Értem.Ha van rá módod készíts már légyszíves képeket a tenyésztőnél ha ilyen és hasonló nyulai vannak!Nekem nagyon kellene fehér bak persze magyar óriás.Hol laksz?
Magyarországon a XX. század első felében rendkívül népszerű volt az óriásnyulak tenyésztése. A belga óriás meghódította Európát! Az akkori belga másként nézett ki, mint most. Teljesen másként. Sokat változott. Minden nemzet saját képére formálta az óriást. Amelyekről én tudok: -belga -német -magyar -cseh(morva) -szovjet -brit
A brit elég közel áll a magyar óriáshoz. A német- és belga óriás már nagyon eltávolodott. Szovjetet még képen sem láttam. Szívesen látnék egyet. De a magyar az magyar. Ilyen egy igazi magyar óriás!
Szinte mindenünket ki viszik aztán vissza hozzák!!Tudod a Zsi.....ók!!Na ezt nem is fírtattom!De az biztos hogy amik lesznek vágni való nyúlaim egysem fog ki kötni az áruházak polcain!Mivel szereztem vevőket a nyúlaimra!Ma is vágtunk kettő db-t!!1000ft/kg adtam!3 kg volt a nyúl!ezresé meg meg vettem!És még etetnem sem kellett!
Mert nagyon sok mindent a felvásárlók szarért hugyért megvesznek, kiszállítják külföldre és onnan át cimkézve érkezik hozzánk vissza méreg drágán luxustermék színvonalon. Persze a termelőtől a felé ért, harmadáért meg lehetne venni és akkor a vevő és a termelő is jól járna.
Fogalmam sincs, hogy a multikban kapható nyúl honnan származik azt már nem néztem, igazán az árán kattantam ki. Mivel nekünk termelőknek lóf...sz pénzt adnak érte és annak a 10x-sébe került az áruházban. És sokan amikor én a felét, harmadát elkérem érte akkor drágálják, frissen vágva és nem innen szállított, olaszból vagy franciából fagyasztva visszahozott hús.
Ebben nincs igazad, mert van rajta hús rendesen. A combja és a gerince tiszta hús, nagyon jókat lehet belőle harapni. De a melső lábán is szépen van hús, egyedül a bordáin van kevés.
Különben én több multi áruházban is láttam nyulat és henteseknél is. Sajnos mi magyarok nagyon elfelejtettük, legalábbis az átlag emberek, mint nagyon sok minden mást. A táplálkozási, gasztronómiai kultúránk eléggé elkorcsosult. Más országokhoz képest minimális százalékban fogyasztunk nagyon sok mindent. A hal, bárány........ fogyasztásának sincs olyan nagy kultúrája nálunk. Vannak olyan ételek amit az emberek szinte csak bizonyos ünnepekhez kötve évente 1x fogyasztanak.
Azért nem kapni mert nem ismert!!Külömben is amit a Te...o pultjain látsz az mind külföldi szar!!!!!A magyar óriást azt meg húsra tenyésztették!Mert több húsvan mint a többi óriáson!!Ja és majd ha a gyúktól el hízól jösz meg fulladni akkor majd ne csodálkozz!!Mert a nyúl az a leg egészségesebb állat!!ÉLJEN A MAGYAR ÓRIÁSNYÚL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!