Sziasztok, én sajna nem tudok elmenni a koncertre, viszont van egy jegyem szombarta eladó! A MusicMixből származik, tuti megbízható, ha valakit érdekel, írjon a ximoran@hotmail.com címre! Jó koncertet!
Ülőjeggyel lehet tombolni, fordítva már nem biztos.
Mivel ülőből annyit adtak ki, ahány szék van ( és ugye a SAP feleakkora mint a BS, szék meg még sokkal kevesebb van/lesz ), így ezekre gondolom odafigyelnek. A küzdőtéren meg legfeljebb összehúzzuk magunkat, ha többen vagyunk...:-))
Én pl. sokszor vettem ülőjegyet anno a BS-be ( az olcsóbb volt, mint a küzdőtér ), de mindig tomboltam középen.
Végre van jegyem, kettő egész darab, szombatra. És van egy kérdésem is, bár a válasz szinte egyértelmű számomra, de azért a BS mégis más volt, mint a SAP (utóbbit nem is ismerem). Tehát. Egyetlen darab küzdőtéri jegy volt már csak, vettem mellé egy üldögélőt, mivel nem egyedül megyek. Véleményetek szerint ülőjeggyel lehet "küzdeni"?? (Reménykedem abban, hogy már csak az árkülönbség miatt sem köthetnek belém.)
LoReNa nem kell irigykedned.. gondolj azokra akik még sosem voltak Ákos koncerten (pl én) mivel tul az operenciás tengeren sajnos nem turnézgat Ákos
:)
Én is ott fogok figyelni Debrecenben péntek este. Egyébként kb. két-háromezren férnek be a Lovardába, az én jegyem az 505-ös, igaz ez nem jelent semmit, mert több helyen is árulják a tiketteket. Én ezen kívűl csak a 25.-i koncertre megyek, de ez így is 7500 Ft. Nagyon sokallom az árát a beugróknak, nem magyar pénztárcához szabták.
Ja, voltam a telcsikártyabörzén, ahol a tombolanyereményeket Ákos sorsolta ki.
Hozta az ilyenkor szokásos formáját, Kósaeladolffal jól elpoénkodtak.
Határozottan kijelentette a sorsolás előtti beszélgetésen, hogy NEM ír alá semmit a 3 darab nyertes telefonkártyán kívül, elég volt neki az a 40 órányi dedikálás szerte az országban.
Sokan szerették volna a telefonkártyájukat is aláiratni, ezzel viszont pont a 3 nyereménykártya "értékét" húzta volna le.
Most nem tűnt sem betegnek, sem fáradtnak.
A sorsolás után ezerrel rongyolt le a színpadról, majd pár perc múlva már a parkolóból hajtott ki volvójával.
Én megyek mindhárom koncertre, aztán a köv. fizetésig a jegyeket fogom nézni kaja helyett, az élményekből fogok táplálkozni..:-))).....vagy inkább...:-(((
Gyep, tudod, jót derültem, hogy ennyire kedvelsz. Ez valóban nagyon-nagyon jó téma, kösz, hogy segítettél egy döglődő topicon. Örültem igazán:
Lorena
Üdv mindenkinek, aki megy a koncertre, aki meg nem, azzal együttérzek. Lora, az irigy
hümm...nekem nehogy belinkeljetek valami fényképet a az új díszletről vagy valami hasonló, mert külenben mindenkinek fájdalmas és lassú halála lesz.
LoReNa:
ÚUÚUÚÚUtállak. NA, ez egy jó vita kezdete lesz nem? 8)
Szerintem azért ilyen kihalt a cucc, mert amikor valaki idejön megnézni, hoy írtak-e ide valami okosat és nem látja akkor lelép szó nélkül
Én is ezt csináltam
Azért azt hittem, hogy valamennyivel többen látogatják az oldalt! Ahhoz képest, négy nap óta senki sem írt. De a múlt héten valóságos hozzászólás-áradat volt, úgyhogy nem panaszkodhatok. A lényeg, hogy már egy hét sincs és itt az első
HŰSÉG LEMEZBEMUTATÓKONCERT
és én nem leszek ott. Sajnos. De ti vigadjatok, mert szerintem a többségnek van jegye, és ha szerencsés, akkor nem is egy, hanem három. Na jó, írjatok valmit, mert nagyon hiányzik a vita. Már három napja nem szóltam hozzá! Az rekord.
Na, pá: Lorena
Pedig én pályáztam erre a bizonyos ezredik helyre! Ezek szerint már lecsúsztam róla. Egyébként szerintem mindenki eldöntheti magában, hogy bálványozza-e vagy sem. Én személy szerint nem. De ha valakinek ez jól esik, akkor tegye. Magánügy. Szerény véleményem szerint teljesen felesleges. Dehát, van akinek ez így jó, hát akkor tegye. Csak ennyit akartam. Lorena
Hmhm...szerintem is van abban valami, hogy azok nem hiszik Ĺkos dalainak az igazi ertelmet,akik csak a felszini reszet ertik meg.De mindenki mast lat benne, es Ĺkos nem is vĺrja el, hogy ertsek, inkabb csak azt, hogy erezzek.En meg pont azzal az "erzös" reszevel nem foglalkozok a dolgoknak...(((:
Üdvi.
"Nem kellene többet kihozni egy dal/dalszövegből, mint amit önmagában jelent. "
"Miért akarja belemagyarázni, ami nincs is odaírva?"
Aki "A"-t mond, mondjon "B"-t is.
Ha az lehetséges, hogy Ákos dalaiban csak annyi (vagy kevesebb) mondanivaló és tartalom van mint amennyit Te gondolsz ill. felfogsz belőle, úgyanúgy lehetséges az is, hogy sokkal több mint amit Te érthetsz, felfoghatsz ill. érezhetsz. Ha az lehetséges, hogy vannak olyan dolgok amiket Ákos belemagyaráz a dalaiba, akkor úgyanúgy lehetséges az is, hogy csak Te nem érted ezeket a dolgokat, s a dalok tartalmát. Ugyanakkor háborogsz azon is, ha valaki másnak - mondjuk pont Ákos-nak - a tiédtől eltérő érzéseit és gondolait ébresztik fel a versek, de azt megköveteled, hogy a benned kialakult tartalom legyen a mindenkori abszolút, és tökéletes igazság. Kérlek, engedd meg mindenkinek - és Ákosnak is! -, hogy azt érezzen, gondoljon, stb... amit a szíve ill. szelleme enged...
...apropó, elárulnád hogy ki, mikor, és hol szólt bele a te kis saját és szubjektív világodba? Lehet, hogy el kellene fogadnod, hogy nem csak te létezel?
"Hát hadd döntsem már el, hogy mikor mit érzek! "
Az őszinte érzések függetlenek az akarattól, tisztán a szívből jönnek. Ha te azt el szoktad dönteni, hogy mit érzel, egy csöppet sem vagy őszinte magadhoz.
"imádom őt és a dalait, csak nem gondolom, hogy Istent kéne játsznia, mert még a végén megégeti magát!!!"
Erre csak ennyit: "vigyázz, ha ledől a bálvány". Az idők változnak, és az emberek is (jóesetben). Mi van, ha a Te Ákosod, és Ákos között nagy a különbség?
Na jó, a kedvesem az, ő kérdezte tőlem, szóval tiéd a pont. [úgy gondoltam, hogy a matávosok úgyis tudják, miről van szó - a többiek szívét meg minek fájdítani... :-)))]
Bocsássatok meg, hogy csak úgy belepofátlankodok a topicba (bár valamikor a kezdetekben írtam is egy-két hozzászólást). Egy kis segítséget kérnék tőletek. Tudjátok-e a választ a következő kérdésre:
Hány Ákos látható egyszerre a "Huség" c. dal videoklipjében?
Én ezt a videoklippet még nem láttam, így nem tudom a kérdésre a választ. Viszont jó lenne tudnom egy játék miatt.
Sky:
szerintem Ákos már egyszerűen nem tud mit kitalálni. Ez hihetetlen ez a cikk!! Le vagyok döbbenve! Hogy miket tud mondani! Annyira túlszofisztikálta már magát, hogy néha ő is belebonyolódik. Nem kellene többet kihozni egy dal/dalszövegből, mint amit önmagában jelent. Éppen elég az is! Olyan szép gondolatokat ébreszt bennem egy-egy verse. Miért akarja belemagyarázni, ami nincs is odaírva? Hát hadd döntsem már el, hogy mikor mit érzek!
Szólni kéne Ákosnak, hogy ne spirázza túl magát, mert kezd hányingerem lenni!!!
Amúgy imádom őt és a dalait, csak nem gondolom, hogy Istent kéne játsznia, mert még a végén megégeti magát!!!
én ugyan nem megyek Debrecenbe, de szombaton megyek a bp-i koncertre. Te most kérdezted, hogy lesz-e valami karaoke utána, vagy vmi más, vagy mondtad? Mert ha lenne, az nagyon állat lenne! Már régóta szeretnék Ákost énekelni, csak nem hagyják!
Én spec. azt gondolom erről a küldetéstudatról, hogy akár lehet is. VAnnak emberek, akik igenis úgy élik le az életüket, hogy hiszik, tudják mi az ő feladatuk, küldetésük.
Más kérdés, hogy nekem ilyenem nincs, és nem tudom hogy az embereknek az agyukban ez hogy körvonalazódik.
Ettől függetlenül én szeretem és hallgatom Ákos zenéjét, mert nagyon sok mindent megmozgat benem, és azt hiszem ez a lényeg....
kincsem
Kérdeznék!
Jön valaki közületek Debrecenbe, ha igen, megvette-e már a jegyet? A másik:a lemezbemutató második napjára, tehát a szombati koncertre van beugróm. Lesz a koncert után valamiféle buli(karaoke, meg egyéb "hülyeség")? Így se úgy se tudok hol aludni, akkor legalább végigbulizom az éjszakát.
Szerintem nem egyértelműen hülyeség ez a dolog, hogy neki "küldetése" van. Van benne valamennyi igazság. De nem kéne ennyire túlbonyolítani, hogy isteníteni, meg ilyenek. Mikor azt nyilatkozta, hogy ezeknek a nagy szavaknak vissza akrja adni a jelentését, azért valamennyire igaza volt. Nem tudok sok példát, amikor "közhelyszeűen" alkalmazta őket. Na jó, ennyi. Majd máskor többet. Lorena
Sziasztok!
Megvettem a Wanted magazin (X) novembri szamat es a 3 oldalas Akos cikk vegen (a megszokott kerdesek es valaszok utan) "Idealis popsztarunk" emigyen nyilatkozott meg (hosszu lesz!):
"A vilagot szuletese ota a destrukcio es a konstrukcio harca jellemzi. Az en munkamat mindig a cinizmus tamadja, a vadak kozt elokelo helyen azzal, hogy a dalaimban patosz van. Es akkor most jon egy kis szentbeszed, a legfontosabb resze annak, amit mondani akarok. A destrukcio hivei nincsenek tisztaban a szavak jelentesevel, mivel az orok dolgoktol rettegnek. Pl. a becsulettol, a husegtol, az Istentol, es meg sorolhatnam. Ok ugyesen kampanyolnak a szavak tonkreteteleert, abban remenykedve, hogy a szoval egyutt az is tonkremegy, eltunik, amit jelent. Ez a munka felettebb sikeres: mar maguk is elfelejtettek, hogy a dicsoitett cinizmus eredetileg nem mast jelent - ussuk csak fel az idegen szavak szotarat! - mint igenytelenseget; az orom, a szepseg, a tudomany es a muveszet megveteset. A kinevetett patosz pedig: szonoki hevulet, emelkedettseg. A cinizmus tehat az eredet szerint negativ, a patosz pedig pozitiv eszmeny. Mas szavakkal: a rombolas es az epites szembenallasa az igenytelenseg es az emelkedettseg kuzdelme.
Nem a butasag a legfobb ellensege a vilagnak, hanem a szeretetlenseg, a ravasz, megfontolt gonoszsag. Az emlittett biralok eszkozrendszerenek fo eleme a rafinalt gyulolet: ok meg a kedvenceiket sem szeretettel veszik korul (hiszen meg a szotol is irtoznak), az o pozitiv viszonyukat valamihez a lazas, nyusgo fontoskodas jellemzi.
A kuldetesrol csak annyit, hogy mindenkinek van dolga a vilagban, vagyis van kuldetese, es idonkent ugy alakul, hogy nemelyikunk erre rajon. Ez a kuldetestudat.
Ezek a palik azert bantanak engem ujra es ujra, mert vissza akarom adni a szavak becsuletet. Ezt nagyon fontos dolognak tartom, es ha popzeneszkent vagy versirokent ezert barmit is tehetek, akkor azt meg is fogom tenni. De nem gondolom, hogy a "nagy" szavakat allandoan hasznalni kell: csak a helyukon, csak szakralis kornyezetben hangozhatnak el. A dalokban, a versekben.
Tudod, az a szomoru, hogy egy barikad ket oldalan allunk, szemben egymassal. Igen am, csakhogy mig en az elmult evekben irtam, dolgoztam, nem volt idom barikadot epiteni, hadakozni: ezt a falat ok huztak fel. Ez teljesen erthetetlen szamomra, mert ugyanakkor elvileg mi egy oldalon allnank, peldaul a "Gyavasag Orszaga, Darido es videke Afesz"-szel szemben, ha muszaj egyaltalan valakivel szemben allni. En nem szeretnek."
"Eddigi 23 kiadvanyom kapcsan megtanultam, hogy a befogadas a befogado feladata, a velemeny pedig a velmenyezot jellemzi, nem rolam szol."
"Se koklernek, se zseninek nem tartom magam."
No, ha sikerult vegigbetuzni az angol karktereket (bocs!), akkor szeretnem, ha megirnatok, hogy mi a velemenyetek a fenti sorokrol. Akosunk tenyleg ilyen nemes ugyert harcol a kiadvanyaival vagy csak ideologiat akar teremteni a munkaihoz??? (Nekem megvan a velemenyem errol, de kivancsi vagyok a Tietekre is!)
Köszönöm, hogy feloldoztál bűnöm alól! Tudod: "hiszen minden bűnöm megbocsátható"
Mostmár fogok tudni aludni éjjel.
Már-már mint egy "Gyilkos ezüstgolyó" vágtatott át agyamon az öngyilkosság gondolata, de nem hagytam, hogy a "Halál dalol"-jon nekem."Végre" áttáncolhattam a tűzön és a vékony jégen, nem árultam petrezselymet sem, mégis lángragyúlt bennem az "Ősi láng" és "Kicsi szív"-em békét lelt, hogy "Ne fájjon többé" a múlt!!!