Neked itt válaszolok: maga a rendezvény kifogásolható, mármint kultúrember számára. Úgy értem: azok, akik rendezik. Normális országban ilyenekkel civilizált ember nem áll szóba, ha mégis megteszi, környezete attól kezdve nem tekinti civilizáltnak...
Aztán a seregnyi náci-nyilas zenekar. Tisztességes művész ilyen környezetben nem jelenik meg.
Az idei Magyar Szigetre gondolsz? Én nem tudom, hogy mit találtál, amit inkriminálni lehetne a rendezvénynek? Viccen kívül. Megnéztem aprogramjaikat, és találtam rengeteg nagyon hasznos és érdekes dolgot. Átlapoztad-e egyáltalán a program-ajánlójukat?
Felvidéki együttes, nem ismerem őket. Talán nincs túl sok szereplési lehetőségük, talán nem tudják, hová mennek, de az is lehet, hogy ugyanúgy "gondolkodnak", mint a fellépő náci bandák (a Kormoránért fáj a szívem, az zenekar volt).
Nyilvánvalóan. Megint megnéztem a programot, valóban van egy Pengő zenekar, lehet, hogy erre gondolsz. Nem sok hivatkozást találtam rájuk a neten, hallgatható anyagot egyet sem, így valóban nem tudom megítélni. Lehet, hogy ők lesznek az egyetlen kulturális program. Akkor nem nulla, hanem egy. Tudod mit? Ha már népzene, akkor inkább www.kalakafesztival.hu.
De hogy valakinek az Egészséges Fejbőr elnevezésű náci zenekar bamba szövegéről a Himnusz jusson eszébe... Nem semmi. (Nemzeti öntudatú kultúrember ezt könnyen gyalázkodásnak vélheti.) Kb. olyan, mint a tavaly őszi folytatólagosan elkövetett utcai randalírozást, köztéri zabálást-hugyozást-szarást 1956-hoz hasonlítani.
Fogalmatok sincs semmiről, ami valamennyire is érték.
Mint apáink régen, törjük szét a láncot. Mindig szívünkben élsz, szeretetbe zárva. Világít, erőt ád népünk örömére. Magyarok Istene, ne hagyd hűlni lángod.
Egyébként sem mindenhol helyes az írásjelhasználat, de ez már lehet a költői szabadság része, a fentiek viszont egyértelmű helyesírási hibák.
Ami a kultúrát illeti, valóban, kicsit finomítok rajta: nem tartom az értékes kultúra részének. Ugyanoda sorolom, ahova Lagzi Lajcsit, Vámosi—Zárait vagy a magyarnótát (és nem, mielőtt valaki lecsapna rá, nem azért, mert a magyar szó szerepel benne, amelyhez egyébként sincs sok köze). Valamifajta populáris kultúra része, valóban, ezt rosszul fogalmaztam az előző sommás mondatomban, de az igazi lényegen ez nem változtat.
Tudom, hogy ez népszerűbb a komolyzenénél, és egy rendezvénynél, amely több embert akar vonzani, ez fontos szempont anyagilag is, egyébként is. De az, hogy még csak alibiből sem tesznek be a programjukba valami valódi, igazi kulturális értéket (amelyben mi, magyarok, amúgy szerencsére bővelkedünk, és messze nem csak zenére gondolok: íróink, költőink, festőink, satöbbi; lenne mit bemutatni, ha volna kinek, de alighanem ők túl jól ismerik ehhez a saját közönségüket), ha másnak nem, hivatkozási alapnak, ott kilóg a lóláb. Jó, az az egy János vitéz, a Vukot nagyon szeretjük, én is, dehát azért az csak egy gyerekmese, nehogy már ebben merüljön ki a dolog. Ugyanakkor fennhangon hirdetik, hogy így magyar meg úgy kulturális. Mitől lenne az? Tejfalussytól? Friedlichtől? Grandpierre-től? Kiszelytől? Drábiktól? Bakaytól? Viccelsz?
Nagypofájú, műveletlen, szélsőjobbos (finoman szólva) tökfej vagy, Idepofátlankodtál, még nem vettek észre a moderátorok - s te akarod itt a bankot adni.
Frászt, galambocskám, frászt. Talán próbálkozz a magadfajta cimborák között.
"Azt nem értem, hogy titeket ballib. a Magyar Sziget miért érdekel? Miért kell azt is fikáznotok? Csináljatok ti is magatoknak valamilyen szigetfesztivált."
Én speciel egy felvonuláson voltam, ahová a neonáci csürhe odatüremkedett.
Nagyon fel volnátok háborodva, ha valaki direkt odamenne tojással dobálózni, ugye?
Mocskos nácikok vagytok, mert mindenki tudja, hogy ezt a fasiszta rendezvényt is a zorrrbánnn irányítja a háttérből, miközben ül a páncélautójában(benne a traktorlégkondi) fején a korona, amit a duna jegén raktak rá fidesznáci hívei.