Keresés

Részletes keresés

Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 458
Nagyon megértelek! Én ezért nem is beszéltem erről soha  a családdal (az én részem, nagyon tapintatos, Szülők Öcsém sose kérdezték, tudták, megtudják, ha itt az idő) mert utáltam a kötelező gyerektémát... Ha meg azt mondom igen, akarunk, rajta vagyunk az ügyön, akkor állandóan a vizslató szemek, kérdések... Mi épp ezért mindig elhárítottuk a kérdést, hogy nincs még itt az ideje. (Minden rokonlátogatás ebből állt: anyós, mikor lesz már unoka, rokonok, mikor gömbölyödök, jaj már mióta együtt vagyunk...) Annak ellenére, hogy elsőre sikerült a baba mi annyit vártunk, hogy jó helyen legyen, és meglegyen az első UH, szűk családnak bejelentettük. Melóhelyen meg a 3. hónapban kötelező, utána elmondtam a közelebbi kollégáknak, meg a távolabbi rokonoknak is. Nagyon boldog vagyok, rossz érzésem sincs, de ez a mi dolgunk, a mi kis életünk. Nyilván az egészséges félelem bennem van, hiszen ha baj van az bármikor lehet, de nem stresszelem magam. Szerintem mindenki ahogy érzi, úgy jó :)
Előzmény: gaspoltshofen (452)
lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 457
Még egy kérdés, hátha van ebben valakinek valami jó tanácsa. Ha ülök, mindig el kezd fájni a hasam egy idő után (vagyis a méhem, gondolom, szóval ott lent, ahol a babának kell lennie). Pedig a mai gatyám tutira nem szorít. mit lehet ilyenkor tenni, azon kívül, h ne üljek annyit, mert munkámból kifolyólag muszály. egyáltalán: ez normális?
lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 456

Köszi, ez is segítség, h nem mind pancser, aki sztk-s. Holnap megyek nődokihoz a leleteimmel, majd megkérdem tőle, azé drukkoljatok, h ne legyen ismét paraszt.

Előzmény: fnémonika (455)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.16 0 0 455
Én sztk-ba járok hála az égnek egy tündéri doki a területi fogorvosom,(kopp,kopp)
nem barbár,becsületesen ellátja a betegeit,nemre,fajra,hova tartozás nélkül,a gyerekeimet is hozzá hordom,de hogy nálad mi a helyzet nem tudhatom.300ft arra értetem,hogy akkor még nem volt bizonyitva a terheségem,tehát akkor fizetni kellet.
Elméletileg a terheséggel járó vizsgálat ingyenes,de hogy ez alatt csak a szüröt értike,ezt sajna nem tudom,de ha közben eljutok konkrétat tudok,majd mondani,igérem rá kérdezek mi hogy van.:))
Előzmény: lujzer (454)
lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 454

Már a címe is jól hangzik, majd megveszem, ha oda jutok :-)

a 300 forintos beugró akkor a nem terhesekre vonatkozik, nem? Egyébként az SZTK-ban nagyon pancser dokik dolgoznak? Vagy vannak jó tapasztalatok?

Előzmény: fnémonika (451)
lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 453

Szerintem tök jól leírtad, és teljesen érthető, de valóban kicsit más a Te helyzeted, tekitve, h sok volt a sikertelen próbálkozás. Én a magam részéről azokra gondoltam, akik elsőre nem mondják el, az első próbálkozásnál. az meg, h itt sok a szomorú végű történet, szerintem csak azért van, mert ez itt egy terhes gyülekező hely, és ha megnézed, hányan fórumozunk, akkor ők benne vannak a 2 százalékban.

Mindenesetre megértem a te hozzállásodat, az tényleg teljesen más, és nagyon rossz lehet, amikor már sokadszorra kell elmondani, hogy megint nem sikerült. Drukkolok, hogy most sikerüljön,

Előzmény: gaspoltshofen (452)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.04.16 0 0 452

Ammandina,

tudom, hogy én nem vagyok egy tipikus eset, miután négy év után jutottunk el odáig, hogy megértük a 12. hetet, de megpróbálok rávilágítani arra, hogy hogyan lehet 12 hetet úgy eltölteni, hogy nem kiabálja az ember világgá. Korábban egy sorstársam azt mondta, hogy ő szive szerint a végéig titkolná a babát, csak már látszik rajta, én akkor ezt nem értettem, de ma már értem, lehet, hogy hihetelen, de én is ezt érzem most, és most is csak annak fogjuk elmondani, akire tartozik, a többiek majd egy idő után látják és rájönnek.

A sok küzdelem és kudarc árán megtanultam, hogy egyáltalán nem jó, ha az embert faggatják, még ha jó szándékból is, de tudnak olyan kérdéseket feltenni, ami bántó tud lenni. Igazából ezt a kérdést az tudja átérezni, aki vesztett már el babát, babákat az első 12. hétben, és hogy utánna min kellett keresztülmenni, milyen magyarázkodással. Csináltam én úgy végig 8. hetes elhalt terhességgel abortuszt, hogy még az anyósomék sem tudták, és a mai napig úgy érzem (annak ellenére, hogy jó a kapcsolatunk), hogy jól választottam, nem kellett feleslegesen beszélnem a dolgokról, és gyorsabban talpra is sikerült állnom.

Rájöttem, nem tudom rendesen az érzéseimet leírni, hogy megérts, megértsetek, a lényeg az, hogy fogadjátok el, hogy vannak emberek, akik nem kiabálják azonnal az örömüket világgá..... Nézzetek csak vissza, hogy az elmúlt pár hétben hány babásodásnak lett szomorú vége:(

Gaspi

Előzmény: Ammandina (447)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.16 0 0 451
Én halado vagyok hozzád képest,a kedvencem Hogyan ,ne legyünk tökéletes Anyák!:)))
című könyv.
Most még nem voltam fogorvosnál,de tömés,huzás, ingyenes volt a tavasszal még Sztk-ra, max 300ft beugró a korona,fogpotlás akkor is pénzes volt,a gyökér kezelés is ingyenes esetleg a rögen fizetős még,de ilyenkor azt nem csinálják ,vagy csak nagyon indokolt esetbe.
Előzmény: lujzer (446)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.16 0 0 450
Egyébként remekül,alig köhögök már,láz megszünt,vukk tova repült.(kopp,kopp)

Ki mikor mondja el?
hát én öszinte leszek nem voltam ennyire parás, hogy mivan ha.
Amint személyesen találkoztam a szülökkel akkor közöltem,anyámék még ugymond a teszt igazolása előtt tudták a babát, közöltem ugy nézki ismét nagyszülök lesznek,a tetszész index változó volt,anyukámék közölték kösük fel ....,de lelkesen várják:)),anyosomék,sógornőm első és 12 hétigi reakcioja vetesem el,:((mert nem vagyunk normálisak,fel is kell nevelni őket.Még is érteném ha a nyakukon élnénk,és anyagilag támogatni kellene bennünket,de általában mi segitünk nekik ,nem anyagi értelemben. Közöltük velük,nem vagytok a helyünkben.Most ott tartunk ,hogy nem vesznek tudomást a terheségemről,mintha ez megoldaná a probélmájukat,de kit érdekel.A legfontosabb a férjem és a gyerekek várják,lelkesen.:))
Előzmény: csacskamacs (440)
lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 449

a fogászat tényleg ingyenes a terhesség alatt? Vagy csak bizonyos kezelések? Vagy hogy van ez, ki tudja? És milyen rendelőkben? Mert eléggé málik szét a fogam, mondjuk már egy éve húzom egy kiesett tömés pótlását (gyökérkezelt, nem fáj), de most rohamtempóban törik tovább.

lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 448
Tökéletesen egyetértek, én ezért is mondtam rel otthon még az uh előtt, mert pont jött a húsvét, és drága jó apám már így sem bírt napirendre térni afölött, h nem iszom bort, pláne húsvétkor. És úgy döntöttem, ha gáz lesz, akkor ugyis megtudják, hát miért ne örüljenek addig is. És örültek is :-)
Előzmény: Ammandina (447)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.16 0 0 447
Én viszont nem igazán tudom megérteni azokat, akik a szűk családnak is csak a 12. hét után jelentik be. És ha tényleg baj van? Bagában tart egy vetélést? Szörnyű lehet, ha még a családjában se sírhatja el az ember a bánatát. (Persze nem mindenkinek jó a viszonya a szüleivel)
Előzmény: Jázmin79 (442)
lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 446

Lehet, h akkortól 0 :-) nem tudom, én ezt a terhesség félelmek nélkül című könyvben olvastam, nagyon jó, ajánlom mindenkinek, tök viccesen le van írva minden parám benne, és a válasz rá egy anyukától, egy orvostól és egy bábától.

Pl: nem merem elmondani, h babát várok, mert mi van, ha nem jön össze, és azt gondolják majd az emberek, h tök lúzer vagyok, még egy babát se tudok összehozni. ez a para rám annyiar illett. a válasz itt az, h a hatodik hét, a szívmozgás után kell elmondani, utána nem kell már parázni, vetélési esély 2 százalék.

Előzmény: packages (444)
lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 445

Na én se reklámozom orrba-szájba, csak szűkebb család meg baráti kör tudja. De van egy olyan is, ebben babonás vagyok, igaz, ami igaz, hogy aki rájön, annak nem tagadom le, mert attól én képzelném azt, hogy valóra válna, vagyios tényleg nem lenne.

És most ellentmondok magamnak: függetlenül az önbeteljesítő jóslatoktól: úgyis el van ez rendelve előre, ha úgy kell lennie, megszületik a baba, egészségesen, minden gond nélkül. Ha meg nem, akkor annak is megvolt a maga értelme. lásdegy korábbi bejegyzőnek a kuytája menekült meg a baba elmúlása által.

egyébként meg nekem megmondta az asztrológusom, h 31 életévemben gyerekem lesz, és én hsizek neki, mert eddig minden úgy történt, ahogy mondta, és pl barátnémnek nagyon szép kisfia lett, másiknak kislánya, őket is megjósolta :-)

Előzmény: Jázmin79 (442)
packages Creative Commons License 2007.04.16 0 0 444

"a szívhang megjelenése után a vetélés aránya/esélye 2 százalék."

Ez tényleg így van? Akkor miért írják mindehol, hogy a vetélés esélye a 12. hét után csökken jelentősen?

Előzmény: lujzer (441)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.16 0 0 443
Szia Lujzer!

Én nem aggódom, na jó csak egy kicsit, hogy minden rendben legyen. Amugy én tök aggodalmas szoktam lenni, de mielőtt teherbe estem elhatároztam, hogy változtatok magamon és pozitívabban fogok hozzáállni és nem fogok parázni. Eddig bejött.
Igazad van ezzel az önbeteljesítő jóslattal.
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 442
Én is igyekszem magam ehhez tartani, mindig az aktuális dolgot megélni. Persze az alapvető aggodalom nem baj, mi is bejelentettük a 6. héten a szűk családnak, de én megértem azokat is, akik csak a 12. hét után jelentik be. Mindenkinek ahogy jól esik, csak feleslegesen nem szabad aggódni :)
lujzer Creative Commons License 2007.04.16 0 0 441

Jó reggelt mindenkinek! :-)

Szerintem túl sokat aggódtok. ami az én teóriám szerint azért nem jó, mert én nagyon hiszek az önbeteljesítő jóslatokban. Pozitív és negatív irányban is. És ha már itt tartunk, több ismerősöm, aki hasonló aggodalmak miatt jó sokáig szüleinek sem mondta el, h babát vár, el is vetélt. Vagy a szülő halt meg. Ez így kissé durva, de csak azt akarom mondani, hogy nem kell aggódni, mert minden rendben lesz. Ha más nem, a statisztikának higgyetek: a szívhang megjelenése után a vetélés aránya/esélye 2 százalék.

csacskamacs Creative Commons License 2007.04.16 0 0 440
Hát igen találékony az ember, ha muszáj.
Amugy hogy érzed magad?
Előzmény: fnémonika (438)
packages Creative Commons License 2007.04.16 0 0 439
A szó szoros értelmében nem vagyok ideges.  Csak bennem van a félsz, hogy mi van ha... És mivel a hétvégén akarom elmondani a szüleimnek, így jobb ha biztosan tudom, hogy minden rendben van. Szerintem ha végre elérem a 14 hetet, akkor már nyugodtabb leszek.
Előzmény: Ammandina (425)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.16 0 0 438
Hajjaj tudnék mesélni miket tudok még a csapszerlésen kivül,lassan olyan leszek mint egy ezermester(mekkelek) találékony az ember lánya ha rá kényszerül,de vigyázom azért magamra tulzásokba már nem esek.:)))Kertesház hátrányai, hogy mindig van mit szerelni,csinálni föleg,mert nem fiatal ház,hét végével tető szerelés lesz igaz ez már szakemberrel.
Előzmény: csacskamacs (436)
mannamanna Creative Commons License 2007.04.16 0 0 437

Ez az: Down-szűrés

Én múlt héten meghallgattam a tájékoztatójukat, holnap megyek vérvételre (csak keddenként van), Londonba küldik a mintát, csütörtökre van eredmény. Nem egy faktort vizsgálnak, mint az AFP-nél, hanem négyet.

(És aki a 14. hét előtt elmegy, annak két vérvétel és hat faktor.)

Előzmény: csacskamacs (435)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.16 0 0 436
Szia Móni!

Jaj de szörnyú hétfőd van. Hát nagyon sajnállak. De hidd el ez a hét nagyon jó lesz!!!!
Te még csapot is tudsz szerelni meg ásni ! Le a kalappal előtted! Remélem azért vigyáztál közben magadra!
Előzmény: fnémonika (434)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.16 0 0 435
Helyes, hogy nem kínzod magad. Rajtam először van kismamagatyó idebent és végre tudok benne kényelmesen ülni. Annyira kényelmes és még csinos is.
Igen nálunk kétszer van cukorterhelés 16. héten meg most nem emlékszem 26 vagy 28
De azt tervezem, hogy korán odamegyek, hogy első legyek.
Az amino az a magzatvízből való mintavétel. De csak indokolt esetben csinálják.

Habár azt hallottam, hogy az AFP már nem hoz megbízható eredményt hanem van valami újabb vizsgálat is. Tudtok róla valamit?
Előzmény: Jázmin79 (433)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.16 0 0 434
Sziasztok!
Ma megint foront lehet,erre jutotam,elmentem a gyerekorvoshoz igazolásért,tovább képzésen van 20.-ig haha, igazolás nuku.:((( Szóltam óvi,isiben hogy bocsi a gyerekek rendben ,de igazolást majd csak jövö héten tudok leadni ezek miatt, óvinál monták oké, sulinál a diri hogy menjek másik orvoshoz igazolásért,a helyetesitő orvos Petőfiszállási cirka 10 km innen,montam bocsi ,de átjárás innen oda nincs,kocsink van de soför nélkül nehezen működik,amikor párom itthon lenne,a doki nem rendel,nehezen de meggyöztem,hétfőn viszem az igazolást.Mikor haza értem udvari tó fogadot, a fagycsapunk szét ment,ásás, csap vásárlás,szerelés(alig fértem a gödörbe bele) majd betemetni, a védőnő felhivot szerdán meglátogatna,pénteken dokihoz kéne mennem, de ha igy kezdődik egy hét már semmiben nem reménykedem :())Egyébként jol vagyok ,kellemeseb napot mindenkinek.:)))
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 433

Feljött volna a gatya öv nélkül is, de nem kínzom magam :)

Várom a tapasztalatokat :). Terheléses cukor is ilyen hamar kell????

Az amnio a magzatvizes izé?

Előzmény: csacskamacs (431)
Ammandina Creative Commons License 2007.04.16 0 0 432

Az AFP csak vérvétel, rá kb 2 héttel UH. A kettő együtt ad egy Down és nyitott gerinc szűrést. 

Amnio, ha nem jó a lelet, de akkor sem kötelező.

Előzmény: Jázmin79 (430)
csacskamacs Creative Commons License 2007.04.16 0 0 431
Sziasztok!

Jázmin!
Még nem kellett az övet felvenni, kaptam kölcsönbe fekete kismamanadrágot tegnap. Meg 2 kantáros gatyát is, de azt majd csak szeptemberben akarom hordani. Kantáros gatyákról mindig az jut eszembe, hogy meleg és nyáron melegít.
De lehet holnap rajtam lesz az öv.

AFP után 2 héttel van genetikai UH is, ahova vinni kell az AFP eredményét is. Én jövő héten megyek AFP-re meg terheléses cukorra. Majd leírom tapasztalataimat.

Éloin!
Gratula, hogy megtudtad inni a lötyöt. Az meg, hogy kiabáltak veled, szerintem felháborító!
Előzmény: Jázmin79 (430)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.16 0 0 430

Már lelkileg edzek, hogy kiakasztom a dokit :) (mutassa meg, hogy mozog, szeretnék szívhangot hallgatni, képet Apának, kukk, hogy látszik-e mi van a lábacskák között) Meg persze meséljen miközbe vizsgál, h. mit lát megvan minden ujjacska...

Gondolom, nekem a köv vizsgálat ez az AFP lesz, az csak simán vérvétel, vagy UH ott is? A magzatvízből ugye csak akkor vesznek mintát, ha alabor nem okés...

Előzmény: Jázmin79 (427)
fozolalu Creative Commons License 2007.04.16 0 0 429
ja, és az is furcsa nekem, hogy éhgyomri cukrot nekem nem néztek, de jövő héten kapásból terhelésest csinálnak, nem is értem, ezt még azért megkérdezem a védőnőtől, hogy tényleg így gondolta-e?
Előzmény: fozolalu (428)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!