Egy tök naiv kérdés: tényleg Marci van a borítón? Így direkt még nem akartam rákérdezni Ákosnál (ismervén, mennyire nem tartja publikusnak a magánéletét - ebben igaza is van); vagyis még mindig kétségek közt vagyok...
Az nem lehetséges, hogy egy korábbi felvételt láthatunk a borítón (...akárki is legyen az... nem biztos, hogy éppen friss/aktuális a fotográfia)?! ;)
Vajon mi vezérelhette a birító megálmodóját? Vajon milyen célzattal szerepel egy "csecsemő" az album fedelén?
Lekicsinylés/lenézés... vagy éppen a saját gyermekeit látja Ákos a "remixelőkben"? Esetleg arra gondoltak, hogy egy "gyermeki kéz" csak árthat a szerzeménynek?
Nos... ? :)
Borító: GhostBusters! (biztos, hogy az az ő fia? Mert az első maxi werkfilmjében a végén megkérdezték Marcikát, hogy tetszett-e neki a zene, ő meg azt rebegte, hogy nem. De az már egy 2 és fél éves, szöszke fiúcska volt! Hiszen 1997 december 18.-án született - ahhoz pedig egy kicsit fiatalka a "szellem" a borítóról)...
1. Damned (gyönyörű, szerintem jobb, mint az eredeti)
2. Teddy And The Goat (a vége különösen)
3. Szabó L. Csaba (végig korrekt)
4. Epig (hangulatos, de nem igazán jön be)
5. Seventy Three (unalmas)
6. Induljon a banzáj! 2000 (rettenetes, flegma ének, béna, 93-as hangszerelés, a Régi és újon ciki lenne. Hallgassátok meg utána az eredetit!)
Multimédiás rész: 640x480-on egy kicsit zaklatott
MP3-ak: Nagyon jók.
Klip: Hát most sem jött be.
Köszi disp!
Már jártam erre... és a honlapodat is jól "átnyálaztam"! Remek! :)
A számokat már korábban letöltöttem (kivéve az újabb két alkotást... azokat éppen most töltögetem lefelé... :) )
Ha gondolod/gondoljátok, arról is írok néhány sort. (bár nem lesz valami fényes... de garantálom, hogy elfogulatlan lesz...és igaz... legalábbis az én szemszögemből, hiszen nem ismerem SHAPE-éket (egyenlőre), és még Mode club-ban sem jártam, bár szándékomban áll! :) )
Ez volt ugyan az első hozzászólásom, és az első "lemezkritikám", de nagyon élveztem a dolgot.
Már régóta szemezek az Ákos topic-al, de mostanában amilyen állapotok uralkodnak itt, nem szívesen olvasgatom. :( Szívesen veszem a negatív kritikákat bárkitől... akár rólam esik szó, akár másról (pölö Ákosról). DE CSAK AKKOR, ha azok építő jellegűek... nem úgy, mint a lenti "hozzáröffenések".
Sajnálom, hogy "csirkeól" lett a topicból.
Megosztom veletek „élményeimet”.
Miközben hallgattam a szerzeményeket, szorgosan jegyzeteltem, és íme az eredmény:
V1.b Szabó L. Csaba Mix
Nem hiába került ez a szám az album elejére! Nagyon jól eltatlált mindent az alkotó. Minden a helyén van, minden egyes hangszert lehet hallani külön-külön, és egyben is. Az elején lévő „gitárszólóba” rögtön szerelmes lettem… egy kis Martin Gore veszett el a gitárosban, de jobb, ha nem hasonlítgatok… én sem szeretem, ha engem hasonlítanak valakihez. :)
A szám csúcspontja a „Tudom, hogy vár még rám…” résznél köszönt be. Bár nem hallhatjuk itt Ákost énekelni, csak a zene változásaiból/váltásából következtethetünk arra, hogy itt kellene lennie ennek… de nincsen… és nem is baj. Ha beleilleszti a –nyugodtan nevezhetem- művész-nek, akkor már túlzsúfolt lett volna ez a rész. Annyira intenzívre sikeredett ez a pár momentum, hogy már nem bírta volna el Ákos hangját. Jól észrevette Csabánk, hogy ide sok lenne, ha bekerülne az ének… gratulálok… igazi vájt fülű! Megmutatta, hogy ennél a résznél sem vérzik el, mint ahogyan azt sok „kollégája” tette.
Ezért a számért ÉRDEMES volt szert tenni az albumra! Biztos vagyok benne, hogy még hallani fogunk Csabáról. Csak így tovább… ;)
V2.b Epig Version
Trip Hopp behallásokkal találjuk magunkat szemben… az újabb Massive Attack album elbírná ezt a számot. :) …de már megint másokhoz hasonlítok… nem lesz ez így jó… ;)
Nem mondhatnám, hogy túl lett zsúfolva a szám… sőt… néha még üresnek is tűnik.
Itt is mindent megtalálunk a maga helyén… szépen össze lett fésülve a muzsika. Ez a szám sincsen véletlenül az albumon. :) A refrént érdekessé teszi egy –nemtommilyen- pengetős hangszer… nagyon tetszik… jól el lett bújtatva. Ajánlom a vájtabb fülűek figyelmébe: Kutassátok fel! :)
A szám végén telepakolta Ákos hangját –talán túl sok- kórussal… lehet, hogy nem lett volna rá szükség… de a trip-hopp-hoz úgy látszik, hogy ez elengedhetetlen momentum.
-most halkan megjegyzem: betekintést kaphattunk Ákos ízléséből… hiszen Ő maga választotta ki az albumon szereplő zenéket.
V3.b Seventy Three Mix
Ezt az idegesítő Roland dobkészletet el lehetne már felejteni… kihagyhatta volna a szerző… egy kicsit elavultnak tűnik, bár Erasure-ék esküsznek rá. Mindegy… nekem speciel nem tetszik… lehet, hogy másnak meg pont ez tetszik benne. Semmi baj… ízlések és pofonok!
Egy kicsit „üreskés” az előadás… ezzel Ákos hangjára tette a „hang-súlyt”. :)
(…lehet, hogy pont emiatt került fel a lemezre… hízelgőnek tartotta Ákos, hogy milyen szépen szól ez alatt a szám alatt a hangja ?! :-o …soha nem lehet tudni… ;D)
Ismét köszönthetjük a „Tudom, hogy vár még rám…” sort. Sajnos kifogott a szerző képzelőerejével ez a blokk. Ákos+eredeti gitár+Roland dobhangszínek (már megint… még mindig…)=KEVÉS, VÉRSZEGÉNY, GYENGE!
Végén egyszerűen elhalkul a szám: újabb bizonyíték a „zeneszerző” ötletsivárságára. Sajnálom! :(
V4.b The Teddy and the Goat Remix
Szerintem „besokallt” a visszhangból Ákos hangja. Kicsit feljebb kellett volna hangolni/transzponálni azokat az egyébként nagyon „ütős” dobokat (lábdob, pergő). Emellett sok-sok-sok ötlet van beleültetve a számba. A kórus hangszínek gyönyörűek, nem nyomja el egyik a másikat. A refrén mögött „vocoderen keresztül” is hallhatjuk Ákos hangját… elég érdekes… szinte észrevehetetlen… első hallásra azt hittem, hogy egy újabb kórus hangszín, aztán egy kicsit jobban kihegyeztem a fülem, és meghallottam, hogy mi is az valójában. :) Ügyes!
Ismét a „Tudom, hogy vár még rám…” résznél tartok… hát igen… ez a rész… mint már mondottam: sok fejtörést okozott a remixelőknek… itt is ez történt, de frappánsan kivágta magát a „mixer”. Kicsit silányabban, mint Szabó kolléga, de ez sem elhanyagolható, habár ez került „záróakkordként” a mixelők közé.
Majd beindul a felemelő érzést nyújtó folytatás… némi katarzist okozva ezzel. Eleje/vége szépen bevezetve/levezetve… tetszett! Szintén gratulációmat fűzném a műhez!
V5.b Damned (A dal angol verziója)
Hallhatjuk, hogy Ákos jobban énekel, mint valaha. ;)
Angol kiejtések jól ki lettek ejtve… pörfikt! ;D
VISZONT! A harmadik (és egyben utolsó) refrénnél, ahol egy kicsit „feljebb tolódik” az ének és a minden… és a „fíling” ;) …találtam „valamit”.
„I dreamed of the light XXX beautiful solution…”
Az XXX helyén valami nyekken… kattan… pruccan… nem tudom. Ezerszer meghallgattam/visszapödörtem, hátha rosszul hallottam… hátha mégsem „szállt el” ott valami. Lehet, hogy az én CD-mben van a hiba? Lehet, hogy a „hangmérnökbácsi” elfelejtette kivenni azt a kis… izééét…?! :-o
Ha így történt… csúnya… :( Koki a fejére! ;) Igaz, hogy alig észrevehető, de ha én észrevettem –egyszerű halandó-, akkor más is észre fogja venni. Aki akarja, keresse meg! Érdemes… érdekes…
V6.b Bonus Track: Induljon a banzáj! 2000
A szám kezdetekor kishílyán letéptem a fülemről a fej/fülhallgatót… megijedtem volna? :-o
Nagy önuralom kellett, hogy a fülemen tartsam a készüléket. :(
Ha jól vettem ki, újra felénekelte Ákos a számot… eléggé hanyagra sikeredett… lehet, hogy már unja ezt a számot? Ki tudja…
Visszatérve az „alkotásra”… IGÉNYTELEN kontrabasszus… már régen elavult. Ha ilyet hallok, az már eleve rossz pont… és úgy vettem észre, Ákosnál is (végigolvasva minden egyes kritikáját, amiket a mixekhez intézett). Ezért nem tudom, hogy miért volt szükség feltenni ezt a számot… miért kellett erőltetni? Csak tudnám miért „ragaszkodik” Ákos Dzsuniorhoz, és az ő „udvartartásához”?!?!? :( A haverság miatt… kár érte. :(
Remélem LECSERÉLI őt, most hogy már tudja, SOKKAL JOBB mixelők is léteznek kishazánkban!!!! :)
Bye-bye Dzsunior!
Utózönge…
Jómagam is belefogtam a mixelésbe annak idején, amikor megvettem a KAU I-et… sajnálom, de nem ihletett meg az egyébként nagyon remek alkotás… nem tudtam vele mit kezdeni.
Sorry vagyok… bocs… így jártál Ákos! ;)
Próbálkozás szinten maradt a dolog… egy kis tanulmány… nem volt szívem kiadni a kezem közű olyat, ami nekem sem tetszik (mármint az, amit fabrikáltam a számból… az eredeti briliáns munka… Szép volt Fiúk! )… és nem volt szívem „belerondítani” ebbe a számba. Úgy jó, ahogy van! :)
Ha mégis megszülném a saját mixemet, közre adom majd közöttetek!
Mark!!!
Philip is ezt mondtazéplusszban...hehehe,igazatok van...
Én is megvettem háát jobbra számítottam,túl egyhanguak,csapból is ez folyik bár Damn az teccik'..de van egy-két hangulatos mix rajta..
Induljon a banzáj' 2000 neagyon nem jött be, pénz-szaga van, miért nem undergroundban csinálta meg??
vagy csak jobb hangeffektekkel..mindegy..A Relief mix a legjobb szerintem...bár sok jó van..putty
Tegnap én is megvettem a KAU II. cd-t. Meghallgattam, de inkább nem mondok semmit...
Félő, hogy a "meg nem értett befogadó" szerepében tetszelegnék (szándékosan nem írtam művészt - nem én készítettem az általam lentebb ajánlott Shape együttes Re(lief)mixét...). Legyen elég annyi, hogy talán Szabó L. Csaba mixét leszámítva szerintem értékelhetetlen a cd audio része. Az Induljon a Banzai bonus-hyper-ultra track is... Ilyen divatosabb stíluson belül is lehet igényes munkát csinálni, de ez nem az.
Az mp3 szekció mintegy fele viszont meglepően jó, most nem részletezem, de néhány alkotónak kijár a gratuláció!
:-))
Váratlanul megvettem az Ákos maxit (nem magamnak).
A mixeket még nem voltidőm meghallgatni, az angol nyelvű dal, Damned nem rossz, az Induljon a banzáj remix pedig akár a Splash műve is lehetne. Ehhez képest a Régi és új mixei maga voltak az űrkorszak.
Újra indul a banzáj: megint megyek utat keresni.
Fő a fantázia, sül az orca.
Az indián áll az esőben.
Valami nagy nagy tüzet kéne rakni...
ráhányni mindent ami antik, ócska...
A fene enné meg! Ma délelőtt voltam az egyik lemezboltban, keresve a CD-t. Az eladó pedig a következő infóval dobott meg:jövő hét szerdára(!!!) biztosan megérkezik... Nem gond, szombaton úgyis Pesten vagyok, talán még akad belőle egy-két kósza példány.
LoviGabi: Megnéztem azt az Mp3 keresőt, amit említettél. Rákerestem a DM-ra, de semmit nem tudtam letölteni, mert mindíg volt valami baja a Getrightnak. Vagy nem létezett a fájl, vagy nem tudott kapcsolodni, ha meg kapcsolodott, akkor egyből leállt, mondván "Server bussy".
Nincs valami használható Mp3 kereső a neten? Nekem ez már a sokadik, ami nem vált be:-((((((((
Köszi, már a listán vettem az adást, el is rohantam megvenni. Utánam már csak egy CD volt a polcon, a csajszi szerint ( aki meglehetősen béna volt a kártyámmal ) nekik már nincs is több.
Kazi még volt több darab. A Fotexek és a Ferenc krt.-i Violin szerint csak holnap jelenik meg.
A CD-ről:
Még emésztem a mixeket, de az Induljon a banzáj! 2000 már most nagggyon tetszik, bár lehetett volna hosszabb is, mint az eredeti örökzöld.
MM melléklet: FANTASZTIKUS!!! Mint ahogy megszoktuk már két év alatt.
Az angol KAU ( Damned ) első hallgatásra nincs rám olyan hatással, mint a Zero Hero ( Ikon ).
Nem olyan biztos az a mai megjelenés.
Tegnap is és ma is sikerült egy-egy lemezboltot felvilágosítanom ( violin, fotex ) hogy én nem azt a - már 3 hónapja kapható - maxit keresem, hanem egy most megjelenőt.
Miután már képben voltak, ma már azt mondták, hogy inkább holnap, vagy esetleg ma este lesz.