ma megkukucskáltam 1 HD Nightrod-ot. Tetszik a bringa, ez már nem az a klasszikus vonalvezetés, dragbike jellege van (szerintem), és elég nagynak látszik, hogy ne nézzek ki hülyén rajta a 186cmmel meg a hosszú derekammal. Ráülve viszont kicsit csalódtam, nem is akkora mint vártam. meg kicsit meg is faragnám mert azért teljesen nem jó az úgy ahogy van. a nyüves hd nem árulja el, hogy hány lovas, de 108Nm-t ad le 7000es fordulaton, az eladó olyan 120ló körül saccolt.
Ez a váz csak rozsdásodik és hánykolódik nálam már vagy tíz éve. Eladtam az uralt ez meg felkerült a padlásra, ha érdekel biztos megeggyezümk. Ami gondot okozhat, én Fehérvár mellett lakom.
Tetszik a váz, a nem nagyon távoli jövőben én is boxert szeretnék építeni, Ural alapok felhasználásával. A munkád alapján elég jól benne vagy a csőhajlítgatós témában. Gratula hozzá!!
Uralhoz csináltam, de félbe maradt sőt mostmár hiányos is.Már nincs meg a cx500 as honda szöghajtás az első teló spec hátsó sárvédő, ja és nincs benne szám sem és nincs kifúrva fülezve a befogatáshoz sem.
Egy hete kb előjött egy gyártott váz boxermotorhoz, képet is szúrt be MECSI róla. Tudnál írni róla bővebbet, ki csinálta, milyen motorhoz készült, stb. Jöhet magánba is a levél.
Egy ilyen keresztel kötöttem össze 1100- as Yamaha dragsztárt egy a Pannoniákhoz gyártott egykerekü "Motorkuli" utánfutóval.Eleinte bekígyózott a motor után, álogatni kellett a függőleges állásán de tavaj kint járt horvát orszégba.
a villanybringa projekt most annyit változik, hogy kis ufo lesz csinálva ami tolni fogja a bringát. A nagymotor projekt meg már kezd érni nagyon, már csak havaseső esett és nem hó :-)
Ép most kell egy 2 tonnás "Anteo" márkáju emelőhátfalat felépítenem, és igazad van abban is olyan motor van amiröl irogatunk.Külsőre mint egy önindító, és csapágyas a forgórész.
A hosszúplatós IFA-kon volt egy hátsó rakodólap (mi a neve? már nemtudom).
Az tudod amelyik a hátfal volt,és mint egy lift ment fel és le,és utánna még belehetett vele csukni a hátulját,mert az volt a hátsó része mikor függőlegesen ált.
Na annak a hidraulikáját egy elektromotor hajtotta,amit szerintem egy bontóban fillérekért meglehet venni.
Egyik haverom igycsinált billencset az ARO-jából,egy elektromotoros -hidraulikaszivattyú billenti az akksiról.
ötletek jöhetnek dögivel, az mindig jól jön. Indítómotorok legalábbis a régiek állítólag siklócsapágyasak és általában nem szeretik a tartós igénybevételt, nem arra lettek kitalálva, de azt mondják gördülöcsapágyasra áttfaragva sokkal jobb a helyzet. Meg az legalább KWos és ahhoz már sok aksi is kell külömben csak rövidhatótávolságú lesz.
hát...... nem tudom mire gondolsz a W50 és az L60 is 24 voltos és a szivattyút mehanikusan a váltóról hajtja. Viszont létezik 12 és 24 voltos műanyag tartájjal szerelve, "olasz" több mint 200ezerbe kerül, ez bármire felszerelhető. A melóhelyen kis teherautók, billenősre alakításakor szerelek be ilyeneket annak tényleg erős a motorja.
Az előbb kimaradt, a dinamó áttekercselésével javult a teljesítmény de nőtt a fogyasztás autó aksi kellett.
Ami még lényegesebb ez már nem elmélet hanem a mult, a srác csákjafával tolja a velencei tóban a ladikját, és most egy önindítós variácion gondolkodik. Van nekem is egy régi moci önindítóm 650wattos kb 6- 7 cm átmérőjö és 15 cm hosszú lehet bojgó kerekek lassítják, csak zárt és nemtudom hogy birná a melegedést.
Ahogy olvastam elég előre haladott a kivitelezésed, remélem összejön:))
igen van sok féle, de ez az én kölkem lesz, és levehető is lesz, gyakorlatilag 2 perc alatt vissza lehet majd állítani hagyományos versenybringának. Meg a célom a 40kmh nem a 25, annyival tudok tekerni is kényelmesen :-) a 40hez viszont már nyomni kell rendesen. összekötöm a fogyókúrát meg a bütykölést :-)
tegnap örültem hogy jön a jóidő mára meg hófúvás meg metsző szél fúj :-( mikor tudok így nekiálni a projektnek. Ja van egy másik projekt is, az " Elektromos autó"
topicon vesézgettem. Szóval az csak egy kis gizda villanysegédmotor lenne a bringára hogy ne csak 20-25el tudjak menni viszonylag kényelmesen hanem 40el. Azzal már fél óra alatt beérnék melóba. jövő hétre akár meg is éledhet.
Két orvostanhallgató sétál az utcán és látják hogy egy ember furcsán jár, húzza a lábát. Mondja az egyik, szerintem bokasüllyedés, mire a másik, á ez biztos csípöficam. Nem boldogulnak egymással, ezért megszólítják az embert. Ne haragudjon jóember, de nem tudjuk eldönteni a kollegámmal, szerinte csípóficam, szerintem bokasüllyedése van. Mire az ember, ön téved, nem bokasüllyedés, ön is téved, nem is csípöficam. De a legnagyobbat én tévedtem, azt hittem fingani fogok, de beszartam... :))