én sima zsírkrétát adok Martinnak (vagyis rá van írva h okés kicsiknek is, de M nem kostolgatós már), de azt csak az etetoszékbe szíjazva használhatja. Aztán van az ikeas filc ami lemosható, azzal engedem, hogy a kisasztalánál ugyködjön, nem tragédia ha elrohan és odafirkant valahova :))
Akartam már írni, hogy Annácska teljesen rákattant mostanában a rajzolásra. Reggel elsőként a rajzfüzetét, meg a ceruzákat követeli, aztán legyárt egy csomó "ciccá"-t meg "dabdá"-t. Egy közönséges, földhözragadt, fantáziátlan ember, ezeket simán csak köröknek nézné, pedig dehogy.
Na viszont kérdésem lenne, hogy milyen rajzkrétát, zsírkrétát, festéket és mifenét érdemes venni? És főleg hol és mennyiért?
Igen, ez tényleg alkati kérdés, Anna is csak a saját korosztájától tart ennyire, egyébként nem túl félénk, elég hamar oldódik társaságban. Szóval nem aggódom, csak szeretném neki megadni az esélyt, hogy rájöjjön, nem olyan félelmetes a többi gyerek, mint ahogy ő hiszi.:)) Erőltetni én sem fogom, de nem is lehet.
Anka szokásszerint gyönyörű, és rettentő dögösen áll neki a sapka :-)
A bölcsi és gyerekek.. hát igen. Ahogy elfigyeltem a beszoktatás alatt a többi dedeket, nemigen tudják ők még, mit kéne egymással kezdeniük. Eljátszanak egymás mellett, és csak a legritkább esetben egymással.
Az én fiam se tudja, hogy is működik ez, ő kábé ugyanott tart a nagy szocializációban, mint egyévesen: piff rátenyerel az ellenfél arcára, azzal ki is tanulmányozta az illetőt oszt annyi, huss :-)
Akkor meglesz a végállomása a családot körbejáró babaruháknak, gyerekcipőknek is, sőt hamarosan néhány bútornak is, nagyszerű ötlet!
A kanapé lecserélését azért halogatom egy ideje, mert micsináljak a régivel, sajnálom kidobni, hiszen semmi baja, azt leszámítva, hogy legalább 15 éves és nagyon unom. De mostmár meglesz a mindenkit kielégítő megoldás :-)
Bölcsi téma. Én is fontolgatom, hogy szeptembertől beadom Annácskát, de lehet, hogy már nem lesz hely. Legalábbis a hozzánk legközelebb lévő bölcsiben már csak várólistára lehet feliratkozni.
Mondjuk lehet, hogy nem kell visszamennem dolgozni, akkor meg marad a játszóbölcsi. Valami muszáj, mert Anka egyelőre nem nagyon bírja a gyerekeket, egyszerűen nincs hozzájuk szokva. Vagyis elvan velük, csak ne közeledjenek felé túl hevesen, meg ne érjenek hozzá, ha lehet.:)
Itt van két kép rapper-babyről. (A sapkát természetesen nem én adtam rá, az Anka saját kreációja.)
Néhány zsák ruha meg cipő nálunk is van, amit kiválóan tudnának használni mások! Teljesen jó állapotú cuccok, csak éppen meguntam már őket (vagy kifogytam belőlük).
Ennek a hölgynek az elérhetőségét megkaphatom vajon én is?
Na, ez tök jó, hogy megfelelő helyre kerülnek a cuccok! Mi a Máltaiaknak vagy a Vöröskeresztnek szoktuk adni a ruhákat, csak ők nem jönnek érte, nektek meg ez volt az egyik fő szempont, ugye.
Bútor. Amikor ideköltöztem, ebbe a lakásban, akkor kihívtam egy ilyen ingyenesen lomtalanító céget, hogy vigyék el a bútorokat, amiknek tulképp nem volt semmi bajuk, csak éppen nem az én stílusom volt egyik sem és csak a helyet foglalták. Ki is jöttek, és kb. két perc alatt atomjaira hasogatták a szekrényeket, csak néztem. A ruhásszekrénynek leakasztották az ajtajait, aztán az egyik fickó kirúgta a hátlapját, egyet löktek, kettőt húztak, és már lapokban volt a szekrény. Aztán ugyanígy a többivel is. Max. tüzifának lehetett ezután használni a bútorokat. Én nem tudom, de valaki biztos örült volna pedig nekik.:((
lehet latni a gyereken. Zalan sikongatva rohan be reggelente a csoportszobaba. amikor megyunk erte rendszeresen "rajtakapom" a gondozonojet, hogy az oleben fogja es mesel neki, puszilgatja. valaki mindig kezben van. es ugyanigy szimpi a masik gondozono is. azonnal szolnak, ha gond van, egyuttmukodnek, kertek egy reszletes hasznalati utasitast a gyerekhez az elejen, es azota is jegyzetelnek, buszken irjak be nekem a fejlodeset.
van egy gondozono, akit nem szeretek sem en, sem a gyerek, azt megkertem, hogy tartsa tavol magat a fiamtol (szerencsere a masik csoport gondozonoje) es a mi dadusainknak is mondtam, hogy lehetoleg ne legyen vele Zalan, es ugy nez ki tartjak magukat ahhoz, amit kertem.
Hát igen ez nehéz ügy. Én is tartok a negatív hatásoktól, már van is, pedig még csak a játszórészben voltunk, de elkerülhetetlen a dolog. A gondozónő nagyon fontos, meglátjuk, remélem szerencsénk lesz!
Mi is a Szemünk Fényébe megyünk... :) Ványka elég társasági lény lett, a beszoktatástól nem is félek... inkább attól, hogy esetleg lesz ott valami agresszív kisgyerek, aki terrorizálja, lehet, hogy túlbecsülöm, de ő olyan szelíd gyerek...
Bevallom, direkt várom, hogy valaki megtanítsa tisztességesen enni, mert nekem nem megy.
Bölcsi: nehéz ügy. Én januárban írattam be Bazsit, hogy szeptemberre felvegyék, már akkor volt ahová nem volt hely a kerületben. Ráadásul egyik sincs hozzánk közel...Szóval végül a viszonylag rövid busztávolságba lévőbe megy (gyanítom Ványkával együtt - Szemünk fénye bölcsi), ahol nagy a kert és ahová járunk már október óta játszóbölcsibe, mert ismerve a fiamat, nem lesz egyszerű a beszoktatás. Amúgy legfontosabb szerintem is a gondozónő, de ezt pl. nem mindig tudják előre megmondani, hogy ki lesz. A kaja, meg pl. itt a Tétényi útiban extra szuper, amúgy is a XI. kerben reformétkeztetés van, Bazsi itt tanult meg gyönyörűen enni, ráadásul állandóan kér repetát :) (ja, nem adnak keveset, csak annyira ízlik neki).
Szívzörej :(
Tasha, tegnap egész este a drámatagozatoson vigyorogtam! Szuper kép! És a kicsi, meg az ő pocakja...Jaj, nagyon helyesek!
na ez oké, de nekem mindig az a parám, h nyilván nem fogják azt mondani, h de anyuka, jól ráordítunk a gyerekre h mittudoménmit csinál :) És igen, a beszéd, nekem is ez volt a feltételem, mert engem a férjem nagyon rá akart beszélni h adjuk be Martint, mikor a terhesnyavalyáim voltak. Én szept-tol szeretném ha 4 órában járna, de még meglátom hogy áll a magyarral, mert ha túl korán kerul közösségbe, akkor annak annyi és totál elfinnesedik a gyerekem :p
Hát tuti,hogy az első kérdésem ez lesz. Én ilyenen nem vagyok beszari,meg igen arra gondoltam,hogy Anyukákat megkeresek. Mondjuk nagyon,nagyon örülnék ha Barnus elkezdene addigra beszélne amikor jön a bölcsi,hogy el tudja mondani a dolgokat. Asszem amig nem beszél be se adom....
na csak ezt hogy deríted ki? Leselkedés? :)) szvsz faggass anyukákat, akiknek már odajár a gyereke. Más szempont nem nagyon van, max az h milyen a vezeto óvóno, mert rajta mulik sokminden, aztán a kaja?? Ha ez fontos neked. Meg persze milyen messze van a melóból.
Nekem az első kérdéskör mondjuk az,hogy-hogy fegyelmezik a gyerekeket. Ugye kezére nem csaphatnak,és ne is kiabáljanak vele ...na de van ilyen bölcsi? Az udvar nekem is fontos. Mi van még? Senki nem keres bölcsit?
Sziasztok, bocsánat hogy belepof, de olvasom itt Bazsigyerek lábkörmeinek dolgát... Ljucus, mit jelent az, hogy csúnya? Mert Ivánnak szó szerint hullámos a nagylábujjkörme, de azóta ilyen, mióta elkezdett járni. Lenyírni is borzalmas, de eddig nem gondoltunk gombára - lehet, hogy kéne? Színével, vastagságával nincs gond, csak HULLÁMOS. :(
(Tulpen, nem biztos, hogy lesz még hely a bölcsiben, ha ősztől mész vissza... én tavaly írattam be a gyereket idén őszi kezdéssel, és sok bölcsi már akkor betelt. Ványka egy munkahelyemmel szembeni bölcsibe fog járni, nálunk az a központi bölcsőde, hatalmas udvar, jó sok lelkes dadusgyakornok :)) ... és három perc alatt átsattyoghatok hozzá az irodából!)
Igen a vason volt a fő hangsúly. Már meg is van az eredmény,most ugortem el érte. Minden tökéletes. Tudtam én ezt,ez egy vasgyúró.:)
Ljucus, Én a Sote Klinikára mentem a Tüzoltó utcai gyerekkórházba.. EZ van nekem itt közel. Ugye körzetileg a dokinő a Budai gyerekkórházat favorizálja. Szivzőrejt most hallott először. Nagyon nem pánikolok,sőt egyáltalán nem mert a doki a full alapos tipusba tartozik,és mindenért elküls kivizsgálásra. Majd rájössz te is,hogy a receptek számát osztani kell kettővel amit felir.;) Mondjuk én fontosnak tartom a vizsgálatokat,de most is felirt valami testkrémet,mert volt 3 pötty Barnán az izzadságtól,na ezeket ki se váltom. Fütyi dokitól ne félj,tuti a Madarászba fog titeket is küldeni.
Tulpen, remélem nem lesz gond a szívzörejjel!!! Az étvágytalanság nálunk is játszik :( de csak pár napja, még nem aggódom (nagyon), jön a hátsó rágója... bölcsi: egyértelmuen a gondozóno a fontos+legyen udvar, ahova ki is viszik oket.
Ljucus, a szuk fityma mennyire szuk? Jön a pisi sugárban? Mert ha igen, akkor max élettani letapadás van csak, nálunk ahhoz 3 éves korig nem nyúlnak, mert az feloldódhat v mi.
Nálunk tegnap volt a doktornéni, és BAzsinál is hallott szívzörejt. Meg szűk a fityma, meg az 1 éves kori szemészetet is elmismásoltuk, meg Esztit is kell majd vinni csípőszűrésre és koponya-has UH-ra. Mára sikerült szereznem időpontokat az összes helyre. Mármint hogy tegnap és ma megszereztem az elkövetkezendő 2 hónapra egy rakás vizsgálati időpontot (kivéve a sebészt. Arra még nem szántam rá magam). JAjjjjj Múlt héten meg bőrgyógyásznál volt apukája BAzsival, mert a lábkörme jó ronda. Mindenki gombára gyanakodott, aztán meg kiderült, hogy csak fejlődési rendellenesség. Figyelni kell a cipőre. Ennyi.
Bazsinak már régen is hallottak szívzörejt, akkor voltunk kardiológián, ahol mindent rendben találtak, aztán volt kontrol fél évre rá, ahol mondták, hogy többet nem kell menni, tök egészséges. Erre most megint kezdődik. Azt mondta a doktornéni, hogy érdemes időről időre kontrolláltatni, mert ha mégis lenne valami - amire már volt példa a praxisában - akkor jó idejében felfedezett dolgon esetleg egyszerűen tudnak segíteni, míg később csak sebészeti megoldás lenne. Azért reméljük, nincs semmi baj sem Barna, sem Bazsi szivecskéjével.
JA és tegnap Bazsi is megkapta az 1. kullancs-oltást. És nem sírt. :-) Mikor elment a doktornéni, még integetett is neki.
A mai front viszont rettenetes. Eszti 1 óránál többet még nem aludt ma egyhuzamban.
Lányok, mikor lesz átnevezve a topik? Krisina kell hozzá?
Szasztok! Mi ez a nagy pangás?:) Ma voltunk reggel vérvételen Barnával.basszus,hogy-hogy utálom én ezt. Szerencsére könnyen megszúrták. Dokink a mostani tanácsadáson mikor mondtam,hogy nem eszik rendesen a kölök a betegsége óta (ami kb másfél hónapja volt) egyből beutaét teljes laborra.Hurrá. Remélem minden rendben lesz. Ráadásul szivzörejt is hallott,ezért jövő héten megyünk vizsgálatokra. Hurrá. Jó az élet ha zajlik.
Brmmm ! Asszem te kérdezted kullancsoltást,de lehet,hogy a Sapi.:) Barna most kapta meg a 2.oltást. Már védett 9 hónap múlva kell adni a 3.oltást,és onnantól 3 évenként egyet.
Csajok! Nagyon jár az agyam bölcsi témában. Asszem ősztől kénytelen leszek beadni Barnust,mert el kell mennem dolgozni.(hacsak nem leszek terhes addigra) Ti milyen szempontokat néztek? Mit kell,és érdemes nézni ,kérdezni? Tök tanácstalan vagyok. Sapi! Nem tudsz jó bölcsit itt a környéken?
Igen, szimpi volt. Mondjuk Petit nagyon sajnáltam, 2,5 órát volt itt a lány, addig Peti nagyon szenvedett. Ugye nem tudtam vele foglalkozni, vagy sírt, vagy feküdt a földön, nézte a tévét :(