A topic nevéből is látszik, hogy milyen fotós eszközök börzéjéről van itt szó.
Irányár megadása kötelező!
Nem segítünk a lopott fotós cuccok eladásában!
Kérjük, minden gyári számmal rendelkező termék mellé, amit eladásra kínálsz,
add meg az eszköz sorozatszámát. A szám utolsó karakterét kicsillagozhatod.
A sorozatszám nélküli hirdetéseket töröljük, a feladót pedig egy hétig
kitiltjuk az adok-veszek topikokból.
Vásárolj körültekintően!
A fórum felhasználói általában nem vállalt valós identitású személyek, így
beazonosításuk nem mindig lehetséges. Figyelj erre a vásárlásoknál és
csereügyleteknél!
Lehetőleg utánvéttel fizess, vagy vedd fel személyesen a kapcsolatot az
eladóval, mielőtt előleget utalsz át!
Ha mégis csalás áldozatává válsz, tegyél rendőrségi feljelentést! A csalók
gyakran kézre kerülnek, de a vizsgálat sokáig húzódhat.
Szeretnék venni a távmérős gépem mellé egy tükröset is, csak egyelőre tanácstalan vagyok, túl sok típus van.
A legfontosabb kritériumom, hogy működőképes fénymérője legyen. Ha jól sejtem, ennek nagyobb az esélye, ha elemmel működik.
A másik, hogy teljesen manuális/mechanikus legyen, a fénymérőn kívül ne kelljen hozzá áramforrás.
A harmadik, hogy nagy fényerejű objektívje legyen gyárilag (1.8-2 körül), és az sem volna rossz, ha tudna 1/1000 záridőt.
Nem tudom milyen objektívek a legelterjedtebbek, sejtésem szerint az M42-esek (javítsatok ki, ha nem!), szóval jó lenne, ha ilyen lenne.
Eddig a Zenit 12XP-vel szemezgettem, tetszik is a gép, csak a záridőket találom "furcsának"(/kevésnek) rajta, + nem tudom mennyire lehetnek működőképesek a fénymérőik.
Szóval a fő kérdésem, szerintetek milyen konkrét típusok jöhetnek szóba (pl. Prakticák közül, vagy esetleg valami japán gyártmány)?
én azért bízom abban, hogy egy gyűjtő szellemű emberke szettként megvásárolja. már csak úgy érdekességnek is. köszönöm szépen az infót! még várok kicsit, nem kenyérre kell, ráérek :)
A BCA gépváz semmit nem ér (bocs), az obikhoz adaptert kell beszerezni ha digin szeretné használni a vevő, ami bizony plusz költség.
Megjegyzem: a PB bajonettes obikat pusztán kíváncsiságból próbálgatják digin, és majdhogynem szinte csak azok, akinek a szekrényben áll már régóta, és előveszik a pl. Canonhoz......, vagy esetleg ha kapott valaki ajándékba belőle (a PB-s rendszerből).
Csak ecseteltem a meglátásomat, a kissé túlárazás láttán.
Ha esetleg eladni kellene, a gépvázért nem számítanák bevételre, az alapobiért szintúgy. A 28-ast esetleg ha egy fiatal vállalkozókedvű fotós szemet vet rá, talán 3-5 .ft.-ért megvenné, a 135-ös pedig kb.5-7e.ft-ért.
Számold hozzá az adaptert kb.6-13e.ft. és már gondolhatod mennyi jelentkező lesz majd.
Hozzáteszem, ritka a végtelent is tudó adapter (Canon-ra értem), bár a 4/3-osoknál nincs vele gond.
Bocs, nem sértésnek szántam a mondandómat, nálam megvan jó pár obi és gép a rendszerből (kivéve a BCA), ismerem a tudásukat még filmes a korszakból, és digin is használom őket.
Korai Kiev fényképezőgépeket keresek, olyanokat, amelyeknek sorozatszáma 4-essel kezdődik. Vannak cseretárgyaim, például HUF-ok. Érdekelne olyan ritka Contax fényképezőgép is, amelynek tartozékpapucsán a Carl Zeiss Jena felirat olvasható.
Tessar f4,5/105mm objektívvel, Rada 6x9 rollfilm kazettával. Van hozzá 2 mattüveg (az egyik repedéssel). A harmonika jobb alsó sarkánál elengedett ragasztással. Árcsökkentve: 40E Ft
Keresek Polaroid kamerát, amibe jó a Fuji fp100 és 3000 film (pl. Colorpack). A jó külső állapot nem feltétel, legyen fénymentes és a görgői legyenek rendben (lyukkamerát építek majd belőle). Kb. 2000 forintom lenne rá.