Keresés

Részletes keresés

Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83227

"Taktikai tanács: akkor ne nézd. problem solved."

Három kérdésem van.
Mégis hogyan oldja meg azt a dizni problémát hogy szart gyártanak, az ha nem nézem?

Mégis miből gondolod hogyha idióta taktikai tanácsot osztogatsz, attól értelmesnek tűnsz?

Mégis miből gondolod hogy bárki is kíváncsi a tanácsaidra?

Előzmény: Hiryu27 (83221)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.28 -2 2 83226

Fura ez a jelenség, mert más sci-fi soriknál gyakran előfordul, hogy az ember csalódik és kukázza az elején/félúton, nem nézi végig.

De valahogy úgy látszik SW sorit kötelező végignézni, akár tetszik, akár nem. :)

Nem értem, miért jó azért nézni, hogy csak fikázza az ember. Nem mindenkire értem ezt, de van pár ember, aki egy jó szót nem mondott még.

Unalom? Trollkodás? Én nem nézem végig azt, ami ennyire nem tetszik. Most már azt sem lehet mondani, hogy eddig reménykedtem, hátha jobb lesz, hiszen egy rész van vissza.

Persze valaki mondhatná jogosan, hogy ugyan Biga :) , te is megnézted moziban mind a 3 ST filmet, pedig a másodiknál is már tudtad, hogy szar.

Viszont levontam a tanulságot és 3 film bőven elég volt ebből az érából, ha lesz folytatása, moziba biztos nem rohanok majd, hogy megnézzem Rey újabb kalandjait.

Előzmény: Hiryu27 (83221)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83225

akkor, ott nem csak Grogu látta? már nem emlékszem. neki meg kb minden óriási csoda az űrben, fogalma sincs, mi különleges meg mi mindennapos.

Előzmény: Hiryu27 (83222)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83224

"Xiono az, aki nem hiszi el a sztorit"

Na és pont itt a gond: annak a flottának nem kellett beszámolót leadnia? A koréliai akcióról sincs semmi jelentés? Cion szenátorhoz ezeknek a dolgoknak nem kellett volna eljutniuk?

Ez egy érezhetően mesterséges balhé, nem hiteles, ahogy az sem, hogy a több halálos áldozattal járó parancsmegtagadást büntetlenül megússza a zöld csaj.

Vagy épp ezt fedezte Leia? Ez egybevágna azzal, hogy Poe Dameron több X-wing pusztulásával járó magánakcióját is elintézte egy pofonnal, de semmi katonai retorzió nem történt amúgy.

Előzmény: Biga Cubensis (83220)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83223

"a birodalmi maradvány hogy kommunikál Thrawn-al"

Ezt már én is kérdeztem az első epizód magasságában. 

Elméletileg Thrawn egy olyan helyen van, ahová sem eljutni nem lehet, sem onnan eljönni.

A hírek mégis terjednek onnan valahogyan ebbe az irányba. Még néhány ÚK ember is sejt valamit, hiszen "azt beszélik..."

:D

Előzmény: Biga Cubensis (83220)
Hiryu27 Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83222

hmmm,,, Mandalorian? ott előzi őket a híperűrsztrádán egy ilyen, (hogy mekkora faxság azz hagyjuk) d esemmi olyan reakció , hogyhátezmiezilyet senki nem látott még" hanem kb .. ja egy űrbálna... nem indexelt már megint...

Előzmény: Biga Cubensis (83192)
Hiryu27 Creative Commons License 2023.09.28 -1 0 83221

Taktikai tanács: akkor ne nézd. problem solved.

Előzmény: Jani-wan. (83211)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83220

"mert hiszen épp az ő hiperugrásukat látta az ÚK flottája"

ez igaz. de ismétlem, Xiono az, aki nem hiszi el a sztorit és követel bizonyítékot, Mon Mothma, Leia Organa nem így gondolja.

egyelőre csak Ahsoka és csapata tudja, hogy az űrbálnák, a hipergyűrű, a birodalmi maradvány és Thrawn összefüggenek.

még Hera is csak annyit tud, hogy legyártottak egy hipergyűrűt, elmentek a bálnák, és Ahsoka hogy Sabine-ért + Ezráért megy.

nem tudja biztosan, hogy Ahsokáékat oda vitték a bálnák és azt sem, hogy Ezra vagy Thrawn életben van.

egyébként ez a birodalmi maradvány hogy kommunikál Thrawn-al, űrbálnapostával? vagy sehogy és csak várják, hogy betoppanjon?

Előzmény: Stratonicus84 (83216)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83219

"Filoni nem merte kitalálni"

Én viszont attól tartok, nagyon is kitalálta... És az majd megint egy nagy taposás lesz az OT-PT filmeken

Előzmény: Jani-wan. (83217)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83218

"Vörös a kardja."

Narancssárga... :)

Előzmény: Jani-wan. (83217)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83217

"Baylan nem sith és nem is őrült jedi. Hogy micsoda, azt nem tudom."

A birodalmat segíti. A Sötét Oldalt használja. Harcol a Világos Oldaliak ellen. Vörös a kardja.
Hogyan lehetne még egyértelműbb, hogy Sötét Oldali, ahogy mondtam?

Az hogy te meg dizni nem tudjátok, hát mit lehet erre mondani?

"Ashoka egy Szürke Jedi"

Olyan nincs. Logikailag a filmekben elhangzottakkal összeegyeztethetetlen EU baromság.

A Jedi rend tagjai nem használhatják a Sötét Oldalt, mert elkerülhetetlenül oda vezet.

Aki meg nem a Jedi rend tagja az nem Jedi.
És nem is lehet semmiféle Jedi, mert Yoda megmondta hogy miután ő elmegy, Luke lesz az utolsó Jedi. Bármiféle színtől függetlenül.

"De az is biztos, hogy Baylan és Shin nem sith."

És nem is mondtam.

"Valami nagyon különös Erő-használók."

Annyira különösek, hogy teljesen valószerűtlen a viselkedésük.

Nagyon úgy tűnik hogy Filoni nem merte kitalálni mit csináljon velük, csak a súlytalan fénykard párbajokhoz kellenek.

Előzmény: Mlle. Grenelle (83213)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83216

Az űrbálnák tagadása azért nem áll meg a lábán, mert hiszen épp az ő hiperugrásukat látta az ÚK flottája, ami az utolsó pillanatban ért oda. :)

És persze a mosolygó óvónő Hérát még mindig nem azért vonták felelősségre, mert több X-wing pilóta az életét vesztette a kis magánakciója miatt, hanem merthogy nincsensek is űrbálnák.... 

mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83215

de vélhetően az lesz, hogy majd ezek is visszatáncikálnak a sötét oldalról

mióta Luke nagy nehezen visszahozta onnan az apját, azóta ez kb annyi, mintha az ember zoknit váltana...

Előzmény: mindenki senkije (83214)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83214

"De az is biztos, hogy Baylan és Shin nem sith. Valami nagyon különös Erő-használók" -----> SW ellenes dizni hülyeségek :(

Előzmény: Mlle. Grenelle (83213)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83213

Baylan nem sith és nem is őrült jedi.

Hogy micsoda, azt nem tudom.

Ashoka egy Szürke Jedi - valószínűleg.

De az is biztos, hogy Baylan és Shin nem sith. Valami nagyon különös Erő-használók.

Előzmény: Jani-wan. (83210)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83212

Jaja.

"That is Peridea. The ancient home world of my ancestors, the Dathomiri.

The Jedi archives spoke of this place.

It was the end of a migration route used by the star whales as they traversed the void from one galaxy to the other. The whales came here to die."

Előzmény: mindenki senkije (83173)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83211

Ha a szarral mentegeted a szart, attól az szar marad.

Mindkettő egy eszement baromság, de az űrbálna a nagyobb. Nem kicsit, nagyon.

Előzmény: Mlle. Grenelle (83178)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83210

"- Én Joruus C'baoth Jedi-mester vagyok, és szolgám a galaxist összetartó Erő!

- Maga pedig az én szolgám."

Majd így folytatódik:
"C'baoth megrázta a fejét.
– Most már nem, Thrawn főadmirális. A kör bezárult."

Valamivel korábban:

"A kapitány megborzongott. Gyorsan emlékezetébe idézte a terem falainál elhelyezett ysalamirik képességét, s azt, hogy C’baothnak nincs hatalma."

És ha nem lettek volna ysalamirik? Mert hát C'baoth ezt gondolta:
"– Én a Császár vagyok, Pellaeon kapitány – jelentette ki C'baoth. Szemében sötét láng lobogott."

Szóval nem hagytál ki "véletlenül" egy apró, de felettébb jelenősebb tényt az "érvelésedben"?
Hol vannak itt az ysalamirik, amik meggátolják Baylant abban hogy átvegye a hatalmat?

Előzmény: Mlle. Grenelle (83179)
Befetető Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83209

Azért ezek a párbajok Ashoka, társai és az ex-jedik között, hát hogy mondjam eléggé polkorrektre sikerülnek...

Azért régen ilyen összecsapásoknál leesett 1-2 kar (Luke, Vader, Anakin), esetleg kettévágódott 1-2 teremtmény (Maul, Snoke), most meg van egy 1-2 nap alatt kiheverhető halálos seb, és a többi...

Elsétál az egyik a másik elől, a két lány kb negyedszer csap össze semmilyen eredménnyel...

Komolyan kinek írják ezeket a sorikat? Annyira nem lehet senkivel azonosulni, ez az Ashoka is tök badass volt a Mandalorian-ban, most meg egy impotens vénlány... Eddig mindenki lekardozta aki arra járt

mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83208

egyébként mit lehet még tudni erről az ásókáról?

már csak 1 epizód, az biztos hosszú rész lesz

és utána?

lesz még egy évad?

vagy most jön majd az a mozis film, amibe beletorkollik majd?

egyébként azt kéne, hogy egy katartikus endingben legyilkol Thrawn mindenkit, aki még megmaradt a Rebels csapatból, amúgy is feleslegesek

és utána valahogy megteremtődik a Timothy Zahn féle "Birodalom örökösei" alaphelyzet + a CGI műember Luke, amit utána az immár klasszikussá vált könyves sztori mentén (kb) egy sorozatban vinnének tovább, egy csomó fan álma válna valóra ezzel

mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83207

én a RO hibáit is felróttam!

Előzmény: Biga Cubensis (83203)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83206

ez a disneywars

minden több, nagyobb, színesebb, hosszabb, lehetségesebb, gyorsabb, nagyobb hatalmú, gonoszabb vagy éppen kevesebb idő alatt ér oda :D

egyébként nekem kúpmindegy, felőlem akár ebihalak is lehetnének, vagy réti sasok, de már az a gondolat is gyűlöletes, hogy a hipertérben szálldosnak :D

Előzmény: Hiryu27 (83201)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83205

A térképen ez a törpe? galaxis viszonylag közel volt a "fő" SW galaxishoz.

Nem vagyok benne biztos, hogy a két galaxis széle közti távolság okvetlenül nagyobb, mint a galaxis egyik végéből a másikba utazni.

Egyébként nem csak a bálnák voltak ilyen gyorsak, hanem ez a gyűrűs hajó is viszonylag hamar odaért.

És azt is vegyük azért hozzá, hogy valamiféle technikai fejlődés csak van az SW világban is, a hajtóművek se ugyanazok a ROTJ után x évtizeddel, mint mondjuk a PT korában. 

Bateman Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83204

ez jó érvelés. a gyűrűs hajó kapcsán. a bálnák még mindig fennakadnak torkunkon és öklendezünk folyamatosan. arra már nincs ész érv, hogy felbukjon a bazinagyszálka.

Előzmény: Biga Cubensis (83203)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83203

Szerintem a bálnák itt egyébként teljesen mellékesek, ha lett volna felvétel, akkor se bizonyítja közvetlenül azt, hogy közük van Thrawn-hoz és hogy él. Xiono úgy gondolja Hera csak kihasználja az ÚK erőit, hogy Ezrát megkeresse. Meg van róla győződve, hogy Hera bármit kitalálna, hogy megtalálja. Xiono és támogatói úgy hiszik, hogy Thrawn halott, a Maradvány nem szervezett, és eddig ennek ellenkezőjére tényleg nincs közvetlen bizonyíték. Ők még ugye nem tudják azt, amit mi tudunk. Akik bizonyíthatnák, azok még nem tértek vissza.

Ami viszont jogos, hogy a hipergyűrűs hajóról miért nincs valami technikai bizonyíték. Fotó vagy hajtómű szignatúra. Ennek tényleg fel kellene keltenie a technokrata politikusok érdeklődését is. 

De egyébként azért gondolom, hogy kicsit erős ez az alapos számonkérés az Ahsokán, mert másutt is találni ilyet.

A Rogue One HCS kiprónálása után azt mondta Vader v Tarkin, hogy nincs itt semmiféle HCS, bányakatasztrófa történt.

Itt is ugyanúgy fel lehet tenni a kérdést, hogy senki se látta a böhöm űrállomást?

Vannak dolgok, amiket az ember nem akar elhinni, és ellenáll. Han se hitte el, hogy a Birodalom robbantotta fel az Alderaant, amíg saját szemével nem látta a "holdat". Szerintem az ÚK egyes politikusai is minél tovább próbálják eltakarni a szemüket, egész addig, amíg a Thrawn és a Chimera meg nem jelenik a Maradvány hajónak élén.

Előzmény: mindenki senkije (83198)
Bateman Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83202

ne akard tudni. ha mégis olvass vissza, betettem. hypermatter-t fejlesztenek magukban, valami zöld gázból, amit a fasse' tudja honnan szívnak magukba. azzal hajtják magukat. gondolom átfingják magukat rohadtgyorsan két galaxis között egy féreglyukba bújva.

Hiryu27 Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83201

Baylan tudja, hogy mik  azok, tudja hogy a galaxison kívülre vándorolnak, ismeretei szerint meghalni. na msot vagy ő volt a jedi tanács balneologai kutatóbizottságának elnöke, vagy elég közismert dolog, hogy halljon róla... 

jobban érekelne, hogy a francba gyorsabbak, mint a leggyorsabb létező technika, hiszen órák, legfeljebb napok alatt tesznek meg GALAXISOK KÖZTI TÁVOLSÁGOKAT,  kb annyi idő alatt, amíg a Sólyom elért a Tatuinról a Alderannhoz.... 

Előzmény: mindenki senkije (83190)
Bateman Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83200

így, így. ott kezdődtek a bajok alapvetően.

Előzmény: mindenki senkije (83197)
Bateman Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83199

ez mennyire komoly, odamegy megsúgni:D istenem. az a tárgyalás vagy mi, az egyik legszánalmasabb dizni jelenet ever. mintha a Bakács téren összejött volna 10 random járókelő és beszélgetnek a közéletről. még az is validabb lenne, mint ez a jelenet.

Előzmény: Biga Cubensis (83196)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.28 0 0 83198

"valaki lefényképezett valamit?"

No, persze, ha innen indulunk ki, akkor voltaképpen az egész SW galaxis, annak minden összefüggése, múltja, jelene és jövője és minden egyes cselekménye teljesen esetleges. Mint az alábbi említett maréknyi homok...

Előzmény: Biga Cubensis (83196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!