívni a rendőrséget, de a lényeg, hogy megpróbálta már eltenni láb alól a passancsot is.
fogd akár fel úgy, hogy neki ez a saját kis pokla volt... bűnhődött szegény
megakadályozhatott volna egy tömeggyilkossságot, de nem tette
ezért újra és újra át kellett élnie a gyötrődést, és azt, hogy a korábbi próbálkozásai mindig sikertelenek voltak, a kétséget, hogy talán most sem sikerül, és a félelmet, hogy másnap megint nem történik semmi, indul a mókuskerék újra és újra
csoda, hogy nem lett habzó szájú dilinyós belőle
én azon csodálkoztam (bár ez ugye nem passzol a forgatókönyvhöz), hogy nem nyírta ki a pasiját már eccer nagy elkeseredésében...
Uhh.. hát beszéltem itt én a bénázásról, amikor megjelenésemmel rögtön szétkaptam az oldalt :))
Meg az Arcadia akart lenni, csak nem tudok írni.
Gondoltam, javítom magam, nehogy úgy járjak, mint Emerson, aki véletlenül Anikót írt az Erika helyett aztán mindenki lekapta fejét farkát amiatt, csak az a gáz, hogy a javító emberke meg i-vel írt a nevét, ami legalább ugyanolyan durva hiba...
Na, most, hogy kellőképpen megutáltattam magam veletek, tényleg el is megyek aludni.
Egyébiránt, hogy vagyok én annyira béna, hogy linket se tudok beszúrni?
Fúh, sziasztok!! Végigolvastam az egésze ddigi termést :)) Látom, ti is jó betegek vagytok, de hát ilyenek az X-esek .. most a betegséget a sok bénázásra értem a letöltésekkel, meg ezzel az E.T. dologgal, de hát jó, emeberek vagyunk.. má aki! :)) Fú, de poénos vagyok, mindjárt elmenekülök magamtól. Szóval...öhm.. na, mindegy, szóval, itt vagyok én is, gondoltam közlöm, nehogy e a roppant fontos tény tudatának hiányában szenvedjetek :))
Az Aradiáról annyit, hogy kicsit gyengus volt a szinkron szentem, bár GYA meg RK már elég jól összeszoktak, de a nőci a kert felásásánál, hogy milyen hisztit vágott le! Neássafelhülyebarommiafenétművelnemigazmánemolvassaelnomálisanaszabályzatotháösszepisilemmagammiafenétműveljajjajjajjajjajjaaaaaaaaaaaj!! há kábé!!
NAh, mászok...
Vero
U.I: http://gillian-anderson.fw.hu
és
http://www.members.tripod.com/~dana_scully_5/hungarianxfiles/