Azt én is láttam, hogy reggelre ki lett kötözve spárgával a garázskapu, és tényleg csúnyán meghajlott vmi kerete, mert a kapu próbál folyamatosan becsukódni. Viszont tegnap óta vmiért nem lehetett becsukni. Azaz becsukódott, de pár másodperc múlva már újra nyílt ki... Ezek között lehet vmi összefüggés.
Ma kicsit meglepődve tapasztaltam, hogy az E épület garázsbeállójának kapuja ki volt kötözve spárgával és ahol a spárga hozzá volt kötve a kapuhoz kiszakadt jó pár csavar (ezzel is megrongálva a kapu felső rérszét). Nem tudom hogy valaki azért kötötte e ki a kaput mert elromlott, vagy csak azért hogy szabadon ki-be járhasson, de egy biztos: alig pár hete működik és már rossz... ezért ez kicsit elképesztő (nem is beszélve arról az esetről a pont a kikötözés miatt ment volna tönkre).
A D epulet duna feloli oldalanal talalhato kaput miert nem lehet becsukni? Ugyanugy kell becsukni, ahogy kinyitni. A kis taviranyiton tessek megnyomni a nagy sarga gombot. Ennyi. Koszi.
terméskövek körbe - egyenként szállítható közé föld - zsákokban szállítható rájuk növények, esetleg egy kisebb sziklakert - megoldható
egyben az egészet elmozdítani pedig elég nehéz
bár én még mindig nem teljesen tudom, melyik részről beszélünk, hova lehet autóval felhajtani??? Tegnap végigjártuk szánkón a lakóterületet, és csak út szélén parkoló autót láttunk, olyat, ami gyepes (na jó, hó alatt gyepes) területen állt, olyat nem.
Sajnos azt a méretű követ amit te vagy én meg tudunk emelni akár ketten is, azt a kigyúrt kopasz is meg tudja, így pillanatok alatt félrerugdossa ha neki útban van. Teherautóval kell hozni minimum 500 kilósakat és bobcattal lerakni.
Azt magától csinálja a bömös. Ha lekapcsolod a gyújtást, automatikusan felcsukja a visszapillantókat. De nem is erről akarok írni, hanem a parkolásról. Egyrészt szerintem a kapunál lévő parkolni tilos tábla nem látszik, takarja a kapu. Jóindulatból remélem, gondolom, hogy a járdán parkolók biztos nem látják, és ezért parkolnak ott. Hátrébb kellene tenni azt a táblát, illetve a kapukra ki kellene tenni, hogy a lakópark egész területén tilos a parkolás (egyébként illene már kitenni oda egy „Magánterület, idegeneknek belépni, behajtani tilos” táblát is). Notórius járdán parkolók: egy kombi sötét passat, egy sötét ford fusion, egy szürke kombi G astra, egy fehér új corsa, az emlitet 7-es bömös, egy kisteherautó, egy volvo x90-es, egy EVO VII –nek látszó Mitsubishi (ez a fenti útra értendő). Ha kell, gyűjtök rendszámokat is, nem érdekelnek a személyiségi jogok. Tegnap egyébként kint volt 2 rendőr járőr, és amennyire láttam a sötét passátot nézték, büntették (egyébként ez a passát és a volvo x90-es szántották fel a füvet, amennyire én láttam) Megoldást még mindig nem találtam, de a postit (ahogy előttem írta valaki) jó poén lenne.
A Rózsakert utcában a kapuk mellett parkolás is elég durva néha. Van olyan eset, hogy simán belelógnak a kapuba, vagy egyszerűen nem lehet kilátni, úgy ráállnak a kapura. A buszosok felfelé no fear-ben nyomják, nekem múltkor tolatnom kellett, mert a buszos jött, duda, fényszóró, és nem érdekelte, hogy 2 méter és be tudtam volna hajtani. Én még tavaly próbáltam oda intézni parkolni tilos táblát, vagy legalább egy felfestést, hogy a kaputól 5 méterre ne lehessen parkolni. Önkormányzat, rendőrség egyértelműen azt mondták, hogy amíg nincs valami komolyabb baleset, nem hiszik, hogy el lehetne ezt intézni. Viszont erre van jó megoldás, ki kell tenni 4-5 jó nagy terméskövet a kapuk mellé, hogy közvetlenül ne lehessen odaállni.
Most láttam, hogy valaki tényleg mekkora paraszt volt, amikor a kocsival felszántotta az előkertet. Szerintem hónapokig azokat a keréknyomokat fogjuk nézni.
Tök mindegy, hogy ki volt az, mert mostantól számítva az én szememben minden ott álló autó lehetett a bűnös, beleértve a most is ott álló 7-es bömbit. Bezzeg a visszapillantó tükrét behúzza a paraszt, hiszen láthatóan kicsi a hely, vagy azt magától csinálja a kocsi?
nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én kicsit furcsállom, hogy már 2. alkalommal zavarnak meg este (Hal a tortán nézés közben - de ez mindegy) olyan valakik, akik szépen becsöngetnek, és vagy májátültetéses kisgyermeknek gyűjtenek (van rá engedélyem!! felkiáltással), vagy beleegyezésemet kérik valami tábla kihelyezéséhez (mellesleg csak szóban és nem írásban - tehát minek?). Még a tábla csak-csak hagyján, rakja ki, aztán legyen boldog vele, de ez a pénzgyűjtögetés szerintem nem kéne. És ki adott neki engedélyt???? Én biztos nem, szerintem a lakógyűlés sem, mert mostanában nem volt, tehát? Rémálmaimban előjön, amikor egy lakótelepen laktam, ott naponta kb. 8-10 ilyen becsöngetős illető volt (Jehova tanui, Piackutató, Ószeres stb.). Nem szeretném újra átélni.
(Aki szokott adományt adni, úgy is ad, megtalálja, hogy kinek mikor mit. És nem ilyen erőszakosan, mint ez a hölgy, aki: Na, csak egy kis aprót legalább!!!)
Tényleg, mintha a szemem sarkából láttam volna, hogy utánam újra kinyílik. De akkor azt hittem, hogy valaki jön utánam és ő nyitotta ki... Valamit kijavítanak, utána egyből lesz valami, hogy ne működhessen rendesen. Remélem, ma éjjel nem parkolnak négyen, teherautóval az erkély elé...
Felszerelték, csak senki sem tudja becsukni maga után. Ugyanis az útból felszedték a kapu ütközőjét, így záráskor a jobb szárny túllendül - bele az infra sugarába- és automatikusan újra kinyílik.
Hétfőn végre felszerelhették azt a bizonyos erősítőt a 4-5-ös házhoz tartozó kertkapura, mert már végre lehet kocsiból nyitni és zárni a kaput. Ha végre mindenki becsukná maga mögött, akkor lehet, hogy megszűnne a "nyilvános parkoló" is a házak előtt. Az egyik éjjel egy hűtőkocsi parkolt az erkélyem előtt... Remek.
Bár nem vagyok jogász, de a jogszabályokat nem szokták visszamenőleges hatállyal meghozni. Tehát a már megkötött szerződésekre - akármi is legyen a változás - biztos nem lesz hatással.
....Sziasztok!
Egy másik lakóparkból vagyok.
Arra kérlek benneteket, hogy ha tudtok, küldjetek képviselőiteknek pár sort a bevezetendő (feb. 16-án akarják megszavazni!) Áfa növeléssel kapcsolatban. Minden bizonnyal egységes az adv. szerződés, így nektek is az szerepelhet benne hogy mikor folyósít a bank akkor kell az akkori áfa törvény szerint fizetni. Így jelentősen akár milliós nagyságrenddel is növekedhet a vételár. Úgy hiszem, ha sokan jelezzük, akkor a megszavazás napján, talán pár képviselő felszólal és úgy szavazzák meg hogy az korrekt legyen, azaz életbe lépése után kötött adv. szerződésekre vonatkozzon. Köszönöm hogy elolvastátok, és ha léptek ez ügyben, mely közös érdek.
Köszönöm
A probléma az, hogy a sok tervezési hiba között ez is az egyik a lakóparkban. Bejössz a kapun. Átsétálsz keresztben az úton, hogy a járdára juss. Eléred a célod azaz a házat amibe be szeretnél menni. Visszasétálsz.
Sajnos a járda nem azon az oldalon van ahol a személybejárat illetve a házak.
Abban igazad van, hogy a többség nem megy a járdán. De én mégis azt javasolnám neked, és mindenkinek aki gyalogol, hogy a saját biztonsága érdekében ne nagyon közlekedjen az út közepén, ha lehet. Sajnos annak ellenére, hogy te még nem láttad, van itt egy két autó ami elég jó időket megy mindkét irányban, és a garázsban is. Ha ők tévesztenek, nem biztos, hogy hallás után lesz idő félreugrani. Azt gondolom, hogy valaki pont azért megy gyorsan mert ez egy zárt terület...
Én is inkább az alvállalkozós verziót gondolom igaznak. Az ilyesmit ember pusztán bunkóságból nem csinál, legalábbis nem egy zárt helyen, ahol bárki megláthatja. Ehhez szerintem düh kell. No meg egy jó adag bunkóság. Mert bár az ember időnként dühös, azért értelmes ember nem így vezeti le a frusztrációját.
Én spec. a járdán megyünk - a behajtón megyünk vitához nem akartam eddig hozzászólni, de megjegyezném csendben, hogy ha éppen nem is áll autó a járdán, a gyalogosok akkor sem ott mennek, hanem az út közepén. Mondom én, a gyalogos. Egyszerűen azért, mert ez egy zártabb hely, itt senki nem száguld, ergo ha hallom, hogy jön egy autó, akkor simán van időm még félrehúzódni. Babakocsival marha nehéz egyensúlyozni azon a vékonyka járdán... És elnézve a többi gyalogost, mintha őket sem vonzaná a járdán való közlekedés gondolata. Tehát a dühös gyalogost kizárnám.