Tudja-e valaki, hogy ha Bergámóból Milánóba a buszos utazást választom és retur jegyet veszek, kell-e tudni a vissza útnak a pontos időpontját (az adott napon belül persze), vagy csak van egy jegyem, és azzal megyek amelyikkel szeretnék?
Másik kérdés: Milánóban a két napos 'bkv' jegyhez adnak valamilyen térképet a busz, metro járatokról?
Ez a tipikus nem olvasok utána a dolgoknak. Nyugodtan kérdezd meg, hogy hányan utaztak itt már 999FT-os jegyekkel, szerintem sok jelentkező van/lesz. Én már nyújtom is a kezem a magasba.
Miért lenne megtévesztés? Én 1980ft-ot fizetek egy oda-vissza útért ha mindkét szakasz 999. Pogyászt vihetsz 10kg-ig. Csak ha pluszban adsz fel, akkor kell fizetni érte. Ez már egyéni döntés. Mi soha nem adunk fel csomagot, még egy marokkói 5 napos túrához is befértünk 10kg-ba, a vastagabb, nagy helyet foglaló pulcsikban pedig utaztunk.
Foglalási díj megspórolásában segítenek egy másik fórumon.
Ez a megtévesztés tipikus esete. 2 fővel, 1 poggyásszal már 34800 ft a vége, a 999 forintos jegynek, ugyanis az nem tartalmaz semmit, az csak a viteldíj.
Mi most jöttünk meg egy 4 napos milánói útról. Egy napot a Como to mellett töltöttünk. Szerintem nagyon érdemes elmenni, nekünk nagyon tetszett. Milánóból 1 órányi vonatútra van Como városa. Mi onnan hajóval átmentünk Bellagioba (nagyon szép kis falu, cuki utcácskákkal, egy szép botanikus parkkal a parton- Villa Melzi), majd onnan hajóval át a Villa Carlotta-ba, majd Lennoban is voltunk megnézni a falut és a híres Villa Balbianellot, aztán vissza Comoba este, ahol még vagy két órát nézelődtünk. Igaz, az egész nap ráment, de nagyon szép helyeken jártunk és még rengeteg olyan hely van, amit nem is tudtunk megnétni (Pl Varennáért fáj szívem, de sajnos ennél több nem fért bele egy napba)
Sziasztok! Rendkívül szomorú vagyok, mert a szállás mizéria miatt nem vettem meg a repülőjegyet és amikor megakartam akkor már csak négyszer annyiért lett volna lehetőségem, a wizzair durván felverte az árakat. Szóval ez most a füstbe ment terv tipikus esete:( Elszúrtam. Esélytelen június 8.-án Milánó:(
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat, augusztusban isztambulba utazunk, és remélem október környékén Milánó is összejön....:)
Mikor jártál Comoban, amikor én voltam, több utcát is találtam.:)
Milánóból jó a vonatközlekedés, a Milano Nord Cadorna nevű állomásról kb óránként indulnak a vonatok, a menetidejük is kb 1 óra.
Menetrendet megtalálod a trenitalia (olasz MÁV) oldalán.
A város is aranyos, de érdemes elmenni egy rövid hajókirándulásra is, mi csak a Cernobbio nevű falucskáig mentünk, de nem bántuk meg. Sétáltunk egy nagyot a faluban és indultunk hajóval vissza Comoba.
Érdemes siklóval felmenni Brunatoba is, szép a kilátás.
Nem tudom a kérdező hány napra megy (nem írta vagy nem emlékszem), de ha belefér az idejébe, kár lenne kihagyni.
En mindenkinek tudom ajanlani a Comoi to, de szerintem csak az nezze meg aki 1 hetre utazik Milanoba mert oda autoval erdemes menni es egy napra........egy utca van es a to szep de aki csak 2-3 napra megy az inkabb Milanot nezze meg!!!!Tunde
Ha szeretned akkor megkerdezhetem az ocsemet aki kint el,hogy hany km como es bergamo de azt tudom,hogy mi voltunk es kb 1ora az ut Milano es Como kozott.......nem nagy szam egy kis utca es egy to......szerintem jobban jarnatok,ha Milanot neznetek meg mert nagyon nagy es sok latni valo van ........Tunde
A hozzászólások szerint villamossal lehet menni közvetlenül a városközpontba, 25 perc az ut. Ebből azért nagyjából ki lehet számítani, hogy valahol a város szélén van, ezt írják a hozzászólók is. Valamit valamiért, mert egyébként mindennel meg vannak elégedve.
Köszi, pont emiatt választottam ezt a szállodát, csak attól tartok, hogy nagyon messze van nevezetességektől, illetve a központi állomástól stb. A google térképpel sem lettem okosabb:(
A booking.com on is vannak tapasztalatok, általában megbízhatóak, ne az amerikai hanem az európai főleg magyar vélemények a mérvadóak. De megnézheted a tripadvisor.com oldalt is, itt is vannak vélemények.
A páromat a szülinapján szeretném elvinni Milánóba, meglepi lesz:) Nagyon örülök, hogy rátok találtam, igyekszem visszaolvasni a dolgokat, hogy ne kérdezzek feleslegesen. Viszont egy pár dolog nagyon érdekel és gyorsan kell döntenem:
- hétvégén is ott leszünk, ez hátrány-e? Eddig ahogy láttam, a nevezetességek nyitva vannak.
- nagyon fontos a szállás, természetesen a booking.com-al jóban vagyok, ki is választottam már pár szállodát, de elsősorban a tapasztalati véleményetek érdekelne, milyen szállást ajánlanátok, ami persze megfizethető is? :)
-A Hotel Mirage-ról van valakinek infója? A címe: Viale Certosa 104/106, Certosa, 20156 Milánó - nem tudom mennyire van kint a városból, mennyire jó a tömegközlekedés..?
- Az utolsó napra amikor is a repülő este 22 óra után indul vissza Bergamo repülőtérről, ekkorra terveztem Bergamo és a Comói- tó megnézését, ehhez viszont az kell, hogy a repülőtéren elhelyezhessük a poggyászainkat. Az a kérdésem, hogy ez a két helyszín szerintetek egy nap alatt kivitelezhető-e illetve, hogy a reptéri poggyászmegőrzőről van - e infótok, mert egyelőre sajnos nem találtam róla semmi érdemlegeset.
Petra! Ha ott megállsz a buszmegállóban, körbevesznek. Nem a jóbarátok, hanem a sofőrök, és a legolcsóbbal menj el. Ne izgulj, nem olyan nagy az a reptér.
Szállj le a gépről, gyere ki a zöld folyosón, gyerek ki az épületből, amjd fordulj jobbra. Ott találsz rengeteg buszt, 7 euróért már kapsz is jegyet: Autostrradale, Orio Shuttle - több cég is van. A ryanair buszaira (Terravision) 9,9 euró a jegy a honlap szerint. Bár nem arra mentem, pár hete én is láttam pár buszra ráírva, hogy Milano centrale 7 euró.
Május 12-én reggel érkezek a Bergamo reptérre, egy kicsit kétségbe vagyok esve, mert egyedül megyek, és Milánóba kellene eljutnom, a központba, ahol a szállásom van. Esetleg lenne valaki rutinos, aki kb. lépésről-lépésre le tudná írni, hogy onnantól kezdve, hogy leszállok a gépről, hova kell mennem (busz/vonat), miylen jegyet érdemes venni. Természetesen a legegyszerűbb megoldás érdekelne....
Esetleg, van vk., aki ebben az időpontban és ezzel a hajnali géppel menne, akkor legalább tudnánk bandázni. :)
Így van, ahogy liticarb is írta, sokan vagyunk így, akik szeretónk egy napra elugrani valahová párezer forintból. Ár/érték miatt Bergamo a legtökéletesebb város ilyen célra.
Május 23 án megyek ne nevessetek ki 1 napra a lányommal és a fiammal Bergamoba
A repülés szerelmesei mindketten de az ott töltött kb 7 órát is szeretnénk tartalmasan eltölteni
Milanoba nem akarunk bemenni mert arra kevés az idő Úgy hallottam Bergamo egy gyönyörű városka
Szeretnék a reptéren 4.50 es jegyet venni hogy utazhassunk a reptérről a városba oda-vissza és a városon belül is A Funiculare nagyon érdekli őket azokkal is utaznánk Hol tudom megvenni ezt a jegyet a reptéren?
Mit érdemes megnézni a városban és a környéken ahova jó ez a napijegy?
A városnézésen kívül szeretnénk egy pizzat enni egy nem "túrista helyen" hanem amolyan helyiek által kedvelt pizzeriában
a férjem julius 2 .-án indul Milánóba egy baráti társasággal.persze egyik sem tud semmit milánóról, :) a Malpensa reptérre fognak érkezni, bármiféle jótanácsot,szívesen fogadnék, 4.-én jönnek haza este, persze még szálásuk sincs, ha valaki segítene abban hogy milyen árak vannak most ott,illetve pl a como-i tóhoz el tudnak e menni, stb,