Keresés

Részletes keresés

eR-dei Creative Commons License 2006.04.04 0 0 3681
hehe jó az aki jóra gondol...
Ha megkérdeznek, tényleg gondot okoz megmondani, mi is lehet a kibontakozás útja.

Most kivételesen csak a politika szerepét értékelve egyedül az szdsz volt, amelyik ki merte azt mondani hogy a jelenlegi régiók:
1) rossz a lapokra épülnek ;
2) rossz a szervezeti struktúrájuk;
3) ráadásul még rossz régióhoz is tartozunk.

1) A megyékre építeni a régiókat hiba;
2) Nincs kellő nyilvánosság, nem demokratikus;
3) a mi térségünknek a központi régióhoz kellene tartoznia.

Azt hittem, ez utóbbi véleményünket mindenki ismeri...
P:
Enzo Creative Commons License 2006.04.04 0 0 3680

"Én azt mondom, hogy a város kitörési lehetősége még mindíg a fejlett központi régióra való felcsatlakozás."

Én meg azt, hogy ez csak egy - esetleg jobb - esélyt adhat. Ettől önmagában még nem lesz jobb semmi.

Abban talán igazad van, hogy az ipari park kissé megkésett. Magyarországon a kilencvenes években volt divat az ipari park. Szolnok ebben sajnos lemaradt. A kétezres években amikor a multik húznak tovább keletre, akkor épp elég gond itt tartani őket, hát még újakat megfogni.

Most meg a turizmus lett az országos divat, de többnyire csak szavakban és szólamokban. Mindenki élményfürdőt, meg falusi túrizmust akar. Szolnok erre a vakvágányra szinte csak szavakban tér rá, noha azért kis összpontosítással itt is lehetne eredményeket elérni, de közel sem akkorákat, amik egy nyolcvanezres várost eltartanak.

Ami a megközelítést illeti, abban is igazat adok Neked. Úgy hírlik, a Tibbet & Britten Szolnokot nézte ki magának a kilecvenes években, csak a megközelíthetőség miatt döntöttek mégis Üllő mellett. Mi meg még csak most álmodozunk 2x2 sávos útról, meg logisztikai központról jó 10 évvel később.

A kitörési pont szerintem ott van - és nem csak Szolnoknak hanem az egész országnak - hogy a szakképzett munkaerőt igénylő iparágakat fejlesztjük. Azokat, akik nem a bérszínvonalukkal, hanem a szaktudásukkal és képzettségükkel veszik fel a versenyt az olcsó keleti munkaerővel. Hogy zöld-, vagy barnamezőn, az ebből a szempontból mellékes, csak történjen! Ebben pedig nagy szerepe van a képzésnek, felsőoktatásnak.

Előzmény: eR-dei (3676)
nilan Creative Commons License 2006.04.04 0 0 3679
„Én azt mondom, hogy a város kitörési lehetősége még mindíg a fejlett központi régióra való felcsatlakozás.
Politikai, gazdasági, infrastuktúrális értelemben egyaránt. „

Ez Debrecen lenne? Mert ha igen, akkor nagyobb a baj mint gondoltam.
nilan Creative Commons License 2006.04.04 0 0 3678
Hát ha tekintély elvű lennék, akkor sűrűn bólogatnék, de csak a fejemet csóválom.
Sarkany Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3677

Meghívlak! :)

Egyeztetünk egy időpontot Enzoval és hármasban leöblítjük a kampányt... 

Előzmény: y42 (3675)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3676
Nem. Mindennek meg van a maga ideje, az ipari parkok gyors fejlődése (aranykora) a 90 -es években volt.
Az ipari park helyett a budapesti megközelítést kellett volna javítani nagy tempóban, mert akkor a logisztikai cégek nem Monorra települtek volna, hanem kijjebb, mondjuk Szolnokra.
Mind az ipari parkkal, mind a csigalassúsággal megvalósuló logisztikai központtal súlyos éveket késtünk el, pont a leszálló ágban kapcsolódunk be.

A barna beruházás és a zöld valóban nem zárja ki, inkább kiegészíti egymást, de én nem ezt vitatom , hanem azt, hogy jól lett - e a helyszín megválasztva, ugyanis a fölösleges beruházás és eljárások miatt még tovább húzódott a már amúgy is késésben lévő ipari park.

Szalay állandóan a túrizmus fejlesztésével jön, mint kitörési ponttal, Botkáné meg a szolgáltatásokkal és a turizmussal.

Én azt mondom, hogy a város kitörési lehetősége még mindíg a fejlett központi régióra való felcsatlakozás.
Politikai, gazdasági, infrastuktúrális értelemben egyaránt.

És persze lesz emellett ipari fejlődés, sőt még turisztikai is.
Előzmény: nilan (3667)
y42 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3675
Azért meghívhatsz egy sörre!!!
Előzmény: Sarkany (3674)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3674
Az imént sem nyertél... :))
Előzmény: y42 (3673)
y42 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3673

Ugyan ugyan.

OV-val mindig csak nyerni lehet!!

Előzmény: Sarkany (3672)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3672

Túl sokat járhattál mostanában Fidesz kampányrendezvényekre.

Talán emiatt vízionálod mindenhol az alcsúti nímandot... :))

Előzmény: y42 (3670)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3671
Nyert! :))
Előzmény: Enzo (3669)
y42 Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3670

OV!!

Kérem a söröm!

Előzmény: Sarkany (3668)
Enzo Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3669
Lendvay Ildikó?
Előzmény: Sarkany (3668)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3668

Találós kérdés!

Az első helyes megfejtő jutalma 1 korsó ser!

Ki az az ismert magyar politikus, aki látható az alábbi képen?

nilan Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3667
Nem értek félre semmit. Te nem tartod jó ötletnek az ipari parkot, sokallod a költségét.
Szerintem ha munkahely teremtésről van szó, akkor lenyelhető a magas kiadás is. Épp elég baromságra folyik el a pénz.
Ezek után jössz a turizmus kontra iparral. Mire gondoljak ha nem arra, hogy szerinted Szolnoknak az idegenforgalom a kitörési pont?
Ráadásul sem Julika sem Feri nem említette sehol tudtommal, hogy turizmus vagy ipar.
Barna mezős beruházás. Itt Te értesz félre, semmi bajom a magántulajdon fejlődésével. Csak épp nem tudom, hogy érnéd el mondjuk a Vegyinél, Papírgyárnál, Cukorgyárnál, hogy munkahelyteremtő beruházásokat hajtsanak végre, vagy új beruházókat engedjenek be a területükre? (Mert ugye ezek azok a meglévő nagy infrastruktúrával rendelkező ipar területek?) Az önkorm. szerepe a barna mezős beruházásoknál nagyon kicsi. De ha sikerülne is, akkor sem zárná ki a zöldet. Felesleges szembeállítani a zöldet a barnával, vagy a turizmussal.
Szerinted mégis mik a kitörési pontok? Egyáltalán kellenek?
Előzmény: eR-dei (3664)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3666
Sőt legelőször, nagyon régen szdsz - fidesz :))
Előzmény: eR-dei (3664)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3665
Veres püspök szerint is közügy a hit

http://index.hu/politika/belfold/hit0403r/

Jó ez a XXI. századi hitvita! Teljesen olyan, mint Madách: Az ember tragédiája
eR-dei Creative Commons License 2006.04.03 0 0 3664
Nilan! Nem szívesen olvasom félreértéseidet, mi történhetett itt 2-án este? Remélem csak késő volt, és nem szándékosan olvasol félre.

1.

Szelektív emlékezet:,mert nem fidesz - szdsz városvezetés, hanem először fidesz - mszp, majd fidesz - mszp - szdsz!!!

2.

"Szó sincs milliárdokról " írod. Akkor mennyibe került az ipari park "helyrehozatala" 2002- 2006 között?
Magad írod, csupán pénz kérdése a műszaki tartalom fejlesztése :))) LOL
Én hozzátenném az volt ebben a cilusban.

3.

Mennyi új munkahely jött létre ? Hány ezer Nilan ? ( a megmentésben igazad van)

4.

Nem szedek semmit! Képviselőjelölt tárasaim nyomulnak állandóan a turizmus fejlesztésével. Forduljál bizaLommal hozzájuk! Szinte minden vitaműsorban nyomulnak Feri és Julika a szolgáltatások fejlesztésével és ezen belül a turizmus fejlesztésével.

5.

Tisztázzunk már valamit! Mi a probléma, ha egy magántulajdon fejlődik? Mi a probléma abban, ha úgy (is) megmentünk munkahelyeket, hogy az ipari területet a város és a magántőke közösen fejleszti? Ezt persze hagyjuk is.Fontos volt Szalayéknak és most Radóczéknak a jól fényezhető, irányítható, saját tuéajdonú ipari park.

Látod Tibra !

Ide nem csak a katonazenekar kell, hanem (félre nem ) értő hallgató is, vagy hallókészülék :)))))

Előzmény: nilan (3663)
nilan Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3663
„Nem vagyok iparellenes, ipari park ellenes vagyok. De nem voltam mindíg az, például a 90-es évek elején - közepén ez egy jó módszer volt a tervezett és motivált ipartelepítésre.2

Hát igen, ezt annak idején a Fidesz önkormányzatnak (Szdsz-es támogatottsággal) kellett volna megvalósítania.

„Csakhogy úgy 2000 óta már sehol nem beszélnek ipari parkokról, ellenben beszélnek tudásparkokról, tudás - és technológiai központokról.”

Ne legyünk telhetetlenek, teremtsünk csak munkahelyeket előbb, aztán jöhet a minőség váltás.

„Szolnok akkor kezdett ipari parkot építeni, amikor az már elcsépelt és lejárt lemez volt, ráadásul olyan elképesztő műszaki feltételekkel, mint elégtelen vítellátás, egyenesen nevetséges villanyáram betáp, stb.”

Ez nyilván pénz kérdés. De ezek bővíthetőek.

„Másik kérdés, hogy az ipar és a turizmus egy területen belül nehezen összeegyeztethető, de végül is lehetséges, nagyon sok külföldi példa van erre, de akkor az nem lehet nehézipar...”

Ez régi mániád. Szedsz valamit? Nem? Pedig lehet segítene.
Szolnokon turizmus? Fel sem tételezem, hogy nem jártál olyan magyar városban, ahol a turizmus jelentős bevételt jelent.
Vázold már elképzeléseidet, mondjuk 1000 fő megélhetésére a turizmusból!
Elképzelem, hogy Szolnok nem létező turizmusát védeni kell, a nem létező nehéz iparától.

„Arról nem is beszélve, hogy :
1) vajon mikorra termeli ki az iapri park a többmilliárdos beruházásokat;”

Szó sincs milliárdokról. Sok pénz kiment rá, (fölöslegesen is, pl. szolgáltató ház) és lehet nem jön vissza. De munkahelyeket teremtett (vagy mentett)!!

„2)vajon miért kellett egyáltalán, amikor már 2002-ben lehetett barnamezős beruházásokra eus támogatást kapni, Szolnoknak meg ugye van már egy infrastruktúrával jól ellétott ipari területe... „

Tisztázzuk a magántulajdon fogalmát? Szolnokon van jól ellátott ipari terület, de az nem a városé.
Itt a város szerepe nagyon kevés. Ráadásul a zöld és barna nem zárja ki egymást.

Látod Tibra?

Ide nem a katonazenekar kell, hanem a tüzérség.
Előzmény: eR-dei (3654)
Enzo Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3662

Alice, vagy Lacie...

:)

Előzmény: Enzo (3660)
Enzo Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3661
Kicsit úgy viselkedsz mint Botkáné: mindenre van egy kész válasz, mégha az nem is pont oda passzol...
Előzmény: Törölt nick (3652)
Enzo Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3660

"25 years I've been living next door to Alice..."

Így sem ismerős?

Előzmény: tibra (3656)
tibra Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3659

Ez az info a gyurcsany-blogból való:

,,Debrecenben, Szolnokon és Miskolcon már működik a Bázis Klub."

Csaklac! Ez az amoba-buli?

stusa Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3658

Pénteken Jászberényben találkoztam a FIDESZ 400.000-es aktivistája közül kettővel.

Mivel még volt fél órám a tárgyalásig, úgy döntöttem, hogy hagyom magam megtéríteni! A hölgyek kb 17-20 év közöttiek voltak, szemükből nem a politikai meggyőződés, hanem - szerintem - a MELÓ-DIÁK-os megbízás sugárzott.

Meggyőzés helyett pedig csak ennyit mondtak: Tessék egy hűtőmágnes!

stusa Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3657

Azt hittem, hogy a szolnoki árvizi megmentős, gumicsizmás OV kreációt nem lehet fokozni!

A tegnapi vadonatúj bőrkötényes, munkáskesztyűs úthengervezetős, a munkájában elmerülő OV minden kampánymenedzser álma!!!!)))))))))

tibra Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3656
Tessenek elárulni! Én nem a Smokien szocializálódtam:)
Előzmény: Enzo (3650)
makopa Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3655

"én nem a Kádár-korszakban szocializálódtam!")

Horthy?

Egyébként most jöttem a Verseghy báljáról, túl vagyok Gálaműsoron, a kiállításokon.

S némi lelkiismeretfurdaláson, hogy a fiamnak azt tanácsoltam kalandvágyból, hogy első helyre a Varga két tanítási nyelvűjét írja a jelentkezési lapra (felvették). Szóval a Kádár korszakban szocializálódtam, és egy megható  hétvége után (újra átérezve mit jelent a hagyomány, a minőség) ezt a kifejezést olvasva, hogy  "én nem a Kádár-korszakban szocializálódtam!", csak gratulálni tudok a népbutítőknak.

eR-dei Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3654
Nem vagyok iparellenes, ipari park ellenes vagyok. De nem voltam mindíg az, például a 90-es évek elején - közepén ez egy jó módszer volt a tervezett és motivált ipartelepítésre.
Csakhogy úgy 2000 óta már sehol nem beszélnek ipari parkokról, ellenben beszélnek tudásparkokról, tudás - és technológiai központokról.
Szolnok akkor kezdett ipari parkot építeni, amikor az már elcsépelt és lejárt lemez volt, ráadásul olyan elképesztő műszaki feltételekkel, mint elégtelen vítellátás, egyenesen nevetséges villanyáram betáp, stb.
Másik kérdés, hogy az ipar és a turizmus egy területen belül nehezen összeegyeztethető, de végül is lehetséges, nagyon sok külföldi példa van erre, de akkor az nem lehet nehézipar...
Arról nem is beszélve, hogy :
1) vajon mikorra termeli ki az iapri park a többmilliárdos beruházásokat;
2)vajon miért kellett egyáltalán, amikor már 2002-ben lehetett barnamezős beruházásokra eus támogatást kapni, Szolnoknak meg ugye van már egy infrastruktúrával jól ellétott ipari területe...
Előzmény: nilan (3649)
nilan Creative Commons License 2006.04.02 0 0 3653
Kedves bihari!

Bátyám a frappáns válaszok nagymestere, erre csak annyit mondana: He?

Valamit össze kevertél.

Nehéz dolog ez a bértopikolás.
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.01 0 0 3652
Kedves Nilan!

Biztosan állítom, életkorban is jelentősen eltérünk egymástól, és azt is, hogy én nem a Kádár-korszakban szocializálódtam!

Ezért is kérdezem tőled, hogy nekem miért kellene azokat vallani, amit te szeretnél hallani?Ha így tennék, akkor én lennék Nilan, és nem Bihari!

Szeretnél velem nicket cserélni,  akkor továbbá nincs több konfliktus?

Baráti üdvözlettel:

Bihari

Előzmény: nilan (3573)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!