Nálatok még mindig milyen szépek. Nekem némelyiken még nagyon sok bimbó van már vagy 2 hete, de nem mind nyílik ki. Ametiszt, ezek a lilák valami elképesztőek. Nem véletlenül vagyok beléjük habarodva, most is nagyon sokat gondolkoztam a Cardinalison, de mindig arra jutok, hogy ilyen kis helyen csak akkor tudtam volna neki helyet szorítani, ha legalább nemcsak egyszer virágozna. Régebben, mintha nem lettél volna lila-párti?!
A tavaly őszi ültetésűeket hogy kupacoljam föl? Egyáltalán nem kell vissza metszeni, de a leveleket szedjem le addig, amíg a föld éri?
Gyönyörűek ezek a színek! Rabja vagyok a liláknak, de sajnos nincs elég helyem a történelmiekhez. Ezért próbálom megkeresni a kisebb termetű, de hasonló színű többször virágzó párjukat. Pl pont az officinalis helyett vettem a Wid Edrick-emet és nagyon imádom. Annyira szép a lombja is. Ha minden igaz, az idén nekem is sikerül beszereznem jónéhány új lilát :)
Alba Maiden's Blus, William Lobb, Reine des Violettes, Tuscani Superb, Felicite Parmantier, Rosa Gallica Officinalis, Erinnerung and Rrod, Rosier Eveque, Ispahan
Az én Kordes talajtakaró rózsáim is megjöttek tegnap. Szerencsére ezeket mindenképpen cserépbe akartam ültetni, mert csüngő rózsáknak terveztem őket a terasz párkányára. Azért szerencsére, mert helyem már csak 1 van, és még 5 rózsát várok. 4-et biztosan konténerbe kell ültetnem. Lassan már a konténereket sem fogom tudni hova tenni. Előbb utóbb le kell cserélnem azokat, amelyek nem teljesítenek jól. Még az utcán van egy pár hely.
100 %, hogy nedvesen kell tartani. Ezt tapasztalatból írom. Beleraktam a leveleket a zsákokba és nem nagyon törődtem velük egészen mostanáig. 2 zsákot olyan helyre tettem, ahol nem érte eső, ezekben nem bomlottak le rendesen a levelek. A többinél szerencsém volt, mert a lyukakon keresztül a természet megnedvesítette a zsákok tartalmát. Azt hiszem, nem árt időnként ellenőrizni a folyamatot.
Szép kollekció :-) Engem a lilák nem találtak meg ennyire, de a rózsaszínűektől- na meg konkrétan az összes pasztell színtől- elalélok :-). Milyen jó is az ilyen tervezős időszak, amikor egyszercsak elkezded látni, hogy kinek mi áll majd jól. Már én is elkezdtem a társnövényekkel játszani. Évelők, hagymások...már most várom a tavaszt :-)
Meglehet, hogy beültetem majd valami más elé. Tavaszig még kigondolom :-) Én most a futókat ültetem a szomszéd felől a kerítés mellé. Ő Leylandi ciprus mániás. Azzal van szinte körbekerítve a telke, nekem meg épp megfelel háttér gyanánt. Árnyékolni nem fognak, mert a Nap többnyire felőlünk süt.