Meséli,hogy mióta megnyíltak a Nemzeti Dohányboltok a cigarettás dobozokról eltűntek a rémséges fotók,az egyik oldalán :A dohányzás halált okozhat!"(ez előtte is rajta volt),a mások oldalon:telefonszám,majd"Válassza a szabadságot,mi segítünk"
"Kérjen segítséget a leszokáshoz:www..........stb.
Költői kérdés:Már nem kell rémisztő fotókkal ijesztgetni a dohányosokat?
"Izgalmas részlet, hogy Sánta János sógornőjének nyugdíjas takarítónője is eldobhatja a törlőrongyot: Széll József Szilveszterné, ismertebb nevén Márta néni, egy nagy trafikcég tulajdonosa és ügyvezetője lett, emellett 3 cégben kültag."
Amíg ilyen módon kerülnek elosztásra a koncessziók, addig felesleges azon vitázni, hogy 5000 vagy 4400 családi vállalkozás nyert koncessziót, mert nem eldönthető, hogy ki a stróman és ki a tényleges vállalkozó.
A 4400 családi vállalkozást mivel tudod alátámasztani?
A korábban belinkelt zűrzavarba most az NDN is betolja a magáét. Nem baj, majd módosít. Ráadásul kiadási dátum nélkül.
Ráadásul piaci elégtelenségre hivatkozik. Baccus, nincs gép, nincs mivel teljesíteni. Ott a főfütyik nem olvassák, hogy már egy náluk is "súlyosabb" már a dec. 31-i határidőt fontolgatja, a nyilvánosság előtt?
Ezt már betettem, akkor senkinek nem szúrt szemet. Valószínű, hogy a dohányárusításba bukott valamit, a tv. meg úgy tudom, ebben az esetben csak a dohányárusítást tilja le. Bezzeg csináld meg 10 dkg. parizerrel, a bótodat 30 napra simán bezárják, nem csak a parizerárusítást tiltják. Egy boltban nagyon ritkán lehet véletlenül elszabni, többsége sumák. (nem a téves visszajáró vagy esetleg számolási hiba. Bár az utóbbi kétesélyes.)
Egy dologban biztos lehetsz: Minden, amit felsoroltál kiesik, illetve csökken. Ne feledd, a tranzakciós adó elmaradást hogy pótolták. Itt meg bankok sem lesznek. Ha valaki utánaszámol, hogy egy Bp-i trafik évi 240000 Ft koncessziós díját 2, vagy 3 nap alatt termeli ki. Nem ezt kellene extraprofitnak hívni? Na, ezt a koncessziós díjat emelném 10X-re. És nincs áthárítás, de nem úgy mint a bank,telefon és csekkadónál.
Sajnos nincs aki az embereket összefogná. Nagyon sokan tájékoztatási deficitben élnek.
És mi lesz kieső járulékokkal / a "közvetlen és közvetett " munkanélkülivé válókéval/, mert ugye 18-20 év kereskedelemben eltöltött év után nehéz "kitalálni" mihez kezdjen az ember...., és a multik csicskájának sem mehet el mindenki ....
És mi lesz a kieső jövedéki adóval...?
És egyáltalán, ha ilyen nagy a felháborodás miért nem történik semmi....(?)
Igazból még nem találkoztam olyannal, aki ne gyűlölettel beszélt volna a trafikokról...,ismét valami, ami megosztja az embereket /trafikos- nem trafikos/.
Bojkottálni kell a trafikokat..., vagy nem tudom, de valamit jó lenne kitalálni.....
Ugyan minek kellett volna hatástanulmány, amikor a kihirdetett cél csak egy kamu duma volt?
Az igazi célja az egész műveletnek az volt, hogy az alsóbb szintű vazallusokat biztos bevételi forráshoz juttassák. Ezt a célt pedig hatástanulmányok nélkül is el tudták érni. Sőt! Képzeld el, milyen cirkusz lett volna, ha a hatástanulmányok ilyen témafelvezetéssel indulnak, hogy: "Hogyan juttassuk biztos, és megelégedésükre okot adó jövedelemhez a kisbojtárjainkat?" ;-))))
Hát igen..., még kisebb dolgoknál is készítenek "hatástanulmányt", egy ekkoránál jó néhány oldalasat kellett volna ...
De ha már valaki elfelejtette mit tanult a közgázon..., akkor igenis ismerje el,hogy hibát követett(ek)el....
Lehet ezt az ügyet politika mentesen is nézni...,és egy értelmes ember /minden körülményt figyelembe véve/ sem könyvelheti el "sikertörténetnek"..., kivéve, ha ő "nyertes".
Ami nem jó, az nem jó..., mondja meg valaki miért nem lehet beismerni...? Miért nem lehet azt mondani, hogy nem értük el az eredeti célt /lásd kiskorúak védelme.../?
Ez az egész trafik ügy már annyi sebből vérzik, hogy valakinek csak szemet szúr...(!), főleg választások előtt.., nagyon sok Fidesz szavazót "ütött szíven" közvetetten vagy közvetlenül...
IGen az is kész röhej,hogy a Trafikokban már 200m-en belül is lehet alkoholt árulni a sulik közelében.Legalább a hatszornukottt Gáspár,már reggel vehet magának,nem kell annyira rosszul viselje az oktatást. Nyerő reform.:-))
Jó nagy munkát végeztél, én csak "mintavételi" módon saccoltam meg azt a 4ezres számot. Köszönöm, hogy megcsináltad, az én számtech.és felhasználói tudásom ehhez nem elégséges!
Ha jól értelmeztem az adataidat, akkor az a megállapításom, hogy a négyezerrel kissé "engedékeny" voltam, megállja a helyét.
Tartok tőle, soha nem fogod megérteni azt, amit én írok.
Maradj csak meg szépen a magas polcodon, ne süllyedj le a hozzám hasonló földönjárók nívójára! Azt hiszem, az ilyen elkülönülés jobb lenne neked. (Meg nekem is.) ;-))
Az ilyen változtatásnál jobb helyeken előbb gondolkoznak, hatástanulányt csinálnak, egyeztetne, érvelnek. Unortodoxiában ez nem divat. Itt egészpályás letámadás van.