tegnap kérdezte broderick barátnője, hogy nem megyek valamelyik megadethre, mondtam, hogy sajnos nálunk nem lesz, a legközelebbi meg lengyelországban (asszem), szóval. brühühühühü sírok, sírok, sírdogálok. gyere aranyos megadeth ide hozzánk.
a machine head viszont akkorát alkotott a burn my eyes-al, hogy tulajdonképpen az lett sikerük alapja, de egyben örök árnyéka további munkásságainak, amit szvsz soha nem tudtak túllépni, még a mostani új albummal sem. az egy olyan profi hangzású, felépítésű, technikájú anyag, amit nagy zenekarok is 4-5. albumra szoktak általában elkészíteni...
abszolút egyetértek. a slayer élőben, a világ egyik legjobb koncertzenekara. sajnos azon a 94-es koncerten nem tudtam részt venni, pedig ahogy hallottam "robbantak a fejek", amikor a Machine Head is belekezdett a Davidian-be. Hú, még most is sajnálom, hogy lemaradtam erről a buliról!
Ahhoz meg kéne tapasztalnod, hogy mit jelent élőben a Slayer. Én emléxem, mikor '94-ben a Machine Head után belecsaptak a dolgokba, akkor az első gondolatom ez volt: "Úristen, mi van, ha itt a helyszínen meghalok!" Mert annyira brutál fíling kerekedett, hogy na! Mondjuk sokan mondták utána, hogy a MH lejátszotta őket, de ez egyrészt hülyeség, másrészt akkoriban a MH annyira meglepő újdonságnak számított, hogy lehet, hogy többen várták őket annak ellenére, hogy a Slayernek is ez volt az első fellépése hazánkban.
Aztán '97-ben voltam a Megadeth-en, és űber koncertnek tartom, de ha véletlenül utána bejelentették volna, hogy a Slayer is fellép, akkor már a bejelentés is nagyobb élmény lett volna, mint az egész Mega koncert. Mert azok tényleg "gyilkolnak" koncerten.
(Bocs a sok OFF-ért, de a Slayer topic úgyse megy:)
01. Sleepwalker 02. Take No Prisoners 03. Wake Up Dead 04. Skin O' My Teeth 05. Washington Is Next! 06. Kick The Chair 07. In My Darkest Hour 08. Hangar 18 09. Gears Of War 10. A Tout Le Monde 11. Tornado Of Souls 12. Ashes In Your Mouth 13. Never Walk Alone 14. Symphony Of Destruction 15. Trust 16. Peace Sells --------------------- 17. Burnt Ice 18. Holy Wars
hát igen, elnézést a vulgáris hasonlatért, de ezt kb. olyan lehet, mint amikor valakli dug egy jó nagyot, majd utána még maszturbálni akar egyet. :-DDD azaz, meg lehet próbálni, de teljesen hülyeség és értelmetlen.
arról van hír, hogy lesz-e meet & greet idén az európai állomásokon? mert erről megint nagy a kuss a klubban, mint tavaly... hozzáteszem, nem kis geciség ez. így eléggé elgondolkodom a "renewing"-on, mert őszintén szólva az évi csomagok tartalmáért engem egyáltalán nem ver a víz, sőt. elsősorban nem azért lettem tag.
egyébként én idén sajnos nagyon úgy néz ki, hogy kihagyom őket, /már annyi mindenre megyek, amire a jegyek is megvannak, hogy lassan jegyirodát fogok nyitni. :-D / de ha mégsem, akkor münchen szóba jöhet nálam is.
jó drága a jegy!!!! a tavalyi bécsi 28 euro volt, ami 7000 huf körül van... *#@va anyjukat. :-D biztos ennek az új gitárosnak enni kell adni rendesen, mert még éhes!!! :-DDDDDDDDDDD
Na ma megrendeltem a jegyeimet a Müncheni koncertre, horror áron (14eFt/db), mondjuk ebben benne van a szállítási költség is. Valaki nem tervezi ide jönni?
azt azert vedd hozza, hogy a palyaja csucsan levo slayer elott jatszani nem lehetett halas dolog es persze az is erdekes, hogy mi lett volna '97-ben a velemenyed a megadeth teljesitmenyerol, ha akkor is a slayer jatszott volna utanuk
Az a '91-es Monsters Of Rock turné moszkvai állomása volt, a következő felállással: AC/DC, Metallica, The Black Crowes, Pantera. Több mint 1 millió néző volt, a youtube-on vannak zseni felvételek.
Érdekes egyébként ez, hogy a régi koncertteljesítményről sehol sem zengedeztek ódákat, bizonyára idő kellett, míg összeért a RIP felállás. 1997-ben már zseniálisak voltak.
köszi a beszámolót. egyébként a slayer sztem még ma is az egyik legprofibb koncert/fesztivál zenekar. iszonyat milyen szinten tudnak élőben megszólalni. egy pár slayer-en voltam, és amilyen kristálytisztán, precízen húzzák a nótájukat, az egyszerüen mesteri.
egy kérdés: amikor a a kilencvenes évek elején moszkvában volt a pantera, meg a metallica (és még gondolom más zenekar is) az nem egy clash of the titans buli volt?
a metallica addigra mar nagyon kinotte magat; a pantera neve pedig akkor meg nem volt koztudatban, eleg friss volt meg a cowboys album (talan 2-3 honapos es ne feledd, hogy akkoriban meg lassabban lehetett ismertsegre szert tenni) oket 1 evvel kesobb a judas priest vitte turnera az annihilator tarsasagaban - na az sem volt semmi koncert zagrab-ban :o)
a clash turnen a megadeth elegge szorult helyzetben volt; aznap, amikor en lattam oket, ez mindenkepp igaz volt a suicidal teljesitmenyerol nem tudok sokat mondani, mert a beengedes szervezetlensege miatt az utolso szamra ertunk be a terembe viszont a testament bombaformaban volt eszeveszetten nyomtak vegig a koncertet 8-as alakban rohangaltak, vigyorogtak, ropkodtek a hajak - ok is nagyon jol ereztek magukat a hangzas is jo volt, es rettenetesen haraptak a gitarok, szoval nagyon magasra tettek a lecet, amit aznap a megadeth nem tudott megugrani a kozonseg kozul is sokaknak nem jott be a megadeth visszafogott szinpadi teljesitmenye: egyenruha-szeru feher ing, vilagoskek farmer osszeallitas; egyhelyben allok, idonkent kilepek balra, hajamat jobbra, majd a masik iranyba ugyanez menza mentette meg a koncertet, mert o nagyon latvanyosan dobolt; '93-ban lattam oket legkozelebb, akkor mar joval enerdia-takarekosabban utotte a boroket
aztan jott a slayer: piros feny, esocseppek zaja, csak a dob megvilagitva, lombardo 3-at ut az oldaltamokra, majd folenyesen vigyorogva korbenez abban a pillanatban ket dologgal lett tisztaban mindenki a csarnokban: ez a raining blood, es bizony ez egy slayer koncert 3 elozenekarral
bomba felallas ide, rus in peace oda, aznap a megadethnek 2 legyozoje is volt hazafele megallapitottuk, hogy mas esetben bizony nagyon elveztuk volna a megadeth-et is, de egy testi-slayer szendvicsbol lehetetlen jol kijonni
Hosszú idő után nyilatkozott kicsit jobb színben Marty Friedman-ról Dave Mustaine. Mikor egy interjúban arról kérdezték, hogy milyen körülmények között vált meg Glen Drover gitárostól akkor mondta el, hogy Glen bevallása szerint is nagyon sok inspirációt kapott Chris Poland (ex-Megadeth) gitárostól. Mivel nem sok dalt játszanak azokból az időkből, így nem igen tudták kihasználni ezt az adottságát Glen-nek. Egyébként Chris Bodericket-et Glen Drover ajánlotta, aki viszont sokat merített Marty Friedman játékstílusából. Mustaine próbált olyan gitárost keresni, akinek játéka közel áll Marty-éhoz.
Szinte az összes dalt megtanulta Mustaine Chris-el, először lassan játszották együtt, majd egyre jobban fokozták a tempót. Sok dalban felfedeztek apróságokat, melyeket közösen át is írtak egy cseppet és feszesebbre vettek. Mára Chris teljesen betanulta az egész Megadeth repertoárt, így a csapat készen áll az új turnéra és az új fejezet megnyitására.