eladó biborpletyka(setcreasia purpurea) dugványaim vannak,10-es tálcában,olyanban,mint amiben a muskátlikat árulják,400 ft-ért,ha valakit érdekel,irjon ide vissza.az örs vezér terén át tudom adni.igényei: szereti a közvetlen,déli napsütést,április végétöl a fagyokig kint lehet a szabadban,öntözni elég hetente.virágozni is szokott,júniustól októberig.pici lila virágai vannak.sötét helyen visszazöldül,megnyúlik,és elpusztulkat.cserépben,vagy balkonládában is nagyon szép tud lenni,nagyon gyorsan nő.
az enyém mindig ezt csinálja,hogy kettőt ugyanonnan.ugy szokta,hogy elöbb hoz egy termős,nőivaru virágot,azt onnan ismered meg,hogy nem ugy néz ki mint az a sárga kis pom pom labda, ami potyog meg illatos és sárga por hullik belöle( ez a himivaru virágja)a nöivaru ugy néz ki,hogy kb 3 vagy 4 kis lehajló szálacska van a virágon,az alja meg van vastagodva( itt köpzi a magokat) és ragacsos folyadék is cscuroghat belöle,amire elöszeretettel jönnek a hangyák. szerencsére,amikor elöször hozott nekem nöivarut,akkor kint volt a kertben a napon, de most hogy még a lakásban van,nem tudom,mi lesz, nem akarom hogy esetleg bejöjjenek a hangyák:D de majd kiderül.ha kinyilt a nöivaru virágja,lefotózom,és felteszem ide.
Nem én csináltam, én csak az anyagot adtam hozzá. Biztos ismered Mushasit, őt lehet kérdezni, esetleg kérni. A Kert, növény stb, topicban megtalálod:-)
Jaj, hát nem akarom bántani a sárkányt. Bp-i vagy egyébként? Lehet, hogy meg tudnánk oldani a szállítást, ha sikerül találni valakit, akire rá tudod sózni.:) De komolyan. Lesz itt egy kisteherautó egy pár hétig, talán bele tudjuk hajtogatni. Szólj, ha érdekel a téma.
szerintem ugyan az a fajta mindkettő, csak szerintem ez a nagy több fényt( esetleg közvetlen napot?)kap,ezért kisebb a levele,én az enyémmel legalábbis ezt tapasztaltam.meg lehet hogy már a cserép földje is kimerülöben és ezért hoz kisebb leveleket. szerintem. de amugy vagyon szép!! az enyém lehetne már ekkora... :(
Kösz, nagyon bájos hasonlat. A valóságban még ennél is szebb!:DDD
Figyelj, portulát azóta se bírok vetni. Most is vetettem egy dobozba egy egész zacsival vagy négy hete, és egy se kelt ki. A te maradék magjaidat megtámadta valami kártevö és tavaly mar nem keltek ki, pedig direkt eltettem a felét tavalyelött, mert az legalább jo mag volt, és helyben vetve szépen kikelt. De olyan nehéz helybe vetni, mert annyira apró, hogy okvetlenül elkallódik.
Szerintem ne tegyél rá több lapáttal. Monstrum? Rá"sóz"ni? De, próbáltam; valami Esztergomi gyermekmenhely jelentkezett, hogy kellene, de fizetni ám nem tudnak. Mondtam, nem baj, örülök, hogy segíthetek. De nem tudnám-e odaszállítani nekik. Nem tudtam. na erre, hogy küldenek teherautót. mondták mikor érkezik. Ma is várom...
Gondoltam bekukkantok, mi a helyzet errefelé, aztán látom, hogy milyen gondolatod támadt:-) Hát nagyon aranyos vagy, de még mi is szeretnénk elférni ebben a házban! Az enyémek is csak nőnek, nőnek..., de nem annyira, szerencsére ez a lógó életforma nem készteti őket olyan hosszúságúra, amilyen általában lenni szokott. De van két kislevelű, azok már elég hosszúak. Meg van egy ötödik is..., nem vagyok gyűjtő, csak úgy lettek:-) És ennyi bőven elég!:-)
Ezt a régi képet találtam, de most már sokkal hosszabb, és ahol itt elég kopasznak látszik a szára, onnan hozott egy új ágat , ami az ellenkezö irányba fut, meg lentröl is vagy még hármat. A másik képen az egyik eladott Monstera. Látható, hogy ugyanolyan a levelük, nam ahhoz hasonlít, amit Minima néven tettetek föl.
Szerencsétlen???? Nem, az egy igazi nagy Monstera volt. Végül is jó áron elvitték a vateráról, és még egy csomó más növényt is, pont a kommersz fajtákból.