Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.25 0 0 871

Csak vicceltem, nem gondoltam komolyan... Nem ragaszkodom a .375-höz, kiegyeznék egy 9,3x62-es Mauserrel is :-))

Ismét Szemadám György : Apokrif állattan című, magyar nyelven szerintem alapműnek számító könyvéből idézek.

Vízielefánt vagy waka-waka.

A legutóbbi időkben azonban egy egészen más törpe elefánt létezéséről is felröppentek hírek. Ez a "waka-waka"-a vízielefánt- lenne, amely állítólag a Kongó vidékének járhatatlan mocsaraiban él a vízben, s csak levegőt szippantó ormánya látható néha a víz felett. Talán mondanom sem kell: a zoológusok csak mosolyognak mindezek hallatán."

Ennek a kriptolénynek irodalmi vonatkozása is van. Felbukkan Henryk Sienkiewicz:

Sivatagon és vadonban című ifjusági kalandregényében is, egy másik "wobó" nevezetű kriptiddel eggyütt. Ez a wobó leopárdra hasonlító, de annál nagyobb, vérengző nagymacska.

De lehet, hogy ez már Sienkiewicz fantáziájának szülötte, mivel sehol se olvastam róla ezen a könyvön kívül.

Előzmény: Csimpolya (869)
Shatama Creative Commons License 2008.05.25 0 0 870
Én úgy tudom, mindkét nem ugyanolyan fegyverekkel rendelkezett.
Letörhettek? Persze, de a legtöbb mai nagymacska is azért pusztul el., mert letörnek a fogai és nem tud ztsákményt ejteni, éhen hal. HA egy ilyen mégsem hal éhen, abból sokszor meberevő lesz. Itt agyobb volt a kockázat, és hamarabb bekövetkezett a "baleset". Legfeljebb rövidebb ideig éltek.
Egyébként ez a megközelítés új nekem, eddig sosem hallottam hogy ez az afrikai kriptid egy ilyan ragadozó lenne. Legtöbbször hidegvérű ragadozóként gondoltam rá, nem tudom miért, így azonban reálisabb. Talán a mokele-membe legenda hatására gondoltam azt amit.
Tényleg, eszembe jutott egy ksi érdekesség: a zsiráf, valaha kriptidnek számított, és mai faj neve, a camalopardis vagy camelopardus múltjára uatl, sokáig néztek rá, már azok akik elhitték, létezik, a teve és a párduc gyermekeként. Szerintem a legtöbben hallottak már erről, de mpost eszembe jutott, gondoltam nem árthat megemlítenem.
Előzmény: Csimpolya (868)
Csimpolya Creative Commons License 2008.05.25 0 0 869
Én jobban szeretnék egy élve befogó csapdát, aztán minden zoológus kézcsókra járulna elém... Igaz, az elpusztult állatot meg kéjes örömmel boncolnák fel, és el kell ismernem, tudományosan ez is fontos.
Előzmény: Törölt nick (867)
Csimpolya Creative Commons License 2008.05.25 0 0 868

Az elefántokra vadászó oroszlánokat én is láttam, de azok kölyköket ejtettek el, a klasszikus ragadozó taktikával: elszakítani a csordától, és utána megtámadni. Sajna, a vizilovat zsákmányoló falkát nem láttam, de ha így van, minden elsimerésem az övék, megdolgoztak az ebédért. 

Olvastam viszont olyan fejtegetést, hogy a kardfogak, ha óvatlanul bántak vele, igen könnyen letörtek, talán akkor nem sérültek volna, ha titánötvözetből lennének. Viszont nem valószínű, hogy a Smilodon olvasta a fejtegetést! Azt viszont el tudom képzelni, hogy a hím állat éppúgy megkülönböztető jelként viselte, mint az oroszlán a sörényét. Az oroszlánfalkában is a nőstények ejtik el a zsákmányt. 

Előzmény: Shatama (865)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.24 0 0 867
Valóban elég ijesztő állat, én azonban szívesen találkoznék vele, csak legyen nálam egy .375-ös Holland&Holland.
Előzmény: Csimpolya (862)
Shatama Creative Commons License 2008.05.24 0 0 866
Sajnos, mint talán feltűnt, nem jutott rá időm, és nem tuidom tudok-e szkenelni a napokban, és, megint csak időhiány miatt, nem adtam meg ahivatkpozuást a másik említett lényhez sem. A képet (na jó, egy képről készült videót) nem találom, valamelyik videós oldalon volt, egy link juttatott oda, és egy különös, ember és kutya kersztezésére emlékeztető, csupasz, groteszk lény volt rajta. Nem venném feltétlenül kriptozoológiának, és minden bizonnyal hamisítvánmy, de gondoltam érdekes lehet. Sajnálom hogy nem találtam meg. Helyette itt van valami: A korábban ígért kép mexikóiz állatról, nnem kell szkenelnem, kerestem némi kárpótlást, valami érdekességet, amit belinkelhetnék, és rábukkantam (az én képem ugyan szines, de képzeljétek el egy golden retriver színében):
http://bartek9011.blox.pl/resource/kryptozoologia_3.jpg
ÉS ezt tudom fokozni, találtam, ugyanezen az oldalon, még gy képet:
http://img257.imageshack.us/img257/4932/kryptozoologia2zo6.png

Ha valaki értene kínaiul (mert nekem az (igazából egy mexikói oldalnak nézem)):
http://bartek9011.blox.pl/2006/06/wpis-9.html
Előzmény: P 21 (860)
Shatama Creative Commons License 2008.05.24 0 0 865
MOkele-mebe, mint vizí oroszlán? Igazad van, tényleg összeeveri a neveveket, ha erre gondoltál.
A korábban írt foltos oroszlkánt már felfedezték, ha meg van Dmitrijev "EMber és állat"-a, biztosan olvastál róla. Ezt most nem keresném meg, rövuiden egy bozótos, erdős területhez alkalmazkodott alfakj/változAT aminek néhány példánya itt-ott feltűnik.
Csimpolya kicsit kétkedve fogadta, azt, hogy egy ilyen állat vízi lovat ejtsen el, de a national geografikon valamikor volt egy film, jó párszor leadták, egy mocsarasabb környezetben élő oroszlán falkáról, ami kifejlett vizoi lovakat, sőt, esetenként elefántopkat (bár ez lehet hogy egy msáik falka és film volt) tánmadott meg és ejtett el, és, ha jól tudom, jelenleg úgy tudjuk, a kardfogu tigrisek, persze nem tudom minden faj alkalmas volt-e erre, de mamutokra, és hasonló állatokra vadásztak. AZ bitios, hopgy némelyik ilyen macska, a marját, szélességét elnézve beillett volna medvének is, és a nem tudom háány deciméteres szemfogakat sem őzekhez méretezték. Valahol úgy hallottam, azért haltak ki, mert a gigászi zsákmány állatok eltünésével hátránnyá vált alkatuk és óriási fegyvereikkel is csak gondjaik voltak. Melleslge ami a méretet, az ebből adódó viszonylagos nehezkessééget illeti, bármelyik (vagy a legtöbb) jégkorszaki, jégkorszak utáni ragadozóra jellemző volt az ilyen alkat, és talán a kihalási ok is átvihető.
Előzmény: Törölt nick (864)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.23 0 0 864

A következő részeket Rudolf Daumann NDK-beli kalandregényíró Kiwi-Kiwi c. művéből idézem.(1956-ban jelent meg.) Érdemes megfigyelni, kissé összekeveri a neveket.

"A misolungi megrázta a fejét.

-Itt nem jó...itt vadászni a sipeque...nem segíteni a bátorság...lenni borzalmas szörnyeteg!

Felemelte a kezét, jelezve, hogy csendet kér.Messziről félelmetes üvöltés,bugyborékolás, fújtatás, tombolás, rikácsolás hallatszott.

Benisson velük ült Brüggensen tábortüzénél.

-Harcoló öreg elefántbikák-vélte.

Az orvos azt mondta:

-Avízilovak szerelmeskedése.

-Óriási krokodilusok is kiabálhatnak így-állapította meg Elsen.Jan Jansen oroszlánfalkát gyanított.

Baantumiso megrázta gyapjas fejét.

-Nektek nincs jó fül a fejeteken!Ez van sipeque.Mi mondani mokele-no embe. Fehér emberek Angolában coye ya meniának hívni...

-Micsoda,oroszlán a vízben?-ugrott fel Benisson a székéről.-De hiszen ez nem más, mint hírlapi kacsa az uborkaszezonban, ugyanúgy, mint a tengeri kígyó.

Iyesmi egyáltalán nincs is!

(...)

Ekkor egészen közel három-négy lövés csattant. Az otromba állatok eltűntek a kavicszátony mögött.Zúgva csapódott össze mögöttük a mocsári cserje.

Két sötét tuskó fekve maradt a zátony keskeny csúcsán.

Baantumiso a sátornál állt , és hevesen integetett.

-Ti mind nem hinni sipequéban.Hát akkor megmondani, ki bánni el így vízilovakkal?

(...)

Látták, hogy a párnás nyakszirttől a mellig hosszú , szaggatott vágások húzodnak a vízilovak tetemén, olyan mélyek, hogy egy egész emberkéz belefért volna. Az egyik nevetségesen kicsiny fül a vastag pofalebernyeggel együtt le volt vágva, már csak néhány izomroston függött az állkapocs mellett.

(...)

A fiú a második áldozathoz vezette a társaságot.

(...)

-A nagy bika a sipeque fogai és karmai között.Én tudni, sokat tudni, de még sohasem látni mokele-no embe. Mindig csak nyomait és...hogy is mondani? Igen: áldozat és zsákmány!

-Ha én zoológus lennék-sóhajtott Jan Jansen-mi mindent tudnék itt felfedezni!

(...)

Csak Jan Jansen fogadta el Baantumisótól hálálkodva a kivágott bőrrészeket, amelyeken azok a borzalmas sebhelyek tátongtak.

-A brüsszeli Kongó Múzeum számára!- mondta az örömtől ragyogva.-És egy napon mégis megtalálják majd a sipequét!"

Előzmény: Csimpolya (863)
Csimpolya Creative Commons License 2008.05.23 0 0 863

Bocsánat, előbb járt a kezem, mint az eszem! Gyorsan elővettem az Ősemlősök c. könyvet, és abban a következőket olvastam: A Meganteron nemzetség széles körben elterjedt, Afrikában és Eurázsiában, még Észak-Amerikába is eljutott, noha a fajok száma bizonytalan. A felső szemfogak jól fejlettek, pengeszerűek, a mellső végtagok rendkívül izmosak voltak. A testarányok erős, lesből támadó ragadozóra utalnak, amely képes volt leszorítani a vergődő prédát, hogy minimálisra csökkentse a fogak sérülését a zsákmány megölésekor.

Viszont az igazi, "klasszikus" kardfogú tigris, a Smilodon az Észak-amerikai kontinensen élt. Később valószínüleg átruccant Dél-Amerikába is.  

Csimpolya Creative Commons License 2008.05.23 0 0 862

A 13 hozzászóláshoz mellékeltek egy képet az óriáshiénáról, ha megnézed, láthatod, hogy tényleg nem fest valami bizalomgerjesztően.

Nem tudom, hogy a kardfogó tigris élt-e valaha is Afrikában, nekem Eurázsia rémlik, mint elterjedési terület, viszont lehet, hogy tévedek.

Azt is nehezen tudom elképzelni, hogy elejtsen egy vizilovat, annak nem nagyon van természetes ellensége, ráadásul csapatban járnak. Esetleg egy kölyköt elejthet, de arra meg vigyáznak. A hím vizilovak időnként összeverekednek, félelmetes fogaik vannak, és előfordulhat, hogy az egyik elpusztul a küzdelemben. Lehet, hogyha meglátják rajta a sebeket, azt hiszik, ezt ragadozó ejtette. De ez részemről csak találgatás. 

Előzmény: Törölt nick (857)
Csimpolya Creative Commons License 2008.05.23 0 0 861

Sajnos, nem igérhetek linket, ehhez én túl ügyetlen vagyok. De előbb-utóbb beiratkozo9m egy számítógépes tanfolyamra, és akkor aztán hajrá!

Erősen rémlik, h ogy ezt a videót már láttam egy ismeretterjesztő filmcsatornán. Ott azt állították, hogy egy szerzetesrend tagjai időnként látják feltűnni a környéken, de persze fényképük nincs róla. Tőlük tényleg nem várható el, hogy ilyet hordjanak. Ráadásul lehet,, hogy jobb is, ha nem híresztelik, mer az egyik farmer máris azt mondta, hogyha feltűnik, legottan lepuffantja. Eszembe is juttatta Gerald Durrelt, aki szerint az ausztráloknak a birka kedvesebb, mint az anyjuk. 

Előzmény: Shatama (855)
P 21 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 860

Na, utánanéztem, a szerbiai, az egy másik észlelés volt, ezt a lényt pedig boszniában találták, a Hihetelen újság szerint is.

Egyértelműen két különböző lenyről van szó, a szerbiai valószínűleg a délamerikai csupakabrával lehet azonos.

"Ma még válaszolok a följebb olsvasható hozászólásra, és mutatok egy nagyon furcsa léényt/hamisítványt. Elvileg este az itcu.. a mexikói izé képét is beszkenelem."

Oké.

Előzmény: Shatama (859)
Shatama Creative Commons License 2008.05.22 0 0 859
Boszniában? Én úgy hallottam korábban is, hogy szerbiai észlelés volt, habár lehet hogy ott is tévedtek.l MEllesleg egy példányt állítólag az aab emirátusban is észleltek, erről vane gy állítólagos kép is, de ezt inkább gonosz manónak, ördögnek, vagy koboldnak nézték volna a chupacabra-hisztéria elött, éé valószínüleg hamisítvány. Ma még válaszolok a följebb olsvasható hozászólásra, és mutatok egy nagyon furcsa léényt/hamisítványt. Elvileg este az itcu.. a mexikói izé képét is beszkenelem.
Előzmény: P 21 (856)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 858
Helyesbítés: a kb 40000 esztendeje ...
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.22 0 0 857

Szia!

Én nem hallottam arról, hogy kengurumódra ugrált volna, azt viszont olvastam, hogy macskaszerűen ügyes állat volt.

Az állatkertekben tartott példányok például még a ketrecek vasrácsaira is felkúsztak.

Most következzen néhány különös kriptid Afrikából.

Vízileopárd,vízioroszlán, avagy kardfogú tigris.

Erről a rejtélyes lényről Angolából és Kongóból érkeztek hírek.A leírások alapján ez a folyókban élő és vízilovakra vadászó , titokzatos lény leginkább a kb. 40000 kipusztultnak vélt kardfogú tigrisre( Homotherium sp.) emlékeztet.Egyes tudósók azt sem tartják kizártnak, hogy e faj utolsó egyedeiről van szó,melyeket a náluk erősebb (?) és jobban alkalmazkodó ragadozók-elsősorban a leopárdok-kiszoritottak eredeti vadászterületükről, s ezért vízi életmódra kényszerültek.

Óriáshiéna, leopárdhiéna,vagy foltos oroszlán.

Az óriáshiéna azonos lehet azzal a lénnyel,melyet Rhodesia északi részén nsuifisi-nek-leopárdhiénának-ismernek,s amelyet az ott élő bennszülöttek igen ravasz és vérszomjas állatnak tartanak,amely még a tetőkön keresztül is behatol a háziállatok aklába, hogy ott rémületes vérfürdőt rendezzen.

Más kutatók azt állítják,hogy ezek a "foltos oroszlánok" Kenyában élnek.Állítólag ennek az ellentmondásos leírásokból ismert lénynek a létezésére vonatkozóan egészen kézzelfogható bizonyítékok is rendelkezésre állnak: két, foltokkal borított irha, melyek nemrégen kerültek az Angol Természettudományi Múzeum birtokába. Egy biztos:a szakértők ezen teremtmény létezéséről még nem mondták ki a végső szót.

Oroszlántigris vagy nunda.

Olyan mendemondák is elterjedtek, amelyek egy vérengző, csíkos macskaféléről szólnak.

Közép-Afrika keleti partjának egyik halászfalujában 1920-ban egy rendőrt szörnyen megcsonkítva találtak őrhelyén. Az összemarcangolt halott egy szőrcsomót szorongatott az egyik markában. Ez a szőrcsomó nem oroszláné vagy leopárdé volt, de ezek a nagymacskák amúgy sem fordultak elő azon a vidéken. Egy idő múlva két állítólagos szemtanú jelentkezett, akik azt állították, hogy látták, amint egy "szamár nagyságú,szürke, csíkos macska" vetette rá magát a rendőrre.

A következő hónapokban hasonló szerencsétlenségek sorozata fordult elő a környező falvakban is. Csapdákat állítottak,mérgezett csalétket helyeztek el, s a katonaság átvizsgálta a terepet, de semmiféle eredményt nem értek el.

Egy angol orvos, aki több ilyen összemarcangolt bennszülöttet is kezelt, a következőket írta le akkoriban:Persze a legkönnyebb azt mondani, hogy ez az állat nem létezik: de én, aki sokat utaztam azon a vidéken, amelyet a nunda rémületben tartott, és oly sok embernek nyújtottam segítséget, akiket ez az állat összemarcangolt, nem állíthatom ezt."

Valamikor az ötvenes években felröppent az a hír is, hogy elfogtak egy ilyen "nundát"-t, de ez valószínűleg téves híradás volt, mert azóta sem hallani a titokzatos lényről.

Szemadám György:Apokrif állattan. Móra Ferenc könyvkiadó 1991.

Előzmény: Shatama (855)
P 21 Creative Commons License 2008.05.22 0 0 856

Nem szerbiában volt az a lény, hanem boszniában, eltévesztettem egy kicsit.

A csupakabrát nem véletlenül tettem idézőjelbe, hiszen ez a valami valőszínűleg nem ugyanaz a lény lehetmint a déla,merikában vérengző társa.

Bár ki tudja. A lényeg hogy ez a lén egy macskára hasonlító fejű és egy nagy rágcsálóra hasonlító törzsű állat volt, amely 2006 őszén írtota a háziállatokat, köztük kutyákat is.

A lénynek hatalmas metszőfogai is voltak, ami valószínűsíti hogy ragadozo lehetett.

A 2008 márciusi Hihetetlen újságban van egyébként róla egy rövidebb írás, fényképpel illusztrálva.

Előzmény: Shatama (854)
Shatama Creative Commons License 2008.05.22 0 0 855
Köszönöm, én kíváncsi vagyok rá, kérnék linket, de majd rákeresek. Kéepeket már láttam az egyedről, de videót még nem, nem tudom mit várhatpok, de remélem megfigyelhetem a mozgását. Egyébként nem tudod pontosan honnan ered az a pletyka, hogy veszély helyzetben kenguruként ugrálva is képesek voltak menekülni az erszényes farkasok? TAlán a sajátos gerincükből vonta le valaki a következtetsét, erszényes mivoltjuk ismeretében született meg valakinek agyában az új képesség, vagy egy régebbi, telepesektől eredő mendemonda?
Előzmény: Csimpolya (853)
Shatama Creative Commons License 2008.05.21 0 0 854
Nem tudom, erről sajnos nem tesz említést a cikk. Talán az jelentheti azt: nem, hogy egyes tudósok rágcsló félének tartják, azonban nem biztos hogy akik felállították a hipotézist több információval rendelkeztek táplálkozásáról. MEllesleg a színéről elfeledkeztem, legingább egy golden retriverére emlékeztet. A képet holnap remélem nem felejtem el, és időm is lesz. AZ talán segít ayz összehasonlításban. Bár nem tudom, a chupacapra színéről tudunk valami konkrétíat? Ja hogy nem, mert néhányan kétlábú csupasz földönkívülinek írják le, mások rozsomáknak? Többnyire sötét szőrrel és tarajjal ábrázolják, igaz? aAZ ilyen rajzok a leírások alapján keltkeztek? MErt akkor ez egy jelentős különbség, azonban az, hogy az állat vad, különösen agresszív volt, és talán ragadozó, lehet magyarázat a chupacapra mítoszra. Mellesleg én a szerbiai észlelésre adnék a legkevesebbet, persze csak mint "chupacapra észlelés"-re.
Előzmény: P 21 (852)
Csimpolya Creative Commons License 2008.05.20 0 0 853
Az Index tudomány rovatában van egy rövid video a tasmán tigrisről, persze az utolsó állatkerti példányról, akinek kedve ven hozzá, megnézheti.
P 21 Creative Commons License 2008.05.20 0 0 852
Ez a leírás nagyon hasonlít a szerbiai "csupakabrához", lehet hogy megoldódott a rejtély. Ez az állat ragadozó volt egyébként?
Előzmény: Shatama (851)
Shatama Creative Commons License 2008.05.20 0 0 851
HAllott már valaki az itcuintlipotzotliról? Most tudtam meg, miköznben próbáltam róla anyaggot keresnia neten, hogy egy zenekar, de én nem erről az itcuintlipotzotliról szeretnék beszélni (írni, de had maradjanak egy darabban azok a szőrszáálak).
Ez egy különös mexikói állat, amely leginkábbe gy elízott, szörnyen púpos korcs kutyára emlélkeztet.
1780-ban, egy jezsuita pap mexikóban, Francisco Saverio Clavigero kiadott egy könyvet, emiben furcsa helyi történeteket írt le. Ebben említést tezs egy állatról, mint michoacán szövetségi állam lakójáról, pontosabban egy fura terrier naygságú lényről, mely Tarascan területéről származott. Erről az állatról egy képet is mellékelt, ezt amint időm engedi, persze nem az eredeti műből, beszkenelem. Az állatot néhány kutató ma nem is kutyaféléének, hanem rágcsálónak, talán tengerimalac vagy vizi disznó-féle állat lehettet. Legfurcsább rajta nem az volt, hogy alig van szőre, vagy csapott oora, szűk homloka, bizar, rövid pofája, hanem hatalmas púpja, amit már említettem. EZ a lapockáitól a tomporáig húzódik. MA, azok akik nem tartják egy egyszerű tortóz kutyűának, úgy vélik kihalt.
AZ utolsó híradás egy fogságban tartptt, majd vadsága miatt leölt és elpusztított egxyedről 1843-ból származik. EZt a példányt egy fogadós mexikótól alig 32 km-re, Guajimalco völgyben nevelte fel, majd puölte meg felnöttkori vadsága mioatt. Calderón "ÉLet mexikóban"-ja szerint- mondja a "Misztikus történetek gyűjteménye című" reader's digest válogatás, az állattal csak és kizárólag ennek egy néhány soros cikkében találkoztam, amit írtam, erre alapoztam. Mindenesetre egy elég sajátos lénynek tekinthető, és, noha sok kripid sokkal jobban elgondolkoztat, és jobban leköti bárki figyelmét, elég érdekes a története is.
P 21 Creative Commons License 2008.05.19 0 0 850
Van némi hasonlóság, de mégsem olyan. Hacsak nem valami mutáns volt skorpió tüskével. :) Ja és szárnyfedői sem voltak,
Előzmény: eguzki (849)
eguzki Creative Commons License 2008.05.19 0 0 849

Szerintem egy holyvát láthattál.

http://koleopterologie.de/gallery/index.html

Előzmény: P 21 (843)
Shatama Creative Commons License 2008.05.19 0 0 848
-MInd két megállapításoddal egyetértek.

-VAlamikor holnap beszkenelem, vagy begépelem (habár a kép miatt az első megoldás praktikusabb), az ígért cikket egy kevéssé közismert kriptidről.
Előzmény: Brian Benson (846)
Shatama Creative Commons License 2008.05.19 0 0 847
Igazad van, de az nem fekete, hanem sárga, enyhe vörhenyes árnyalattal, nekem már volt hozzá szerencsém, valamivel nagyobb, elég ellenálló a vááza, tehát összenyomni nem lehet és az ollokról nem tett említést Szerintem ha skorpiót lát arról ír,. nem pedig egy bogárról, valamiylen rovarról skorpió farokkal.
Előzmény: bélla (844)
Brian Benson Creative Commons License 2008.05.18 0 0 846
Ez azért ölég érdekes..., ha nem is a topik alapvonalához illő...
bélla Creative Commons License 2008.05.18 0 0 845
Természetesen Kárpáti.
Előzmény: bélla (844)
bélla Creative Commons License 2008.05.18 0 0 844
Nem túl közismert dolog, de létezik Kárpéti skorpió is, ezen kívül külföldi élelmiszer szállítmányokkal is bejuthat kis hazánkba a skorpió.
Előzmény: P 21 (843)
P 21 Creative Commons License 2008.05.18 0 0 843

Szerintem nem az volt, bár azt nem tudom hogy a skorpiófátyolka milyen de gondolom az is hasonlít arra a zöld fajtára.

Ez a valami csillogó fekete volt, és olyan tüskéje volt mint a skorpiónak, és szurkálta is vele a botot amivel piszkáltam.

Nem egy művészi rajz, de ennyire futotta, de kb így nézett ki, az arányai is ilyenek voltak, oldalról.
Előzmény: Shatama (842)
Shatama Creative Commons License 2008.05.18 0 0 842
Talán egy skorpió fátyolka lehetett, egy szármnyait vesztett skorpió fátyolka. Biztosan fekete volt?
EGyébként én még taléálkoztam pár érdeks rovarral, de biztos vagyok benne hogy a lentebb említett egy kivételével mindegyiket be tudnám azonosítani némi kutatás, egy jó forrás segítségével.
Kiemelnék még egy bogarat. EZ egy szarvas bogár votl, egy általános iskolai osztálytársam találta elhulva kertjében. Egy teljesen átlagos felépítésű hím, "bika". Nem lett volna benne semmi rendkívüli, mérete is átlagos volt, ha nem lett volna erajta minden kék, ami egy normális egyeden bordó. Mire sikerült volna rávennem a lányt, hozza el nekem az otthon tartott tetemet egette a macskájuk (nem tudom mit értett ezalatt pontosan).
Előzmény: P 21 (840)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!