Kösz a választ. Azért az bíztató, hogy nem túl nagy igényű növény. Nálam egyelőre meg kell elégednie a konyhaablakkal. Egyébként jártam az orchideás topicban is, s Cucurbia tényleg nagyon lelkiismeretesen gondját viseli a társaságnak, ez nagyon jó dolog.
Nekem is tavaly óta van ,a télikertben tartom, azonkívül semmivel nem kényeztetem, csak amit felszippant esővizet.Az orhisban Cucurbia biztos jobban ellát,mert még nálam is talány, hogy fog-e virágozni ismét.Amúgy nő, kint van a többivel.
Közben utánanéztem néhány virágos könyvemben, de sajnos nem találtam sehol a Ludisiát. Van esetleg más szinoním neve is? Tényleg várom a válaszod. Köszi
Igen, jártam már. Igazából ott kértem segítséget, s itt gyakoroltam a képbeszúrást. Kösz a Ludsia nevét. Mit csináljak vele, hogy virágozzon is? Tavaly kaptam, három tő volt egy pici cserépben. Télen majdnem tönkrement, tavasszal átültettem. Most új töveket is hozott, s szépen fejlődik. Nekem nagyon tetszik a levelének a rezes mintázata, bársonyossága. Gyönyörű. Milyen igénye van? Akitől kaptam, azt mondta, hogy semmi különös, náluk a konyhaablakban van télen. Valószínű a mi ablakunk más irányba néz, mert majdnem elvesztettem. Hogy teleltessem?
Tényleg meglepődtem, mert úgy gondoltam, hogy az orchideáknak nyomasztó, nehéz illatuk van. Aztán azt is gondoltam, hogy a Phalenopsisok nem is illatosak. De tévedtem.