Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Igaz a másik fórumon írtam a tőlük vásárolt Mini reduktorról aminek nem volt átfúrva a kijárata, nem jött ki a gáz amíg meg nem javítottam.Az előtte szintén tőlük vett óriás látómezős pajzsba kíváncsiságból meg néztem az elemeket, az egyik noném névtelen :-( szerencsére tökéletesen működik.
Ez meglepő mert a Kranom-ról még nem volt rossz vélemény. Én telón és személyesen is beszéltem velük de nem volt rossz tapasztalatom. Annyi hogy az eladó kisfiú rábeszélt a 3 m co kábelra amit végül nem ott vettem, de ugye minek hallgattam rá.
Na ezt jól be néztem, így hogy írod tényleg nem az emlegetett embertől hanem az általad írt Kranom Bt- től vette, de a történet az stimmel. Azzal vigasztalta magát a főnököm, hogy kapott egy ingyen pajzsot.
Még egy adalék. Főnököm is tőle vette az Alumig 300P- t, majd egy hónapot kellett várni, mikor megjött az újabb készlet telefonált, röviden plusz ötven ezer, kell vagy nem mert neki nincs ideje vitázni :-(
akkora haszonnal még jó hogy megy. mindig akad rá balek. aki gépet vagy bármilyen cuccot akar venni, az nem jön mind be ide tanácsot kérni. nem is győznél válaszolni:)) na ezek az emberek google és már ki is jöttek a boltok, rendelnek és kész, aki jól járt jól, aki nem az meg nem.
Az az érdekes, hogy lassan mindenkinek van egy negatív sztorija ezzel a vállalkozással kapcsolatban, jót még senki sem mondott róla, de még mindig működik.
Tudom én, hogy jó lenne egy fogyós, esz is érte a fene tiszta erőből. Csak próbálok valami indokot találni, hogy miért is ne vegyek egyet. Mert gazdaságilag totál indokolatlan lenne. De ilyen aspektusból szemlélve már az Ergus is az volt. Oszt még is milyen jó, hogy van...
ha jól nézem akkor nem adta el, mert ugy fogalmaz hogy 2000 óta családi vállalkozás a plazma iv kft. de lehet én nem értelmezem jól. mindenesetre én kerülöm akár minek is hivják.
Fel se raktam a munkakábelt (egyébként 3m belül meg kék GCE teflon) eleve az 5kg dobról nem húzza le a huzaltoló a huzalt, mert vagy nagyon lassan jön (elforognak a görgők), vagy ha jobban megszorítom akkor lapos lesz.
Csak üresben próbáltam kiküldeni a huzalt az euro aljzaton a levegőbe, de már ott megbuktam. Külső dobtartóról húzta volna a huzaltoló a huzalt egy 60 cm teflonos huzalvezetőn keresztül (na ebben ragadt a huzal, ugyanaz a GCE mint a pisztolyban) mert a gépbe nem fér 30 centis huzaldob.
Játszok még ezzel mert kíváncsi vagyok rá. A munkakábel, meg az áramátadó, meg a hegesztés maga majd akkor jön ha a többi továbbítási hibával megvagyok
A cégnél 1mm-es huzalt használunk, annyira van meg húzva a görgő, hogy kézzel ne tudjam kihúzni a görgők közül.Nem próbáltad kézzel végig tolni a huzalt, mielőtt felszereled a kábelt a helyére? Van úgy, hogy nem sikerül rendesen elcsípni a huzalt és a vége "laposvágóként"karmolja a béllést amíg ki nem ér.Puha az alu huzal ezért nem is ajánlott 3- 3,5 méternél hosszabb munkakábel a hagyományos toló görgősből.A 0,8-as huzallal úgy mint a vasnál a pár miliméteres anyagot szebben meg tudod varrni, nem kell akkora amper és kevesebb a hozanyag vékonyabb lesz a varrat.
Mindenkinek van 1-2 hasonló története arról a boltról :-)
Legutóbb "Hetespapa" ment hozzá trafós AC/DC awit venni, ami természetesen már nem volt meg miután autózott érte 120 km-t. Nyilván azóta is árulja ugyanazt: