Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Kb. én is ugyanennyit kalkuláltam az áramszolgáltató irányába, a villanyszerelő díja sajnos kicsit több lesz, a szekrényt is át kell helyezni, meg némi kábelezési munka is lesz majd.
Az a bajom velük, hogy nem kiszámíthatók. És sokan másoknak is. Más van a honlapon, mást mond a telefonba, emailbe. Nekem több, mint 200 km, ami nem lenne gond, ha biztos lennék benne, hogy amiben megegyeztünk az akkor is áll, mire odaérek. Van itt a fórumon nem egy olyan ember akit már megszivatott. Én úgy gondolom a korrektség, az ár egy egzakt fogalom, független attól, hogy milyen csatornákon közli egy vállalkozás. Van, hogy én is beleszaladok a saját vállalkozásomban olyanba, hogy alul kalkulálok egy árajánlatot. De ha megegyezek az ügyféllel, akkor onnantól nincs apelláta, nekem kell vállalnom az ódiumát.
Pedig sok jó gép van ott, én is úgy látom, hogy oda kell menni, aztán ott egyezkedni. De azért az nem oké, ha folyamatosan résen kell lenni, azt figyelni, hogy hol próbálkoznak. Arról nem is beszélve, ha be akarsz számíttatni valamit, felháborítóan alacsony árakat mondanak. De abban legalább biztos lehetsz, hogy az nem lesz több, mire odaérsz :-)
Nekem azt tanították, hogy az a jó üzlet, ahol az eladó és a vevő is jól jár. Ha nem ez van, akkor ott valakit átvertek.
A váltó bovden házakat nem nézem, mert SS-re (44-11, 48-11) van alakítva a gépem. Az öcsém gépén csak hátul van váltó, de ott most régebbi XTR ház feszül, az még nem teflonos. Amúgy ott is Jagwire szokott lenni általában. Futár, nem sokáig van egyben a vas :)
Amúgy érdekes, hogy az ESAB teflon kábele is spirálban van felhúzva. Kézzel toszigálva benne a huzalt, sokkan jobban csúszik mint egy új natúr spirálban.
Rahed Lee:
Találkoztam már ilyen bovden házzal. Volt szerencsém kipróbálni egy Trek Alpha 1-et. Karbon kiegészítőkkel. Hát sajna a súlyom miatt a fék az már nem volt az igazi, de a váltó az vaj puha volt és nagyban köszönhető a bovdennek, bovdenháznak. Igaz, télen 1km után meghalna ez a bovdenes rendszer.
Lattam es tetszene is de igazabol nincs ra sziksegem.
Van egy tucana 200-as awi acdc+mma+cut. Egy Defort 160as mma magyon elegedett vagyok vele sokkal jobb mint vartam. Meg van egy hoax hibrid mig 160A. Amre nekem kell arta hibatlan 0.8 tol 6-8 mm ig teljesen megfelel. Csak ugye az a franya szerszambirtoklasi vagy.....
Igaz a másik fórumon írtam a tőlük vásárolt Mini reduktorról aminek nem volt átfúrva a kijárata, nem jött ki a gáz amíg meg nem javítottam.Az előtte szintén tőlük vett óriás látómezős pajzsba kíváncsiságból meg néztem az elemeket, az egyik noném névtelen :-( szerencsére tökéletesen működik.
Ez meglepő mert a Kranom-ról még nem volt rossz vélemény. Én telón és személyesen is beszéltem velük de nem volt rossz tapasztalatom. Annyi hogy az eladó kisfiú rábeszélt a 3 m co kábelra amit végül nem ott vettem, de ugye minek hallgattam rá.
Na ezt jól be néztem, így hogy írod tényleg nem az emlegetett embertől hanem az általad írt Kranom Bt- től vette, de a történet az stimmel. Azzal vigasztalta magát a főnököm, hogy kapott egy ingyen pajzsot.