Keresés

Részletes keresés

disp_ Creative Commons License 2000.01.05 0 0 361
Meg is érdemled hogy egy ilyen nyírjon ki :)
Előzmény: Gabika (360)
Gabika Creative Commons License 2000.01.05 0 0 360
Én 1 Valerie23at akarok !! azonnal de máris!!!
Az sem baj ha nincs magyarul beszélő modell/majd
megtanul magyarul../

GyB Creative Commons License 2000.01.04 0 0 359
A Végtelen Határok nekem is az egyik kedvenc sorozatom, és amíg volt utána a Szürkületi Zóna, ez volt az esti program a hétvégén. (Néha persze csak videón :-))
Mi a véleményetek arról a metódusról, hogy rendszeresen felhasználtak régebbi részekből jeleneteket, gyakran úgy, hogy még a szöveget sem változtatták meg, de volt olyan is, hogy „átszinkronizálták” a „friss” epizód tartalmához! Nem semmi! Ezenkívül szerintem egy ritka jó sorozat volt. Szép számmal voltak benne elgondolkodtató részek is, persze akadtak pusztán szórakoztatók is.
A végére lenne egy kérdésem a rendszeres nézőkhöz: Még a PRO7-en láttam egy részt, akkor még nem ment a TV3-on, amelyikben Nova lett a Nap. Volt ez már? Mert azt nagyon meg akartam nézni magyarul.

Ati-pati Creative Commons License 2000.01.02 0 0 358
Igazad van. Fene ezt a késői időpontot, de majd ma 15 perc múlva.

Ati-pati

Előzmény: John Zero (357)
John Zero Creative Commons License 2000.01.02 0 0 357
Ati:
Ja, biztos csak keso volt... ;)
Viszont azert ez csak felmagyarazat.
Ezzel azt mondtad, hogy nem minden elo fel a halalatol.
De az allitas igazabol az, hogy mindenki, aki fel a halalatol, az elo.
Előzmény: Ati-pati (356)
Ati-pati Creative Commons License 2000.01.02 0 0 356
Nem figyelsz ? Hát én is éppen ezt mondtam, hogy hülyeség az hogy attól él valami, hogy fél a haláltól.
Előzmény: John Zero (355)
John Zero Creative Commons License 2000.01.02 0 0 355
Kékalga??
"hogyan" tud félni a kékalga a halálától? Amikor még érzései sincsenek?
Előzmény: Ati-pati (354)
Ati-pati Creative Commons License 2000.01.02 0 0 354
Pld. : a kékalgára.
De tágabb értelemben ahhoz, hogy egy élőlény féljen a saját halálától, kell valamiféle tudat, ez viszont nem feltétele az életnek, tehát a haláltudat se feltétele az életnek.

Ati-pati

Előzmény: John Zero (353)
John Zero Creative Commons License 2000.01.02 0 0 353
Ati-pati:
Konkretan milyen allatra gondolsz?

Amugy inkabb azt mondanam, hogy a resz ket filozofikus "tetelt" dontott meg... Vagy megsem?
HA tenyleg sikerul egy olyan robotot csinalni, mint ami a reszben szerepelt, es aminek erzesei "vannak" (valamennyire igy tunt), es gondolkozik, bar igaz, hogy hibasan, akkor azt nevezhetjuk vajon elonek? Esetleg "felig-elonek"?
Szerintem igen, elonek mondhatjuk. Elo, de nem ember.

Amugy az "I robot" is hasonlo dologrol szol, de nem lovom le a poent, mert az a resz meg jon az ismetlesben ;)

Előzmény: Ati-pati (352)
Ati-pati Creative Commons License 2000.01.02 0 0 352
Szerintem ez "az elő, aki fél a saját halálától" dolog egy nagy baromság, gondoljatok csak az alacsonyabb rendű állatokra vagy a növényekre.

Ati-pati

Előzmény: John Zero (351)
John Zero Creative Commons License 2000.01.02 0 0 351
A mostani (Valerie 23) is jo resz...
Most masodszorra nezve is... A fo kerdes, hogy mikor tekinthetunk elonek valamit.
Az elejen elhangzik, a "gondolkozom, tehat vagyok", amire a gyogytornaszno azt mondja, hogy o ezzel ert egyet.
Csakhogy ugye Valerie is gondolkozik, igy ebbol a szempontbol o is elonek tekintheto.
Ezutan jott a masodik, hogy "egy filozofus szerint az az elo, aki fel a sajat halalatol".
Es ez a resz vegen levo poen... hogy kiderul, hogy Valerie 23 fel a sajat halalatol. (Bar elso alkalommal, a gyarban a kerdesre azt valaszolja, hogy nem.)

Elhangzik, hogy Valerie-nek "elsodleges programja legyozni minden akadalyt, ami a kapcsolatuk utjaba all".

Oneill Creative Commons License 2000.01.01 0 0 350
Köszi, hogy említetted! Ezt a részt már a Mary25 óta akartam látni, mert abban hivatkoztak erre. Az döbbenetesen jó volt. Nekem egyébként majdnem minden rész új, mert nemrég kaptam rá a sorozatra.
Előzmény: John Zero (348)
John Zero Creative Commons License 2000.01.01 0 0 349
Vasarnap este pedig a Vertestverek (a poen lelovese nelkul kb.: a feltalalt gyogyszeres) lesz, az se rossz resz...
John Zero Creative Commons License 2000.01.01 0 0 348
Ma este a Valerie 23 lesz. Mar lattam ;) ugyhogy valoszinuleg most kihagyom, de aki meg nem latta, szerintem ez is egy jobb resz, ugyhogy hajra!
Sparkys Creative Commons License 1999.12.12 0 0 347
Sziasztok.
Megnéztem a TV3 weblapját. Nagyon szomorú lettem.
Sajnos elölröl kezdik az egészet...
bye
depeche babee Creative Commons License 1999.12.12 0 0 346
Hali mindenkinek!
Ma láttam, hogy a TV3 a következő résznek a Homokkirályok első részét mutatta. Ezek szerint megint elölről fogják vetíteni a sorozatot?
John Zero Creative Commons License 1999.12.12 0 0 345
Kwisatz Haderach:
A Mars-bazisos reszre gondolsz, ugye?

Egyetertek azzal amit irtal...

"aztán nem tudom emlékeztek-e, mikor az ellentáborral sikerült kapcsolatba lépni, az ellenfél vezetője az mondta utoljára, indítsák be az önmegsemmisítő kódot (én úgy értettem, a saját rakétájuk esetében)...csakhogy szétlőtték őket"

Igen. Meg az ellenfel is egybol megertette, hogy ezt kell tenniuk, bar nekik mar annyi. Sajnos hamarabb erte el oket a raketatalalat.

"ez a rész csúcs volt, bár már kezdem unni, hogy mindig ilyen negatív kicsengése van a részeknek, és tök hülyén viselkedő emberek szabják meg a cselekmény menetét"

Na miert, a valosagban talan nem igy mukodik a dolog? ;)

Előzmény: Kwisatz Haderach (343)
Ati-pati Creative Commons License 1999.12.12 0 0 344
Black box: Matrix, Matrix, Matrix

Ati-pati

Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.12.08 0 0 343
nem tudom mennyire olvastok sci-fit (hehe, milyen hülye kérdés)

de én régen olvastam egy nagyon hasonló szituációról szóló regényt, ööö novellát

arról szólt lezajlott az atomháború és a túlélők hogyan dolgozzák fel az élményt, nos a lényeg az volt, hogy a főszereplő a végén elkeveredett egy rakétasilóba (katona volt a szentem) és aztán megsemmisítette a kilövő berendezés elektronikáját, hogy az emberiségnek legyen mégegy esélye

mert ennek a résznek ez volt a lényege

a nyugati katonai vezető egy seggfej volt (a néger nőci) egy szűk látókörű ökör, nem tudom emlékeztek, mikor megkérdezte a srácot, hogy ő mit csinálna ha rakéta támadást indítanának ellenenük, talán nem torolná meg? és a fickó azt válaszolta, ha ezen múlik az Emberiség túlélése, akkor nem, és ez volt a lényeg

aztán nem tudom emlékeztek-e, mikor az ellentáborral sikerült kapcsolatba lépni, az ellenfél vezetője az mondta utoljára, indítsák be az önmegsemmisítő kódot (én úgy értettem, a saját rakétájuk esetében)...csakhogy szétlőtték őket

ez a rész csúcs volt, bár már kezdem unni, hogy mindig ilyen negatív kicsengése van a részeknek, és tök hülyén viselkedő emberek szabják meg a cselekmény menetét

bár így mégiscsak jobban elgondolkodtatja az embert :)

Dr_Hengelhoffer Creative Commons License 1999.12.08 0 0 342
Szerintetek kialakúlhatott ennyire gyorsan a gyűrű a föld körűl?
Ati-pati Creative Commons License 1999.12.07 0 0 341
"viszonylag kis tömeg"
Előzmény: John Zero (340)
John Zero Creative Commons License 1999.12.07 0 0 340
Ati-pati:
Nana... azert "a Hold" nem igazan kis tomeg...
De amugy nem tudom... Lehet, hogy igazad van... De ha egy "nagyobb meteornyi" Hold-darab csapodik be a Marsba, azert azt mar erezni lehet ott is.
Előzmény: Ati-pati (339)
Ati-pati Creative Commons License 1999.12.07 0 0 339
Nem győztetek meg.
Ha a nap robbanna fel, akkor a nap anyagának robbanásszerű szétterjedése miatt valóban gondban lennénk.
Itt azonban a viszonylag kis tömeg és a hatalmas távolság miatt ez szerintem nem okozhatna akkora nagy hatású lökéshullámot, mint amit a filmben láttunk.

Ati-pati

John Zero Creative Commons License 1999.12.07 0 0 338
Ati-pati:
Nos...
Azert ha felrobbanna a nap, en nem szeretnek a kozeleben lenni, hiaba van koztunk legures ter ;)
Amugy a Marson van nemi "legkor", persze tenyleg nem sok. Szerintem a lokeshullam hiheto... Valoszinuleg (sot, biztos) anyagi reszecskekbol, darabokbol allt, amik becsapodtak a marsba, mint egy nagy meteorit, az pedig mar tud "lokeshullamot" csinalni.
Előzmény: Ati-pati (336)
disp Creative Commons License 1999.12.07 0 0 337
Érdekes kérdés...te terjed...
Előzmény: Ati-pati (336)
Ati-pati Creative Commons License 1999.12.06 0 0 336
Mi ez a csönd ?
Ennyire rosszak voltak a dec. 4.-5.-i részek?
A vasárnapi résszel kapcsolatban van egy kérdésem : légüres térben hogyan terjed a lökéshullám ?

Ati-pati

Pam Creative Commons License 1999.12.01 0 0 335
Sziasztok, nem vesztem el...csak sajna állandóan késve nézem meg a VH-kat (videóról), így mindig csak megkésve tudnám kommentálni az eseményeket, meg aztán néha összejön 3-4 VH is egy estére, aztán teljesen összemosódnak az események, mármint az, hogy melyik rész, melyik 7végén ment. De ettől függetlenül még mindig nagy VH "funner" vagyok...
By the way; a TV2 még nem tudja hivatalosan hogy mi fog történni a kimondottan fiataloknak szóló népszerű "CME-s (TV3-as)" sorozatokkal, várhatóan december közepére fognak a dolgok tisztázódni. Szerintem nagy felelősség lenne ennyi sci-fi sorozatot átrakni egy "tömegekhez" szóló országos kereskedelmi csatornára, egy Beverly Hills vagy egy Melrose azért egy kicsit más... :)
paradox Creative Commons License 1999.12.01 0 0 334
Hát a csillagkaput talán csak lenyomják a második szezon végéig...

-p

Előzmény: Oneill (333)
Oneill Creative Commons License 1999.11.30 0 0 333
Talált! A TV3 december 13-19. hetében újrakezdi a sorozatot teljesen az elejéről. most aztán be lehet hozni a lemaradást, bár aki látta, az gondolom az idei széria után epekedik.Vajon az is jönni fog, ha ezek újra lefutnak? Ugyanez az aggodalmam a Csillagkapuval is,elvégre az is javában készül még.
Előzmény: exlex (332)
exlex Creative Commons License 1999.11.30 0 0 332
Egy regebbi hozzaszolasban en azt tippeltem, hogy a negyedik szezon vegeig fogjak leadni a reszeket. A 'Balance Of Nature' volt legutobb. Ezek szerint meg negy resz lenne hatra. Meglatjuk...

Season 4 (1997-98)
...
Balance Of Nature (Originally Aired 9/4/98)
The Origin Of The Species (Originally Aired 11/27/98)
Phobos Rising (Originally Aired 12/4/98)
Black Box (Originally Aired 12/11/98)
In Our Own Image (Originally Aired 12/18/98)

Season 5 (1998-99)

The Alien Radio (Originally Aired 1/22/99)
Donor (Originally Aired 1/29/99)
Small Friends (Originally Aired 2/5/99)
The Grell (Originally Aired 2/12/99)
The Other Side (Originally Aired 2/19/99)
Joyride (Originally Aired 2/26/99)
Human Operators (Originally Aired 3/12/99)
Blank Slate (Originally Aired 4/2/99)
What Will The Neighbors Think? (Originally Aired 4/23/99)
The Shroud (Originally Aired 4/30/99)
The Ripper (Originally Aired 5/7/99)
Tribunal (Originally Aired 5/14/99)
Summit (Originally Aired 5/21/99)
Descent (Originally Aired 6/25/99)
Haven (Originally Aired 7/2/99)
Deja Vu (Originally Aired 7/9/99)
The Inheritors (Originally Aired 7/16/99)
Essence Of Life (Originally Aired 7/23/99)
Stranded (Originally Aired 7/30/99)
Fathers And Sons (Originally Aired 8/6/99)
Star Crossed (Originally Aired 8/13/99)
Better Luck Next Time (Originally Aired 8/20/99)

Előzmény: frej (331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!