Jól van na! Összekevertem! Azért még nem kell leharapni a fejemet! Hát így bántok ti az Ákos rajongókkal? Milyen dolog ez!
Annyi CD-m van már, hogy néha összekeverem, melyik szám melyik albumon van. Ez olyan nagy bűn lenne?
Hello-hello!!
Szerintem az Ideĺlis popsztĺr lesz a következö szĺm...((:.Mellesleg Ĺkosnak nincs szüksege a rĺdiřkra.En mind a harom koncertre megyek (: ,
Debrecenig mĺr csak 9 nap!(remelem böven van jegy)
(((((:
Szigi:
Szerintem is a Méreg lesz. Majdnem biztos vagyok benne! Amikor az Ismerj fel megjelent, 2 meghallgatás után rögtön tudtam, hogy a Végre lesz a következő kislemez. És igazam lett. Most is egyből megéreztem. A Hűsé gután ez a legpopulárisabb szám, ez emészthető a legjobban talán a média számára. Hát elég fura lenne pl. a Ne fájjon többé, vagy a Kezem a fegyveren!!!
Ti jöttök a koncertre? Ha igen, melyikre?
Tulajdonképpen van. Például a kedvencem, a Régi és Új(1993-as kiadású), ami tulajdonképpen csak félig válogatás, mert az egyik fele régi(áthangszerelt) a másik új nótákat tartalmaz. Tehát ez nem az igazi, ezért ajánlom az 1991-es "Compilation" c. válogatáslemezt, igaz ez csak a nagyon korai slágereket tartalmazza. Szerintem írasd fel CD-re a legjobb Bonanza számokat, ha gondolod majd írhatok egy listát, hogy szerintem mely dalok a legjobbak.
karácsonyra szeretnék valakinek (külföldinek) bonanza best of-ot. én nem ismerem annyira őket. tud valaki ajánlani valami jó válogatás lemezt? van olyan?
Szerintem nem hasonlít rá. Az a gyerek SZVSZ nagyon idétlen. Csak azt nem tudom, hogy direkt mozog ennyire bénán vagy beteg? Ja, és baromi módon produkálja a hangját. Amikor meghallom hogy "ó béjbiii jeeee" legszívesebben a falra másznék tőle.
Lorena: azért nyugi... Nemsokára 35-40? Azért az még odébb van... "Néhány" évvel ezelőtt még 20 volt és milyen régen volt már... :-)))
Szigi: pont ezt szerettem volna én is megkérdezni! :-)) Én Ákos helyében a Ne fájjon többé-t választanám maxinak és ebből készítenék klipet. 1. Jó a dal, 2. Nem megszokott Ákostól, 3. Ne mondhassák a "kívűlállók", hogy már megint a tipikus Ákos feeling.
Koncert&album: félek, hogy tényleg az Ikon volt a csúcs. Persze ez mindnekinek más... :-)
Amit újra és újra megállapítok (ne nevessetek :-)): A United énekese, Barney szerintem hasonlít egy kicsit a Banzai-os - Jel-es Ákosra, nem? :-))
1997, Beavatás megjelenése után Ákos aszongya: (azért nincs idézőjel, mert nem biztos, hogy szó szerint idézem): Amikor úgy érzem, hogy elkezdem magamat ismételni, azonnal abba fogom hagyni. És ez előbb fog eljönni, mint ahogy azt a közönségem sejtené, hiszen gyorsabb a reakcióidőm, ez már kiderült.
1998, Ikon koncert után nekiszegezik a kérdést: lehet-e ennél is jobbat? Válasz: Nem. Ennél jobb albumot, ennél jobb koncertet én már nem tudok csinálni.
(mondjuk szvsz a jobb album már most sikerült :-) ).
MarK: talán fél Ákos, hogy leradírozná az előzenekar? :-))))))))))) (na jó ez, nagyon gonosz volt, egyáltalán nem gondolom így).
Ami engem érdekelne, hogy szerintetek mi lesz az album következő klipes száma (egyesek szerint kislemeze)? Szerintem biztos, hogy a Méreg. Van egy titkos hang, ami azt súgja, hogy a Mire vagy jó, de ez túl szép lenne... :-)))))))
Hú, ez nem volt könnyű. Mármint idáig eljutni. Kis gond van az egérrel, úgyhogy most egy fél órája itt pötyögök, hogy "jelenlétemmel emeljem a topic fényét..." Ez most jól hangzott, de lehet (nagyon valószínűnek tartom), hogy már baromira unjátok, amit itt dumálok. De sebaj! Perpillanat semmi értelmes nem jut eszembe (ez máskor sem szokott megakadályozni), de most úgy örülök, hogy itt vagyok! Szóval ma reggel láttam a klipet a zén. Azok a csajok... (féltékeny vagyok-hahaha)
Szerintem olyan Kozsós ez a dolog. Nekem az Ikon (klip-kedvenc)-os nőcik jobban tetszettek. Lehet, hogy ezek ugyanazok, nem tudom... De bénák. Rájöttem, hogy mért nem fekszik nekem annyira az a laza angyal-figura! Az a cucc olyan múmiás... Most komolyan. Valahogy úgy idegenkedem tőle. De ha a többségnek tetszik, biztos tuti az ötlet.
Szerintetek Ákos meddig fogja még csinálni ezt az egész dolgot? Már olyan öreg... Na jó, annyira még nem, de ha belegondolok, néhány év múlva 35, aztán negyven... ötven... ÖTVEN!!! El tudjátok képzelni? Én abszolút nem. Egy ötvenes ideális popsztár! Na, az előbb ismét volt egy kis gondom, valamit megnyomtam... Szóval nem tudom, meddig folytatja még. Készít még több lemezt egyáltalán? Én ezt kérdeztem tőle a storyban, csakhát nem tették fel neki. Metrthogy nem jelent meg azon a listán ott balról. Vagy annak semmi köze hozzá? Egyébként ez is nagy poén: Ákos a storyban. A storyban! Kész nagyon. Én sose mondtam, hogy tökéletes (csak néha régebben), úgyhogy nézzük el neki.
Ezzel az egérrel kezdeni kéne valamit. Most egy ideig megint nem látogatok ide (talán két teljes napig), mert borzasztó így nyomkorászni. Örüljetek, hogy van egy jó egeretek. Na pá: Lorena
nekem ez a véleményem remélem nem untatok vele senkit
Hűség - az eleje jol kezdődik, a refrénje viszont tul eltérő, dallama sem tetszik annyira, általában ezt kihagyom, szerintem sincs semmi köze az Ikonhoz 3
Keresem az utam - A maxi megjelenésekor tetszet de már untam az albumon is hallgatni 4
Mindenki táncol - ez kicsit az ikonra emlékeztet talán a gitár miatt, nekem annyira nem jön be mint másoknak de azért ez se rossz 4
Nagyvárosi angyal - Tetszik 4
Kezem a fegyveren - Ez is tetszik szövegére még nem annyira figyeltem de a dallam jó 4
Mire vagy jó - Ez is tetszik 4
Ideális popsztár - EZ a leggyagyibb dal az albumon 2
Örök április - Ákos költönek tartja magát (én nem), ez az egy dal tőle ami szerény véleményem szerint versnek is elmegy "Készül a pusztulásra, minden a világon, engem csak te menthetsz meg mert én benned virágzom"
nem tudom honnan jött az ihlet de bárki bármit mond ez lirai 4
Méreg - "Már első látásra tetszett, de másodszor sokkal szebb lett" kb ez a benyomásom a dalrol, nagyon tetszik az egész, a háttérben a vonok is nagyon passzolnak, több értelmet is látok a dalban (Méreg lehet a mérges szóbol is, de ugyanugy lehet kábitoszeről is szó, stb) 5
Lázadj Fel ujra - Ez a dal fogott meg legjobban a Méreg-el együtt, szeretem a lázitó dalokat 5
Fénykép - Kicsit hasonlit a méregre az eleje, ez a szám is nagyon jol összeillik a vonos háttérrel, erről a dalrol a régi dolgok jutnak eszembe 4
Ne fájjon többé - Ebben a dalban vannak Hard rock elemek is nagyon jó hogy Ákos többféle dolgokkal is kisérletezik, Erős Gitár, Magas Ének, Indulatok Elszabadulva , NE FÁJJON TÖBBÉ!!! 4
Asszony - ujvilágos a bekezdés.. nekem ez a dal kicsit homályos (ezért is tetszik), szép dallama, jó záródalnak........de sajnos ez a dal el lett kapkodva, tul rövid és nem bontakozik ki teljesen, máshová is lehetne ezt a dalt vinni még.. kérem Ákost hogy ezt a dalt irja ujra!! 3 .. na jó legyen 4 :) de akkor is bosszant picit a dolog....
Hát azért jó, hogy van lány, aki nem borul le holmi vetített baromság előtt. Alant már elmondtam, hogy szerintem Ákos nem egy nagy szám. Mármint zenészként.
A többi nem érdekel, lévén, hogy egészséges vagyok. Csak sejtem, hogy ha lányból lennék sem érdekelnének a bűvészek.
Ezeket mindig igen-nagyon szerettem... :-)))))))))))))))))))))))
Hűség - feljött valamennyire, de még így sem nagy favoritom. 3
Keresem az utam - megtalálta a helyét az albumon, és nagyon jó helye van... 5
Mindenki táncol - maradt a topon 5
Nagyvárosi angyal - hideg hangulatú nekem ez a dal. 3
Kezem a fegyveren - borzalmas 2
Mire vagy jó - gyönyörű, felemelő, elgondolkodtató 5
Ideális popsztár - kemény, cinikus, király 5
Örök április - szép, de túlontúl depis 4
Méreg - a dnb részt leszámítva rémhalvány 2
Lázadj fel újra - elmegy 2
Fénykép - üreske, de kellemes tud lenni néha 3
Ne fájjon többé - az utolsó fél percet leszámítva istenkirály, 5 alá
Asszony - kissé unalmas, de gyönyörű. 5 alá.
Az ötlet jó, én is pont erre gondoltam... :-))
Az első benyomások után ezt írtam:
"1. Hűség - 4 - Az Ikonhoz szerintem semmi köze. Aktuális hangzású dal, de nekem zeneileg és szövegileg is bejön.
2. Keresem az utam - 3 - Szép, de erőtlen. Szokni kellett, még amikor új volt. Szöveg OK.
3. Mindenki táncol - 5 - A címnek megfelelő, táncolható, lendületes dal. Tipikus Ákos feeling. Remek kezdet!
4. Nagyvárosi angyal - 4 - Egyszerűen csak jó :-).
5. Kezem a fegyveren - 2 - Még emésztendő... :-)
6. Mire vagy jó - 5 - Hihetetlen hangulatot adó finom gitár, kiváló szöveg. Háry egyik legjobb dala.
7. Ideális popsztár - 4 - Szuper pergők, ennyi. Amolyan "...méricskéli minden tettedet és eltemet! Na ne..." hangulat :-).
8. Örök április - 4 - Remek ének!
9. Méreg - 5 - Nagyon együtt van minden, a legjobb vonóstéma talán ebben.
10. Lázadj fel újra - 3 - Egy egész jó kis dalt lehúz a gyenge, sablonos szöveg.
11. Fénykép - 4 - Esküszöm, nem szeretem a hasonlítgatást, de az alap nekem Mercy In You-s. De nem(csak) ettől jó... :-))
12. Ne fájjon többé - 4 - Erős, szokni való.
13. Asszony - 5*- Fantasztikus záró szám, csakúgy, mint az Ikon esetében. Az egyik kedvenc Ákos dalom, a szöveg is OK. Zeneileg érett, a zongoratéma pedig egyszerűen tökéletes :-))."
Jelenleg:
Az 5-ös dalok, még mindig 5-öst kapnak, a Nagyvárosi angyal már nekem sem annyira OK, ellenben a Kezem a fegyveren már 4-est érdemel :-). Fénykép, Ne fájjon többé 5-ösre "emelkedtek" :-)), Popsztár már csak 3-as...
Téma (by Szigi from DM Klub topic :-)):
Ákosnak vajon miért nem volt még előzenekara?
Gyerekek! Még magamon is meglepődök néha. Például most. Egy hete még meghallgatni sem bírtam a Lázadj fel újrát, most meg nem az a kedvencem? Ez elképesztő. Az Örök Áprilist továbbra sem birom. A Fényképre mindig azt hiszem, hogy jó lesz, olyan bíztatóan kezdődik. Aztán mégsem az. Első kedvencem, a Nagyvárosi angyal pedig már nem olyan kedvelt számomra. A Méreg-fellángolásom is elmúlt. Hiába, gyorsan változik az ízlés. Ti hogyan viszonyultok a dalokhoz most, hogy már nem olyan újak? Kiváncsi lennék. Tudom egyébként ajánlani, hogy amelyik dalt rossznak találtátok, hallgassátok meg, bármennyire nem akaródzik, és kellemesen csalódni fogtok. Vagy nem. De nekem bevált. Jaj, fogjam már be! Írjatok, mert hülyén néz ki, hogy csak én szövegelek itt magamban...
Lorena
Tegnap kaptam egy cikket, ami a bravóból származik. Az új albumról egy ilyen kiemelt mondat volt: "ettől biztos égnek áll a szüleid haja!" Jó, lehet, hogy az eddigi Ákoshoz képest kemény, de azért annyira nem brutális. Aztán azt írják: "utolérhetetlen zenész"! Nem túlzás ez egy kicsit? Ami nagyon teszett: "zavarba ejtő férfi"
Ez mit akar jelenteni???????
De lássuk inkább azokat a mondatokat, amiket Áki válaszaiból ragadtam ki:
"Nekem mindig nagyon tetszett az, amiben van erő. Ez a lemez ilyen" Ez igaz, de én pl. a Beavatással is így vagyok.
"Én lényegileg mindig ugyanazt csinálom, csak a formai megjelenése változik"
"az "ákosságot" új és új elemekkel lazítom fel"
"Nagy arcom van, de nem vagyok nagyképű"
Ezeket találtam érdekesnek. Az utóbbit különösen.
A szülőkre visszatérve, az én első Ákosomat apám vette magának, és nálam ezzel kezdődött minden. Ez a lemez az IKON volt. Mellesleg mostanság újra ez az egyik kedvencem.
Még a megjelenéskor mondta:
"ez egy realista lemez"
Tudom, akkor itt nyomtam az ellenkezőjét, de mostanra én is rájöttem. Bár a sok "bűn" azért idegesít.
"Feladatomnak tekintem, hogy minél több szónak visszaadjam a becsületét. A dalaimban igyekszem megragadni azokat a pillanatokat, amikor az eredeti jelentésüket jelentik."
Tényleg meg lehet figyelni, milyen másként reagál egy szóra az ember egy Ákosban meg mondjuk egy Bubblegumban. Jaj Áki, olyan bölcs vagy!
Egyébként most néztem a story.hu-t, azt írják, holnap lesz friss, holnapután pedig megjelenik. Kérdés, hogy ez az Ákosos szám avagy sem.
Na jó, mostmár abbahagyom (ideje). Loren
Ákos: elérhetetlen ember? ez hülyeség. Nyilván nem fog felhívni, hogy megkérdezze, mizújs?, de akkor is, szerintem annyira nem nagy szám.
Szerencsére még akkor eljutottam egy koncertre, mikor még annyira nem szerettem a zenéjét. Így nem jött el az a pillanat sem, hogy istenként nézzek fel rá. Hiszen csak egy ember a sok közül, meg csak nem is sztár (de ha az, akkor ideális...).
Aki csak a klipekben és a borítón szereplő beállított fejeket látja, azzal előfordulhat, hogy feljebbvalónak érzi. Ezért mindenkinek ajánlom, hogy menjen el egy koncertre, bár az is lehet, hogy van, akit ez segít hozzá ahhoz a bizonyos rajongáshoz. De az én esetemben megelőzte, hogy egyáltalán elinduljak a bálványozós-hülyeség felé. Fanatikus sosem voltam, de olyan korszakom volt, mikor úgy éreztem, hogy minden szava szent. De már nem veszem olyan véresen komolyan amit mond, félre tudom tenni a közhelyeit és a médiacsinálta sztárságát.
Poén: egyszer olvastam itt, hogy minden lány, aki szereti Ákost, szerelmes belé. Ez nagyon röhej! Még csak az kéne! Nem mondom, jó pasi, na de...
azért legalább jót röhögtem.
Lora
Mostanában láttan a "Hűség" klippjét és mint a klipnek ugy a számnak is nagyon nagy a modanivalója de én nem örülök neki személy szerint hogy pont ebből a számból kellet egy ilyen klipett késziteni.Szerintem Ákos tulságosan függővé teszi magát a médiától.A TV ben való szereplései stb.. Jó nézni a vele készült riportokat és halgatni őt de talán egy kicsit sok lesz ez nem?Ákos maga lett egy műfaj megalkotója.Egy olyan műfajé aminek a halgatói nagyon megosztottak.Ki ezért, ki azért, ki amazért szereti.Ákos mindig is egy elérhetetlen ember volt és talán ebben van a varázsa, kisugárzása.Neki nem lenne szüksége erre az információs maszlagra amit médiának neveznek.Ehhez a számhoz pedig pláne nem volt szükség klippre.Aki eddig nem érette a mondanivalóját az a klipp után szerintem sirva rohant ki a szobából!:)Ezzel nem bírálni szeretném a klippet hanem csak egyszerüen szerintem ez nem való ennek a világnak mert a mielőtt megértenének bármit gyorsan itéleteket fognak szülni a látottak miatt.Szoval ennyi lenne a mondanivalóm...egyelőre
!:)
Üdv mindenkinek!
LoReNa: A hűség c. szám pont annyira jó, mint a klipp. A címadó dalnak mindig egy kicsit populárisabbnak, átlagközönségnek valóbbank kell lennie, mint a többi szám, hogy a média számára emészthető legyen. És ezt Ákos is pontosan tudja, így nem csinálhatott hozzá olyan videoklippet, amit legtöbben meg sem értenek. Még ezt megérteni is sokaknak nehézséget okoz!
Sajnos ő is, mint mindenki ki van szolgáltatva a médiának.
Trixy
Amúgy tudja valaki, hogy lehet-e még jegyet kapni a 24-i SAP koncertre?
Nem az a gond, hogy nem jó a klip(bár szerintem nem túl nagy szám, de az igaz, hogy egy teljes egészet alkot), de inkább az albumot jellemzi szerintem, mint csak ezt a számot. Ezt valószínűleg azért érzem így, mert a borítót klipesítették... De az is igaz, hogy a hűség az, ami meghatározója az albumnak, és akkor nem is hülyeség, hogy ezt összefoglalja a klip. Amitől nagyon idegenkedem a borítóban, az az alapozott fej, ami a Kezem a fegyveren című dalt illusztrálja. Röhej. Az általam kritizált dolgok pedig nem egyértelműen nem tetszenek, csak olyan szimplák, olyan magától értetődőek. Kábé én is így képzeltem el a klipet, és azért azt hittem, hogy Ákos kicsit túltesz az én fantáziálgatásaimon. De a klipjeiből szerintem még mindig az Ikon a király.
Amúgy: mikor lesz a storyban?
Lorena
Nem tetszik igazán az új klip: szotyizó angyal, fegyverkereskedő pap s egy 'énekes halott'; mindezt a "Hűség" videoklipjének el(ő)adni? Nagyon nem jön be... s ezen még ez a 'csúcs' motion-capture-s trükk sem segít igazán...
Ez van.
Hello-hello!!!
Biztos sokaig tart majd átolvasnom az összes hozzázsólást, úgyhogy
egyelöre annyit, az új klip talán a "legákosabb",
amit valaha csinált.Aki megertette a szám lényegét,
az érti a klipet is, bár sokan úgy gondolják, nincs
köze a dalhoz.Ha nem ez a hűség, akkor mi???
Üdv.
Végre sikerült megnéznem a klippet, és én nem csalódtam benne. Egyet kell értsek MarKal, mert nekem is pont azok a részek tetszenek benne.
Bár Ákos talán kissé sokat játszott az UnReal-el és a Quake-el. :)
Mark,szerintem Ákos klipjei, amiket ő rendez elég
egysikúak. Jó volna, ha mostmár végre másra bizná
a rendezést. A hűségről lesz még klip? Az albumot
már megkedveltem, ahhoz képest,hogy előszőr elég rossznak tűnt.Azok a dalok amiket még mindig nem tudok elviselni:
Örök április,
Lázadj fel újra
Fénykép.
mostani két kedvencem: Kezem a fegyveren és Méreg
Hát ennyi.
Lora!!!!!!!!!!!
Klip.
Hallottátok, hogy a Hűség lesz a Mátrix 2 soundtrackje? :-))))))) Most már el is hiszem, főleg így a klippet látva... :-)))
Ettől függetlenül nem rossz, nekem pont az tetszik benne, amit LoReNa kritizált (halott katonaként éneklés + szotyizó angyal :-)).
A vélemény tömören:
Lehetett volna jobb is.
Talán egy kissé "szétszórt"-ra sikerült.
Valami hiányzott.(lehet hogy belőlem)
Viszont szép munka, az biztos.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy - élénk fantáziám lévén - már a klip előtt volt egy kiforrott vizuális (megmiegymás) képem mind a zenével, és tartalommal kapcsolatban, s ugye a "saját" verzió mindenkinek jobban tetszik... vagyis elfogult voltam.