Adrenka, itt is, mégegyszer is szívből jövő gratula! :)
Voltunk ma 18. heti genetikai uh-n, minden rendben, baba korának megfelelő nagyságú, értékei szépek, szervei tökéletesek, AFP jó, és a méhlepény is arrébb húzódott a méhszájtól, a sok fekvés meghozta az eredményt szerencsére :) Viszont gyermek mint a tesója, ül a fenekén összezárt lábakkal és nem mutatja meg, hogy fiú vagy lány nevekben gondolkodjunk. Zita végül a 29. héten 4D-n volt nagy kegyesen hajlandó megmutatni, hogy ő lány, ahogy akkor a pozitív teszt napjától éreztem. Csakhogy most megérzés 0. :)
Az eső sem volt jó, de ettől a fojtogató, párás időtől falnak megyek egyszer csak....
Van a XVII. kerületben egy kismama ruhákat varró műhely. Két éve 2-4000 között mozogtak az árai. Nagyon szép és igényesek a ruhái és ha kell azonnal méretre igazítja (nekem pl. mindent fel kellett varrnia) én kaptam nála nadrágot simán, pedig 52-es konfekcióméretet hordok. A pontos címet nem tudom, Bélavár u. akármennyi..., de majdnem a sarkon van és van egy nagy tábla a kerítésen, hogy "Kismamaruha".
Sajnos nincs kifejezetten kismamáknak használtruha bolt. A Hádákban vannak kismamacuccok, de kevés, ki kell fogni, az meg nehéz, ha nem jársz folyamatosan. Én a neten egyet vettem, de nem lett jó, pizsinek hordtam :( ... Ráadásul ugyanaz volt a gondom, mint neked, mindkét babát lent hordtam, a csípő szabású nacik szorítottak, keményedett a hasam tőlük :(. Mindenképp a felül gumis (legjobb az állíthatós) nacikak ajánlom, még ha nem is olyan csinik. Viszont most leárazások vannak (CundA, HandM), biztos a kismama cuccokra is, körül kell nézni... Vagy van ez a 2in1 (sose jártam ott), hátha ott is van leárazás...
Kismamaruhákkal én is bajban vagyok. A régi cuccaimat már nagyrészt elhordtam/továbbadtam, újonnan a kismamaruhák gusztustalan drágák, én meg neten, próba nélkül nem tudok magamnak nadrágot venni, mert az biztos, hogy nem lesz jó... Sőt, a csípőfazonú nadrágok se jók, valahogy nekem túl lent van hozzá a hasam. Nem ismer valaki olyan használtruha-boltot Bp-en, ahol árulnak kismamaruhákat?
Koraterhesen a Tesz-Veszen szereztem be a kismama ruhákat, 12 hetesen nadrág már csak az volt rám jó. Vannak nagyon jó állapotú cuccok, csak nem a legolcsóbbakat érdemes venni, mert az sokszor turis, és így zsákbamacska. Ha a drágábbat veszed, amit mondjuk valaki kismamaként hordott és elad, is kijössz a boltihoz képest kb. harmadáron.
Most nyárra meg a skálában és a szuperben vettem kínai meg vietnámi hálóinget, bugyit, rövidnadrágot, és még bermudát is kéne, a magaménál nagyobb méretben, csípő fazonnal.
Lehet, nem szereted a használtat vagy a kínait, akkor elnézést a javaslatokért, én úgy voltam vele, hogy úgyis rövid időre kell, és költsük inkább a pénzt babacuccra.
Én nem vagyok munkajogász, csak "ismerem" munkakörből kifolyólag az MT-t.... szerintem az ismerősödet vagy megvezették a jogászok, vagy ismerik a bírósági gyakorlatot, ami nem egyezik az elmélettel... tényleg nem tudom.
nekem ezt kismama mondta akit így küldtek el és a munkajogi ügyvéd (szám szerint 3 ) azt mondták neki hogy veszett fejsze a per mert ha a gazdasági szervezet a működése miatt kénytelen ilyen lépést tenni akkor csak azt nem küldhetik el aki aktív táppénzen van!!De biztos igazad van!!
Csoportos leépítéssel sem mondhatnak fel a kismamának. Az egyetlen további lehetőség a felmondásra, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnik. És ez a felmondási védelem a jelenlegi szabályok szerint a gyes végéig jár a kismamáknak.
Adrenka által leírt rendkívüli felmondáson kívcül, még egy esetben mondhatnak fel a terhes kismamának, mégpedig ha a munkáltató csoportos leépítést hajt végre , azaz minimum 10 embernek mond fel!
A terhes nő védettséget élvez, ha bizonyítani tudja állapotát. ( Kiskönyv, orvosi igazolás) . Csak akkor veszti el ezt a jogát ha rendkívüli felmondásra ad okot a munkáltató felé . pl: kárt okoz, sikkaszt, igazolatlanul hiányzik stb. Csak azért mert a főnökének nem tetszik, hogy babát vár nem mondhatnak fel. Remélem tudtam segítani! Üdv. Neked és lányodnak is!!!!!!!!!!
Ti biztosan tudjátok, én meg nem. Az érvényes jogszabályok szerint megilleti-e valamilyen munkajogi védelem a terhes nőt? S ha igen, milyen. Én már nagymama vagyok, de a kislányom éppen most lett terhes. Nem tudjuk, ha a munkahelyén ez kiderül nem teszik-e lapátra. Kérlek benneteket segítsetek. Köszi. muskatli nagyi
Para be is indult! Remélem a gyerek is tudja, hogy farosan is ke lehet bújni, és nem fog velem szórakozni!!!!!
( ha minden ok , akkor indítok egy kurzust a faros szülés rejtelmeiről! )
Nem tudom, hogy írtam-e, de a dokim mondta, pár éve a protokoll nem engedi már első szülésnek a farost és tuti császár a vége. Másodiktól mehet, de csak akkor , ha az első szülés nem császár volt, és teljesen probléma mentes.