persze, szívesen intézkedek, csak jelöljünk meg egy időpontot. nekem a szombat vagy a vasárnap délután volna megfelelő. anyák napján nem vagyok Pesten és az azt követő héten sem, de amúgy vagyok és rá is érek.
Olyan üdítő eszmecsere alakult ma ki, azt hiszem, engem is sikerült motiválnotok! Régen jártam a szobabiciklim környékén, bár mozgáshiányom nincs mostanában... A férjem idős szüleit költöztettük a közelünkbe, sok-sok szervezni-és tennivalóval járt a dolog.
A sok dolgom miatt NEM JUTOTT IDŐM SÜTNI! Kész piskótalapból alkottam csokis-rumos-diós krémmel tortát (nem light változat...). Mindenféle ételből ettem, de mértékkel. Képzeljétek! Úgy tűnik, én sem gyarapodtam, bár jó lenne beindítani újra a hónapok óta álló fogyásomat. Talán egy gyümölcsnappal indítok én is...
Zé! Az említett sok családi elfoglaltságom miatt a honlapomat is elhanyagoltam az utóbbi időben, bár már nagyon készül az új változat! Remélem, hamarosan láthatjátok! Én meg Benneteket látnálak nagyon szívesen, örülnék az újabb találkának! (Lappa! Most is Rád bízhatjuk magunkat?)
eddig három almán és egy mandarinon, meg két liter teán vagyok túl. [végül vettem almát is, mert szépen mosolyogtak] hullámokban tör rám, hogy éhes vagyok nagyon.
csak kibírom valahogy ezt a napot, már nincs annyi sok hátra belőle, mint amennyi már elmúlt.
még szerencse, hogy tegnap az én kedvesem rávetette magát a rétesre, amit hoztam és ha jól láttam, be is termelte az egészet. sonka sincs már, így csak egy üveg körtebefőttet kell majd kerülgetnem az elkövetkező hetekben. :-)
én nem nagyon szeretem a főtt tojást. benyomtam tegnap délelőtt egyet, az illem kedvéért. a sonkát szeretem, abból ettem, bár nem sokat, mert utálom, hogy utána folyton csillapíthatatlanul szomjas vagyok.
tavaly, emlékszem, az otthonról elhozott sonkát beletépkedtem egy nagy tál salátába és nagyon finom volt.
A sovány sonkában (100 g-ban) kb. 170 kalória van, egy közepes nagyságú tojás 70 kalória, aminek nagy részét (kb 50) a sárgája teszi ki. Úgyhogy tényleg nem sok, de persze mértékkel kell azért fogyasztani.
(Csak azok a sütik ne lettek volna! Ki tud ellenállni a whiskys csokokrémmel töltött diós piskótának marcipánbevonattal?)
egyetértek, a Brigette vagy milyen francia fogyó a főtt tojás gyomorösszeszoritó hatásáról beszél... meg elég sok kúra emliti, hogy reggeleire ill. vacsorára 1 főtt tojás, és az még viszonylag le is foglalja a gyomrot (vagyis lehet aludni). De mindennap persze az se jó, a koleszterin miatt.
Úgyhogy a sonka tojás rulez húsvétkor! :)))
szerintem sem a sonkában, sem a főtt tojásban nincs sok kalória.
a mi menünkből például a túrós sütit tudnám kiemelni, miben is sok kalória volt... :-)))
Remélem mindnekinek jól teltek az ünnepek, én is azok a szerencsések közé tartozom, akik nem gyarapodtak az ünnepek alatt! Bár nem akarom elszólni magam, de a reggeli mérlegelés ezt mutatta!
Figyeljetek csak, azt szerttem volna kérdezni, hogy ebben a fincsi húsvéti sonkában sok kalória van, mondjuk abban az állapotban, hogy teljesen zsírmentesítem?
Igen, pontosan erre gondoltam, de inkabb ugy hogy nagyon-nagyon jo volna. Az akupunkturarl hallottam mar, epp ezert is kerdeztem ra konkretan arra a szalonra, mert allitolag jo, csak erdekelne tobb emberke tapasztalata is.
A topikot folyamatosan olvasom, de igen igen sok a hozzaszolas, igy eltart meg egy ideig.
Szoval tovabbra is varnam a hozzaszolasokat ebben a temaban (is). Es koszi a valaszokat
Tündér vagy. Így pláne, hogy menni fog! [amúgy most sincs semmi vész, még annyi se, mint karácsony után, éppen csak jobban érzem magam, ha mozgok és ha már mozgok, egy bajjal kicsit egészségesebben is eszegetek. legalábbis így szeretném, de ha úgy alakul, hogy mégse jön össze, itt jelentem ki, hogy akkor sem leszek elkeseredve egyáltalán!]
Lappa, naná, hogy menni fog, mert ha Lappantyú valamit elhatároz akkor az úgy is lész...! :D
Cindy jó. Nekem olyan izmokat mozgat meg, amiket Alexandra meg sem érint...
Zé_a próféta idéz Lappa régebbi hozzászólásából :))
lelkes én is vagyok, de éhes is, ez a mai nap ilyen kopogósszemű, holnapra viszont mindenféle finomságot terveztem, olyat mint saláta, kefír... :-))
este felülések nekem is lesznek, azt a Cindys kazettát akarom végigugrálni, amiben sok a felülés. [remélem, lesz erőm a mozgáshoz, most azért ez a sok tea fáraszt rendesen, hiába, hetek óta mindenféle finomságot eszek, a gyomrom most csodálkozva nézeget, hogy mi van?]
:-)
Lappa_szugerálja magát, hogy menni fog ez az két-három keményebb hét
Nálunk szerencsére elég jó a mosdók elhelyezkedése és száma csak olyan sok a dolog (off juhéj, betanitom azt az embert, aki átveszi a munkám hamarost :))))) hogy ritkán jutok el és akkor igencsak szedem a lábam...
Ma estére szobabicajt tervezek meg rengeteg felülést... már 25 percig tudom tekerni :)) vacsora meg nuku, és ami vicces, hogy ma valahogy nem is vagyok éhes (eddig 2 alma meg egy natúrjoghurt figyelt be pár szem dióval) ilyenkorra már kopogni szokott a szemem, ma meg semmi! Szóval összefoglalom a dolgot: Lelkes vagyok!
Csatlakozom, en is nagyon varom mar a tornat, de en mar kb. 1/2 oran belul nekiulok! :) Ennek most nagyon orulok. Eredetileg reggel akartam volna setalni menni, dehat ebben a csopogos idoben inkabb nem...
Kiprobaltam vmi narancsos teat, ami elvileg gyorsitja az anyagcseret. Hat total tele kellett nyomnom mezzel meg citrommal, hogy meg tudjam inni, szornyu az ize!! Ugyhogy a nap tovabbi reszeben maradok a zold teanal... :)
Hat jo "levezest" (es lelki eletet is persze) mindenkinek!
Udv: Gretidi
Ma a heti szokásos léböjtnapom tartom, vedelek, mint kacsa és folyton pisilni járok. Lehet, hogy a héten még egy ilyen napot be kell iktatnom, sajnos a Húsvét nálam is sok nassolással járt...
nekem nagyon kevés lehet a gyomorsavam, mert állandóan kívánom a savanyút, így a mandarint is jól bírom majd, ha összeszedem magam és kimegyek a zöldségeshez venni. :-) addig is gyógynövény-tea és már kezd felkúszni a fejembe az alattomos fájás, vártam már, hát kibírom valahogy. az első nap döcögős mindig.
Lappa_benne van bármilyen találkozóban, nagyon is! :-)
Gretidi, jó, hogy ilyen vidáman irogatsz ide... :)) mától ha jól tudom enyhülés várható, a napsüti holnap kezdődik.
Kobzoska: az intenziv lelki életnek is vannak előnyei, olyankor az ember (legalábbis én) nem magára figyel. És időnk még mindig van nyárig.
Lappa, hogy birod mandarinnal? Ugyan nagyon szeretem, de elég savas csak őgy magában. De egy tea nagyon jól esne, csak nincsen :(((
LÁnyok, Yv ötlete tetszik, mit szólnátok egy talihoz? Nekem a múltkori nagyon tetszett!
(jut eszembe, hallott valaki dohosáról?)
bilonka, neked is integetés megy! Mizo a honlapoddal? mindjárt oda is hajtok, asszem még van öt perc, hamar hamar...
Nahat most mindenki itt van? :) Megkezdodott a munka lanyok? :))
Latom, mindenki nagyon szigoru ma...
En ma hazilag facsart narancslet es teat, sok-sok teat, vacsira meg tan bananturmixot fogok inni. Es ha nagyon ragcsalni lenne kedvem, az almanak sem mondok nemet. :)
Na szep napot mindenkinek. Hatha napsutest is lesz meg ma...