Szia! A napom szebb a tegnapinál,sikereimet tetézi hogy nadrágot is kaptam vékonyabbat,igaz nem kismamás,de kényelmes ez a fő./ fölsövel együtt/ Nem zavar ha nem tud velem jönni,nagykislány vagyok már a kisérgetéshez, persze jól esik a gondoskodása,az elmult pár napban igyekezet mindenben segiteni ,hogy piheni tudjak,persze most hogy már jobban vagyok sumákol:)),de hálás ,ha néha helyetem porszivoz,és mosogat,de a legtöbbet a gyerekekkel foglalkozot ez többet ért minden gyógyszernél,ilyenkor ébredek rá ,hogy az isten lábát megfogtam:))))
Én örülnék ha nem híznék, mondjuk a 12. hétig én is fogytam és öröltem neki, mert rajtam is van felesleg. Ne foglalkozz vele, főleg ha semmi panaszod nincs!
Lujzer!
Keress másik dokit!!!!! Azért, hogy nem néz meg semmit az durva!
Legszükebb családi köröl annyit,párom kért hogyha lehet amig nem látszik a baba,ne mondjuk el az anyáéknak,értetem miért,de azt nem szeretem volna hogy a gyerekek elszólják magukat előttük,igy is háborus az övezet,nem akartam tetézni a bajt. Csak hogy párom anyosommal egy helyen melozik,had ne mondjam min ment keresztül , álandoan a baba volt a témája,vetesük el,odáig fajult hogy párom felmondását latolgata.Tul a 12.héten abba maradt a szekálása,most nem "vesznek" tudomást róla hadművelet megy./sajnálom páromat,mert imádja a szüleit,ez idájig aránylag jó volt a kapcsolatunk,kisebb zökenökkel/Remélem bele törödnek a ténybe és nem az unokáikkon álnak bosszut a döntésünk miatt.:(( Messze megértem azokat akik nem beszélnek róla,ezért vagy azért mert félnek.
Lujzer! És nem tudsz az Ekhoból átmenni másba vagy pár hónapra rendes alkalmazásba felvennének legalább a szülésig!
Móni! Én minden vizsgálatra egyedül megyek. Engem nem zavar. Mondjuk egy UH-ra jó lenne ha eltudna jönni a férjem is, de nem tudom beengedik, most ebben az új rendszerben annyi minden megvan kavarva. Meg ha sokat kell várni, szegény mire beérne a munkahelyére már jöhetne is haza. Ugye a mai napod már jobban indult?
Jázmin! Rajtam van a kismamaöv, nagyon jó !!! Most voltam a boltban és lesz nekik nyáron is csak fagyi színekben. Ugyhogy majd beruházok mégegybe a nyári cuccokhoz. Tök jól tartja a nadrágomat.
Kiváltottam a cukros lötyihez a cuccot, hát ahogy megláttam azt a nagy zacskót majdnem rosszul lettem, hogy ezt meg kell majd innom!
Lujzer! Sztem keress másik dokit. Én ajánlanám az enyémet, de sztem nem egy helyen lakunk. Nála 2500 egy tanácsadás, igaz negyed óra, de azalatt megvizsgál, ha kell, elbeszélgetünk, kérdések-válaszok, beutalók stb. rövid, de velös találkozás. És mindig mosolyog, és tudja mi kell az embernek. Pl. szülés alatt szó nélkül azt tette, ami nekem a legjobb, pedig honnan tudná mi az??? Valahogy megérzi.
Más. Napok óta foglalkoztat, hogy miért nem híztam egy grammot sem??? Nem mintha hiányozna, de -2 kilónál tartok a kezdetihez, pedig nem hánytam, és amióta elmult a hányinger azóta is áll a mérleg. Igaz van elég sok tartalékom. Örüljek neki, és ne foglalkozzam vele?
Hű, én imádom a dokim, de velem se volt nagy elbeszélgetés! Inkább én kérdeztem, Ő meg mondta amit látott vagy vizsgált. De nem kezdett el semiről beszélni, kórtörténetet sem vett fel. Ez UM-et kérdezte, meg hogy poz. teszt mennyi volt. Ja meg h. mikor voltam utoljára rákszűrésen és itt ki is merült a kérdéshalmaz. Már nagyon készülök a mai délutánra :)))))))))))
De minden kérdésemre türelmesen válaszolt. Nekem jó, h. nem zaklat feleslegesen :)
Ekhós vagyok, ami annyit tesz, h 9 e ft volt tavaly a tb alapom. számoljátok ki ennek 70 százalékát, mint táppénz. Most már a minimálbér. ez se túl fényes, és amúgy mindent az előző éviből számítanak.
az emberek azt hiszik, ez tök jó, mert alig adózom, de nem, mert én adóznék többet, de nem lehet, és így nem jár nekem semmi :-( a megoldás az lenne, ha félre tudnék tenni, csak sajna én nem az az embertípus vagyok.
Igyekszem olvasni a lemaradásom, a mai napom jobban indult a tegnapinál,eddig suliban voltam igy kicsit lemaradtam, Tegnap este mikor apa haza ért,törpe a keze alá bujt,igaz még nem érzi,de én igen.::)) Gratula a kerek időkhöz.!!! Anno a munka helyemen én is közöltem szivhang után a terheségemet,igaz nem sokra akkor tápézre is kerültem, mivel Vikivel veszélyeztetet voltam. Ki nem rughatnak véd a törvény,max,ha lejárt a baba után az időd.(gyes) végén,de akkor már ritkább,hisz vissza mész./ha megnem szünik,vagy nem potolnak/
Vérvételre nos kihogy jár én általában apa nélkül,3 gyereknél max 1- nél volt velem,akkor is azért,mert ő vitt be. Ultrahangra viszont 20 hetesen mindnél bent volt,sőt a lányaim is,megkérdeztem megnézhetnék-e és be engeték őket,hát most még nem tudjuk hogy sikerüle ismét,de remélem.
Tök jó a táblázat, legalább nyomon tudom követni, hogy hol tartok. Mert még a dokim se tudja, ez egy idióta. Ma visszamentem hozzá az uh meg a labor eredménnyel, az uh-t szinte rögtön félredobta, aztán kérdi, hogy akkor most hányadik hét is volt akkor (rá van írva a nyomorult uh-ra, azért vittem neki), aztán írt egy beutalót a következő uh-ra, meg a védőnőhöz. 11-re voltam bejelentkezve, 11 óra 2 perckor már az utcán voltam.
Én megint vártam a kórtörténet fölvételét, cukros van-e családban, hány kiló vagyok, vérnyomás, mikor születik a baba, stb, de nem mondott semmit.
Én tényleg nem ezt olvastam a könyvekben, meg honlapokon, azt írták: első alkalommal elbeszélget a doki velünk hosszan. Jó, elsőre ez nem történt meg, mert h uh nélkül nem meri állítani, h terhes. De most ott volt rajta, és így is leszart magasról.
Ez így normális? Vagy keressek másikat? Barátnőm mondta, hogy ő keresett, fizetett is magánrendelésért 7 ezer ft-ot per alkalom, mégis kb ugyanúgy leszarta, mint engem.
Mónika, nagyon durva hétfőd volt, ahogy olvasom :( remélem a mai nap jobb!!!! Anyósod és sógornőd grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. na ennyit a családról. Fel nem fogom...
Lujzer: én magánfogdokihoz járok, és lehet, hogy csak ő volt jó fej, de amikor Matyival terhes voltam nem fogadott el pénzt... Elvileg ingyenes amúgy a fogászat. És ha jól tudom, akkor nem rúghatnak ki, terhesség alatt, már csak ezért is jelentsd be, tanúk előtt, ha úgy jobb :D
Szerintem azért a 3. hónaptól, mert számtalan okból kifolyólag küldhet a nőgyogyi pihenni azonnal, máról holnapra, így legalább tudják, hogy mi a helyzet, gondolom azt is megkérdezik, hogy meddig tervezed, hogy dolgozol, és hátha kedvesebbek a kollégák :))))
Mi el akartuk mondani húsvétkor, bár én általában a 12. hétig húzom - csatlakozom gaspihoz, nekem is volt már vetélésem, hülyén hangzik, de nekem jobb, hogy a család nem is tudott róla, nem vagyunk olyan viszonyban, hogy a faggatás, segíteni akarás, sajnálat jót tett volna nekem... szóval el akartuk mondani húsvétkor, de anyám szokásos formáját hozta, és két perce nem voltunk még nálunk amikor nyaggatott hogy mikor adok már a Matyinak tojást, miért nem adok sonkát, ez is olyan divatozás, mint az anyatej 6 hónapig és micsoda hülyeség... na, remek volt, egy óra után leléptünk, és megbeszéltük az urammal, hogy magunkat kímélendő még húzzuk az elmondást. :(((( jó szar ám :(((
Táblázat : egyre közelebb a zöldhöz, tetszik :D
Ma voltam vérvételen, banyek, mindenki más férjjel volt brühühühü. nagyonsoká megyek ultrahangra, május 4-én. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
Lehet, hogy Lujzer nincs bejelentve egyáltalán, vagy csak minimálbérre. De lehet, hogy teljesítmény alapú a fizetése, így elképzelhető, hogy nincs táppénz, mindenesetre nem irigylem a helyzetért.
És lesz sok ideje, amikor már a baba nagyobbacska lesz, hogy keressen másik mh-et, vagy a tesóprojektbe belefogni :)))
Gaspi, az ember "'nem kiabálja világgá az örömét", és a "legszűkebb családnak sem monja el" azért elég nagy különbség. Én se külröltem világgá a kétcsíkos tesztet. De a szűk családnak pár napra rá elmondtam. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, jónak látja. De nekem az utóbbi kicsit fura.
Én hasonló helyzetben voltam (lelkileg) elég jó emelést harcoltam ki a gyerkőccel a pocakomba. Mi az, h. nem jár táppénz?! Nézd, ameddig dolgozol és ellátod a melót, addig megérdemled a pénzt (nyilván azért kaptad meg az emelést...) Parázni nem szabad, nagy levegő és elmondod, 5 perc kellemetlenség, de életed legszebb híre ;) Az hogy hogy oldják meg? Kit érdekel? Sajnos 3 év után talán kirughatnak, de a cég is megszűnhet, senki nem garantálhatja ugyanazt a pozíciót és (inflációval emelt) pénzt... De ez még messze van...
határozott idejű munkaviszonnyal szokták felvenni a helyettest, és a munkaszerződést úgy is lehet írni, hogy amíg a kolléga gyesen, gyeden van, előreláthatólag ...... eddig és eddig. Persze az élet nem ennyire rózsaszín, de elvile ez a protokoll.
Nekem az ig.helyettes mutatta meg a jogszabályt, hogy el kell engedniük vizsgálatokra, aztán megkért, hogy oldjam meg máshogy, hogy ne kelljen helyettesítést fizetni, mert nincs rá keret. Bár ő tudta, hogy meg tudom oldani, mert volt aki beugrott helyettem. De egyébként elengedtek volna. Persze tudom, hogy nem minden munkahelyen törődnek azzal, hogy mi a törvény... sajnos!
Igen, en is ugy tudom, hogy ha mar bejelentetted, hogy terhes vagy, akkor a vizsgalatokra el kell, hogy engedjenek. Amig viszont nem szolsz, addig szabi, vagy logsz, vagy csusztatsz.
az a baj, h nekem elég furcsa munkaviszonyom van, téppénz lényegében nem jár, uh én nem tudnám magam kiíratni. a főnököm meg fizetésemeléskor közölte, h most úgy öt évig ne legyek terhes (nagyobb összeget kaptam, mint a többiek), és lehet, h viccnek szánta, de én azért parázok megmondani neki. Meg az én munkám olyan, hogy ha fölvesznek valakit a helyemre, akkor én már nem tudok visszamenni, ugyanabba a munkakörbe. Mert akkor hova megy az, akit fölvetek? Tényleg, ezt hogy oldják meg a cégek, ez máshol is probléma nem?
Bár ez úgyis adódni fog, ha meglesz a baba, de legalább addig se szeretném, h kirugjanak. Jó biztos nem fognak, csak tartok ettől a dologtól.
egyébként én meg azt olvastam, h a terhes nőket el kell engedni vizsgálatokra munkaidőben is, ha máskor nem kap időpontot.
Ez nagyon jo hir, mert mar kezdtem azon izgulni, hogy terhesseg elott elpazarlom az olyan szabikat, amik majd a terhesseg korai szakaszaban jol jonnek a sok vizsgalathoz, amig a munkahelyem nem tudja a dolgot. Akkor majd beprobalkozok telefonon. Remelem ugy is osszejon, hogy meg nem ismerek senkit a Szent Imreben.
Nekem valóban csináltak, az Istenhegyi génklinikán. Vért vettek, majd egy szuper géppel megultrahangoztak hosszan, amit aztán később meg is kapam dvd-n. Majd vártam egy kicsit, és egy fiatal genetikus srác kielemezte az eredményeket. Arányszámokat állapítanak meg, és azt, hogy érdemes-e további, drasztikusabb vizsgálatokat elvégezni, vagy nem. És nem csak Down-kórra, hanem egyéb genetikai rendellenességre is szűr. Ezt is a 12. héten érdemes megcsináltatni, telefonon kell időpontot egyeztetni, és egy picit sem kellett várnom. Az ára húzós egy kicsit (28e), de megérte, hogy egy picit megnyugodjon a lelkem.
Több helyen olvastam, és a bérszámfejtőnk is ezt mondta. Gondolom, hogy időben tudjanak helyettesítést találni, bár igazából ez minket véd, mert nem rakhatnak ki. Elég sokan kiíratják magukat már a 3. hónaptól (nehéz, fizikai munka, éjszakázás stb.), náluk mindegy, de valahol nálunk is, akik dolgozunk, hiszen maradunk még :)
Sziasztok! Udv lujzer, koszi az infokat, ma szabin voltam es elmentem a fehervari utiba. Azt mondtak ugyan, hogy 3 napra elore van csak elojegyzes, de miutan nyafiztam, hogy csak ma vagyok szabin, egyszercsak lett delutanra nehany ures idopont. :) A doki fiatal volt es kedves, megallapitotta, hogy a ciklusom 42. napjan nem vagyok meg terhes, es irt fel valami Norcolut tablettat, amitol majd alitolag fogok vegre menstrulani. Sajna hasi uh-on latott valami cisztat, ezert beutalt a korhazba huvelyi uh-ra. Ez kicsit elkeseritett, biztos emiatt nem menstrualtam. Raadasul az meg egy nap. (Keves a szabim.) A korhazban csak munkaidoben rendelnek? Nem lehet odamenni 9 elott vagy 5 utan? Na, huzok vissza a felkeszulosbe, nem akarok itt OFFolni. Minden jot nektek!
De látod, most már megértjük. az ember tesz néha elhamarkodott kijelentéseket, mert nem is gondol bele, másoknak milyen a helyzete, csak magából kiindulva beszél. Én legalábbis, ami végül is normális is, hiszen miből másból induljon ki az ember lánya? De ezért is jó ez a fórum, mert itt ez is kiderül, hogy miért van ilyen is.
Jázmin! Tényleg a 3. hónapban be kell mondani melóhelyen a terhességet? Miért? Ha fölmondanék, azt csak egy hónappal előbb kell közölni, akkor ezt mért fél évvel előbb?