Keresés

Részletes keresés

hanolfe Creative Commons License 2003.07.15 0 0 7571
Sziasztok,

Nekem LG CD-RW CED-8080B típusú íróm van. Zeneírás közben a bevezető sáv írásakor lefagy a rendszerem ha kiválasztom a CD-text felírás funkciót. A lemezt nem rontja el szerencsére. Elvileg az író tudja ezt a funkciót, cseréltem rajta firmware-t is, az sem segített. A rendszerem XP SP1. Ha nem kérem a cd-text felírást, akkor minden gond nélkül megírja a zenéket. Valakinek volt már ilyen gondja?
Üdv
hanolfe

Lukas Gumi Creative Commons License 2003.07.15 0 0 7570
Írt játékok nem akartak települni, a DVD-vel felmentek majd lehet aprítani CD nélkül őket. Lehet hogy a szomszéd nem tanult meg írni az íróval vagy az enyém nagyon sensitív. Mindenesetre használom olvasásra si tovább.
Előzmény: Ewok (7549)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.15 0 0 7569
Mr ricsi szerintem ERRE gondol. Az Article részben külön ki is van emelve a dolog. Talán a driver frissítés megoldja a dolgot.
Előzmény: GombocArtur (7568)
GombocArtur Creative Commons License 2003.07.14 0 0 7568
Tybald: Akkor is ezt csinálta, amikor nem volt rajt. Most raktam be néhány napja, hogy felrakja rá uhulinuxot.

mr_ricsi: Dehogynem, egy SB Live 5.1 digital - Talán tudsz valamit, amit én nem? :)

Előzmény: Törölt nick (7565)
handras Creative Commons License 2003.07.14 0 0 7567
Persze! Nincs mit. :-)))
Előzmény: menetke (7563)
mr_ricsi Creative Commons License 2003.07.14 0 0 7566
Aha, Via 686A délihíd. Egy SB hangkártya nincs esetleg a rendszeredben?
Előzmény: GombocArtur (7564)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.14 0 0 7565
Azt a 3.2GB-s vinyót én mobil rackbe tenném, és csak amikor muszáj dugnám rá a rendszerre. Mivel az lassú így lassítja az egészet. Az írót meg mindenképpen secondary masterre.
Előzmény: GombocArtur (7564)
GombocArtur Creative Commons License 2003.07.14 0 0 7564
Tudom, hogy nem normális dolog :)
Kábelezés:
Primary master-slave -- 80 GB HDD - 3.2GB HDD
Secondary master-slave -- DVDolvasó - CDíró (vagy fordítva)

Amikor megvettem a dvd-olvasót és egy tvtunert, nem nagyon akart bekapcsolni, néha magától kikapcsolt, hol boot, hol win alatt. Vettem egy új házat, nagyobb táppal, azóta ilyen gond nincs. Ettöl függetlenül régen is és most is ha nem raktam fel a via4in1 csomagot, vinyóról való olvasás közben is újraindult. Én arra gondolok, hogy a Matsonic MS8127C+(266) alaplap nem bírta a sok hirtelen áramtalnítást, amit a gyenge táp okozott. Persze lehet, hogy az xp bajos és emiatt van kékhalál, esetleg memóriagond van, de fura módon, akkor semmi baja, hogyha vinyóról vinyóra történik a másolás. (teszteltem 30gigával:))

Diablo2 install közben, ami közel 3 cédényi anyagot pakol fel, volt néha restart. Aztán amikor a cdíróba raktam a lemezt és visszavettem 8x olvasásra, felrakta, csak lassan (a dvd olvasó sebssége nem állítható). Az uhu-linux pl simán felment, bármelyik meghajtóban is volt a cd. Tehát talán mégis winhiba. Ha egy játék felpörgeti a lemezt, olvas róla valamit, akkor nincs gond, söt, ha filmet nézek, vagy zenét hallgatok, akkor sincs. Igen, nem normális dolog, de mivel nem nagyon szoktam lemezröl másolgatni, így kibírom. Ha írok, akkor a 8x-16x sebesség megfelel és csak akkor fagy, miután kiléptem a neroból. Megírja, kiadja a lemezt, kilépek és kékhalál.

Azt én állítottam be a winxpnek, hogy kékhalált adjon be és ne restartoljon, mert alapban hiba esetén újrabootol. Sajnos nem emléxem rá, mire panaszkodik, de ha ismét kiszínezi a képernyöt, akkor leírom a hibaüzenetet és berakom ide.

Előzmény: PPeter (7560)
menetke Creative Commons License 2003.07.14 0 0 7563
Köszi!
Müxik a dolog.
M.
Előzmény: handras (7548)
kesua Creative Commons License 2003.07.13 0 0 7561
Helló!
A Cd írót még nem próbáltam másik gépen, de a megírt cdket igen és biztos, hogy 100%-osak. Kábelezési sorrend: minden variációt kipróbáltam, viszont egy másik cd íróval próbálkoztam a gépemen és az teljesen hibátlanul működik. Az oprendszert frissen feltelepítettem (egy másik particióra) és akkor is csinálta. Más gépen csak jövő héten tudom kipróbálni. ja az alaplap: Abit Be6-II. Az író kb 1,5 éves de csak kb 3 hete csinálja a "rendetlenkedést".

Üdv Kesua.

Előzmény: PPeter (7559)
PPeter Creative Commons License 2003.07.13 0 0 7560
"? Nálam pl a winxp nem kezeli rendesen az ide cuccokat és ha cdröl másolok vagy cdre írok nagy sebességgel, akkor kékhalál. Nem baj, nekem elég a 16x sebesség is."

Hát ez semmi esetre sem normális dolog, ebbe nem kellene beletörődnöd, BIZTOSAN van megoldás. Milyen alaplapod van? Az XP alapból ilyen lett telepítés után, vagy csak később kezdte el produkálni a rendszered? Milyen meghajtóid vannak a gépbe csatlakoztatva és milyen kábelezési sorrenddel?

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: GombocArtur (7556)
PPeter Creative Commons License 2003.07.13 0 0 7559
kesua,

Én a helyedben az íród kipróbálnám egy másik gépben is. Ha egy másik gépben jól működik, akkor a te masinádban kell keresni a hibát: kábelezés (úgy mint kábelezési sorrend, kábelek minősége), memória, alaplapi chipkészlet megfeleően van-e telepítve, stb. Milyen alaplapod van? Kezdettől fogva ezt csinálja az íród, vagy egy idő után kezdett el rendetlenkedni? A megírt CD-k (amikor végigírja őket) biztosan teljesen hibátlanok, amikor másik meghajtóban (gépben) ellenőrzöd őket?

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: kesua (7534)
PPeter Creative Commons License 2003.07.13 0 0 7558
"Van egy CD-m, amire az van ráírva, hogy 90+ min. Mit jelent az a "plusz"-jel?"

Hogy valamivel több, mint 90 perc írható rá, ha az íród képes rá (túlírással, DAO vagy DAO/96 módban). Általában 92-93 perc szokott az ilyen lemezekre férni. Csak nem egy Smartbuy? Nekik van 90+ lemezük, ha jól emlékszem.

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: Az Isteni Atom (7557)
GombocArtur Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7556
Azt próbáltad már, hogy hátha az oprendszer lett bajos? Nálam pl a winxp nem kezeli rendesen az ide cuccokat és ha cdröl másolok vagy cdre írok nagy sebességgel, akkor kékhalál. Nem baj, nekem elég a 16x sebesség is. Szerintem nem szabadna elromlania ilyen hamar az írónak.
Előzmény: kesua (7554)
handras Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7555
Arról ne is beszéljünk, hogy egy alsókategóriás író 10 rongy körül van, nemrég még egy olvasó került ennyibe...
Előzmény: PPeter (7553)
kesua Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7554
Helló!

Kérem, ha van valakinek valami ötlete a 7522 - 7523 hozzászólásban leírtakhoz, szívesen venném!

Köszi Kesua.

PPeter Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7553
"A CD-irók kombinált író-olvasó fejei a CD-k hozzáférésekor valamivel nehézkesebben reagálnak, mint a sima CD olvasókban. (kivéve, ha u.n. combó gépről van szó)"

Ez így pont nem igaz, a combokban MÉG lassabb az elérési idő, mert ott MÉG nagyobb és bonyolultabb a fejegység.

Általában a CD-ROM és DVD-ROM olvasók elérési ideje valóban jobb, mint az akármilyen (CD, DVD, combo) íróké, de azért vannak üdítő kivételek is. Ha pedig nem folyamatos (értem ez alatt egymás utánban több tucatnyi lemez teljes grabbelését, vagy mondjuk 24/24 időtartamban egy CD-ről állandóan olvasó alkalmazás futtatását) és nem állandó a terhelés, akkor mai gyors CD-újraírókat már nyugodtan lehet használni olvasóként is. Általános olvasási célokra tehát bőven megfelelnek és ez nem rongálja, vagy koptatja el az írót - legalábbis nem olyan mértékben, mint azt sokan sugallják.

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: Ewok (7551)
kicsiati Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7552
Akkor okosabb nem lettem! :)
Én eddig mindig sima DAO-ban írtam az audio lemezeket. Nem volt gond. Most sincs. :)
Tehát akkor nem ártok, henem használok vele, ha az audio lemezeket DAO/96-ban írom. Akkor most már így teszek.
Köszi!
Előzmény: handras (7547)
Ewok Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7551
Mint irtam, nem vagyok guru. Idézek a CD-írás A-tól Z-ig cimű könyvből. (aki irta, azt talán többet tud nálam)
(...)Bár a legtöbb korszerű CD-ujrairó a CD-k 32-48-szeres sebességű olvasásra is képes, erre azonban célszerűbb a hagyományos CD-DVD olvasót használni. A CD-irók kombinált író-olvasó fejei a CD-k hozzáférésekor valamivel nehézkesebben reagálnak, mint a sima CD olvasókban. (kivéve, ha u.n. combó gépről van szó) Ehhez társul még a készülék felesleges igénybevétele is, ami idő előtti kopást eredményezhet. Az ujrairók jobban melegednek, mint az olvasók. ...(...)
Előzmény: Törölt nick (7550)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7550
Amenyik olvassa az írott cd-t azok az audió-játszók a normál DAO-s lemezeket is olvassák.

Ezt a ne használd olvasónak az íródat dolgot se igazán értem, én 3 éve használom arra is a 4/4/32-es TEAC-om és kutya baja.

Előzmény: handras (7547)
Ewok Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7549
1. Ha egy mód van, és nem akarod hamar hazavágni az iródat, ne használd olvasónak. Ezt nem ara találták ki. Ma már nem nagy beruházás egy CD-DVD olvasó.
Egy ötlet. Írod, nem olvassa egy másik CD-iróval felirt lemezt. Azt kérdezem, mit másolsz erről az irott lemezről? Csak pl. mp3 filéket, vagy programfiléket is? A sima mp3 filéknél sem müködik? Vagy egyszerű filék másolásánál is bekrepál? Vagy csak ha egy programot akarsz arról installálni? Esetleg nem ott a bibi, hogy a CD-n csak read only tulajdonságu filék vannak, és nem irja át az irod, ezért van gond? Ha ez a baj, akkor kézzel ird át az attributumokat.
Próbálj egy prgramot felirni egy cd-re, add oda annak a fickónak akinek a cd-jét nem tudod használni, a Te altalad egetett progit az ő irója tudja e olvasni?
Ezek csak gondolatok, én sem vagyok guru, csak tapogatózok.
Előzmény: Lukas Gumi (7545)
handras Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7548
A nero írja a cue/bin image-eket. Ha tehát zenei a fájl, csak mond neki:cd kép felírása.
Előzmény: menetke (7537)
handras Creative Commons License 2003.07.12 0 0 7547
Sajnos korrekt választ nem tudok adni neked, de az biztos, hogy az Én audió lejátszóim, (kivétel a Sony-k) csak a DAO/96 módban írott lemezeket játszák le.
Előzmény: kicsiati (7536)
nicko Creative Commons License 2003.07.10 0 0 7546
kezdjük a végén.
a firmware az olyan az olvasóknál/íróknál mint az alaplapnak a bios, de mivel új az íród a firmware is valszeg a leguccsó lehet, akkor ez nem a hiba oka.

középső részhez akkor a kérdés törölve.

az elsőhöz:
ha azt mondtad volna hogy 99 perces cödö lemez akkor nincs gáz :)
Normálnál nem tudom majd valamelyik guru megválaszolja.

Előzmény: Lukas Gumi (7545)
Lukas Gumi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 7545
Miért nem olvassa a szomszéd által írt CD-jét azt nem nagyon értem?

Új író, és betéve egy másik gép dvd olvasóját simán olvassa a lemezt.

FIRMWARE azt nem tudom mit jelent.

Előzmény: nicko (7544)
nicko Creative Commons License 2003.07.10 0 0 7544
moment.
Én azt csak azért írtam miért jobb ha van egy külön cd olvasó is nem a problémád orvoslását.
Ha fagy sok minden lehet.
Adatkébel a helyén van? Régi az író vagy új?
Firmware mikori?
Előzmény: Lukas Gumi (7543)
Lukas Gumi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 7543
Sajna hidegen is lefagyott, újraindítás után müxik, csak a szomszédban írt Cd- b.el, egy uccával arrébb írt haveréról még a vírus is átjött.
Előzmény: nicko (7541)
nicko Creative Commons License 2003.07.10 0 0 7542
Nálam LG író van és Pioneer dvd olvasó.
Előzmény: Lukas Gumi (7540)
nicko Creative Commons License 2003.07.10 0 0 7541
jobban melegszik az író-s cucc mint a sima olvasó.
Előzmény: Lukas Gumi (7540)
Lukas Gumi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 7540
Kössz

Előzmény: nicko (7539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!