Keresés

Részletes keresés

akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.29 0 0 209
No_Name4

Láttam a 4db felrakott képedet.

A >hasast ugró férfi< című kép éles és a fények is jók. A kép elején a sekély víz zöldes, a felső részén pedig lilás-kék. Talán az lehetett volna jobb, de lehet, hogy valójában is ilyen volt. A napfény szinte függőlegesen föntről jön, ezért a fotózást nem zavarta a visszacsillanó fény. Milyen problémát jelentett a beach beállítás?

A >mécses mögé bújó pár< már nem a legjobb. A mécsest akartad felhasználni a vaku helyett, de a hosszú idejű exponálás miatt bemozdultak. Rendesen elvakít a fényforrásod, ki kellett volna próbálni vakuval is. Érdekes lett volna a Backlight funkció eredményével összevetni.

Előzmény: akoskoma2 (208)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.29 0 0 208
No_Name!

A képeidet még nem néztem meg. A Beach és Snow beállítást akkor érdemes használni, ha a havon, vagy a vízfelületen a szemedbe csillan (!) a fény, vagy legalábbis néhol tükröződik, ami zavaró lehet. Ha ilyen gondod nincs akkor szerintem a fehéregyensúllyal érdemes babrálni, nekem korábban másik géppel ez bejött.

Idén a Balatonon próbáltam ki a Nikont, és az automata korrekt képeket hozott, manuálisban pedig a több fehéregyensúlyt is kipróbáltam.

Előzmény: No_Name (205)
man074 Creative Commons License 2003.08.28 0 0 207
Üdv mindenkinek!

Csak most vettem észre, hogy van ilyen topik is.
Kb. 3 hónapja gondolkodom digit gép vásárlásáról és bárhogy nézegettem, nekem ez jött be legjobban. Sajnos a bruttó 130 legolcsóbb ár Augusztus elejéig visszatartott. De ekkor jött egy lehetőségem, hogy Japánba utazhattam!
Sikerült is vennem egy db-ot bruttó 85e Ft-ért!
Ha valaki tervezi mostanában, hogy Tokióba utazik, feltétlenül ugorjon be egy kameraboltba. Bőveeb infót érdeklődés esetén adok.

No_Name Creative Commons License 2003.08.28 0 0 206
Felraktam néhány képet a képtárra:

http://kep.tar.hu/jimmyfield/index.phtml?aid=27590622&beginnum=

N_N

No_Name Creative Commons License 2003.08.28 0 0 205
Sziasztok,

Gyűjtögettem a tapasztalatomat a 4300-assal kapcsolatban.
- A tengerparon hiába használtam a beach beállítást jónéhány kép nem sikerült jól. Az emberek kiégtek, és a szinhűséggel is voltak problémák.
Később kipróbáltam és sokszor látszik, hogy az automata fehéregyensúly nem mindig tökéletes. Érdemes a kézi beállítást használni.
Hasonló a kép kiégésével kapcsolatban is. Érdemes manuálisan egy kicsit visszábbfogni E-0,5(-1) a képet. Fakóbból könnyebb kontrasztott varázsolni, mint az elveszett információt visszaszerezni.

A kézi fehéregyensúly sötét/vaku nélküli képeknél is sokat segít. Igaz ekkor elvesződik a kép melegsége, a megszokott sárágs árnyalat.

Most ennyit, majd még jövök

N_N

akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 204
Mikrobee képeit elnézve nem nevezhetem magam már amatőrnek sem? Vagy ő arra utalt, hogy nem ebből él? Fogalaomzavarban vagyok...

Lehet, hogy ez valamiféle igényességből (igénytelenség azért erős lenne) adódik - vagy netán olyan korlátokon, amit én magam nem tudok könnyen kitolni - de nem vágyom többre a most használt cp4300-nál.
Lehet, hogy mindenki itt, és így kezdi és később megállítani sem lehet. Nem felvásdiból mondom, de már használtam pár gépet. Volt közöttük komolyabb is, szerényebb is. Mégis azt mondom, hogy a Nikon egy elég jó ár/érték viszonyt képvisel. Van akit a márka korábban megszerzett presztizse, van akit a kiegészítők széles választéka vonzott. Mindegy. Jó gépet választottak (tunk).

Előzmény: akoskoma2 (203)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 203
Hello!

Most olvastam végig fórum bejegyzéseit. Kicsit izgatott lettem a műszaki problémák bemutatásánál, de próbálok nem foglalkozni velük.

Korábban egy kisebb Minoltát használtam, amivel előfordultak problémák (szándékosan nem írom, hogy szintén). Nem a kereső LCD kijelzője, hanem a beállításokra szolgáló kis LCD (vaku, időzítés, stb.) adta meg magát. Eljuttattam a szervizbe, majd 5-6 hét múlva kaptam vissza. Bosszantott a dolog, de nem volt mit tenni. Amikor átvettem a masinát, láttam, hogy az egyik csavar mellett a minőséginek éppen nem mondható műanyag borítás 3-4mm-en el van repedve. Azonnal visszaadtam, amit orvosoltak is (a csavar meghúzásnál történhetett).
Néhány hét (kb. 6) újból előjött az LCD probléma. Piszkosul zavart. Elolvastam a korábban visszakapott jótállási feltételeket és a Fogyasztó-védelmisekkel is beszéltem:
-ha cserekészüléket nem adnak, akkor 15 nap után cserére jogosító igazolást kell adniuk.
-Ez 30 nap, ha adnak kölcsön egy másikat.

A szervizvezetővel volt egy hosszabb vitám, de végül elfogadta az érveimet és megkaptam a hőn áhított cserére jogosító igazolást.

Tanulság: ismerned kell a jogaidat és azt a Fogyasztóvédelemmel megerősítve kell kisajtolni belőlük az igazadat.

Nem bántom a Minoltát. Én is úgy gondolom, hogy ilyen elektronikai cuccoknál ez majdnem természetes (sajnos). Hány mobiltelefonról írjak hasonló történeteket?
A lényeg a másik fél hozzáállása. Ebben úgy tűnik, nem vizsgáztak jól Nikonék.

mikrobeee Creative Commons License 2003.08.26 0 0 202
Hi!

NCP-700-am van nekem, a másikat nem ismerem! Szépen dolgozik, de kell hozzá ugye egy adapter! Mivel nekem van egy eredeti Nikonom is, ez igazából felesleges, így szivesen megválnék tőle, ha meg tudunk egyezni! Természetesen teljesen karcmentes!
Ezt a fotót ezzel az előtéttel készítettem!
Ha érdekel, dobj egy mailt!

Előzmény: t-t (201)
t-t Creative Commons License 2003.08.26 0 0 201
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata Raynox elotetlencsek (NCP700, PNF808 stb.) hasznalataval Nikon 4300-on? Gondolkodom ezek esetleges vasarlasan igy, ha van barmi tapasztalat megkoszonnem!

Udv,

T.

Scouse Creative Commons License 2003.08.22 0 0 200
Gigi,

Csak a 4300-al készítettél arra a kártyára képeket?

Üdv,
Scouse

Gigi_ Creative Commons License 2003.08.14 0 0 199
Sziaszok!

Két napja vettem egy ilyen gépet és az a problémám, hogy amikor a fényképezőn vissza akarom nézni a képeket, következetesen néhány képnél kiírja, hogy FILE CONTAINS NO IMAGE DATA,ezzel a géppel készítettem ezeket a képeket néhány órája. A számítógépre szó nélkül áttölti ezeket a képeket is. Nem értem!!! Találkozott valaki ilyesmivel?
Előre is köszi a segítséget.

Bormester Creative Commons License 2003.08.11 0 0 198
Az Extrémnél én bruttó 127.500-ért vettem aug.7-én. Ennél olcsóbban itthon nem láttam akkoriban, igaz, csak a neten nézelődtem.

Üdv. Bormester

Előzmény: LerantA (195)
Fat Creative Commons License 2003.08.11 0 0 197
Igen, akkor tenyleg van magyar garanciajegyed (ahogy mikrobee is irta). Sajat szememmel lattam az Extrem arjegyzeket, ahol felhivtak a figyelmet arra, hogy a gephez CSAK angol, nemet es francia nyelvu leirast tudnak adni, stb. Ebbol gondoltam, hogy nem magyar garancias gepeket arulnak. (Ahogy a tobbseg.)
Előzmény: Bormester (192)
Badmotorfinger Creative Commons License 2003.08.11 0 0 196
Ne légy szomorú, mert természetesen van rajta önkioldó. Sőt válaszhatsz is 3, vagy 10 másodperces késleltetés közt.
Nem csak csoportképeknél jön jól, hanem pl. ha makrófényképezel és nincs távkioldó zsinórod. Ilyenkor elég nagy a gép bemozdulásának veszélye, amikor megnyomod a gombot, még állványra téve is (főleg olcsóbb állványoknál). A 3 másodperc késleltetés kimondottan hatásos lehet ilyenkor.
Előzmény: LerantA (194)
LerantA Creative Commons License 2003.08.11 0 0 195
Még egy kérdés.
Szerintetek hol érdemes megvenni a gépet?
Hol a legolcsóbb?
LerantA Creative Commons License 2003.08.11 0 0 194
Sziasztok!
Én is egy Coolpix 4300-on töröm a fejem.
Olvasgattam az adatlapokat és egy dolgot nem igazán találtam rajta.
Ezen a gépen van késleltett önkioldó?
Szomorú lennék ha nem lenne.
Néha jól jön ha te is szerepelni akarsz egy csoportképen de nincs aki megcsinálja a képet.
mikrobeee Creative Commons License 2003.08.08 0 0 193
Márpedig akkor az hiteles garanciajegy! A döglött pixelekkel kapcsolatban pedig azt javaslom, hogy lép nagyon gyorsan tényleg, mert a javítási idő az több hét is lehet - az eddigi tapasztalatok alapján!
Élj a három nappal, ha tudsz, legalább telefonon jelezd nekik!!!!
Bormester Creative Commons License 2003.08.08 0 0 192
Van hozzá magyar nyelvű használati utasítás, az angol könyv fordítása azonos méretben, megjelenésben. A jótállási jegy is magyar nyelvű, Nikon embléma van az egyik sarokban, a másikban ez a szöveg: Importáló NIKON KFT, cím, telefonszám.
Még ez a szöveg van rajta kiemelve: Kizárólagos márkaszervíz: NIKON Kft 1047 Budapest, Fóti út 56.
Minden elemében olyannak látszik, mint amilyeneket egyébként máshol szoktam kapni.

Üdv. Bormester

Előzmény: Fat (191)
Fat Creative Commons License 2003.08.08 0 0 191
Budapesten vettem a gépet, az Extrémnél. Szabályos magyar garancia van hozzá.
Ha az Extremnel vetted, akkor ketlem. Ha nincs magyar nyelvu kezikonyved (csak angol, nemet, francia vagy spanyol), akkor kulfoldrol, amolyan fellegalisan, hoztak be a gepet. Persze van ra garancia, csak kisse idoigenyesebb/kenyelmetlenebb, mint a "normal" magyar garancia.
Előzmény: Bormester (190)
Bormester Creative Commons License 2003.08.08 0 0 190
Köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam. Egyébként minden jól működik, csak először olyan szerencsétlennek érzi magát az ember, nem tudja mi üzemszerű, mi hiba. És egy darabig meg van győződve róla, biztos átverték megint.
Budapesten vettem a gépet, az Extrémnél. Szabályos magyar garancia van hozzá.

Üdv. Bormester

em Creative Commons License 2003.08.08 0 0 189
szia!
gratula az uj gephez!
1. normalis a berreges, folyamatosan allitja a fokuszt a gep:)
2. valamennyire melegszik az enyem is, de nem veszesen...
3. folia nekem sem volt, pixelhiba miatt pedig vidd vissza a gepet, boltban a vasarlastol szamitott 3 napon belul cserelik a gepet. :) (felteve hogy mo-n vetted)
Előzmény: Bormester (188)
Bormester Creative Commons License 2003.08.08 0 0 188
Üdvözletem!

Egy napos új CP4300 tulajdonos vagyok, még digitális gépem sem volt soha. Ez magyarázza a kérdéseimet:

1) Normális dolog, hogy automata és scane módban a gép folyamatosan "berreg", "zizeg"?

2) Normális dolog, hogy rövid (10') használat után felmelegedik?

3) Amikor vettétek, az LCD-n volt fólia?
Az enyémen nem volt. Itthon vettem észre, hogy a kijelző közepén díszeleg két döglött pixel.

Köszönöm előre is a segítséget:

Bormester

dodi2 Creative Commons License 2003.08.05 0 0 187
Mikrobee!

Te használsz valamilyen szűrőt? A Camponában próbáltam fotózgatni az állatokat és az üvegről visszaverődő fénnyel nem tudtam sokszor mit kezdeni. Megoldás erre egy polárszűrő?

Üdv: dodi

mikrobeee Creative Commons License 2003.08.03 0 0 186
Rettenetes ára van! Én nem nagyon néztem utánna máshol, mert olyan keveset használnám, amihez egyszerűen nincs értelme megvenni!
A "fakó" képekhez nem nagyon tudok hozzászólni. Szerintem elég szépen visszaadja az eredeti színeket, de ha utólag kell egy kicsit korrigálni, az sem olyan nagy baj! Ár/tudás arányra még mindig nagyon jó vétel a CP4300-as szerintem! Azért próbáld a manuális módot is néha! :)))
No_Name Creative Commons License 2003.08.01 0 0 185
Még egy dolog. Most kerestem utánna, hogy a távkioldó 34+ÁFA. Tudtok valami egyszerübb (olcsóbb) megoldást?
No_Name Creative Commons License 2003.08.01 0 0 184
Most nézegetem a kirándulás képeit.m Általában autómatában fotóztam. Mindegyik kép enyhén fakó. A photoshopnál elég a kontrasz (kb 80%ban) és brighnes (kb 20%)-el beállítanom a képet. A NIKON programjánál általában a auto saturation hoz létre jó képet.
hogy lehet ezt kiküszöbölni, hogy egyből jó legyen?

mikrobeee Creative Commons License 2003.07.31 0 0 183
Ami az állványt illeti, nekem semmilyen tapasztalatom nem volt velük, hiszen még most is kezdőnek számítok fényképezés terén. Egyszerűen elhittem amit itt a többiek mondtak, hogy ár/minőség/tudás/tartósság arányait figyelembe véve a Manfrotto a legjobb. És nem is csalódtam, mert a pénzemért precíz, nagyon stabil, minőségi állványt kaptam. Van egy Manfrotto botállványom is, az is jól jön néha, ha egy kicsit stabilabban kell tartani a gépet. Az egyéb kiegészítőkkel kapcsolatban az a véleményem, hogy ebben a kategóriában - bármennyire is drága - a gyári dolgok a legjobbak. Nekem van Raynox előtétem (kettő is), Kenko előtétem is, De látható különbség van a képeken amikor a TC-E2-est, vagy a WC-E63-as Nikon előtéteket használom. Viszont azok rohadt drágák, de az is igaz, hogy addig nem nyugszom, amig - ha egyszer meglesz a CP5400-as - rá nem eszkábálom őket valahogy a CP4300-ast leváltó masinára. Egyébként érdekes, hogy a Kenkó előtétemnél (6X tele) szinte képtelenség éles képet csinálni, bár rájöttem egy módszerre, de még mindig nem elég tökéletes. Ugyanis ha a max-nál egy icipicit kisebb optikai zoom-nál felteszem, akkor ezen az előtéten még manuálisan is kell élességet állítani. Igen ám, de az nem egyszerű, mondjuk egy követő AF-nál, ezért csak nyugis "célpontokra" használom, és akkor is úgy, hogy manuális élességállításban végtelenhez teszem a csík végét és utánna állítok élességet az előtéten is. Olyankor már nem dolgozik az AF, így a kép elméletileg éles lesz. De azért csak elméletileg, mert a CP4300 LCD-jén meglátni, hogy mi éles, nem egyszerű feladat. Ezzel a Kenko előtéttel készült pl a "Little Girl" című képem, ami több szempontból is szerencsésnek mondható. Egyrészt pont a kaerába néz a kislány, egy - szerintem - aranyos "vonulás" közben, másrészt meg közelít az éleshez, pár PS igy is kellett hozzá... Sajna ez a Tele nem igazán használható jól... Az eredeti Nikon cuccok ára nagyjából 50e Ft körül mozog ÁFÁ-val, bár a 3x-os tele, az majdnem 100e Ft... Azért ennyit nem érnek SZVSZ, én is csak egy rendkívüli vállalati prémium miatt vettem meg őket... Persze a 3x-os telét azt a boltban hagytam... :)
dodi2 Creative Commons License 2003.07.31 0 0 182
Hello,

Mikrobee, milyen tapasztalataid vannak a konverterekkel kapcsolatban, fényerő, használhatóság stb, milyet érdemes venni és mennyit kóstálnak? Továbbá állvány ügyben is várom véleményedet.

Új tulaj vagyok, egyre obban kezdek belejönni a manuális kezelésbe:)

Még valami: Nekem fekete színű van nektek huzamosabb használat után hajlamos a műanyag karcolódásra?

Köszi a válaszokat!!

mikrobeee Creative Commons License 2003.07.30 0 0 181
No_Name

Nehéz a kérdés, mert ahogy kezdtem jobban belejönni, egyre kevesebb a Photoshop... Igazából amikor még nem jöttem jobban bele (sic) akkor sem volt agyon retusálva egyik képem sem... De ha gondolod, szivesen elmondom mindegyik képről, hogy mi az utómunkájának a története. Ami általános, az az US és a zaj eltávolítása (már ahol ez sikerül), meg a sepia képeken a sepia...
És hát természetesen a keret. Van ahol volt színkorrekció is, van ahol volt polar szűrő, vagy "skylight" effekt, vagy esetleg a panorámáknál az illesztési élek elsímítása. Az "örvény" című képem az egyedül, ami komolyan trükközve van, de hát ezt (és mást sem) soha nem tagadtam.
Az éjszakai képek állvánnyal készülnek. Aki egyébként ismeri a CP4300-ast az tudja, hogy híresen jó az éjszakai üzemmódja. Ezt gondolom a többiek is alátámaszták...

Előzmény: No_Name (180)
No_Name Creative Commons License 2003.07.30 0 0 180
microbbe,

Most néztem meg az első hozzászólásodban írt képeket. Arra lennék kiváncsi, hogy ezekből mennyi volt a gép és mennyi volt a fotoshop.

Másik, hogy az éjszakai képeket hogy csináltad ( álvány, időzített felvétel, vagy kézi időzítés...?)

Előzmény: mikrobeee (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!