Fidesz elnöke úgy reagált: "minden az én felelősségem, 2002-ben is az én felelősségem volt." "Aki vezet egy pártot, vállalnia kell a kudarc felelősségét is. A siker mindig közös, a kudarc mindig árva" - fogalmazott (ATV).
Az én javaslatom a következő: 1) minden ogy. képviselő fejébe ültessenek egy apró robbanó szerkezetet; 2) minden állampolgár kapjon egy 365 fekete gombot tartalmazó dobozt, egy gomb egy képviselő; 3) a lakosság szavazhasson a következőképpen: minden évben minden szavazónak legyen 10 lehetősége szavazni (fekete gomb lenyomásával) ha valami nem tetszik neki a képviselő tevékenységével, akkor megnyomja a fekete gombot. Ha egy időintervallumon belül - mondjuk 1 nap - összegyűlik 100 ezer feketegomb lenyomás egy adott képviselőre, akkor a robbanó szerkezet működésbe lép, leszakítva az adott ogy. képviselő fejét; 4) aki ogy képviselő szeretne lenni, az jelentkezés után felkerül egy listára, amin a sorrendet sorsolnák. 5) Mindenki addig képviselő, amíg a 3. pont működésbe nem lép az esetében. 6) Ha egy képviselő sajnálatos módon elhalálozik, akkor a listáról a következő kerül be.
A képviselői tiszteletdíj legyen jó magas, hogy legyenek jelentkezők. Ha elfogynak a jelentkezők, akkor vagy emelni kell a 10teletdíjat, vagy kötelező sorsolást kell tartani, amit tizedelésnek neveznének...
Egyrészt nem ismerjük a pontos számokat egy édekelt ellenfél adataira nem érdemes hagyatkozni. Másrészt nem elég tagadni valamit, alternatív megoldást is találni kell. Ugyanis az országot vezetni kell , a vezetési módszernek a demokratikus választás tűnik eddig a legjobbnak és érdekes módon a leghatékonyabbnak is. Más kérdés, hogy a demokratikus modern demokrácia legfőbb jellemzője az önkorrekcióra való képesség, vagyis igenis lehetséges lenne más, olcsóbb kampány is, bár óvatosan megjegyzem a pr politika a tömegkommunikációs kor nem kedvez az ilyen folyamatoknak. Nekem egyébként van egy alternatív javaslatom, mindjárt megkeresem és bekopizom.
A Fidesz 950 milliót, az MSZP 683 milliót költött a kampányra
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=10677
Ezt a pénzt értelmesebb dolgokra is el lehetne költeni. Vajon hány múzeum, közgyűjtemény és könytár vergődik anyagiak hiányában egy ilyen összeg töredéke miatt?
Mindezt a hatalom megragadása reményében szórják el a pártok, hogy aztán a hatalom megnyerését követően lenyúlhassák - közvetlenül, vagy a klientúrájukon keresztül - ennek a többszörösét. Ez mind a mi pénzünk, adófizetőké!
Szerintem az ilyen eszement kampány és pénzszórás helyett inkább a négy év kormányzati munkájával, ellenzéki magatartásával kell kampányolni. Ami kormányzati munka és ellenzéki politizálás címén jelenleg folyik ebben az országban, az egyenlő a nullával, de qrva sokba van nekünk adófizetőknek!
Ha megkérdőjelezhető a választások tisztasága és szoros az eredmény, a Fidesz tábora nem lesz olyan nyugodt, mint négy éve volt - közölte Kövér László.
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=10667
Ez tetszik: a Fidesz tábora nem lesz olyan nyugodt, mint négy éve volt
:)))
Gyártják már az ideológiát a vereség esetére!Nem lesz itt pihenés! Hidak, utak, autópályák eltorlaszolása annál inkább…
Egyszerű megállapítást tettél, és azt látom, aki nem úgy vélekedik mint te, vagy ti, (MSZP-SZDSZ) kormányzásról, azok mind küldött emberek. Láthatod, nem másoltam be szólamokat, irányelveket.
Természetesen Április 9-e után is fogunk találkozni, mivel ez egy nyilvános topic.