Sokan mondják. A gengszter váltás óta egyedül az MSZP-nek volt épkézláb elképzelése a város fejlesztésére. 2002-ben. Ipari park, logisztikai központ, civil terminál a reptéren, ezek megvalósítható kitörési pontok. A terv jó volt, a megvalósítás erősen tendál a 0 felé. A hegesztő nem tudott felnőni a feladathoz. Milyen hegesztő, milyen hegesztő? Hát az aparát (Hofi). Polgári oldal figyelmébe ajánlanám Szalay évzáró beszédét a Néplapban, 2001. december: „Szolnokon nincs szükség újabb munkahelyekre. Szolnok fejlődését a sport és horgász turizmus fejlesztésében látom.” Komoly fantáziadús terv volt. MDF? Mindig rácsodálkozok, ha azt hallom, hogy Szolnokon is van. SZDSZ? Hát F.Gy. sokat rontott a képen, ugye a Fidesz barátság, a fűnyírás nem tette hitelessé. Pálmai? Erről egy Smokie szám jut eszembe.:) Erdei P. legalább kommunikál a néppel. Csak ne lenne annyira ipar ellenes. 2006? Na ez jó kérdés. Ja, van üzemorvosom, rálátok az egészségügyre. :)
Szerintem is jobb volt az előző mezőny. Átlagosan szvsz az MDF teljesített a legjobban (Demeter plusz Petronyák osztva kettővel), egyénileg pedig Erdei (Pálmai a mezőny második felében).
Választási műsor a 4. választókerületben.
A sorsolással eldöntött ültetés, szintén érdekesen alakult:
Biber József Tibor (MIÉP-Jobbik a Harmadik Út), Pálmai László (SZDSZ), Nagy Endre Attila (Magyar Kommunista Munkáspárt), Petronyák László (MDF), Iváncsik Imre (MSZP), dr. Kovács László (FIDESZ-KDMP) jelöltjei foglaltak helyet.
Nem vettem figyelembe, ahogyan előző beírásomban sem tettem, a jelöltek gyakorlati szereplésénél érzékelhető hiányosságokat, véleményem szerint, akik eltértek a sablonos közlésétől, Nagy Endre Attila (Magyar Kommunista Munkáspárt), Biber József Tibor (MIÉP-Jobbik a Harmadik Út) jelöltjei voltak.
Tényleg - akkor bővebben (szubjektíven színezett vélemény):
Bíber József - a rendpártiság mindenek felett. Kicsit tovább kellett volna lépni, s nem mindent (egyébként aktuális problémafelvetést) ezzel magyarázni.
Talán mást is megtudhattunk volna a hamradik útról.
Pálmai László:
hát lehet segítenek a fideszes megmondóemberek abban, hogy kapjon voksokat. Szerintem sajna ő ebben nem sokat tett.
Heurisztikus fejlesztési megoldások tarkították a 7 percét. Látszik, de meg is mondta: ingázó. Ezzel kapcsolatban és a Szolnok Intercitiy újraindításával kapcsolatban jutott hirdetésének első sora: preferál Jó helyen kezdi:)
Emellett javasolnék egy kommunikációs tréninget neki.
Iváncsik Imre - szürke eminenciásnak tűnik nekem. Tegnap Julika sokkal kommunikatívabb volt.
Kovács László - kezdő kommunikátor, hibás mondatokkal.
Pl. feleségem üzemorvos, rálátok az üzemekre.
A Fidesz nagygyűlésen sokkal jobban felvezette a gondolatait. ebből most csak csíra maradt.
Petronyák László - Ebben a mezőnyben azért valami színt is adott.
Illetve dehogy nem volt jelöltlista, a Népfronté. Ilyenek voltak rajta: Losonczi Pál, munkás, stb.
Emlékszem a 86'-os választásokra. Azon a napon a bratyóval tapétzáztuk a lakást. Mondták ugyan a gyárban, hogy illik elmenni szavazni, meg hogy ha nem megyek, kijönnek a lakásra, no hiszen, jöhetnek, mondtam, de nem jöttek.
A szolnok.hu választási oldalán Demeter Pista még mindig nem szerepel a jelöltlistán. Odáig rendben, hogy 18-án még nem volt rajta (mivel 17-én adták le a cédulákat), de könyörgöm, két hete nem volt ott frissítés? Hol itt az esélyegyenlőség???
Variációk II. Olvasom egy topicnyitóban: ,,Boross Péter ma reggel nem zárta ki, -parlamentbe való bejutásuk esetére- hogy akár az mszp mellé áll az ország "érdekében"."