Rendezz falunapot, vagy tanyabált, jó kis buli lesz, vagy ha nem, hát csinálj magadnak otthon hangulatot, egy kis agrárdzsezzz a Blues Company-val :D ,,Arcomat lágy szellő fújja, de büdös a lábam ujja.'' :D
Megyeszékhely. 6km-re a belvárostól Ingyen adnak főldet csak műveld. Kút és villany van. Ocsón kb 100ezer a 800nm-es. Ingyen kaptam 2db-ot. A nevem is van ami 65ezer volt.
Hogyazabüdöszsindexit... nem először szúrja el a hsz-t, a Piszkozat közé meg ugye nem kerül be...
Szóval akkor összefoglaló.
River Cottage sorozat a Sprektum Home-on megy, H.F.W. Landshire nevű programja pont erre jó, működik. Itt is van egy fórum, River Cottage; Kapa, kasza, fakanál címmel.
Idehaza is próbálkoztak vele, nem tudom milyen eredménnyel, ha érdekel olvasd át a fent említett R.C. fórumot.
Angliában egy kisvárosban (ott a kisváros akkora, mint Szeged) több száz elhagyatott gyümölcsfát találtak, egy nonprofit szervezet ingyen viszi az almát óvodákba, iskolákba.
Másik kisvárosban zöldségeket ültettek a közterületekre, nem büntettek érte, sőt még támogatta is az önkormányzat.
Idehaza az Isten háta mögött vehetsz fillérekért telket, jó távol a legközelebbi számodra elérhető munkahelytől...
Végül megemlítettem, hogy asszonnyal egy virágágyást raktunk körbe téglákkal, szerintem jó lett, ennyi volt mára a kertészkedés.
Vicces, de Angliában működik a földmegosztó program (Landshire), amivel próbálkoznak idehaza is (keress rá neten, vagy itt: <a href="http://forum.index.hu/Article/showAr
Na és én hogy fogok annyiból, nem bankból önrészt összeszedni pl. egy új házhoz? Ha keleten laknék, csak kivénném a román otp-be... itt még ausztriai bankba sem tudom, mert drága jó A Pártunk és kurmányunk hozományaként úgy megharagudtak a magyar emberre, hogy most már ott nem adnak hitelt...
Túl hosszú a cikk - csak belekaptam az elejébe, közepébe. Vélemény, persze, van. Magyar bankban pénz max. félmillió forint, egyébként minden aranyban, többi pénz jó helyen, jó pénzben, de nem sok, csak éppenhogy elég legyen arra, amire kell.
Én konkrétan gyümölcstárolót építenék. Alapból volt írásom jegyzőtől. Max 10nm max 2,5m magas, emberi lakhatásra nem alkalmas építmény nem engedélyköteles. 2008-ban. De elhagytam a papírt és pontosan kellene dokument.
Hát az hatalmas ól... de aztán tényleg meg kell tömni állattal, hogy behozza az árát :D
Hát a budi meg... esővizet én nem biztos hogy tennék bele, de hát valamit csak kitaláltok. Sok sikert, várjuk a képeket a birkákról, kecskékről, baromfikról :D
Vegyszer tulajképp nem megy bele, csak tényleg a munkások produktuma, inkább csak a gondolat bizarr, hogy azt locsoljam ki a veteményesre, meg pláne abból merítsek a locsolókannával, virágot öntözni. Na nem, inkább csak mossuk ki előtte. A víz úgyis ingyen van, ill. csak a szivattyú áramhasználatába kerül. (kár, hogy napelemünk már nem lett, akkor az áram is ingyen volna, de jó is lenne….)