Keresés

Részletes keresés

Andi66 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 764
Megyek és gyorsan nekiesek egy adagnak:-)))
Előzmény: markusjud (763)
markusjud Creative Commons License 2005.03.03 0 0 763
Sztem ha nem forró, nem tudod elqtyulni benne a mézet. A tojás előtt bizti le kell hűteni, h. ne csapódjon ki. Amúgy finom lehet.
Előzmény: Andi66 (762)
Andi66 Creative Commons License 2005.03.03 0 0 762
A felforralt tejet gondolom, lehűtöd? A tartóst is fel kell forralni?
Előzmény: Angiszeged (761)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.03 0 0 761

halli

mézes kókuszos jöhet?

230gramm kókuszreszelék

2ek MÉZ

310ml tej (felforralva)

fél csg sütőpor

70gramm liszt

150cukor

2 naaagy tojás

 

A kókuszt, liszttel, sötőporral összekevered, a felforralt tejhez teszed a mézet, ezeket összekevered.

A tojást a cukorral habosra kevered, és hozzáteszed az előző kutyulékhoz.

20percre 200fokra.

Ez nagy kedvenc, kb 50szer sütöttem eddig:)

 

AMúgy a jó muffin titka (bocs, ha nem mondok újat), h addig kell a tojást a cukorral keverni, amíg a cukorszemek el nem olvadnak benne. Ettől lesz habos! Ez nem 1perces művelet, érdemes kitartani:)

medvemacs Creative Commons License 2005.03.03 0 0 760
No, ezt csak ígértem korábban, de mindig elfelejtettem (csak sütögettem szorgosan).

 

14 dkg vaj

18 dkg porcukor

2 cs vanillincukor

2 tojás

27 dkg liszt

fél cs sütőpor

1,3 dl tej

töltelék: 500 g cseresznyelekvár

 

Vajat + cukrokat habosra keverni, aztán egyesével jöhetnek a tojatok, aztán a sütőporos liszt egy része, aztán a tej, aztán megint a liszt.

Tészta mehet a maflasütőbe, a lekvárt még nyersen kell beletöltögetni (vagy a rétegezős módszerrel, vagy nagy fecskendővel).

 

kb. 180 °C-on (légkeverős 150) kb. 25 perc alatt kész.

 

Variáció: 5 dkg liszt helyett ugyanannyi kókuszt teszek bele, meg 10 dkg Szerecsen csokit apróra vágva. Múltkor ezt dúsítottam egy fél bögre (amúgy ízlés szerinti) magvalt meggyel is – kicsi leve is elfér benne.

 

Amúgy a liszt egy része darált diómogyorómandulával is pótolható. Meg pl. lekvár helyett töltöttem már nutellával is, úgy is finom volt (akkor nem kókuszoztam).

Ja, ha duplázom az adagot, akkor csak 2,5 dl tejet teszek bele.

Előzmény: Zitka (757)
markusjud Creative Commons License 2005.03.03 0 0 759

Úgy örülök, hogy megvagytok!

Persze, hogy kibírom. Csak olyan egyedül éreztem magam :)

Mikor én voltam Pluszban, csak a kéket láttam. Majd keresem, ritkán jutok oda, az biztos még egészségesebb is.

nettomazsola Creative Commons License 2005.03.03 0 0 758
az alapreceptbe belerakhatsz barmit.
de en mar mindenbol csinaltam muffint csak tobb sutoport teszek hozza ...
pl bananos-repatortabol is ...
Előzmény: Zitka (757)
Zitka Creative Commons License 2005.03.03 0 0 757

Itt vagyunk, csak mi is receptre várunk. :-)

Hétvégén valami csokis-aszaltszilvásat akarok csinálni, ezt álmodtam meg. :-) Majd keresek hozzá megfelelő receptet, amit átvariálhatok. És szeretném kipróbálni a Te zabpelyhesedet is, a múltkor már vettem hozzá olyan kékzacskósat a Plusban. Azóta láttam, hogy van ugyanilyen márkában zöld zacskós is, az nem hántolt.

Előzmény: markusjud (755)
horec Creative Commons License 2005.03.03 0 0 756

Estig kibírod...?

Mert akkor jövök egy képes beszámolóval, csak itt, csak most, csak Neked! :-)))

Előzmény: markusjud (755)
markusjud Creative Commons License 2005.03.03 0 0 755

Hát már soha többé senki nem jön ide???? :(((((((((((((

markusjud Creative Commons License 2005.03.01 0 0 754

"Aztán mutatok még:)"

Mikor? :)))))

Nagyon szépek, és remélem ugyanolyan finomak is. A pufirizsest biztos ki fogom próbálni, köszi!

Előzmény: Angiszeged (752)
Vik 23 Creative Commons License 2005.03.01 0 0 753

Az Agatha Christie-topic "lakóinak" kérésére ide is beírom:

 

MISS MARPLE MAZSOLÁS-VAJAS SÜTEMÉNYE
Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 4 tojás, 10 dkg mazsola, 1 kávéskanál sütőpor vagy szódabikarbóna. A sütéshez: kosárka-formák vagy muffinsütő + papírkosárkák.
A vajat habosra keveerjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, és azokkal is jól kikeverjük. Végül a vajas krémbe keverjük a sütőporos lisztet, majd a megmosott mazsolát.
A tésztát kanállal a kosárka-formákba vagy muffinsütő-mélyedésekbe helyezett papírkosárkákba szedjük úgy, hogy a formák kb. 2/3-részig legyenek megtöltve. Forró sütőben tűpróbáig sütjük.

Angiszeged Creative Commons License 2005.02.27 0 0 752

Bocs, h csak most válaszolok, 7végén szülinapoztunk.

tejszínes-csokis muffin:

 

száraz alkatrészek:

300gramm liszt

fél sütőpor

2ek kakaópor

5dkg apróra tört csoki (bármilyen)

 

2tojást habosra keverni 120cukorral, mehet bele narancslekvár, vagy bármilyen lekvár mondjuk 2ek, fél deci olaj.

 

Ezeket összekeverni, és felvert (másfél deci) tejszínhabot óvatosan hozzákeversz.

 

Ez egy lágy állagú muffin lesz, ha vki a szárazabb tésztát szereti, akkor nem fog ízleni.

 

Aztán mutatok még:)

 

 

 

 

 

 

Ez alapban az előző recipe, tejszín nélkül, kukoricapehellyel, és puffasztott rizzsel az aljában, és a tetején (belekeverve is jó). Ezt úgy készítettem, h a forma aljába szórtam a cuccost, és rászedtem a tésztát, majd a tetejére is tettem keveset.

Ha van időm, és kedvem, akkor elszórakozom azzal is, h fél adag tészta megy a formába, rá egy kanál lekvár, vagy puding, ás rászedem a másik felét. (a pudingot kicsit felveszi a tészta, de így is jó.)

  

JamiC Creative Commons License 2005.02.25 0 0 751

Szia!

Bocsi, hogy csak most válaszolok, de hétközben nem voltam gépközelben...

 

Szerintem mogyoróból ugyanolyan módszerrel lehet megsütni ezt a muffint, mint mandulából (emlékeim szerint legalábbis nem olajosabb a mogyoró a mandulánál... legfeljebb egy kicsivel).

A cukortérfogat pótlására nem tettem bele semmit, így sem lett semmi baja :)

 

 

chupi:

Nekem nem lukadt ki a citrom, az egyik viszont behorpadt... lehet, hogy ha tovább főztem volna, akkor kilyukadt volna, nem tudom.

 

Különben tényleg igaz, hogy még két-három nappal a sütés után is finom puha! (hétfőről megmaradt néhány -2-, és azokat tegnap ettem meg!)

 

JamiC

Előzmény: markusjud (716)
nettomazsola Creative Commons License 2005.02.25 0 0 750
papirtorolkozot marts oljaba es kend ki ...

mindig teljesorlesu bio lisztet veszek (mas nincs is itthon) es olyan korpat amit talalok.
Előzmény: markusjud (749)
markusjud Creative Commons License 2005.02.25 0 0 749

L. 730. hsz :) A sprickoló "leginkább az amerikaipalacsinta-sütőmhöz kéne, mert annak annyira trágya a bevonata, hogy még az ecsetszőr is karcolja :("

Amúgy köszi a segítségeket, nagyon remélem, hogy nekem is sikerülni fog. A korpát szívesen használom, csak azt kérdeztem, szabad-e a búzaliszthez a zabkorpát. A búzaliszted fehér v. teljes kiőrlésű?

Előzmény: nettomazsola (748)
nettomazsola Creative Commons License 2005.02.24 0 0 748
minek ehhez sprickolo?
vaj lehet margarin is ... (csak a margarin most szamuzve mert naggggyon egeszsegtelen ... majd ujabb "study" kideriti, h megse)
korpa nem kell bele, de en mindenbe rakok, minden olyan sutibe ami lisztes.
es igen azert van a forditos forma, mert eleg nehez megforditani ...
vigyazz lassan kell sutni!!!!
Előzmény: markusjud (741)
markusjud Creative Commons License 2005.02.24 0 0 747
Éhen halok itt a munkahelyemen :( Hát nem sütöget ma senki, legalább virtuálisan? :)
markusjud Creative Commons License 2005.02.24 0 0 746
Meg bírtad állni fényképezés végéig a belekóstolást?! Megszámoltam, megvan mind a 12... :)
Előzmény: Angiszeged (744)
markusjud Creative Commons License 2005.02.24 0 0 745

Ez nagyon nyamin néz ki!

A recept titkos? :)

Előzmény: Angiszeged (744)
Angiszeged Creative Commons License 2005.02.24 0 0 744

Itt a tejszínes:

http://diotoro.uw.hu/indexre/kajatejszmuffin.jpg

 

bocs, nem engedi beszúrni:/

Angiszeged Creative Commons License 2005.02.24 0 0 743
Szeretnék bejelentkezni Hozzátok. Sok sok adagot megsütöttem az utóbbi években, imádom, mert gyorsan kész, és még Én is meg tudom csinálni:D
Írtatok a formákról az utóbbi időben, picit visszaolvastam. Én a fackalmann szilikonos formáját használom, és imádom. Ha nem ismeritek, tudok képet beszúrni róla. Nem kell bele kapszli, és kis helyen elfér, össze lehet hajtogatni. Nem utolsó szempont, nem kell mosogatni;). TÉnyleg elég kitörölni egy papírral.
Sok kísérletem volt már, majd begépelek egy párat. Legutóbbi a tejszínes tsokis volt, felvert tejszínhabbal. Isteni lett! NEm lett szép, mint a többi, szárazabb tészta, de isteni omlós, könnyű tészta lett.
Zitka Creative Commons License 2005.02.24 0 0 742

Jaj, dehogy vagy műveletlen! :-) Két éve még én se tudtam, mi fán terem...

Palacsintaszerű tésztából készült "felfújt", amit sültekhez, vagy szaftos-szószos húsok, mártásokhoz (pl. gravy) kínálnak köretként. Jól lehet vele tunkolni. :-)) Egy kedves konyhalistás levtársunktól van a receptem.

 

Yorkshire puding Edittol

3 tojasbol, lisztbol es tejbol suru palacsintatesztat kevertem, ugy kb 20
palacsintara valot. Megsoztam.
Kozben elomelegitettem a sutot. Egy muffinsutobe felujjnyi olajat tettem
mindegyik talkaba (barmilyen tuzallo, kb 1 decis talka megteszi). Betettem a
sutobe. Amikor az olaj atforrosodott, a talkakat 3/4 reszig feltoltottem a
palacsintatesztaval, es betettem a forro sutobe. 12 perc mulva pirosra,
ropogosra sult, belul ureges, foszlos bucikat vettem ki.
24 darab lett osszesen.
Vigyazat, a suto ala kell egy nagyobb tepsi, mert sules kozben a felesleges
olaj kifolyik a talkakbol.

Előzmény: markusjud (741)
markusjud Creative Commons License 2005.02.24 0 0 741

Nagyon köszi! Amint meglesz az olajsprickolóm, ki fogom próbálni. Még néhány kérdés ehhez: Az olvasztott vaj lehet margarin? És kb. hány deka olvasztás előtt a 45 mili? A 15 ml sütőpor kb. két csomag? Vagy több? A korpa lehet zab? A búzakorpát nem nagyon csípom. Ezexerint azért kell a fordítós palasütő, hogy ne legyen nehéz megfordítani a kövéret?

 

Zitka! Nagyon műveletlen vagyok, de mi az a yorkshire puding? :(

 

Aj, annyit kérdezek, mint egy hároméves. :( Bocsi...

Előzmény: nettomazsola (737)
BONNIE Creative Commons License 2005.02.24 0 0 740

azt hiszem kenytelen leszek ilyen arfolyam mellett a nyuszitol kerni egy tepsit...vagy kivarom az osztondijat (kb aprilis), es meglepem vele magam.

tegnap masodik korben mar eleg korrektul sikerultek a muffok, kivancsi leszek a mai reakciokra.

Előzmény: markusjud (727)
Zitka Creative Commons License 2005.02.23 0 0 739

Ha már ennyi minden szóba került... :-)

Csinált már valamelyikőtök yorkshire pudding-ot a muffintepsijében? Receptem van, meg láttam is a módszert egy Jamie Oliver műsorban, csak az érdekelne, hogy nem lesz baromi nagy égett olajbűz tőle a konyhában?

nettomazsola Creative Commons License 2005.02.23 0 0 738
egyebkent szerintem ez muffin receptnek is elmegy ....
Előzmény: nettomazsola (737)
nettomazsola Creative Commons License 2005.02.23 0 0 737
attol lesz vastag, h van benne eleg sok sutopor!
egyebkent ha hazilag kevered akkor sose lesz olyan naggggyon vastag, ahhoz kell a gyari por, de annak meg undorito muanyag ize van.
az enyemek aze kozelitenek az 1cm-hez.

amit en csinalok pancake;
375 ml liszt
25 ml korpa (ha nem raksz bele akkor 400 liszt. en nem merem hanem kevesebb mint 400ml a liszt es a maradekot felontom korpaval)
a lisztbe 15ml sutopor (pontosan annyi mint a kavetejszines kis muanyag akarmi)
1 tojas enyhen felverve
45 ml olvasztott vaj v olaj (en mindig vaj)
4dl tej
15 ml juharszirup (ha kihagyod akkor kicsit tobb tej)

osszekeverni a szarazat - ossze a nedveseket aztan osszeboritani, mixerrel 1-2 perc es kesz.

a trukkje a sutes ... mivel tenyleg vastag rohadt nehez megforditani.
kicsit kell csinalni.
en egyszerre 3-4 karikat csinalok.
Előzmény: markusjud (736)
markusjud Creative Commons License 2005.02.23 0 0 736

Az, a megfordítható. Van valami tuti recepted, amitől nem csak vastagabb palacsinta lesz, hanem igazán nagyon kövér (min. 1cm)? Vagy ez nagyon off itt a muflin?

Nekem igazi szovjet öntöttvas gofrisütőm van. Ahhoz sincs jó receptem, mert ostyavastagságú valami sült csak benne. Viszont megfordítani is szinte lehetetlen, nemhogy kinyitogatni. Jó hosszú nyele van, és három valami kisütése után már nem tudnék befűzni egy cérnát tűbe :)

Előzmény: nettomazsola (735)
nettomazsola Creative Commons License 2005.02.23 0 0 735
egyebkent en pancake-t is palacsintasutoben sutok ... 3-at egymas mellett, es szep kerek marad es magas lesz.

neked az a "megfordithato" van?
Előzmény: markusjud (732)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!