Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nem sikerült megvennem.Úgy volt ha ma estig nem viszik el akkor hajnalban útrakelek érte, és az emyém lesz.18h körül szólt a gazda hogy megvették.Talán Kaposvárra vitték ha jól emlékszem.
Én nagyon kevéske tapasztalattal rendelkezem AC alus hegesztéssel, de szerintem egy 160-as gép nagyon vékony lenne aluhoz. Én a 200-as AC/DC BLM-el csináltam, de már az 5mm-es alu is kihívás volt neki. Ha csak a 40A/mm-es ökölszabályt vesszük alapul, már akkor sem ígér sokat a 160-as gép. Ahol vettem a BLM-et, ott eléggé megszerettek engem, mert abban az időszakban 3-4 havonta vettem náluk egy gépet :-) A jó kuncsafttal való kereskedői bánásmód által vezérelve nagyon le akartak beszélni róla, mert az volt a vélemény, hogy 200A az kevés lesz rendes alu munkákra. Ennek ellenére 5 mm-ig szépen dolgozott, de 160-180A-el toltam neki.
Szia! Amit Refse2 kollega belinkelt awi gépről mi a véleményed?Semmit sem találtam róla a neten.A hirdetővel beszéltem, de nem az ő gépe nemsokmindent tudott mondani róla.Valami export gép lehet a Trakistól már csak a feliratok miatt gondolom.Hány éves lehet és megér ennyit? Nem akarok árnyékra vetődni, meg 650km-ert lenyomni egy kispolákkal feleslegesen.
Ráizgultam rendesen a gépre, (kár volt beraknod.:)))))Jó lenne egy egy alus awi, de ugyan a bekapcsolási időben mennyit tudna 160 amperon.Alunál a 160amper elég karcsú és nincs 3fázisom hogy nagyobb gépet vegyek.
Köszönöm válaszod, de arra gondoltam hogy szintén kipróbáltad ezt az őrültségnek hangzó de mégis működő dolgot.Még mielőtt valami dilis gyereknek gondolnál, több mint 40 éve hegesztek, ma is azt csináltam.Egyre több az alumíniumos meló, bár idáig sem volt kevés.Tehát nincs szükségem erre az awis hegesztésre, mert unásig hegesztek alut és vasat is miután összeállítok valamit.Mégis jó volt kipróbálni, mert egy fél órát elszórakoztam, és én is megcsináltam.