Keresés

Részletes keresés

deliriousnomad Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2009
Az a '91-es Monsters Of Rock turné moszkvai állomása volt, a következő felállással: AC/DC, Metallica, The Black Crowes, Pantera. Több mint 1 millió néző volt, a youtube-on vannak zseni felvételek.
Előzmény: 4umos (2007)
deliriousnomad Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2008
Érdekes egyébként ez, hogy a régi koncertteljesítményről sehol sem zengedeztek ódákat, bizonyára idő kellett, míg összeért a RIP felállás. 1997-ben már zseniálisak voltak.
Előzmény: vsiivz (2005)
4umos Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2007

köszi a beszámolót. egyébként a slayer sztem még ma is az egyik legprofibb koncert/fesztivál zenekar. iszonyat milyen szinten tudnak élőben megszólalni. egy pár slayer-en voltam, és amilyen kristálytisztán, precízen húzzák a nótájukat, az egyszerüen mesteri.

egy kérdés: amikor a a kilencvenes évek elején moszkvában volt a pantera, meg a metallica (és még gondolom más zenekar is) az nem egy clash of the titans buli volt?

Előzmény: vsiivz (2005)
Fafara Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2006
na, ilyenekért szeretnék magamnake egy időgépet.
Előzmény: deliriousnomad (2003)
vsiivz Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2005
a metallica addigra mar nagyon kinotte magat; a pantera neve pedig akkor meg nem volt koztudatban, eleg friss volt meg a cowboys album (talan 2-3 honapos es ne feledd, hogy akkoriban meg lassabban lehetett ismertsegre szert tenni)
oket 1 evvel kesobb a judas priest vitte turnera az annihilator tarsasagaban - na az sem volt semmi koncert zagrab-ban :o)

a clash turnen a megadeth elegge szorult helyzetben volt; aznap, amikor en lattam oket, ez mindenkepp igaz volt
a suicidal teljesitmenyerol nem tudok sokat mondani, mert a beengedes szervezetlensege miatt az utolso szamra ertunk be a terembe
viszont a testament bombaformaban volt
eszeveszetten nyomtak vegig a koncertet
8-as alakban rohangaltak, vigyorogtak, ropkodtek a hajak - ok is nagyon jol ereztek magukat
a hangzas is jo volt, es rettenetesen haraptak a gitarok, szoval nagyon magasra tettek a lecet, amit aznap a megadeth nem tudott megugrani
a kozonseg kozul is sokaknak nem jott be a megadeth visszafogott szinpadi teljesitmenye: egyenruha-szeru feher ing, vilagoskek farmer osszeallitas; egyhelyben allok, idonkent kilepek balra, hajamat jobbra, majd a masik iranyba ugyanez
menza mentette meg a koncertet, mert o nagyon latvanyosan dobolt; '93-ban lattam oket legkozelebb, akkor mar joval enerdia-takarekosabban utotte a boroket

aztan jott a slayer: piros feny, esocseppek zaja, csak a dob megvilagitva, lombardo 3-at ut az oldaltamokra, majd folenyesen vigyorogva korbenez
abban a pillanatban ket dologgal lett tisztaban mindenki a csarnokban: ez a raining blood, es bizony ez egy slayer koncert 3 elozenekarral

bomba felallas ide, rus in peace oda, aznap a megadethnek 2 legyozoje is volt
hazafele megallapitottuk, hogy mas esetben bizony nagyon elveztuk volna a megadeth-et is, de egy testi-slayer szendvicsbol lehetetlen jol kijonni
Előzmény: 4umos (2001)
Ripper Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2004
Igazad van, tényleg. Anthrax Amerikában volt.
Előzmény: deliriousnomad (2003)
deliriousnomad Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2003
Európában Slayer, Testament és Suicidal. Anthrax-Slayer-Megadeth összeállítás Amerikában volt, és ott az Alice In Chains volt a nyitóbanda.
Előzmény: Ripper (2002)
Ripper Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2002
Anthrax, Slayer, Suicidal Tendencies.
Előzmény: 4umos (2001)
4umos Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2001
az igen! gondolom rendesen promótálták a rust in peace-t. (és kik voltak még a további titánok? pantera? esetleg metallica?)
Előzmény: vsiivz (1997)
coys Creative Commons License 2008.02.01 0 0 2000
Én idén nyáron láttam Őket először Milánóban, márciusban pedig Katowicében nézem meg Őket.
Előzmény: 4umos (1992)
BlackMailer Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1999
Hosszú idő után nyilatkozott kicsit jobb színben Marty Friedman-ról Dave Mustaine. Mikor egy interjúban arról kérdezték, hogy milyen körülmények között vált meg Glen Drover gitárostól akkor mondta el, hogy Glen bevallása szerint is nagyon sok inspirációt kapott Chris Poland (ex-Megadeth) gitárostól. Mivel nem sok dalt játszanak azokból az időkből, így nem igen tudták kihasználni ezt az adottságát Glen-nek. Egyébként Chris Bodericket-et Glen Drover ajánlotta, aki viszont sokat merített Marty Friedman játékstílusából. Mustaine próbált olyan gitárost keresni, akinek játéka közel áll Marty-éhoz.

Szinte az összes dalt megtanulta Mustaine Chris-el, először lassan játszották együtt, majd egyre jobban fokozták a tempót. Sok dalban felfedeztek apróságokat, melyeket közösen át is írtak egy cseppet és feszesebbre vettek. Mára Chris teljesen betanulta az egész Megadeth repertoárt, így a csapat készen áll az új turnéra és az új fejezet megnyitására.
Mirrmurr Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1998

Most káromkodjak vagy ne?

Előzmény: vsiivz (1997)
vsiivz Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1997
'90 munchen
clash of the titans
Geitenbeffer Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1996
Egyébként először (és eddig utoljára) '97-ben voltam Megahalal koncerten, nem is tudtam, hogy jönnek, mindaddig, amíg meg nem láttam a busz ablakából a plakátot... egy órával a koncert kezdete előtt. Csóró gyerek voltam, de épp aznap kaptam fizetést, gondoltam ez égi jel :-)
Nosza, úgy ahogy voltam (piros Primus pólóban :), elmentem a PeCsába, pont az első hangra sikerült előrefurakodni.

Ja, és a végén elkaptam Rozsdatömeg Dávid csuklószorítóját.
Geitenbeffer Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1995
azért döntöttem emellett, mert egy metrómegállóra van a lakásomtól a hely.
mondjuk nem igazán esik útba, mert a másik irányba járok dolgozni ;-)
Ripper Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1994
'92-ben Augsburg, Countdown turné. Előzenekar a Pantera volt, ők a Vulgar lemezt turnéztatták. Nagyon jó koncert volt.
Mirrmurr Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1993
220 km, Pest. Távolabb csak az Arkért voltam/vagyok hajlandó menni (Prágába), de az nagyon megérte.
4umos Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1992
erről jut eszembe, hogy ha már "dicsekvés", akkor kinek mi volt (itt a fórumosok közül) a legnagyobb távolság, amit megtett, csakhogy láthassa a Megadeth-et?

Nekem London.

ui.: egyébként te miért pont stokholm mellett döntöttél? éppen arra jársz, és útbaesik, vagy totál célirányos, és csakis a megadeth miatt? EGYÉBKÉNT JÓ SZÓRAKOZÁST, ÉS MAJD KÉRÜNK BESZÁMOLÓT!!!!!!

Én az olasz koncerten gondolkodom még (pordenone) csak már annyi elővásárolt jegyem van különböző nyári koncertekre, hogy lehet anyagilag fog már egy kicsit fájni a dolog...
Előzmény: Geitenbeffer (1989)
klogg Creative Commons License 2008.01.30 0 0 1991
Na elmész te a....

(...koncertre...)
Fafara Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1990
utállak
Geitenbeffer Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1989
Jé, van ilyen topik?
akkor el is dicsekszem.

murray Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1988
megnézzük !:-)
Előzmény: Fafara (1987)
Fafara Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1987
jut eszembe, dave egészen biztosan azért találta ki azt a hülyeséget, hogy kismillió parazitát találtak a testében valami turné után, mert a fókuszba akart bekerülni.
tessék, ma fél mondat erejéig mustár mester a csodálatos magyar műsorcsodában, megspékelve nyilvánvalóan tankcsapdával, huligenzzel, hogy micsoda észvesztő veszélyeknek vannak kitéve szegény rókzenészek.
Fafara Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1986
az igazi kávé aromája - megahalál
á. tényleg mókás.
Előzmény: Mirrmurr (1985)
Mirrmurr Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1985

Megahalál - egészségének záloga

Megahalál - hosszú életének titka

Megahalál - az élet ereje

stb.

A Risk pedig mai füllel tök jó. Kész, passz.

Előzmény: deliriousnomad (1984)
deliriousnomad Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1984
Szerintem egy Megadeth felirattal ellátott víztisztító semmivel sem gázabb vagy nagyobb önszembeköpés, mint mondjuk a Risk lemez volt annak idején.
Előzmény: 4umos (1983)
4umos Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1983
nem kell hozzá szakértelem, sőt nem is biztos, hogy van neki. főleg a víztisztítós témában nem. elég ha anyagilag száll be, mint tulajdonos az üzletbe. viszont onnan kezdve, hogy adja hozzá a nevét, és nem választja el a zenekari dolgoktól már mókás a dolog.
Előzmény: Törölt nick (1981)
Fafara Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1982
ne legyél már ennyire naiv. szerinted ő szakért mindenben amivel üzletel? jajmár.
Előzmény: Törölt nick (1981)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1981
Tévedés ne essék: én is nagyra tartom Mustaine-t, mert amit saját erőből létrehozott, az nem semmi (az, hogy saját maga rombolja is le egyben, az megint más kérdés)
Viszont igenis dühítenek az ilyen tróger emberek, akiknek már ennyire az agyukra ment a pénzhajhászat. Nekem azt senki se mondja, hogy egy ilyen fickó kellő szakérteremmel rendelkezik a zenei vonalon túlmenően még pluszban a gasztronómia, a kávé, és a víztisztítás területén. (meg még ki tudja, mi jut eszébe)
Előzmény: Fafara (1965)
klogg Creative Commons License 2008.01.28 0 0 1980
Konkrétan egy Hammer-interjúban ő maga vallotta be, erre határozottan emlékszem.
Előzmény: deliriousnomad (1979)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!