Sajnálom, de én már érzelmileg annyira kötődöm a magoncaimhoz, hogy nem izgat csupán a szépség. Ami még izgat, az a Dottore, de ahhoz is kötnek érzések, olyan Garda tavi emlékek, amik semmi más leanderhez..., és mivel a Krémes doki az ő gyereke...! :-)
Valójában nagyon is jó ez az érzelmi korlát, egyáltalán nem szakadt meg a szívem, mikor a múlthéten eladtam egy Simmiet, és egy Barcelonát (igaz, utóbbiból van másik, ha Simmie nincs, túlélem..., sőt, legalább nem bosszant) Persze vannak nem csak magoncaim is bőven ilyen-olyan okokból, de a szépség maga talán csak a Rosa Bartolininél varázsolt el.
Úgy látszik nem hagyott bennem mély nyomot az a Rubis kérés, de a másikat számon tartom, mert tényleg nagyon tetszik. Van itt egy picurka növény, rá van írva, hogy Rubis, de fogalmam sincs honnan van, és hogy tényleg az lesz-e belőle. Jó lenne, de nem hiszem, hogy nem tudnék élni nélküle.:-)
Hozzánk is ideért,de ligt változatban szerencsére,villámlás,enyhe morajlás,pár kis dörgés...jó kis eső esett...hála valamennyi féltettet behoztam,így azoknak nem lett baja.
Képzeljétek,Marianntól van egy Massifom,amit nagyon vártam,hogy végre virágozzon,és meglássam milyen,igenám,csakhogy érdekesek voltak a bimbói,nagyon vaskosak...elkezdtem kételkedni,egyáltalán az-e,de akárhogy néztem,a levelei alapján annak kellett legyen...Nyilván a nagy eső jót tett,reggelre egy duci bimbó kinyílt... :)
Még van egy duckó rajta,aztán úgy fest a többi már normális lesz :)
A korábbi évek tapasztalata, hogy rengeteg magoncot létre hoztok!
A kérdésem az lenne, hogy próbáltátok-e fagytűrő fajokkal keresztezni a különleges színű egyedeket, van-e ezzel pozitív tapasztalat? A magoncok mennyire bírják a tél megpróbáltatásait?
Nekem sincs belőle megfelelő mennyiség, csak egy tő az is kint, idén virágzik, remélem lesz rajta mag és jó fagytűrő/télálló utódok nevelődnek belőlük!
Én nem hiszem, hogy a Rubisból kértem volna, én is a Krémes Dokit kívántam meg :-) Rubisom talán van is egy (legalábbis az van ráírva, de ha nem lenne, akkor is tudnék élni nélküle :-) De az a Krémes doki nekem is nagyon megtetszett. Persze ráérek, csak hogy el ne felejtsd! :-)
Jajjjjj,örülök neki nagyon:-)A másik szépség hozott már bimbót?Nagyon várom a virágzását!!!!
Nem könnyű felállítani a listát,de vannak szempontok...most pl a dupla mandula idegesít már megint,mert hiába szép,egy-két virág van mindig....ha így folytatja mehet ő is....Szóval tényleg már ilyenek alapján döntögettem a végén....
Hát a hogyan már más kérdés,mert kínlódsz vele,nem is tudják sokan,hogy mennyit,aztán ha pár darabot el akarsz adni,hogy legalább egy kis virágföld,vagy tápoldat ára visszajöjjön,akkor hápognak,hogy drága...sokat inkább a családban adtam szét,kedves ismerősöknek,szomszédoknak...jobb ötletem nem volt..:)
Sok gyönyörűséget hoztál,és mindig elámulok a fotóid minőségén,iszonyú jó képeket csinál a géped:)
Valahogy megértelek a magoncok végett,elég nagy csalódások nálam,még olyan nagyon igazi egy sem született sajna,de mostmár mindegy,ezeket a Kewpie-ket megvárom,ami olyan,szedem ki a vödörből,most még úgysem nőtt akkorát a gyökérzet.Felesleges velük kínlódni...:(
Nem is tudom,mit emeljek ki...a 15. a Simie után kicsoda?A Simie-d is nagyon ott van,hála nálam nem fog az idén,csutkára vágtam... :)Aztán van még amit kiszúrtam,21.,őt se vélem felismerni,de nagyon....és hát sorolgathatnám...a bugijaid eszméletlenek,nagyon szeretnek ott,nálam a narancsos gyönyörű,sajna az összes dupla kiment...a másik kettő ami még van,az egyik ciklámen,a másik azt se tudom milyen,elfelejtettem,mert tavaly nyilván nem virágzott.
Tudom, kedves Andrea. (elszégyellem magam szmájli) Az az igazság, még nem vitt rá a lélek, hogy nekiessek Rubisnak. Meg fogom mutatni, hogy néz ki. Tele van bimbóval. Ígérem, fogom nemsokára metszeni.
Minden növényed gyönyörű! Ismét csak gratulálhatok!:-) Az első a propeller? Tegnap negyed órát kerestem az anyatövet, de meglett! Én is bevittem a duplákat az üvegházba, de azon kívül is sok virágzik. Meglátjuk mi ér ide hozzánk. Tegnap metszettem, leszedtem a sárga leveleket. Jobban oda kell figyelnem a gombaölőzésre.
Pár kép nálam nyílókról:
Docteur Jean Turnin, Dottore, Szimpla Lazac, Pucci
Lilla, Agnes Campbell, Kis Gödöllői
Rózsás sárga 2x, Rivage 2x (tavasszal metszettem, már látszik a bimbó, igaz üvegházban volt)
szintén tavasszal metszett Papa (nagyon gombás lett, most milyen szép, egészséges)