Keresés

Részletes keresés

málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.23 0 0 12768

A lányom talált egy aranygaluska receptet, ami annyira megijesztette, hogy inkább neki sem állt. :o)

Előzmény: Törölt nick (12765)
Vevegyő Creative Commons License 2021.02.23 0 0 12767

plusz fokhagyma, plusz pirospaprika, plusz mustár. pirítósra valami isteni!

Előzmény: Anyóca99 (12766)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.02.23 0 0 12766

Vöröshagymával összetrutymózva fincsi kenyérre való is lehet belőle .

Előzmény: Törölt nick (12765)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.23 0 0 12765

Vettünk a múltkor tepertőt, mert gondoltam, megküzdök a tepertőspogácsa recepttel. De mire végigolvastam, hogy mennyit kell hajtogatni, elfáradtam, szóval azóta is a hűtőben van... :_D Lehet, hogy ebbe teszem.

Előzmény: Törölt nick (12764)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12764

Nagyon hamar készen van, sütni is csak pár percig kell. A közepében összeolvad minden. Bármit tölthetsz bele, a 2. linken jobban hasonlító képek voltak.

Majd hozok valamelyik nap Lala kiflit is.

 

:))

Előzmény: Törölt nick (12763)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12763

Ezt lehet, megcsinálom hétvégén.

Előzmény: Törölt nick (12761)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12762
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12761

Ezt még nagyon szeretem, reggelire gyorsan össze lehet csapni, bármivel meg lehet tölteni:

 

https://www.topreceptek.hu/recept/szuper-vacsora-joghurtos-lepenyke-sonkaval-es-sajttal-r416

 

Pupusa néven is megtalálható a neten.

(az enyém jobban szokott kinézni 😋)

Én reggelire szoktam, de persze bármikor lehet. :)

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12760

Jaj, nem írtam oda, hogy a túrót pici joghurttal szoktam lazítani, hogy kenhető állagú legyen. A tetejét is mindenképp megkenem joghurttal, utána szórom rá a reszelt sajtot. Annyira tornyozom fel, hogy torta magasságú legyen, én mindjárt 2 tortát szoktam egyből sütni, mert hidegen is nagyon finom.

Előzmény: Anyóca99 (12759)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12759

Ez is jóóó . Igaz utálok palacsintát sütni , de majd veszek a téren .... egy néni süti .

Előzmény: Törölt nick (12757)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12758

Ezt tuti megcsinálom . Pusszancs érte .:-)

Előzmény: Törölt nick (12756)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12757

Annyi, hogy én az ilyeneket nem tejföllel, hanem natúr joghurttal szoktam készíteni.

 

 

Amit még különösen imádok, de ez beletelik kis időbe, mert kell hozzá egy rahedli palacsinta:

 

1. készítsünk egy rahedli sós palacsintát, de vastagabbra

2. keverjünk össze túrót juhtúróval

3. só, bors, miegymás (én mondjuk nem sóznám meg a juhtúrót még egyszer)

4. szeljünk bele újhagymát (ha nincs, vörös- vagy lilahagymát

5. aki akar: füstölt tarját is szelhet

6. reszeljünk le egy csomó füstölt sajtot

7. és kezdjük rétegezni egy tepsibe:

 

 

palacsinta

túrós trutymi

reszelt sajt

palacsinta

túrós trutymi

 

stb.

 

A tetejét kenjük meg tejföllel (én: joghurt), szórjuk meg istenesen reszelt sajttal, és mehet be pirulásig a sütőbe. Tortaként lehet szeletelni.

Ez egy olyan étel, amiről nem tudod eldönteni, melegen vagy hidegen istenibb.

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12756

Baconös rakott karfiol

(A bacon nem hús, csak cocacsipsz)

 

 

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és ételízesítős vízben 3/4-ig megfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kivajazunk, majd a zsemlemorzsával vékonyan meghintjük.
  3. A karfiolrózsákat egyesével betekerjük a szeletelt baconbe, majd a tepsibe sorakoztatjuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a főzőtejszínnel, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, egyenletesen ráöntjük a karfiolokra.
  5. Megszórjuk sajttal, és a meleg sütőbe toljuk, amíg szép színt kap.
Előzmény: Anyóca99 (12755)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12755

Húúú ... ez nagyon klassz .

Ha ráérsz , tégymábe' olyat is , ami ebédre/vacsira jó , és nincs benne hús , de nem is tart órákig elkészíteni !

Keresgélek a neten , de más az , ha valaki már tud róla véleményt mondani .

Előzmény: Törölt nick (12751)
Shangri-La Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12754

Nyami! :-) De ez olyan szép, hogy az ember sajnálja tönkretenni. :-)))

Előzmény: Törölt nick (12751)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 12753

Nyami! :)

Előzmény: Törölt nick (12751)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.22 -1 0 12752

Hmmmm!!!

Előzmény: Törölt nick (12751)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.22 0 0 12751

Kopp-kopp!

 

Szabad ide belépni?

 

Itt a székfoglalóm:                                                                                    

 

Joghurt mousse torta eperrel

 

Hozzávalók 1 db 24cm-es torta

  1. Tészta:
  2. 3 db tojás
  3. 3 ek víz
  4. 6 ek cukor
  5. 4 ek liszt
  6. 2 ek cukrozatlan kakaópor
  7. 6 g sütőpor
  8. Eperlekvárhoz:
  9. 15 dkg fagyasztott eper
  10. 60 g cukor
  11. 5 g pektin
  12. Joghurt mousse:
  13. 600 g natúr görög joghurt
  14. 2 ek vanília aroma
  15. 1 dl habtejszín
  16. 80 g cukor
  17. 20 g vaníliás cukor
  18. 6 db lapzselatin
  19. 4 dl tejszín habbá verve
  20. Eper zselé:
  21. 250 g fagyasztott eper
  22. 60 g cukor
  23. 1/2 citrom leve
  24. 3 db lapzselatin

Elkészítés

  1. A tésztához a tojások fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját kikavarjuk a maradék cukorral és a vízzel, majd mehetnek bele a száraz összetevők. Végül beleforgatjuk a fehérje habot. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírra és a masszát beleöntjük. 175 fokos, előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni

  2. Az epret felengedés után leturmixoljuk kissé darabosra. Felforraljuk és beleöntjük a cukorral összekevert pektint. Újraforrásig főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A piskótát tálcára helyezzük, köré visszatesszük a tortakarokát és megkenjük az eperlekvárral. Hűtőbe tesszük dermedni.

  3. Az eperzseléhez az epret a cukorral és a citromlével felfőzzük, leturmixoljuk és elkeverjük benne a hideg vízbe ázatott, kinyomkodott zselatint. Langyosra hűtjük, közben elkészítjük a krémet.

  4. A krémhez a tejszínt a kétféle cukorral és a vaníliával felmelegítjük. Lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatint. Az így kapott folyadékot a joghurtba keverjük, végül összeforgatjuk a felvert habtejszínnel.

  5. A krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét az eperlekvárra halmozzuk és mélyhűtőben dermesztjük legalább 30 percig. Ezután ráöntjük a zselét és addig hűtjük, míg a zselé teljesen meg nem dermed. Végezetül jöhet rá a krém másik fele. Ezt próbáljuk szép egyenletesen elsimítani, mert ez lesz a teteje. Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.

  6. Ha a tortánk megfelelően "kifagyott" eltávolítjuk a tortakarikát és tetszés szerint feldíszítjük. Én a tészta és a lekvár magasságában az oldalát darált mandulával paníroztam.

 

málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.20 0 0 12750

Ohh.

A lehangolás nem jó.

 

Csak azért kérdeztem, hogy saját-e, mert AI tett be néhány igen érdekes saját képet ehhez hasonló díszekről. :o)

Előzmény: Neingang (12749)
Neingang Creative Commons License 2021.02.19 0 0 12749

Sajnos nem, innen vettem, remek kis oldal: https://compostela.co.uk/galleries/picture-gallery-romanesque-symbols/

A sajátokat még nem néztem át; úgy, hogy nem lehet rögvest a következő utat tervezni, valahogy nincs hozzá kedvem, félek, jobban lehangolna, mint feldobna. :S

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (12748)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.19 0 0 12748

:o)))

 

Saját fotó?

Előzmény: Neingang (12747)
Neingang Creative Commons License 2021.02.19 0 0 12747

Akkor ezt pláne ne rakd ki, a többieknek jó szórakozást! :)

https://jigex.com/yqQH

Előzmény: Anyóca99 (12746)
Anyóca99 Creative Commons License 2021.02.19 0 0 12746

Ha egy ilyet kötelező lenne kiraknom , világgá futnék előtte . Semmi türelmem hozzá .

Előzmény: Neingang (12744)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.14 0 0 12745

Működik!

Nagyon klassz! :o)

Előzmény: Neingang (12744)
Neingang Creative Commons License 2021.02.14 0 0 12744

Hoztam valamit 1086-ból, remélem, működik. :D

https://jigex.com/pwZ4

Neingang Creative Commons License 2021.02.12 0 0 12743
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.12 0 0 12742

Pedig eredetiben finom. :) Hogy az enyém milyen lesz, az más kérdés...

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (12741)
málnaszószos_csokis_hekker Creative Commons License 2021.02.12 0 0 12741

Nem hangzik valami túl jól... :o]

Előzmény: Törölt nick (12740)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.11 0 1 12740

Képzeljétek, találtam halszószt a szomszéd város hiperszuper-nagyboltjában, és csináltam kimchit! Ami a koreaiak "savanyúkáposztája", csak kínai kelből készül és jó paprikásan. Most ott áll a konyhapulton, holnap betehetem a hűtőbe, és hét nap múlva meglátom, hogy milyen szörnyű lett.

Shangri-La Creative Commons License 2021.02.10 0 0 12739

Mire felkelek hónak már nyoma sincs. :D Asszem én se fogok ilyen időben feléd csámborogni. :D

Előzmény: málnaszószos_csokis_hekker (12738)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!