Szerintem Püfi most nem erről beszél . Hanem hogy tradicionálisan a vérünkben van , hogy ha a kissé gyagyás fiú kap egy tockost , az vicces . Cuzámmen' az erőszakot ítéli el .
Igazából ti meg sem akarjátok érteni Püfit . Viszont ráépültetek .
Szerintem meg Rideg Sándor az oka, aki megírta az Indul a bakterház című regényét, amiből aztán film is készült. Na, ott aztán van CSBE. Csak úgy hajigálják egymást a családtagok szilvásgombóccal, Bendegúz a beste kölke sem túl kíméletes a "büdös banyával". :D
Szerintem csak simán gerinctelen. Nem képes belátni, hogy tévedett, inkább másokat próbál ekézni, hogy kiforgatják a szavait, vizionálnak stb. Tények ismerete nélkül, saját élményekből táplálkozva vádaskodik, ítélkezik.
Bazzeg, miért pont ennek a mondásnak a jelentését ismernéd..... :-DDDDDDDDDDD
Csak hogy okulj egy picikét, ha már közmondást szeretnél alkalmazni az említett hsz-omra, erre legfeljebb az "idegen tollakkal ékeskedik" lenne - félig meddig - megfelelő. De amit te írtál, az qrvára irreleváns. :-DDDDD
Mindig ezen a gender-faxságon lovagolnak a cikkek, pedig ez csak egy része, nem is legfontosabb része az isztambuli szörnyetegnek.
A legproblémásabb az, ami kimondja, hogy a nő ab ovo nem követhet el családon belüli erőszakot, így ártatlan, a férfi pedig akkor is bűnös, ha nem követ el semmit. Pedig a családon belüli erőszak áldozatainak több mint 60%-a férfi. Ja kérem, az öreg és a fiatal férfi is férfi. Ha 80 vagy ha 8 éves, akkor is, és védelem illeti meg (amit a magyar törvények MÁR megtesznek).
Ha az anya üti-veri a 4 éves gyerekét, csikket nyom el rajta, lelkileg terrorizálja AZ IS családon belüli erőszak. Ha a magatehetetlen öreget hagyják a saját xarában, az is, ha nem adnak neki enni az is, ha a disznóólba zárják, az is.
Ez a fő probléma az isztambuli egyezménnyel, hogy a jogegyenlőséget szembeköpi a feministák csinált ideológiájával, amiben a patriarchátusban minden férfi eleve bűnös, ez pedig egy JOGÁLLAMBAN elfogadhatatlan! A gender baromság csak hab a tortán.