Keresés

Részletes keresés

packages Creative Commons License 2007.04.18 0 0 539
packages Creative Commons License 2007.04.18 0 0 538

Én is voltam tegnap UH-n. Már olyan szép baba formája van, pedig még csak 3,2 cm-s. 2 hét múlva megyek legközelebb és akkor már tarkóredőt fognak mérni.

Most már nem csónak formája van, hanem maci. És szegény fejjel lefelé van.

Az igazi Bohochal Creative Commons License 2007.04.18 0 0 537

Szia Jázmin,

bocsi, tegnap este meg a net is az idegeimmel játszott:) Nem tudtam feljönni, állandóan kidobott. Megint mondtatok egy-két dolgot, amitől talán nem feszengtem annyira, de igazán nyugodt holnap leszek, mikor elmegyek dokihoz.

Lehet, hogy igazatok van, hogy a mensi ideje alatt lehetek, utánaszámoltam. Ez egy megnyugtató válasznak jó:).Aztán a barátnőm mondta, aki szintén szült már és állítólag neki is volt "ilyen", hogy akár enyhe megfázástól is lehet. Tegnap elég pőrén öltöztem,az is igaz. Aztán amivel nem tudok mit kezdeni az az, hogy a hasam eddig is fájdogált, de most kicsit erősebben érzem a szúrkálást. Ráadásul pipilés közben eléggé csíp, úgyhogy már arra is gondoltam, hogy valami nyavalyát összeszedtem.:(

Pihenésről sajnos egyelőre még nem lehet szó, mert dolgozom egész nap, utána meg itthon is kéne vmit csinálni. De majd minden attól függ, hogy hogy érzem magam. Mert ha sz*rul, akkor, nem fogok egy fűszálat sem keresztbe tenni. A párom így is ideges, talán még jobban, mint én és "keresi" az okokat, hogy mitől lehet. Hogy biztos a porszívózástól, biztos ettől, biztos hogy papucs nélkül mászkálok a taposón stb:( Egyébként most akartuk/juk a hétvégén bejelenteni, mert még a szűk család sem tudja, nem szerettem volna elmondani, addig, amíg én sem vagyok biztos tutira benne, nem akarnék csalódást okozni senkinek. Már nagyon várják a szülők az "unokát":)

Előzmény: Jázmin79 (532)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 536

Akkor lesz a köv. UH? :) Nekem is de csigán vánszorgott a 4 hét. Anyóssal eszmecseréltünk, h. szerinte mekkora hüklyeség az Uh, meg bolygatni a gyerkőcöt, engem nem zavart, sőt alig vártam, hogy bekukkantsunk. Viszont örülök, hogy mostantól hasi UH, és Apa is bejöhet :)

Mónika, hajrá! :) Mond, hogy a gyerkőcöknek és a férjednek kell a kép ;)

Előzmény: zsejkee (533)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.17 0 0 535
Most én irigykedem,többet látam a tiédből mint a sajátomból.:)))
Örülök hogy minden oké.Pénteken én is startolok a dokimhoz,némi rinya és talán törpét is láthatom.
Előzmény: Jázmin79 (530)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.17 0 0 534
Sajna elő fordul,ha nem görcsölsz,nincs menszesz érzeted,nincs hát fájás,nem erősődik a vérzés,nem feltétlen jelent bajt,minden esetre nem is jó jel,pihenj,lábakat felpozolni a fejed felé,és föleg nyugi,tudom ez most nem könyű,hivd a dokit kérdez töle konkrétat,ha nem tud mit mondani,fogadni,reggel első legyen egy orvos,a nyugalom miatt,sajna az elsővel igy jártam,feküdni szigoruan.De a legjobb az lenne ha ügyeletbe menél a kórházhoz,ultrahang és többet mondanak.
Előzmény: Az igazi Bohochal (528)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.17 0 0 533

:D jó volt látni, ugye? :D

A szöveg gondolom protokoll, én is ledöbbentem tavaly, persze értem én, de elolvasni tényleg sokkoló.

Olyan soká lesz május 4.

Előzmény: Jázmin79 (530)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 532
Nem vagy undorító :) Menj dokihoz, addig pihi és magne B6, amúgy teljesen normális is lehet (nekem is az volt) állítólag minden 2. terhességnél előrfordul, de lásson doki minél hamarabb!
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 531

Ja és a kis rosszcsont :)

Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 530

Sziasztok!

Megvolt az UH, igaz most várni kellett, 1 hetes szabit nem lehet első ügyeletbe bepótolni :) 2 perc alatt befordította a drágát, NT:1,6 mm. CRL 6,3 van az UH-n, de 6,6-ot írt a papírra. Minden okés, láttam "mozogni" de csak a fejét ingatta a középpontba, alig tudtam kivenni. A dokit meg nem akartam nyúzni, úgyhogy elhatároztam: megyek a 3D-s UH-ra szerintem, még kitalálom mikor, és megszámolom az ujjait és benézünk a lába közé, és szívhangot hallgatok :) Felhívtam bnőmet, aki eü-s, és nagyon ledöbbent (én is) mert a leletem alján az alábbi szöveg szerepelt: Alulírott tudomásul veszem, hogy a magzati rendellenesség kiszűrését célzó ultrahang szűrővizsgálat hatékonysága a különböző típusú fejlődési rendellenesség esetén eltérő. Megértrettem, hogy a vizsgálat nem tévedhetetlen és nem szűri ki 100%-os hatásfokkal az esetleges magzati betegségeket.

Megértem miért írtékák le, de olvasni szörnyű :(

Amúgy máj 10-én kell mennem AFP-s vérvételre, és a doki írt a kiskönyvembe, és tök jó fej volt, miután elmeséltem védőnős tapasztalataimat mondta, hogy ne kínlódjak vele :))))) (Kiakadt, h. mi az, h. másolnom kell a leletet, nem tölti a kiskönyvem, stb...) :D

zsejkee Creative Commons License 2007.04.17 0 0 529

SZia itt is.

Elvileg a régi mensid idejében előfordulhat, de nem ártana az orvossal beszélned, feltenni a lábad és pihenni.

Az igazi Bohochal Creative Commons License 2007.04.17 0 0 528

Sziasztok Csajok,

igazából csak csütörtökön akartam feljönni, mert akkor megyek dokihoz, aki talán most már mond valami biztatót. Eddig nem mondtak semmi konkretumot. Azt sem tudom hány hetes vagyok, 5-6-ra saccolom. De ma nagyon megijedtem. Undorító leszek: van némi barnás folyásom. Ez normális??

Hátha valakinek több tapasztalata van benne:(((

csokibeka Creative Commons License 2007.04.17 0 0 527
Nekem is volt, hogy fajt a lapockaim kozott, de az a bordaim kozul sugarzik at oda, neha nyilall. Az ilyesmi mondjuk valszeg inkabb az epe lehet, az van a jobb also bordak alatt. Ez attol is lehet, ha olyat ettel, ami megviseli az epet. Mensi elott nekem egyertelmuen a farokcsontom korul faj.
Előzmény: lujzer (523)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.17 0 0 526
Néha a robotpilta bekapcsol nálam,rutinból teszem a dolgom,net közben töltödöm.:))
Különben akkor is dolgoznék,most ezt használom pihire,ha már fáradok,nehogy baj legyen a vége.
Előzmény: zsejkee (525)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.17 0 0 525

Nekem egész vajúdás alatt a hátam/derekam fájt, mensinél is az szokott, nem pedig a hasam görcsölni.

Móni, elolvasva is fárasztó :))

Előzmény: lujzer (519)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.17 0 0 524
Az inkább helytelek testtartás okoza,a lapockák alatt,valoszinüleg elöre endedett vállal ülsz,probálj nyujtozkodni párommal ilyenkor jön a sót vegyenek játék,neki sürűn fáj ott,mentolos krémek jo hatásuak rá.
Előzmény: lujzer (523)
lujzer Creative Commons License 2007.04.17 0 0 523
aha, ezt azért írhatták volna, mert a hát elég nagy, nekem abszolúte nem ott fáj, hanem a lapockáim között. akkor ennek semmi köze ehhez. kösziiiiii :-)))))
Előzmény: fnémonika (522)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.17 0 0 522
Hát fájás annak a jele ,hogy a méh tágul ezt a far csontnál érzed,a csontok tágulnak magában normális is lehet,/mivel a baba helyet csinál magának/de vérzéssel a szülés beindulását jelentheti.
Ha azt érzed ez alatt hogy kakálnod kell,remélem ezt csak a 40 hét körül,szülés beindulásának jele.
Általában a derék rész fáj,meg a csomb csontok,legalábis nálam.
Előzmény: lujzer (519)
fnémonika Creative Commons License 2007.04.17 0 0 521
Hát nem egyszerű ez tény,reggel 6 kor kelek,ettetek/jószágot/6:30 reggeli készités,ébresztés,a lányok maguk öltöznek Lackót én rendezem még /este kikészitetbe/,ágyalnak maguknak,reggeli,irány suli,ovi,hazafelé vásárolok,tejért megyek,itthon vár a reggeli utáni káosz rend a konyhának,/mosogatás,söprés ,felmosás/Ebéd közben föl.Közben mosok,terigetek,hajtogatok,stb,menetközben netezem,Ebédelek start a gyerekekért,13-ra körül haza érünk ,hazafelé átbeszéljük kivel mitőrtént,13-től-14-ig pihi mert Laci alszik Viki tanul,Virág játszik/szinez,vagdos,mesét néz/mivel Viki csak akkor tanul ha kéznél vagyok igy netezem pihizés ként,közben pakolok ,válaszolok a gyerekeknek erre arra.Aztán jön a következö roham,ettetés,fű,kert,egyebek mikor épp mi a fontosabb,aztán vacsi készités,vacsi,mosogatás mig a gyerekek fogat mosnak,fürdenek,ágyalnak,aztán mese,alvás a kölyköknek,reggel elről.
Pénteken nagy takaritás,sulis cucc mosás,Persze van hogy este fözök ha a következö nap ezt kiványa,kedd,csütörtökön ,ha sikerül sulizom, nem köttöt suli Elcd vizsgára készülök,8:30-tól 11:31-ig,onnan már általában a gyerekekkel együtt jövök haza,a mult hetem laza volt,mert a suli ugrot mivel lebetegetünk,és nem volt rohangálás suli,ovihoz./a lányok saját maguk pakolnak maguk után játék,ágyalás,ruha,ha ganédombot csinálnak a szobályukból ök is takaritják ki,porszivóval/bevált mert egyszer orákig pakoltam a játékjaikat,fegyezésük,vagdosásuk után,közöltem nincs rend akkor én csinálok,nem hitték,néhány játék,szinező könyv a kazánunk áldozata lett ez által,azota elhiszik ,hogy jobb hogy elrakják/:))
Igaz sokszor 20 perc is eltelik mig leirok pár mondatott melletük,de nekem is jár a kikapcs./mivel általános rend van igy csak a szintre kell ügyelnem,hogy tarcsam./
Vannak nyügös napok is persze,de vagy késöbb fekszem,vagy korábban kelek és behozom a lemaradást,vannak kinem számithato napok is,de azok is kialakulnak valahol csalok akkor,jön a zacskós leves,elő fagyasztott kész ételek a fütöből.
Bocs hosszú lett ,de te kérdezted hogyan,minden beosztva,időre,sajna előfordul így is
hogy más kell megkérnem a gyerekek vitelére v. hozzására./orvos miatt/De ezt barátnőm általában beválalja,itt a nagyszülökre nem számithatok,mert távol laknak ami nem mindig hátrány.:))
Előzmény: Benkri (508)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 520
Na én lassan elindulok, kicsit izgulok :) Ha hazaértem beszámolok, remélem képpel illusztrálva :)))))
lujzer Creative Commons License 2007.04.17 0 0 519
kérdés: azt írja a poronty, ha hátfájást vérzést tapasztalunk, azonnal forduljunk orvoshoz vetélés gyanúja miatt. a hátfájás hogy függ össze a vetéléssel, nem értem. Nekem speciel épp fáj a hátam, ott ahol egyébként nem szokott.
Ammandina Creative Commons License 2007.04.17 0 0 518

Legalább nem a szülés az első sokk, ami a férjeket éri.

Nekem az első 3D-s UH anno a 12 héten volt, hüvelyi és 20 perc. Férj nem kapott sokkot. Viccesnek találta.

Előzmény: packages (515)
Jázmin79 Creative Commons License 2007.04.17 0 0 517
Nekem is jókat írt és szoktam figyelni a topikot, igen sok a hálás visszatérő :)
Előzmény: lujzer (506)
lujzer Creative Commons License 2007.04.17 0 0 516

ezen én már csak röhögte, mert ez már a vicc kategóriája.

Igazad van, már megint elhamarkodottan szóltam, magamból kiindulva, mert én kötetlen munkaidő, párom meg este dolgozik. Bocs, visszaszív.

Előzmény: Éloin (514)
packages Creative Commons License 2007.04.17 0 0 515

Engem eddig a feérjem elkísért mindehova, még a vérvételre is. Ennek fő oka az, hogy autóval vitt és így még munka elött el tudtuk intézni a dolgokat.

Az utolsó UH-ra is bejött velem és szerintem ma is be fog. Az első hüvelyi uh látványa biztos sokkoló a férjeknek, dehát nekem is az volt és túléltem.

Éloin Creative Commons License 2007.04.17 0 0 514

Ez igaz Lujzer, közös gyerek de én táppénzen vagyok (baromi sok szabadidővel), ő meg dolgozik kötött időben.

Inkább majd akkor bizonyítson, amikor ott a kezünkben a baba és fáradtan, kialvatlanul tengetem a napjaimat.Na akkor kibontakozhat a házimunka terén:))))))))

UH-od: én páros lábbal hajítottam volna ki az uninteligens takarítónőt.Ma az, hogy ott vetkőzöl/öltözöl és ő kiürítené a kukákat??

Előzmény: lujzer (513)
lujzer Creative Commons License 2007.04.17 0 0 513

Miért ne várhatnád el, nem csak a te gyereked lesz, hanem  az övé is, ülje csak végig ő is a rendeléseket.

Na jó, nem szítok családi vitát, végül is mindenki úgy intézi ezt, ahogy kialakult a kapcsolata, meg ahogy jónak látja. Csak szerintem ez nem érv, hogy minek ülje végig. Az én párom mindig eljön, kivéve a laborra, de annak nem sok értelme lett volna, h a kb két perces vérvételhez is aszisztáljon, azt én nem szerettem volna.

egyébként meg örülök neki, hogy ott van velem, és várakozik, mert én ilyenkor spannolom föl magam mindig, meg utólag is jó, hogy van kinek elsírnom a bánatom.

Nekem sajna így végződnek a doki látogatások. az uh-n a takarítónő törte rám az öltöző fülke ajtaját, mert pont akkor kellett kiürítenie a kukát, amikor én öltöztem. Ott turkált a lábam között, én meg félmeztelen.

Előzmény: Éloin (509)
Benkri Creative Commons License 2007.04.17 0 0 512

Jól olvastad, anyám a válás után, (és öcsém (21) halála után) férjhez ment egy 8 évvel fiatalabb agglegényhez, akinek 46 évesen szült egy kisfiút. Tisztára nemnormális! De az ö dolga! Azért rendes, mert úgy rendezi a dolgait (kivéve mostanában mikor már dolgozik) hogy nagymama is lehessen közben. Csak fárasztó neki. De kinek nem?

Előzmény: zsejkee (510)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.17 0 0 511

Én férj simán bejött az első UH-ra 7+4-en. hüvelyi volt. sztem tök normális, hogy férj kíváncsi rá :D

nem gumisak a ruhák? mert csalóka ám, de ami gumis pamutanyaggal toldott, az nagyon pici pocitól a legvégéig jó! Különben is lassan nyári ruhákat kell hordani.

na, tényleg megyek.

Előzmény: Éloin (509)
zsejkee Creative Commons License 2007.04.17 0 0 510

ezt háromszor elolvastam. Anyukádnak van egy 3,5 éves fia? Nem gyakori család a tiétek sem. :D:D

én is az állam pénzén ülök itthon, de persze szalad a lakás, megyek is vasalni, mindjárt kel Matyi, és érkezik a család. pedig olyan áááááááááááálmos vagyok :S

Előzmény: Benkri (508)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!