Keresés

Részletes keresés

Sarkany Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3741
Tippem a 2006. ápr. 23-i végeredményre:

Hárompárti parlament.

Fidesz: 186 képviselő

MSZP:  180 képviselő

SZDSZ:  20 képviselő

Ma Gyurcsány halovány volt, tegnap agresszív...
Ma Orbán nagyon fáradtnak látszott, tegnap fáradt nyuszinak...
Kuncze árnyéka volt önmagának. Sehol egy poén, pedig volt sok magas labda...
Ibolya majdnem jó volt, de megoldást semmire sem adott. Ez így kevés...

Sokat kivett ez a kampány valamennyiükből.
Orbán elképesztően gyűröttnek látszik. Szinte napról-napra öregszik.

Mind a négyen küszködtek a vitában, a maguk állította szabályrendszer miatt.
A csapdahelyzet lógott a levegőben. Tegnap is, de ma különösen...
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3740
elhiszem, hogy van olyan hely ahol valaki téfüggetlen telefondrotot kihuz adsl-nek, de ettöl még 99,9%ban téfüggö az adsl. A kábel meg nem alternativa amig nincs mindenhol kábel ahol telefon is van. Nekem pl csak ugy lehetne gyors netem ha tédrotért fizetnék. Ez van. Furcsa, hogy ami gáz az az elözö kormány balfafsága, ha meg valami müködik az a jelenlegi sikere. Tényleg olcsobb a net mint 3 éve, de minden más IT dolog ára is ugyanugy zuhan, egy 3 évvel ezelötti pc ára is minimum annyit esett azota, a technika fejlödését és az emiatti árcsökkenést kormányzati sikernek elöadni vicces. 3 éve még ff mobilom volt, most meg kevesebbért szines kamerás wav-zenés. jobb is lett olcsobb is lett, megköszönjem az szdsznek?:))) Ja, hogy ne csak az adsl árakat nézzük, 3 éve 2000Ft volt a havi gprs-em ára, ma 2000Ft ugyanaz. Illetve 19xx ft, hatalmas áfacsökkentés volt:) téalapu adsl-en kivül nincs élet?
Előzmény: eR-dei (3739)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3739
Hehe részben igazad van, csakhogy van ahol a verseny van hatással az árakra, és van ahol maga a törvény kényszeríti ki az árcsökkentést.
Ugyanis az adsl-nek lehetnek konkurenciái, pl. Hajdúszoboszlón a kábeles szolgáltató már tavaly nyáron 5 ezer forint alatt kínálta az 512 -es elérést.
És valóban, az előző kormány balfácánsága miatt, nem lehetett a piacot megynyitni a hurkok esetén, de azért van rá esély, a napokban nyert pl. a kunszentmártoni körzet támogatást egy független kábel lefektetésére és üzemeltetésére.
Amit pedig arról írsz, hogy a trécom visszaél a helyzetével és megakadályozza az akciók kihasználást abban valóban igazad van, bár én találtam erre megoldást, igaz a régi telefonszámom látta a kárát.
Mégis, ma az 512 es elérést a 3 évvel ezelőttinek a 55 %-ért megkapod.
És ez pl. a törvénynek köszönhető.
Előzmény: arnyekxxx (3738)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3738
amig adsl netet csak a tréComon keresztül lehet beköttetni és csak ugy használhat valaki adsl-t ha emiatt egy beszélgetös elöfizetést is fent kell tartania, amig amig egy szolgáltato megteheti, hogy korlátlan hozzáférést kinálo csomagot használok szerzödését felmondja mert tul sokat használjk a korlátlan netet addig miröl beszélünk? Miféle verseny? Ha valaki otthagyja az egyik szolgáltatot akkor a trékom honapokig szivathatja, hiába köt valaki uj szolgáltatoval uj szerzödést, az akciokbol kimarad, mert az uj szerzödést is a tré adja neki csak áttételesen, megteheti mert full monopol helyzetben van. Verseny? Hol?
Igen, terjed a net, mert kell az embereknek, használják munkához, szorakozáshoz, de ezt mint minisztériumi sikert felhozni, vicces.
Előzmény: eR-dei (3737)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3737

Az internetezők számának növekedése az árcsökkenésnek  és a felnövekvő generációnak köszönhető.

Az árcsökkenést a verseny és a versenyt forszírozó törvény okozták, a felnövekvő generáció igényét pedig az iskolai oktatás, ahol nagyon sok gyermek tanul informatikát, hellyel - közel elfogadható körülmények között.

Ugyanakkor itt is van még probléma, egy tavalyi felmérés alapján mondhatjuk, hogy a gyerekek mintegy 20 %-a a mai napig nem használt még soha számítógépet.

Pont ez az egyik jele  a digitális szakadéknak.

Előzmény: arnyekxxx (3723)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3736
Remélem, ma este Kuncze mackó helyére teszi (ezt a hazugságot is)... :))
Előzmény: eR-dei (3734)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3735
Brunszkvik Teréz alapítvány, ha már így megkérdezted...
Előzmény: arnyekxxx (3722)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3734

"Orbán Viktor az egyik kereskedelmi csatorna reggeli műsorában értékelte saját teljesítményét. Visszafogottságát keresztény meggyőződésével magyarázta"

Még szerencse, hogy vannak a fideszben mások, akik nem szégyellték a tb reformot befeketítő ellenkampányt  elkészíttetni és leadatni a tévékben.

Ilyen hazugsággal egyébként reklámban még nem találkozta. Sajnálatos, mert ilyesmi után valószínűtlen, hogy bárhol együtt lehessen működni a fidesszel. Ha azt hiszik, hogy becsmérelhetik a párttársaimat, közben meg jópofizhatnak velem, akkor úgy érzem nagyot tévednek...

Előzmény: Sarkany (3733)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3733
A Fidesz elnöke hangsúlyozta: szerepet játszani a magyar politikában életveszélyes, és még senkinek sem sikerült.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=11103

Ő már csak tudja… :))
Sarkany Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3732

Hinni mindenben lehet, csak eléggé utálni kell hozzá a másik lehetöséget.

Látod, én is hittem a márkás DVD-ben, aztán bizonyos lemezeknél sztrájkba lép. Ezt nagyon útálom benne.

Így aztán nem is annyira útálatos az a másik lehetőség, mármint a gagyi!  :))

Előzmény: arnyekxxx (3731)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3731
Azért sétálj el néha egy bevásárlosközpontba és nézd meg, melyik dvd-böl van a vásárlok kocsijában. Persze az is lehet, hogy tömegek mennek a márkaboltokba dvd-t venni és csak másodgépnek veszik az akciosat. Hinni mindenben lehet, csak eléggé utálni kell hozzá a másik lehetöséget.
Előzmény: Sarkany (3730)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3730

Nem tudom.

Nekem kettő is van otthon. Egy márkás és egy gagyi. Ez utóbbi azzal az előnnyel bír, hogy mindenevő. Sőt, van egy harmadik is a számítógépemben...

A márkás hisztis egy darab, bizonyos lemezek lejátszását megtagadja.

Biztos nagyon elütök a depresszió kampány példaképeitől, mert négy éve még csak egy DVD-m volt és azzal még írni sem tudtam... :))

Előzmény: arnyekxxx (3729)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3729
csak megkérdezem szerinted a márkás drága dvd-kböl vagy a "cora akcios 9ezerért divx-et is jáccik " csodákbol vásárolt be a lakosság?
Előzmény: Sarkany (3728)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3728

Esetleg azt is ird a sikerek közé, hogy többszörösére nött a háztartásokban a dvd lejátszok száma is az elözö 4 évhez képest...

A depresszió kampányban Neked voltak ilyen érveid. Ellenkező előjellel...

Olvasd csak vissza, mit is írtál ebbe a topicba korábban! Pl. a kinai tornacipőárusokról... :))

arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3727
nekem is vannak, hugom most érettségizett/felvételizett...
Előzmény: nilan (3726)
nilan Creative Commons License 2006.04.06 0 0 3726
Nekem saját élményeim vannak, de megkíméllek.
Előzmény: arnyekxxx (3725)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3725
felesleges, a topic jelentös része ezt részletezi linkekkel füszerezve :)))
Előzmény: nilan (3724)
nilan Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3724
Amit leírtál a 3707-ben az szóról szóra igaz, de ez a kisebbik rossz. Soroljam a Fidesz húzásait?
Hosszabb lesz a lista.
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3723
persze, nem kell mindenben a miniszternek dönteni, de neki illik a felelösséget vállalni. Valamikor kiskoromban hallottam a felelös magyar kormány kifejezést. Hibát lehet elkövetni, lehet hülyeséget csinálni, de illene néha annyit benyögni nagy botrány esetén legalább, hogy bocsi ezt elbaftuk, máskor jobban figyelünk az alapitványokra. De ezt nem tudja egy magyar miniszer se kimondani (média kompatibilisen se).
Egyébként jo dolog az internetelöfizetések megduplázodása, de ennek biztos, hogy a miniszter az oka? Esetleg azt is ird a sikerek közé, hogy többszörösére nött a háztartásokban a dvd lejátszok száma is az elözö 4 évhez képest...
Előzmény: eR-dei (3720)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3722
melyik is?
Előzmény: eR-dei (3719)
nilan Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3721
"lapítvány"

Ez jó. :)
Előzmény: eR-dei (3720)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3720
Illetve hozzuk fel az eredményeket, csak a fontosabbakat:
1) Távközlési tv, hírközlési tv;
2) Hírközlési Hatóság létrejötte;
3) 40 %-al csökkenő telefondíjak;
4) 40 % -al csökkenő internet előfizetési díjak;
5) informatikai infrastruktúra személete a MFT és az RFT-ékben;
6) a legdinamikusbban fejlődő IT ipar európában;
7) az interenet előfizetésekl megduplázódása;
8) az összes iskola bekötése a sulinetbe;
9 Digitális tananyag;
10. digitális könyvtár;
11 eközigazgatás elindulása, gyors ütemű fejlődése
12. Pokornyval szemben: 10 %-al növekvő szg penetráció;

Ezeket az eredményeket nem meggyőzésedre sorolom fel, csupán azért, hogy összehasonlíthasd a fidesz kormáyn négy évével, amikor infos államtitkárság volt, aminek a vezetőjét törvényesen elítélték bűncselekményben való részvételért...

Mellesleg biztos hiába mondják neked, hogy a kakaóbiztos számítógépekről nem a miniszter hanem egy lapítvány döntött, a minisztérium csak a költségviselő.

Tudod van az úgy, hogy nem kell mindenben miniszternek, vagy miniszterelnökhelyettesnek döntenie.

Előzmény: arnyekxxx (3712)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3719
Illetve helyesbítek, csak részben...
Előzmény: eR-dei (3718)
eR-dei Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3718
Igen
Sarkany Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3717
Magamra vetek... :))
Előzmény: arnyekxxx (3716)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3716
Bocs, nem irodalmi remeknek szántam, ha meg a tartalmát nem tudja valaki értelmezni az magára vessen.
Előzmény: Sarkany (3715)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3715

Próbáld meg nyelvtanilag és mondattanilag elemezni.

Hátha Neked sikerül... :))

Előzmény: arnyekxxx (3714)
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3714
hát akkor biztos az is.
Előzmény: Sarkany (3713)
Sarkany Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3713
Az értelmezhetetlen hablaty kategóriába sorolnám... :))
arnyekxxx Creative Commons License 2006.04.05 0 0 3712
csak halkan kérdezem, amiket felsoroltam, hazugság?
Előzmény: Sarkany (3710)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!