Az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium. A szaktárca erre az Európai Bizottságnak küldött decemberi jelentésében tett ígéretet: a tervek szerint a cseréből befolyó illeték idén 12 milliárd forintot tehet ki. Bár a jelentés pontos részleteket nem közöl, a hvg.hu információi szerint a kormány arra készül, hogy teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszert vezessen be, ami a rendszámok kötelező cseréjével járhat.
Teljesen értelmetlen és felesleges a területi kódos rendszámozás, semmi ésszerű indok nincs arra, hogy egy kocsin lehessen látni a megyét. A rendszámnak egyetlen értelmes szerepe van, a kocsi egyértelmű azonosítása, arra meg minden egyedi kódkombináció tökéletesen alkalmas.
ebben egyetertek Derek,de egy azaz egy jelentosege megis lenne.jomagam jartam mar ugy,meg talan mas is,hogy idegen varosban keresgeltem utcat,stb.es olyankor az ember eleve lassabban megy.es bizony volt ra pelda hogy dudaltak,villogattak ram a helyiek.ha a rendszambol megtudtak volna allapitani a helyiek hogy nem odavalosi vagyok,akkor talan toleransabbak lettek volna.
es vajon az utanfutok 750kgig a vontato auto rendszamat fogjak hordani? mert pl a hollandoknal az utanfutonak eleve nincs rendszama,mert minden vonohorgos auto eleve 3db rendszammal rendelkezik,abbol egyet,a feher szinut az utanfutora teszik ra amikor vontatjak.ha a benzinkuton berelnek futot akkor arra teszik.
abban egyetertek veled hogy ez a kombinacio nem jo,es mar 1991ben a teruletikodos rendszamot kellett volna bevezetni.
itt a durva az,ahogy most akarjak bevezetni.senki se haborogna rajta ha pl februar 1tol az uj autok mar teruletikodos rendszamot kapnanak,es az osszes tobbi auto a muszakija alkalmaval kapna meg az ujat.de itt ez egy ujabb sarc lesz.ultimatum.
anno 1990 korul is meg futottak par evig a regirendszamos autok,nem tomegesen azonnal zajlott az atrendszamozas.
Nero kerdes hogy mennyi lehet a dizelautok aranya.mert Nemetorszagban ahol elek ott igen magas,szerintem az autosok 70%-a dizellel jar.
Hollandiaban ahol elotte eltem ott viszont alig van dizel mert majdnem duplaja az adoja a dizeles autonak mint a benzines autonak.
Nemetorszagban viszont ilyen megkulonboztetes nincs.epp ezert nevezheto normalisnak a nemet kocsipark szerintem mert ott a normal autokategoria 1,8-2,5 literes motoru csaladiautot jelent.ezzel szemben nalunk varosiautok vannak csaladiautokent szamontartva,lasd pici motoru 1-1,4es kocsik.
Végre! Amikor ezt az új rendszert bevezették a 90-es évek elején, akkor mondtam, hogy ez így hülyeség. Miért nem lehet úgy szervezni, ahogy a mi méretünknek megfelelő Szlovákia vagy Ausztria. A három betűs kombináció rengeteg röhejes angol kombinációra ad lehetőséget amit ma már mindenki ért, aki WC használat után szokott kezet mosni. Az meg, hogy teszek egy lxy-os rendszámot a lefoszlott szakadt külföldröl behozott szaromra és vagánykodok a lakótelepen az egyenesen kínos.
Erre még pénzt is hajlandó vagyok áldozni. Az első normális ötletük. Ja nem, az az egykulcsos adó volt.
nem tudom Nero,tudod a statisztika az statisztika.azzal barmit lehet bizonyitani.szuleim tegnap jartak Budapesten,szinten a regi 70esen mentek fel,es ok is arrol szamoltak be hogy uresek az utak.
es ezt mas ismerosok is mondogatjak hogy joval kevesebb auto jar mint eddig,jopar ismeros van aki hetenre egyszer hasznalja a kocsijat pl a heti nagybevasarlashoz.
Nem jelenteni kell, az smafu. Statáriálisan agyonlőni egy mérgezett kötéllel. De előbb még be kell vezetni az országon belüli útlevelet, meg a zárt városokat.
emellett az autósoktól a magas üzemanyagárak miatt eleve jóval több adó folyik be...ez így nettó rablás.
ez szerintem hulyeseg,uresek az utak,alig jar auto.multkor Budapesten delutan 2kor a szokasos evekkel ezelott megszokott dugonak nyoma se volt.ures az M7,mert senki se orult meg 10napos matricat venni,de ures volt a regi 70es ut is,alig ment rajta auto.ures Fehervar Veszprem fele a 8as is.
akinek nem muszaj nem megy kocsival,az allo autok meg nem fogyasztanak uzemanyagot,nem termelnek adobevetelt.
Ezek sík hülyék vazze. Szerintem vezessük be az évenkénti kötelező rendszámcserét, ezzel hosszú távon pótolva a kieső regadót. Persze szigorúan biztonsági okokból.
"Egy idegen rendszámú, járó motorú autót, bentülő vazetővel azonnal jelenteni lehetne a rendőrségnek."
Nabasszameg, és mi a fasznak kéne jelenteni?
Komolyan mondom az ember esze megáll néha az orbitális hülyeségeket olvasva.
Az autó arra való, hogy elmenjünk A pontból B pontba, és közben ugye érintünk más helyeket.
A rendőrség meg azért vegzáljon embereket, mert nem debreceni rendszám van egy kocsin hanem pécsi, és képes volt a szerencsétlen sofőr megállni, amíg az utas meg vesz két bambit?
Arra leszek kiváncsi, melyik ország(ok)éra fog hajazni az újabb kombináció. Egyszer láttam a Juszt fogyasztóvédelmi műsorában hogy egy svéd vagy litván vagy valamelyik balti államos rendszám alapján pereskedett azzal a magyarral, akinek uganaz volt a rendszáma, az autópályás cég. A fotó éjszaka készült, de így is látszott hogy nem idevalósi.