Keresés

Részletes keresés

mangomg Creative Commons License 2006.03.23 0 0 150

Hali nrb!

No, komolyan gondolkodom ezen a Fatar bill-en, amit írtál. Csak sajna nem teljesen tiszta a dolog, hogy még mi kell hozzá: hangmodul, tápegység, ilyesmi. Pedált nem tudom, hogy kéne-e már vennem...

Szóval tanácstalan vagyok, hogy miket kell még ehhez venni. Ha ebben még tudnál segíteni, megköszönném...

Előzmény: nrb (147)
Human Positive Creative Commons License 2006.03.14 0 0 149
Yamaha P- 90 digitális zongora eladó! 3 rétegû dinamikus zongora hangminták
Sustain és Key- Off effekttel, 88 kalapács- mechanikás billentyû, 64x polifónia,
24 hangszín, Split és Layer funkció, 8 beépített effekt, 2 fejhallgató kimenet,
kottaállvány és zengetõpedál, Midi In, Midi Out. Ajándékba adom hozzá a képen
látható fa zongoraállványt és egy a zongora méretére varrt vászon takarót!

http: //www. hitspace. hu/images/users/blogs/1513.jpg

Ár: 200. 000,- Ft

Érdeklôdni: 0620-571-8844
nrb Creative Commons License 2006.03.13 0 0 148
hogy rúgnak vissza a billentyűk.

Szerintem csak nem jól fogalmaztál. A billentyűknek nem szabad visszarúgniuk. Egyszerűen arról van szó, hogy az eredeti zongorabillentyűk egy viszonylag komplikált "emlőszerkezetnek" felelnek meg, amelynek speciális mechanikai viselkedése van. Lehet, hogy te azt érzed "visszarúgásnak", hogy a billentyű felengedésekor a billentyű "alaphelyzetbeemelkedése" egyfajta "esésként" érzékelhető. (Különböző erőkarok dolgoznak "össze", hogy a végén a kis kalapács megüsse a húrt. A billentyűzettel "átellenes vége" gyakorlatilag "leesik" a helyére a bill. felengedésekor.)
Ezt a mechanikát próbálják "emulálni" különböző rövid, összehajtogatott emelőkarokkal, súlyokkal és rugókkal. )
Előzmény: mangomg (146)
nrb Creative Commons License 2006.03.13 0 0 147
Alább egy hivatásos zongoratanár véleményét idézem (ami egyezik az én meglátásommal is)
---
Zongora-tanulás megkezdéséhez (első 4-5 év) tökéletesen jó akár a Fatar StudioLogic széria is. (pl.880-as. Az absolute-nál jó áron elcsíphetsz még talán egyet.) A billentése elég jó ahhoz, hogy kezdőknek és félhaladóknak megfelelő legyen. Ha aztán ennyi idő után kiderül, hogy az ember komolyan zongorázni szeretne, akkor kell venni egy igazi rövidzongorát, de minimum egy pianínót. Esetleg valami jóval komolyabb és drágább digitális zongorát.
---
Ennyit a billentyűzetről magáról.
Amit én még ehhez hozzátennék, hogy fillérekért (20-30ezerért) lehet venni öreg hangmodulokat, amiknek elég jó a zongora-hangja ahhoz, hogy az ember elkezdje a zongorázást. (Állítólag pl. a Roland U-220-nak egészen tisztességes zongora hangja van.) Az első 4-5 évben tökéletesen megfelelő, ez az idószak ugyanis arról szól, hogy az ember elsajátítja a technikai alapokat, meg valamennyi zeneelméletet kap. A komolyabb darabokhoz (ha az ember tényleg zongoraművésznek készül) valóban kell egy rendes zongora (de minimum pianínó).
Ha csak könnyűzenében gondolkodsz, akkor meg felesleges a Fatarnál drágábbra pénzt kiadni hobbi-zenélés céljára.
Előzmény: mangomg (146)
mangomg Creative Commons License 2006.03.13 0 0 146

No, megpróbálom újjáéleszteni a topicot...

Halihó!   TUDOM, HOSSZÚ VAGYOK, DE OLVASSATOK EL, LÉGYSZI, LÉGYSZIIII!!!!

Digitális zongorát keresek én is. Végigolvastam a topic-ot, köszi a segítséget. De azért még szükségem lenne még némire.

Tanuláshoz szeretnék egy digit, max 200-ból szeretném megúszni (állványostul). Gondoltam használtra is, de én mint amatőr kezdő is ég és föld közti különbséget éreztem a használt és az új d.zongorák billentése között. (a használtakat olyan puhának éreztem, bár lehet, nagyon elkoptatott gépek sikerült találkoznom... hm?)

No szóval az új mellett döntöttem, semmi flanc-glanc, hangszín meg egyéb "elektromosságra" utaló jel (brrrr....), tehát nincsenek nagy igényeim, hacsak az nem, hogy 88 bill-es, kalapácsmechanikás legyen, tehát minél inkább hasonlítson egy zongorára.

A botfülemmel nem nagyon hallok különbséget hangszínben, inkább arra próbáltam (eddig) adni, hogy milyen érzés, ahogy leütögetem, hogy rúgnak vissza a billentyűk.

Olyan szeretnék, aminek beépített hangszórói vannak, mert nem szeretnék külön erősítőre költeni. Ja, és x lábak kíméljenek! Az olyan lakodalmas zongorás....

Szóval ennyit a külsőségekről, mert a többihez nem értek, saját magam szórakoztatására szeretnék csak megtanulni.

Néztem pár márkát, áron belül persze. Tudtok vmit az Orla Stage Partner, ill. az Orla CDP 15 típusról mondani? & Sehol nem találkoztam a topic-ban Hemingway márkájú digi zongival, pedig ilyet is láttam 200 alatt. Yamahának láttam még a határértéken belül zongiját, de az én pénztálcámnak bizony a 10-20ezrecske különbség is számít.

No, ha tudtok, segítsetek, hogy ezek milyenek. Casio-t nem említettem, hát nem tudom... erről is várom véleményeteket. Korg, Roland álom marad, túl drágák nekem.

Nem tudom így az elején érdemes-e befektetnem vmi drágább nagyobb darabba, v. kezdésnek válasszak egy occsóbbat, aztán ha pár év múlva belejövök, akkor egy komolyabbat. De gondolom ez azon múlik, jómagam mennyire érzem komolynak a dolgot.

Várom az építő válaszokat!! :))) Köszke előre is!

ZE Creative Commons License 2006.03.06 0 0 145
MI az RD170-et nézegetjük erőteljesen, de a tanulás elején sokkal célszerűbb akár egy bécsi mechanikás zongi, vagy esetleg egy jobbfajta pianino, mint bármelyik villanyos hangszer -- legalábbis ebben az árkategóriában.
Előzmény: Frodika (143)
Thas Creative Commons License 2006.03.05 0 0 144
Én majdnem vettem egy 300SX-et, de aztán rájöttem hogy nekem nincs szükségesm digit. zongorára, mivel nem kifejezetten a klasszikus zenét szeretem.
Ami vonzó volt benne hogy a zongorahang mellé beleraktak egy GM2 hangszínkészletet... aztán elmentem és meghallgattam :( Tudom hogy ez nagyon szubjektív de nekem nem tetszett (sőt halkan megjegyzem hogy más sem amit ott hallottam).

Aztán átmentem egy másik hangszerboltba és szerelmes lettem az Yamaha Motif ES6-ba. Nekem ez túl drága, úgyhogy most várok a picit olcsóbb és kisebb MO6-osra.
Konkrétan P120 az egyik barátomnak van, zongorahangban szerintem nem rosszabb mint a 300SX, van beépített hangszórója és hát a vak is látja hogy mint "bútor" sokkal szebb (pl a 300SX-hez nincs kottatartó ami azért kelleni fog a tanuláshoz).

Üdv.: Thas
Előzmény: Frodika (143)
Frodika Creative Commons License 2006.03.05 0 0 143

Sziasztok!

Roland 300SX vagy Yamaha P90/120, ez a nagy dilemma! Elsősorban gyermek zeneiskolai tanulmányaihoz, másodszorban "apuka" szórakoztatására. Érvek, ellenérvek, vélemények.

Köszo

ZE Creative Commons License 2006.02.24 0 0 142
Billentés/mechanika, hangszínek: Próbáld ki, ha teheted.
Előzmény: dzsoo_ (141)
dzsoo_ Creative Commons License 2006.02.24 0 0 141

Sziasztok!

Digitális zongora vásárlás előtt állok és szeretnék véleményeket hallni a KETRON GP-10-es ről illetve a KORG SP-200-ról. Ezt a kettőt néztem ki. Billentés, mechanika, hangszínek tekintetében mik a vélemények? (Azt tudom, hogy nem teljesen egy kategória a kettő... mármint, hogy a KETRON kvázi több mindent tud -szekvencer stb.)

Kösz!

circum Creative Commons License 2006.02.14 0 0 140

Megpingetem a topicot, hogy ne süllyedjen el szegény...

Keep, ha még olvasod: megvan még az ismerősöd Clavinovája? Még mindig aktuális az érdeklődésem...

circum Creative Commons License 2006.02.04 0 0 139
Szia KEEP!

Olvasod még a topicot? Ha mégse vennéd meg az ismerősöd Clavinováját, és megvan még neki, nem hoznál össze vele? Megnézném a cuccost...

Köszi!
Előzmény: KEEP (115)
MIDIgyartas Creative Commons License 2006.01.31 0 0 138

Reklámügynökség keres a MIDI gyártásban profi embert. A munka otthonról is végezhető.

cerean@freemail.hu e-mail címen lehet jelentkezni, önéletrajzzal.

Thas Creative Commons License 2006.01.30 0 0 137
Sziasztok!

A Roland RD-300sx-el valakinek van már tapasztalata? Nekem elsőre elég szimpatikus ebben az árkategóriában, de kíváncsi lennék olyasvalaki véleményére aki már hosszabb ideje használja.

Üdv.: Thas
ZE Creative Commons License 2006.01.19 0 0 136
De legalább jót mosolyogtál -- gondolom... :)
Előzmény: Suntow (135)
Suntow Creative Commons License 2006.01.18 0 0 135
Köszi, az a topik elkerülte a vigyelmemet úgyláccik, bár nem lettem ezzel se sokkal okosabb, valszeg rászánom magam és veszek egy könyvet :)
Előzmény: klavi (134)
klavi Creative Commons License 2006.01.18 0 0 134
Itt már néhányan foglalkoztal a témával: Topic
Előzmény: Suntow (133)
Suntow Creative Commons License 2006.01.18 0 0 133

Sziasztok!

Zongoraiskola tankönyvet keresek elektronikus (pdf, dok ...stb) formában, ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. Korábban trombitáltam, de most kipróbálnám a billentyűket is!

Bocsi ha offtopic voltam, de nem találtam megfelelőbbet, és látom h itt sok tanult billentyűs jelen van, gondoltam hátha akad vkinek egy könyve :)

Ide küldheted ha megosztanád velem: suntow@gmail.com

Előre is köszi!

Üdv. András

Lizzi Creative Commons License 2006.01.18 0 0 132

Sziasztok,

felbuzdítottatok így visszatettem a Live kártyát és felinstaláltam a kxproject nevű drivert hozzá. Eszméletlenül szól és így van asio támogatás, DSP effektek (b4-nél no latency).

Zongora: kipróbáltam a kutykurutty által ajánlott 20Mb-os Steinway mintát. Jó csak néhol torzít egypicit és nekem tompa (mintha le lenne csukva a zongora teteje)

Viszont találtam egy másik Steinway soundfontot ami 17 Mb és nagyon jól szól. Ajánlom mindenkinek aki teheti. A honlapról regisztráció után ingyen lehet letölteni sf2 file-okat. Vannak nagyon jó hammondok is és ez a zongora eddig nálam üt mindent. És sok minden más, érdemes kísérletezni.

A zongora font: http://www.sf2midi.com/index.php?page=sdet&id=6486

Várom véleményeteket róla:)

Üdv: RT

Lizzi Creative Commons License 2006.01.12 0 0 131

Köszönöm a segítséget.

Én úgy jártam annak idején, hogy a NI B4-nek vettem a live kártyát de amikor fel-instaláltam és elindítottam a pogit a késleltetést nem tudtam levenni 30ms alá mert lefagyott. Viszont a régi SB PCI128 karival amit visszatettem 5ms-on ketyeg. Nem értem miért!?(lehet hogy kevés a gép vagy a memória hozzá? PII 400 196Mb ram) Szóval a live most a dobozában pihen. Gondolkozom hogy visszateszem és beleerőszakolom ezt a zongora hangmintát, de akkor a b4-et nem tudom használni. Nagyon kíváncsi vagyok rá!

Tehát azt mondod, hogy a hangkártya cd-jén van valami virtual keyboard? Erre nem emlékszem. Nem tudod mi a neve?

rt

Előzmény: kutykurutty (130)
kutykurutty Creative Commons License 2006.01.12 0 0 130
Igen, ez en lennek, mint khm..."topikgazda", vagy mi :)
Szoftver akar a beepitett valami keyboard is lehet, ami a creative
programok kozott van.
Előzmény: Lizzi (128)
nrb Creative Commons License 2006.01.12 0 0 129
Mivel az SB-Live szintijével szándékozol lejtászani, ezért nem fog késni a hang. A minta betöltésére az SB-Live utilityjei között van egy program (sajnos nem tudom fejből a nevét, de ha elolvasod a manuált, kb. 2 perc alatt megtalálod.)
Ha be van töltve a soundfont a memóriába, onnantól bármelyik sequencer programmal lejátszható, bármilyen midi bill.-t csatlakoztatva a PC-hez.
Az a lényeg, hogy a sequencer programban a MID-INnek azt a midi bemenetet add meg, ahová a bill.-t csatlakoztattad, MIDI-outnak pedig az SB-Live E-MU10k1 synth-et. (NE a soft szintit!)
Előzmény: Lizzi (128)
Lizzi Creative Commons License 2006.01.12 0 0 128

Az eljén írta valaki, hogy egy 20Mbyte-os zongora hangmintát használ SB live-al. Milyen software-el lehet kicsalogatni ezt a hangmintát a kártyából midi billenytűzettel ha már feltelepítettem? Sajna nem vagyok egy PCmidiguru de ki szeretném próbálni hogy szól. És ez a hangminta nem csúszik a leütéshez képest live kártyával?

Human Positive Creative Commons License 2006.01.07 0 0 127
Pesten a körúton a Hangszer Erzsébetnél, és a Blaha Lujza térnél a Triálban szerintem ki tudod próbálni.
Human Positive Creative Commons License 2006.01.07 0 0 126
Ha tetszik a DGX billentyűzete, akkor vedd meg! Tényleg nem sokkal drágább, mint egy mesterbill, és vannak hangszínei is. PC-t meg azzal is használhatsz.
Előzmény: Lizzi (125)
Lizzi Creative Commons License 2006.01.07 0 0 125

Szia,

köszi a választ. Hát végkép elbizonytalanodtam. Eddig sem volt világos mit is szeretnék. A PC-s zenélés nem annyira izgat fel de ezt a progit kipróbálnám. A demo-k nem sokat mondanak. A B4-es progi sem annyira tetszik főleg hogy a korg billentyűzete igazából se zongorázásra sem orgonálásra nem jó. Így mostanában egy vermona orgonával szoktam játszani. Ezért is cserélném le az M1-et, de ha már megvan a b4 jó lenne még használni.

A yamaha DGX505 azért fogott meg mert 88 billencse van és állítólag jó zongora mintája és lenne benne dob is. Ha hammondozni akarok meg rádugom a pc-re. De azért jó lenne kipróbázni.

Segítsetek mit tegyek!!

Köszi RT 

Előzmény: Human Positive (124)
Human Positive Creative Commons License 2006.01.06 0 0 124
Egyébként nekem Yamaha P-90 digitális zongorám van (ami ugyanaz mint a P-120, csak nincs benne hangszóró) és az a két Hammond hangszín (főleg a saját effektjeivel) előbb-utóbb kevés lesz.
Előzmény: Lizzi (121)
Human Positive Creative Commons License 2006.01.06 0 0 123
Jól néz ki:

http://www.m-audio.com/images/en/callouts/big/key_rig.jpg
Human Positive Creative Commons License 2006.01.06 0 0 122
Én nem tudom, hogy megy-e P2-vel, de nem olyan rég jött ki az M-AUDIO által forgalmazott Key Rig, ami egy szoftver szintetizátor, olcsó (28.000,- Ft) és a következő cuccok vannak benne:

-zongora és elektromos zongora modul
-egy szintimodul pad-ekre, lead-ekre
-Hammond modul (drawbarokkal, scanner vibratoval, tremoloval, distortion-nal!)
-végül egy General MIDI hangmodul.

Vannak meghallgatható demók is az oldalon:
http://www.m-audio.com/products/en_us/KeyRig-main.html
Előzmény: Lizzi (121)
Lizzi Creative Commons License 2006.01.06 0 0 121

Sziasztok,

végigolvastam a topicot és van néhány kérdésem amire biztosan tudtok válaszolni. Belelkesültem zongorázás terén és le szeretném cserélni a Korg M1-emet valamire. Pc zenélés nem az esetem, de hmmm? PII 400-asom van SB 128 kártyával. Hammondozni pl a NIb4-el szoktam de nem tudom hogy zongoramintákat hogyan lehet feltenni és megszólaltatni PCn (a topic elején olvastam valamilyen letölthető soundfontokról meg hogy ez jobban szól mint egy me1). Hogyan lehet sb128 alatt soundfont-ot cserélni és megszólaltatni midi billentyűvel? Ha ezt össze tudnám hozni akkor elgondolkodnék esetleg egy Fatar-on.

Ami nagyon tetszik az a yamaha p120 (nagyon jó fender zongi és hammond is van benne), roland fp-5 (szintén a szerkeszthető hammond miatt) de ezek nekem megfizethetetlenek ha az m1-et sikerül is eladnom. Esetleg van még valamiben (szerkeszthető) hammond hangszínt plusszba 150-160e ig?

Alternatívaként felmerült bennem a yamaha dgx-505 is kopromisszumként mert hammondozni nem biztos hogy jó a kalapácsos mechanika. Olcsó és 88 súlyozott billentyűje van. Tudtok valamit róla (zongora, fender zongi, orgona hang, milyen a billentése, kipróbálható-e valahol)?

Egyenlőre ennyi. Köszi

üdv: rt

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!